Dodaj do ulubionych

jadę na wyspę Krk

IP: *.zg.szczecin.pl 14.08.03, 08:01
Wybieram się autem ze Szczecina na wyspę Krk (może do miejscowości Baska).
Jadę po raz pierwszy do Chorwacji, długo nie mogliśmy się zdecydować dokąd, w
końcu ktoś powiedział że był w tym miejscu i na razie jedziemy tam. Może ktoś
podsunie mi kilka praktycznych rad, nt. trasy, miejsca pobytu itp. Będę
wdzięczny za wszelkie informacje które pozwolą mi miło spędzić urlop.
Dzięki.
Obserwuj wątek
    • Gość: bafra Re: jadę na wyspę Krk IP: *.uznam.net.pl 14.08.03, 10:54
      Gość portalu: piodu napisał(a):

> Wybieram się autem ze Szczecina na wyspę Krk (może do miejscowości Baska).
      > Jadę po raz pierwszy do Chorwacji, długo nie mogliśmy się zdecydować dokąd, w
      > końcu ktoś powiedział że był w tym miejscu i na razie jedziemy tam. Może ktoś
      > podsunie mi kilka praktycznych rad, nt. trasy, miejsca pobytu itp. Będę
      > wdzięczny za wszelkie informacje które pozwolą mi miło spędzić urlop.
      > Dzięki.

Na Krku odwiedź koniecznie Krk,polecam też cudowne miasteczko Crikvenica,potem
      koniecznie Opatiję,niedaleko Opatiji Kastav jest tam przepiękny punkt
      widokowy,niezapomniane wrażenia.Będąc w Opatiji możesz zrobić spacer do Lovranu
      ok.11 km.ścieżką nad morzem,albo pojechać tam.W kawiarni na przeciwko rynku w
      Lovranie są pyszne kremówki,do dziś pamiętam ich smak!W tym roku próbowałam
      znaleźć takie w Labinie ale szkoda mówić!! tylko Lovran.Rijekę można ominąć
      mnie tam niewiele zachwyciło,jest ogromny targ,można go zobaczyć jako dodatek
      do naprawdę pięknych chorwackich widoków.Z Krku w zasadzie można robić
      wycieczki po całej Istrii,niewielkie odległości.A na Istrii koniecznie ale to
      koniecznie Rovinj i Porec!!!! Życzę niezapomnianych wrażeń.Pozdr.Crofanka ze Ś-
      cia.
    • Gość: piodu Re: jadę na wyspę Krk IP: *.zg.szczecin.pl 14.08.03, 13:48
      Dzięki za informację.
      A czy coś wiesz nt. miejscowości Baska ?
      No i jaką wybrać trasę ? Przez Niemcy ?
      • Gość: bafra Re: jadę na wyspę Krk IP: *.uznam.net.pl 14.08.03, 13:57
        O Basce poczytaj na www.cro.pl.Jest tam dużo wiadomości.Są tam najładniejsze i
        najbardzej zatłoczone plaże na Krku.Ja tam tylko byłam,żeby zwiedzić tę
        miejscowość,jest ładna.Jeżeli chodzi o trasę to niestety nie pomogę,bo zawsze
        jadę z Krakowa,ale na cro.znajdziesz masę wiadomości.
        • Gość: piodu Re: jadę na wyspę Krk IP: *.zg.szczecin.pl 14.08.03, 14:18
          Ok. dzięki i za tyle. Z tego wnioskuję, że warto spróbować. Jeszcze raz dzięki.
          Może ktoś jeszcze pochwali sie swoimi odczuciami.
      • Gość: wal Re: jadę na wyspę Krk IP: *.icpnet.pl 14.08.03, 22:17
        Gość portalu: piodu napisał(a):

> No i jaką wybrać trasę ? Przez Niemcy ?

Moim zdaniem przez Niemcy. Zaoszczędzisz czas, no i bezpieczniej niż przez PL.
        Omiń też CZ.
      • Gość: janusz Re: jadę na wyspę Krk IP: *.nowy-tomysl.sdi.tpnet.pl 15.08.03, 12:11
        Ze Szczecina do Chorwacji tylko przez Niemcy. Mozesz miec tylko jeden problem.
        Jeżeli pojedziesz w sobotę możesz troche czasu spedzic w korkach, tj. przed
        jednym z tuneli w Austrii i być może na granicy Ausrii ze Słowenią.
    • machy Re: jadę na wyspę Krk 17.08.03, 10:43
      Co do Baski: bylem tam niedawno, i nie polecam, jesli jedziesz tam plazowac.
      Owszem duza, szeroka plaza, jednak poniewaz jest jedyna w tamtej czesci krku,
      to jest tak piekielnie zatloczona, ze ciezko miejsce znalezc ( polecam widok z
      punktu widokowego na wzgorzu na polnoc od miejscowosci, obok kosciola), tak
      samo jak zreszta w calym miescie ciezko zaparkowac. Wybor nalezy do Ciebie. ja
      zjechalem cale Chorwackie wybrzeze i teraz juz wiem ze najlepiej i najtaniej
      jest na poludniu.
    • Gość: Piort Re: jadę na wyspę Krk IP: *.com.pl 19.08.03, 08:44
      Gdy bedziesz na Krku zajrzyj na camping Glavatok. Byłem tam kilka razy i miałem
      przyjemnosc ogladać z bliska (ok.50 m.) delfiny, które rano płynęły rodziną w
      kierunku Rjeki, a po południu wracały. Bardzo fajne gdy Cię budzi sapanie tuż
      przy brzegu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka