Dodaj do ulubionych

Triada - Chorwacja - Korcula

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.03, 14:47
czesc!
czy ktos byl lub jeszcze jedzie w tym roku z Triada na Korcule?? bo ja jade
we wrzesniu. powiedzcie jak tam jest??
Obserwuj wątek
    • Gość: szon Re: Triada - Chorwacja - Korcula IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 01.08.03, 16:19
      Wwdług mnie na Korcule można jechać na jeden dzień a nie na np. 2 tygodnie.
      Przereklamowana wyspa. Byłem w tym roku w czerwcu i wiem co pisze.
      • rruda1 Re: Triada - Chorwacja - Korcula 05.08.03, 15:35
        dzieki:)
    • Gość: tomeG Re: Triada - Chorwacja - Korcula IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.03, 11:04
      Ja jade 31 sierpnia tez z Triady. Hotel Feral a ty?
      • Gość: ruda Re: Triada - Chorwacja - Korcula IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.03, 15:08
        Gość portalu: tomeG napisał(a):

> Ja jade 31 sierpnia tez z Triady. Hotel Feral a ty?

ten sam hotel ale od 9.09 :)
        • Gość: tomeG Re: Triada - Chorwacja - Korcula IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.03, 17:21
          Dzisiaj pszukalem troszke w necie i znalazlem stronke tej miejscowosci. Sa tam
          zdjecia hotelu i wiele innych informacji.
          www.brna.hr

pzdr...
          • Gość: ruda Re: Triada - Chorwacja - Korcula IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.03, 09:12

> Dzisiaj pszukalem troszke w necie i znalazlem stronke tej miejscowosci. Sa
            tam
            > zdjecia hotelu i wiele innych informacji.
            > www.brna.hr
            >
            > pzdr...

wielkie dzieki!! ja znalazlam tylko strone korculi www.korcula.net - tez jest
            zdjecie hotelu.
            pozdr...

• Gość: tomeG Re: Triada - Chorwacja - Korcula IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.03, 14:19
              Obawiam sie, ze jest to straszna wiocha i wieczorem trzeba bedzie jechac do
              innego miasta aby cokowiek zrobic.

• Gość: ruda Re: Triada - Chorwacja - Korcula IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.03, 16:16

> Obawiam sie, ze jest to straszna wiocha i wieczorem trzeba bedzie jechac do
                > innego miasta aby cokowiek zrobic.
                >
                wiec nie tylko ja odnioslam takie wrazenie?? zreszta znajomi byli tam
                przejazdem w zeszlym roku, podobno wlasciwie oprocz tego hotelu i kilku
                budynkow tam nic wiecej nie ma.
                • Gość: Sławek Re: Triada - Chorwacja - Korcula IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.03, 19:22
                  A co niby ma być? Warszawa! Tam to jest dopiero budynków ...:))

Pozdrawiam
                • Gość: tomeG Re: Triada - Chorwacja - Korcula IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.03, 08:52
                  Juz mam plan, wynajme skuter i bede jezdzil po wyspie.
    • Gość: Ola Re: Triada - Chorwacja - Korcula IP: *.crowley.pl 11.08.03, 09:13
      Jezeli wybieracie hotel blisko miasta-twierdzy to jest co
      robić wieczorem, kafejki, muzyka. Miasto za murami nocą
      wygląda super, wąskie uliczki. Można zabrac się
      motorówką-taxi na sąsiednie wysepki np.Badija.Polecam
      rezerwat Mliet (wycieczka na cały dzień). Do Dubrovnika
      najlepiej zabrać się z miejscowym biurm podróży (taniej).
      Podobno są też wodoloty (szybciej i więcej czasu na miejscu)
      • Gość: tomeG Re: Triada - Chorwacja - Korcula IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.03, 12:03
        My niestety bedziemy w malej miejscowosci Brna, dlatego mamy obway o atrakcyjne
        spedzanie wieczoru.
        Czy pamietasz ile dokladnie kosztuje wycieczka do Dubrovnika z lokalnym biurem?
        Triada oferuje cos takiego za 35Euro.

pzdr...
        • Gość: ruda Re: Triada - Chorwacja - Korcula IP: 80.50.114.* 11.08.03, 14:35

> My niestety bedziemy w malej miejscowosci Brna, dlatego mamy obway o
          atrakcyjne
          >
          > spedzanie wieczoru.
          > Czy pamietasz ile dokladnie kosztuje wycieczka do Dubrovnika z lokalnym
          biurem?
          >
          > Triada oferuje cos takiego za 35Euro.
          >
          > pzdr...

myslisz ze w tej naszej malutkiej miejscowosci znajdziemy jakies biuro?
        • Gość: ruda Re: Triada - Chorwacja - Korcula IP: 80.50.114.* 11.08.03, 14:37

> My niestety bedziemy w malej miejscowosci Brna, dlatego mamy obway o
          atrakcyjne
          >
          > spedzanie wieczoru.
          > Czy pamietasz ile dokladnie kosztuje wycieczka do Dubrovnika z lokalnym
          biurem?
          >
          > Triada oferuje cos takiego za 35Euro.
          >
          > pzdr...

myslisz ze w taj malej miejscowosci znajdziemy jakies biuro? opawiam sie ze sa
          male szanse:)
          • Gość: tomeG Re: Triada - Chorwacja - Korcula IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.03, 15:29
            To akurat maly problem, wyspa nie jest az tak duza. Wsiade w autobus albo na
            skuter i pojade do wiekszego miasta:)
            • Gość: ruda Re: Triada - Chorwacja - Korcula IP: 80.50.114.* 11.08.03, 15:38
              w sumie to masz racje... nie duza wyspa a sama Korcula tylko jakies 30 km od
              nas.
    • Gość: falo Re: Triada - Chorwacja - Korcula IP: 217.153.90.* 25.08.03, 20:23
      Byłem w tym roku na Korculi w Brnie z Triadą. Miejscowość jest mała, ale za to
      urocza. Doskonale nadaje się jeżeli chce się trochę odpocząć w spokojnym
      miejscu. Hotel pamięta jeszcze czasy Jugosławi sprzed wojny, ale jest całkiem
      przyjemny - duże pokoje, czysta, przyzwoita łazienka. Posiłkami serwowanymi w
      hotelu można się najeść, chociaż niektóre z nich zbyt dobre nie są. W katalogu
      napisane jest, że 500 m od hotelu znajduje się piaszczysta plaża. Plaża jest,
      ale raczej błotnista (miejscowość w ogóle słynie z leczniczych kąpieli błotnych)
      Za to nam podobała się plaża przy hotelu. Na skałach zbudowali tarasy, a do
      wody schodziło się po drabince. Woda bardzo czysta, chociaż nie za ciepła
      (Korcula to w końcu wyspa położona na otwartym morzu) Za wycieczki fakultatywne
      i za opłatę klimatyczną płaci sie w kunach, a nie w euro (uwaga, pilot w
      autokarze mówił nam inaczej). Polecam wycieczkę do Korculi. Co prawda można
      pojechać samemu (do wynajęcia są skutery, do najbliższego autobusu 5 km), ale
      wtedy nie ma się dobrego przewodnika i trudniej dostać się na Moreskę.
      Wycieczka do Dubrownika nie była do końca udana. Pierwszym miejscem, jakie nam
      pokazano był sklep z tanim winem, a spacer z przewodnikiem, zresztą niezbyt
      ciekawym, mieliśmy na końcu pobytu w mieście (sytuacja awaryjna - wcześniej nie
      mógł). Największa wadą wycieczki było jednak to, że nie mieliśmy wystarczająco
      dużo czasu w Dubrowniku, rezydent zaproponował nam wersję albo z 2 godzinnym
      czasem wolnym, albo z 3,5 godzinnym czasem wolnym. Większość wybrała tą
      pierwszą wersję (pewno 2 godziny to wystarczająco dużo czasu na kupno taniego
      wina). Z drugiej strony bez samochodu samemu wycieczki do Dubrownika raczej nie
      da się zorganizować - za daleko i za kiepska komunikacja.
      My nie byliśmy, ale wszyscy chwalili "Fish Picnic" - rejs na wyspe z piasczystą
      plażą, połączony z degustacją wina i miejscowj szynki. Miejscowe biura
      organizują to taniej, ale bez degustacji, no i trudno przewidzieć w jakim
      towarzystwie się pojedzie. Dwie pozostałe wycieczki - do Medjugorie i Vinska
      Tura nie odbyły się - za mało chętnych.
      Jeżeli ktoś lubi, to polecam wynajęcie sobie samemu motorowej łodzi rybackiej.
      W okolicy jest dużo bardzo ładnych małych bezludnych wysepek, wokół których
      można sobie popływać i ponurkować.
      Na koniec najgorsza wada imprezy - przejazd z Polski. Autokar może być -
      klimatyzacja działała. Natomiast problemy zaczęły się w Splicie, gdzie
      spóźniliśmy się na prom. Zresztą spóźnienie było chyba zaplanowane, bo autokar
      pod koniec się wlókł, a jak zajechaliśmy, to okazało się, że Triada na stałe
      już zapewnia ochroniarza do pilnowania bagaży. Mieliśmy więc przymusowy
      pięciogodzinny pobyt w Splicie (ładne miasto, ale po nieprzespenaje nocy trochę
      traci ze swego uroku) Następny prom zdaniem naszego rezydenta miał być o 15.00,
      według rozkładu o 15.45, w rzeczywistości wypłynął o 16.30. W hotelu byliśmy
      dopiero o 20.45.
      • Gość: tomeG Re: Triada - Chorwacja - Korcula IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.08.03, 22:38
        A jesli chodzi o mozliowsc zjedzenia czegos dobrego poza hotelem?
        W internecie znalazlem, ze skutery mozna wypozyczyc bezposrednio w samej Brnie,
        kozystales?
        I na koniec czy w poblizu hotelu jest jakies biuro turystyczne oferujace
        wycieczki.
        pzdr...
        • Gość: falo Re: Triada - Chorwacja - Korcula IP: 217.153.90.* 02.09.03, 07:39
          W Brnie są chyba trzy, czy cztery knajpki plus kawiarnia hotelowa. W Brnie
          można wypożyczyć tylko skutery (w recepcji hotelu, albo bezpośrednio w pizzeri
          Zal) W miejscowosci znajduje się biuro informacji turystycznej, gdzie można
          zamówić wszystkie dostępne na miejscu wycieczki.
      • Gość: ewa Re: Triada - Chorwacja - Korcula IP: *.acn.pl 30.08.03, 22:24
        Czy można gdzieś w okolicy wynająć samochód i skuter (jakei ceny?)
        Czy pokoje sa wyposażone w coś więcej niż tylko łazienkę np. aneks kuchenny,
        telewizor etc.?
        • Gość: SnIFeR Re: Triada - Chorwacja - Korcula IP: 195.94.206.* 01.09.03, 13:10
          Można wynając łódź, skuter, samochód i rowery - chyba nawet mam gdzieś cennik.
          Mają też stronę swoją - chyba www.korcula-rent.com albo coś takiego.
          Wypożyczalnia znajduje się koło największego w Korculi sklepu Mediator - jest
          ich kilka ale ten jest przy porcie i biurze podróży Marco Polo

MaR
        • Gość: falo Re: Triada - Chorwacja - Korcula IP: 217.153.90.* 02.09.03, 07:43
          Skutery mozna wynająć w recepcji, albo w pizzeri Zal. Ceny nie pamiętam (chyba
          150 kn/dzień) W pokojach nie ma ani aneksu kuchennego ani telewizora.
    • Gość: Rzaba Re: Triada - Chorwacja - Korcula IP: *.acn.pl 30.08.03, 21:17
      Ja tez jade na Korcule we wrzesniu - dokladnie od 9ego. I to z ekipa
      4osobowa! :) Mam nadzieje,ze chetnych do zabawy bedize wiecej i poprawimy
      opinie o Korculi i Brnie! :)
      Pzdr.
      Ania
      • Gość: ruda Re: Triada - Chorwacja - Korcula IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.03, 15:18
        hej! ja tez jade na krcule 09.09. do zobaczenia:)
      • Gość: Skarb Re: Triada - Chorwacja - Korcula IP: *.dip.t-dialin.net 04.09.03, 10:15
        a dostane Buzia?
        • Gość: ruda Re: Triada - Chorwacja - Korcula IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.03, 14:00
          a chcesz??
        • Gość: ruda Re: Triada - Chorwacja - Korcula IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.03, 14:00
          a chcesz??
        • Gość: Skarb Re: Triada - Chorwacja - Korcula IP: *.acn.pl 07.09.03, 14:53
          Myślę że nie jednego... A z tego co widzę, nie tylko ode mnie! :)
          • Gość: tomeG Wrocilem - odpowiem na pytania IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.09.03, 18:26
            Odpowiem na pytania dotyczace miasteczka Brna i hotelu Feral. Z tego co wiem to
            bedzie jeszcze jeden turnus wiec czekam na pytanka:)
    • Gość: ewka Re: Triada - Chorwacja - Korcula IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.05.04, 13:09
      Triada zrezygnowała z Chorwacji ! , a Adriatyk nie moze na czerwiec
      skompletować chętnych na wyjazd !Pozostaje wyjazd na własną "rękę".szkoda, ale
      nie mają ludzie pieniędzy.Sami zorganizujemy wyjązd- będzie w lecie połączenie
      autobusowe- chyba Euroliness będzie jeżdził.
      • mark1966 Re: Triada - Chorwacja - Korcula 27.05.04, 16:55
        Ja jadę na Korczulę 11.06 - apartamenty Bon repos z tui. Proszę o opinię!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka