IP: 80.50.235.* 25.07.07, 20:24
Witam
Proszę Was bardzo pomoc i informacje.
Na początku sierpnia wybieramy się do Tucepi. 3 soboy dorosłe i 3-latka.To
nasz pierwszy wyjazd do Chorwacji, a ja jestem calkiem "zielona"
Powiedzcie proszę jak wygląda tam sytuacja z kwaterami (nie przesadzając z
cenami- dopuszcamy 50-60E za dobę) Jak wyglądają plaże i czy jest tam dużo
jeżowców, czy konieczne są buty do pływania czy wystarczą zwykłe zapinane
sandały.I tak w ogóle to jak kształują sie mniej wiecej ceny w Tucepi
zywnosci i innych używek :)))))
Z góry dziękuję za wszelkie informacje
Obserwuj wątek
    • Gość: Kasia Re: Tucepi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.07, 07:06
      Podnoszę!!!!
    • Gość: Leszek Re: Tucepi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.07, 23:05
      W lipcu tego roku za 5 osób (w tym dwoje dzieci) za apartament płaciliśmy 45 euro.
      W Tucepi są wręcz wymarzone plaże dla dzieciaków. Łagodne zejście do morza,
      szerokie plaże, dużo cienia. Jeżowce są - lecz w głębinach, buty nie są potrzebne.
      • Gość: Kasia Re: Tucepi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.07, 09:41
        Wielkie dzięki za informację :)))))
    • Gość: Rambo Re: Tucepi IP: 82.160.190.* 27.07.07, 10:10
      Byłem z rodzinką rok temu w Tucepi. Przepiękne miejsce. Moim zdaniem obuwie
      jest konieczne! Kupisz na miejscu. Do wyboru do koloru. Plaże w Tucepi są
      kamieniste. Kamienie są drobne lub bardzo drobne ,ale boso nie pochodzisz po
      nich. Co innego dzieci. Zasuwają aż miło. Chociaż moim zdaniem nie warto
      dzieciakom pozwalać na dużo bo łatwo skręcić kostkę na plaży. Widziałem taki
      przypadek. W Tucepi roi się od rodzinek z dzieciakami. Ja spędziłem tam kilka
      nocy przejazdem. Jechaliśmy do Albanii przez Chorwację i Czarnogórę. W tym roku
      również tam przenocujemy kilka dni. Jedziemy do Grecji. Jeśli masz pytania
      napisz: rara@autograf.pl
      • Gość: solbi Re: Tucepi IP: 195.205.21.* 27.07.07, 11:06
        piszecie ze Tucepi to idealne miejsce dla rodzin z dziecmi:) a czy mlodzi
        ludzie (bez dzieci) tez sie tam odnajda? jak tam jest? wybieramy sie w tym roku
        poraz pierwszy do chorwacji (we wrzesniu)... jak wyglada w tucepi nocne zycie -
        nie chodzi mi o imprezy, raczej o knajpki...
        • Gość: Rambo Re: Tucepi IP: 82.160.190.* 27.07.07, 11:32
          Knajpki są fajne. Nie ma dużych imprez jak w Makarskiej ale Tucepi ma swój
          urokliwy klimat. Tam jest po prostu cudnie!. Zwiedziłem kawał Europy podróżując
          samochodem. Tucepi ma bardzo ładną plażę i wieczorem na promenadce jest
          przepięknie. Można siedzieć sobie nocką w knajpkach nad samiutką plażą, popijać
          winko, czy kto co lubi, patrzeć na piękny księżyc i gwiazdy...ech...Chorwacja
          jest super...Czarnogóra i Albania jeszcze piękniejsza, ale troszkę cywilizacji
          by się tam przydało. Nie za dużo, ale robić kupkę na kampingu do otworu z
          desek...U nas za komuny było podobnie. Już widać wiele zmian w Czarnogórze. Za
          kilka lat w Albaniii będzie jeszcze piękniej
          • biankalow Re: Tucepi 27.07.07, 11:55
            Rambo, myslisz, ze nie powinnam miec problemu ze znalezieniem kwatery na
            miejscu w Tucepi na poczatku wrzesnia? wyslalam do Ciebie maila. moglbys
            zerknac?
            • Gość: Rambo Re: Tucepi IP: 82.160.190.* 27.07.07, 13:47
              Odpisałem.Pzdr
    • Gość: krzy Re: Tucepi IP: *.autocom.pl 27.07.07, 13:09
      Wróciłem z Tucepi tydzień temu, jechałem w ciemno. Stanąłem na parkingu w
      centrum, w porcie (drogowskazy z głównej szosy z napsiem "centro"; parking
      płatny 10 kun za godzinę, ale to teoria, kupuje się w parkomacie jeden bilecik
      i można stać do oporu), skąd po kilkudziesięciu sekundach zgarnął mnie właściel
      apartamentowca. Zawsze więc powinno się coś znaleźć, choć sierpień to szczyt
      sezonu. I chyba warto poczekać aż ktoś cię zgarnie, bo dużo miejsc jest
      wykupionych przez biura turystyczne, chodzenie i pytanie się o nie nie przynosi
      zadawalających rezultatów.
      Byłem w wariancie 2 plus 1, ceny apartementów dla nas od 30 euro (10 minut od
      morza, bez balkonu) po 60 euro (niemal przy plaży, ponad 30 metrów kw.).
      Tucepi to raczej miejsce dla osób z małymi dziećmi: długi plaże, szeroki pasaż,
      dwa place zabaw, wszędzie blisko, nie ma hałaśliwcych dyskotek, mnóstwo
      klimatycznych knajpek, atrakcją są - w porcie, na świeżym powietrzu - mecze
      drugiej ligi piłki wodnej. Kto chce poszaleć niech razej jedzie do Makarskiej.
      Jeżowce widziałem tylko w słoikach, zasuszone, sprzedawane jako pamiątki z
      riwiery, wystarczą więc sandały, ale jak kto ma kaprys może sobie kupić buty do
      pływania na miejscu (od 20 kun).
      w Tucepi są dwa duże markety, ceny podobne do naszych, mięso tylko dwa razy
      droższe, wino i rakija za to dużo tańsze, więc wszystko jest w normie :)
      • bergamotka11 Re: Tucepi 27.07.07, 13:18
        ja bylam w zeszlym roku na objazdowce po Cro (przelom sierpnia i wrzesnia),
        zatrzyamlismy sie w Tucepi ale akurat mielismy problem zeby znalezc kwatere
        (fakt ze szukalismy na 3-4 noce tylko). Pojechalismy wiec dalej do Igrane i
        nigdy tego nei zalujemy bo tam jest 1000 razy piekniej! A z kwaterami nie
        mielismy problemu. Polecam Igrane!
        • Gość: madzia Re: Tucepi IP: *.bielsko.dialog.net.pl 27.07.07, 15:02
          Bergamotka witaj !
          wybieram sie do Igrane masz moze jakiś kontakt na kwaterę?(appartament 2
          osobowy) Slicznie dziekuje za wszelkie informacje.
      • biankalow Re: Tucepi 27.07.07, 13:21
        :) czy moglabym liczyc na szczegoly na maila Dune@interia.pl. chodzi o kontakt
        na kwatere
        • Gość: Rambo Re: Tucepi IP: 82.160.190.* 27.07.07, 13:53
          Wszędzie na Riwierze Makarskiej jest super. Mnie bardziej podoba się Tucepi od
          Igrane. Czym dalej na południe, tym jeszcze ładniej.
          • Gość: solbi Re: Tucepi IP: 195.205.21.* 01.08.07, 12:18
            Rambo dzieki za obszerna odpowiedz:)
            masz moze amiary na jakis fajny apartament dla 2 os.
            moj mail solbi@gazeta.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka