Dodaj do ulubionych

Kornati - Sukosan

20.07.07, 22:50
Wczoraj przyjechałem z Sukosanu oraz byłem na Kornati, jeżeli macie pytania
to postaram się na nie odpowiedzieć.
Obserwuj wątek
    • Gość: nowy Re: Kornati - Sukosan IP: *.warpie.biz 22.07.07, 12:07
      witaj:)
      napisz mi proszę: jakie tam są plaże, czy czysta woda, czy jest tam coś w stylu
      promenady- na wieczorny spacer, czy jest jakiś market w tej miejscowości?? Mam
      dylemat bo ludzie na forum polecają mi Biograd, a ja mam autokar bezpośrednio do
      Sukosanu. Ponadto z Sukosanu jest bliżej do Zadaru, a chcę tam kilka razy jechać
      posłuchać morskiej muzyczki:)A może znasz jakiś niedrogi camping w Sukosanie-
      jeśli tak, to proszę bardzo o namiary:D Czy jest możliwość odbycia wycieczek
      fakultatywnych z Sukosanu, jeśli tak, to gdzie i ile kosztują.
      Bardzo proszę o wszystkie informacje, to jest mój pierwszy wyjazd do CRO i
      trochę się denerwuję.
      Za wszystko z góry serdecznie dziękuję i pozdrawiam.
      • kozjak Re: Kornati - Sukosan 22.07.07, 20:41
        Cześć!!!
        Sukosan jest niedużą miejscowością. Większość plażowiczów chodzi na plażę
        miejską. Wchodząc na plażę kieruj się w prawo aż dojdziesz do
        plaży „piaszczystej” wejście do wody jest po piasku. Woda bardzo płytka,
        natomiast na brzegu jest duży tłok i leży się na betonie. Jeżeli chodzi o
        czystość wody to jest ok. Plaża nieciekawa.
        Są sklepy gdzie można zaopatrzyć się we wszystkie artykuły spożywcze i
        jeden „Konzum”- można płacić kartą.
        Mieszkałem w apartamencie więc trudno powiedzieć jakie są ceny na campingach,
        ale jest ich dużo.
        W Sukosanie jest stadion na, którym odbywają się mecze do późnych godzin
        nocnych a sprawozdawca komentuje je przez mikrofon i zapomnij o spaniu. Mecze
        kończą się tak koło północy a potem jeszcze słychać z pobliskiej restauracji
        zawodzenie zespołu. Mieszkałem około 400 m w linii prostej od stadionu i było
        trudno usnąć.
        Są organizowane wycieczki na Kornati cena 250 kuna nas była duża grupa i
        zapłaciliśmy po 200.
        W Biogradzie nie byłem ale osobiście do Sukosanu już nie pojadę.
        Pozdrawiam i życzę udanego urlopu.
        • Gość: nowy Re: Kornati - Sukosan IP: *.warpie.biz 22.07.07, 23:09
          Dziękuję bardzo za wszystkie rady i informacje. Myślę jednak, że na początek
          pojedziemy do Sukosanu a potem (jak nam sie nie spodoba) pojedziemy do innej
          miejscowosci:) ale najpierw rozeznamy sie w terenie jak już będziemy na miejscu.
          Jesteśmy studentami więc myślę, że będziemy korzystać z autostopów :P. Jeszcze
          raz dziękuję i gorąco pozdrawiam.
    • Gość: monika Re: Kornati - Sukosan IP: *.pronet.lublin.pl 28.07.07, 16:45
      super i tani camp www.autocampmrkva.prv.pl-na końcu Sukosanu,
      cicho,przytulnie,miło...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka