Gość: bazyl IP: *.nj.pl 31.05.08, 15:57 Mam pytanie czy rzeczywiście za przejazd paru kilometrów autostradą w Słoweni trzeba płacić 35 eur?Jeżeli tak to jaka jest najlepsza alternatywa dla autostrady. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: bazyl Re: Przejazd przez Słowenię IP: *.nj.pl 31.05.08, 16:02 Zapomniałem dodać,że chodzi o przejazd na Chorwację Odpowiedz Link Zgłoś
gapciams Re: Przejazd przez Słowenię 31.05.08, 19:05 podobno mozna jechac przez wegry - tez chcialbym sie dowiedziec czy trasa przez wegry jest alternatywa do drogi przez austrie i slowenie - czy jest sens pchac sie na gorsze drogi ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vvv Re: Przejazd przez Słowenię IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.08, 19:35 i p. Węgry i niepłatne alternatywy w Słowenii znajdziecie na www.cro.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: crazy Re: Przejazd przez Słowenię IP: 194.146.252.* 01.06.08, 11:34 Wydaje mi sie, ze wjezdzac na Slowenie od strony Austrii przejezdzajac kilka km odcinek autostrady przed Mariborem placimy za niego na bramce 1E. Nastepnie do samej granicy z Chorwacja nie przejezdzamy przez zadna droge ekspresowa czy autostrade do tego bardzo czesto pokonujemy ten odcinek w zolwim. Ogolnie od Mariboru do samej granicy brak autostrad i ekspresowek i dlaczego mamy placic winiete ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barbo Re: Przejazd przez Słowenię IP: *.adsl.inetia.pl 01.06.08, 14:04 Od 1 lipca nie będzie bramek, tylko opłata - 35 euro za 6 miesięcy lub 55 euro za rok (jak w Szwajcarii). Dlatego trzeba będzie objechać z Sentilj do Mariboru przez Pesnicę - rondo (ok 14 km) . Jak im turyści zaczną rozjeżdżać kury w wioskach, to może pójdą po rozum do głowy i pozwolą na przejazd Sentilj-Maribor za 1 euro jak było wcześniej ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krk Re: Przejazd przez Słowenię IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.08, 16:15 Mieszkańcy już się buntują jechałem kilka dni temu właśnie objazdem przez Maribor i już stoją tabliczki z protestami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zjazz Re: Przejazd przez Słowenię IP: 78.133.158.* 03.06.08, 11:32 Kilka dni temu jechałem przez Słowenie do i z Chorwacji. Za kawałeczek autostrady 0,75 EURO... reszta kraju przejechana jak już wspomniano w żółwim tempie.... Odpowiedz Link Zgłoś
turnat Re: Przejazd przez Słowenię 24.06.08, 14:06 Przejazd autostradą od Postojnej do Mariboru zamyka sie w mniej niż 10 euro. Płaci sie odcinkami. W dzień powszedni jedzie się nie za szybko. Czasem robią się korki, zwłaszcza przy wyjeździe i wjeździe do miast. Odpowiedz Link Zgłoś