Dodaj do ulubionych

Co warto zobaczyć w Czarnogórze?

18.07.07, 14:33
Jedziemy 31.07 do Budvy z Gandalfem. Będziemy mieszkać w villi Montenegro.
Zastanawiamy się czy wykupić jedzenie ale bardziej nas interesuje co warto tam
zobaczyć. Które z wycieczek zaproponowanych przez biuro warto wybrać. Proszę o
odpowiedź.
Obserwuj wątek
    • Gość: Aga Re: Co warto zobaczyć w Czarnogórze? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.07, 15:21
      Nie wiem jakie wycieczki oferuje biuro, byłam w Czarnogórze na własną rękę, ale
      koniecznie trzeba zobaczyć Kotor, jest przeuroczy. Bylismy również w Starym
      Barze i pływaliśmy po Jeziorze Szkoderskim, też fajnie. Cetinje niekoniecznie.
      Nie bylismy niestety w Albanii, czego żałujemy.
      Pozdrawiam
      • elzajah Re: Co warto zobaczyć w Czarnogórze? 18.07.07, 15:42
        Biuro proponuje wycieczkę do Albanii, Montenegro tour (Kotor), Dubrovnik, rejs
        statkiem na wyspę Sw. Nicola, Stary Bar, Klasztor Ostróg i Jezioro Szkodarskie
        oraz Kaniony Moraca i Tara.
        • Gość: Aga Re: Co warto zobaczyć w Czarnogórze? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.07, 15:58
          Jedź na własną rękę(autobusem, tam są dobre połączenia)do Kotoru,koniecznie.
          Wybierz się na wycieczkę do Durovnika, to prawdziwa perełka (zwiedzaliśmy
          podczas pobytu w Chorwacji). Stary Bar nam się podobał,to miejsce dla tych,
          którzy lubią klimaty Pompei, ale nie wszystkim musi się podobać. Rejsik po
          Jeziorze Szkoderskim był przyjemny, ładne widoki.
          Może ktoś napisze Ci coś na temat pozostałych wycieczek.
          Pozdrawiam
          • Gość: donvito_scg Re: Co warto zobaczyć w Czarnogórze? IP: *.zaodrze.punkt.pl 18.07.07, 17:08
            Ja osobiscie bym proponował jezeli lubis ogladać przyrode wyciecze do kanionow sa to jeden z najgłebszych w europie. Posidaja przepiekna roślinosc a widoki przecudowne ja jak jade do czarnogóry samochodem to musze jechać przez kanion Moraca i zawsze jestem nim zachwycony
            • Gość: Ewa Re: Co warto zobaczyć w Czarnogórze? IP: *.core.lanet.net.pl 18.07.07, 23:15
              1.Polecam Kotor i Bokę Kotorską. Koniecznie wybierz się stateczkiem "BUDVA" z samej Budvy .Wycieczkę kupisz dzień wcześniej w porcie obok restauracji "Porto" - statek wypływa codziennie w strone Boki Kotorskiej ok godz. 9.00. . Nie daj sie skusić na wycieczke typu dojazd autobusem do Tivatu i stamtąd skrócony rejs po Boce.W Kotorze byłam 2 razy- za drugim razem dojechaliśmy autobusem. Warto wejść na twierdzę nad miastem ( wejście i powrót z sesją zdjeciową ok. 2 godz.)Widoki przepiękne !
              2. Św. Stefan - dojedziesz busikiem indywidualnie. Wyjatkowo fotogeniczne miejsce.
              3. Albania- zaspokoiłam swoją ciekawość co do tego kraju. Warto było.
              4. Rafting rzeką Tarą- sam dojazd na miejsce startu to przeżycie estetyczne nie mówiąc o samym spływie.
              • elzajah Re: Co warto zobaczyć w Czarnogórze? 20.07.07, 10:56
                Dzięki za informację. Myślę, że łatwiej będzie się nam zdecydować. Tylko może
                się okazać, że nasz pobyt (8 dni) będzie za krótki aby zobaczyć wszystko.
                • Gość: Ewa Re: Co warto zobaczyć w Czarnogórze? IP: 213.199.219.* 20.07.07, 12:34
                  Mieliśmy ten sam problem - krótki pobyt i dylemat, które wycieczki wybrać.
                  Moim zdaniem koniecznie trzeba się wybrać do Dubrovnika - jest po prostu cudowny.
                  No i Kotor.
                  Jeżeli popłyniesz stateczkiem to po prostu zostań w Kotorze i wróć indywidualnie autobusem- połączeń do Budvy jest dużo, wieczorem też , bilety tanie. Na mury wejść warto dla niesamowitych widoków nz Bokę Kotorską .
                  Proponowana przez polskie biura wycieczka do kanionów podobno jest dość nużąca- dużo jazdy mało oglądania. Lepszym wyściem jest rafting- łączysz kaniony z przyjemnością spływu i dobrej zabawy.Czysty relaks. Ponadto na raftingu serwują w ramach ceny pyszne śniadanko śniadanie i obiad ( świeża rybka z rzeki lub jagnię).
                  Albania - dużo jazdy ale warto choćby ze względu na specyfikę kraju.

• Gość: dd A zapomnialas dodac ze rafting jest drogi :) IP: *.betanet.pl 01.08.07, 16:06
                • Gość: Ewa Re: A zapomnialas dodac ze rafting jest drogi :) IP: 213.199.219.* 02.08.07, 13:12
                  Czytaj ze zrozumieniem. Odpowiedziałam na pytanie co warto zobaczyć w Czarnogórze. Nikt się nie pytał o koszty. Owszem, rafting nie należy do najtańszych przyjemności. Zazwyczaj to co fajne jest albo drogie, albo szkodliwe albo tuczy.
                  Pozdrawiam.
                  • Gość: dd Czytam ze zrozumieniem :> Poprostu malenka... IP: *.betanet.pl 02.08.07, 23:50
                    dodaje to czego ty zapomnialas dodac :)
                  • Gość: Aro Re: A zapomnialas dodac ze rafting jest drogi :) IP: 80.244.141.* 08.08.07, 23:54
                    To moze ktos napisze ile kosztuje??
                    • airborell Re: A zapomnialas dodac ze rafting jest drogi :) 12.08.07, 13:40
                      40 € rafting jednodniowy (w sumie płynie się jakieś kilkanaście kilometrów podobno).
                      Rafting "full-option" (trzydniowy) to już ponad 100 €.

Nie wiem czy warto, bo nie płynąłem. Płynąłem natomiast po Jeziorze Szkoderskim
                      (z Virpazaru) i nie jestem przekonany, czy to warte swojej ceny (10 €/os/h) - w
                      sumie opłynęliśmy i tak ten kawałek jeziora, który i tak widać z głównej drogi.
                      Bardzo polecam natomiast przejazd samochodem wzdłuż południowego brzegu jeziora
                      - choć wymagane silne nerwy przy mijankach.
                      • Gość: Aga do Airborell IP: *.toya.net.pl 12.08.07, 20:58
                        Ciekawa jest droga z Virpazar do Cetinje przez Rijeke Crnojevice.
                        Widoki niesamowite, ale trochę strachu się najadłam. A Cetinje ma
                        swój urok, ale mnie nie zachwyciło.
                        Pozdrawiam
                        • airborell Re: do Airborell 12.08.07, 22:42
                          E, na mnie droga wzdłuż jeziora robiła większe wrażenie - może dlatego, że nią
                          jechaliśmy w pierwszej kolejności. No i samo jezioro jest imponujące.

A Cetynia jest fajna. Tyle że trzeba pamiętać, że wszystko w tym kraju ma nieco
                          inną skalę - łącznie z historyczną stolicą :).

• Gość: Aga Re: do Airborell IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.08.07, 10:04
                            Cetinje bardzo dużo znaczy dla Czarnogórców, nasi gospodarze w
                            Petrovacu bardzo namawiali nas na odwiedzenie tego miejsca, a potem
                            byli bardzo zadowoleni, że tam pojechalismy.
            • Gość: Maqowiec Re: Co warto zobaczyć w Czarnogórze? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.08, 01:02
              znalazlem strone z atrakcjami w CG.
              www.czarnogora.webpark.pl/atrakcje.htmPozdro
              Maqowiec

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka