Dodaj do ulubionych

Camping Pivka - kolo Postojnej

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.08, 10:47
Czy ktos moze byl na wymienionym campingu ? ceny ma wysokie , ale jest b
blisko Postojnej . Mam pytanie , czy z niego da sie dojsc na piechote do
Postojnej czy jest to nieoplacalne ( wg informacji jest oddalony 4 km od
Postojnej )
Obserwuj wątek
    • Gość: Kir Re: Camping Pivka - kolo Postojnej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.08, 11:20
      byłem chyba w 2005 i wcześniej.

Kamp czysty, w lesie, nastawiony głównie na 1 dniowe pobyty. Ma basen ale dla
      gości którzy są tam tylko 1 noc jest ekstra płatny. Czysto, dość drogo, do
      niektórych stanowisk cięzko dojechać bo wąsko.
      Na kempie wejście do jaskini Pivka i Czarna. Jak masz czas to warto, choć jest
      duzo mniej zwiedzania niż w Postojnej i Skocjańskiej ale za to nikt nie goni,
      pozwalają robić zdjęcia, ogólnie bardziej swobodne zwiedzanie. W jaskiniach jest
      przejście do Postojnej jamy, ale zamknięte.
      Dojśc się da ale nie znam ściezki a chodzenie po drodze fajne nie jest. Raczej
      zrezygnujesz w przejścia i przejedziesz ten kawałek, zwłaszcza jeżeli wybierasz
      się na zwiedzanie Podjamskiego Gradu, bo tam jest zdecydowanie dalej
      • Gość: nilllla Re: Camping Pivka - kolo Postojnej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.08, 12:45
        OK, dzieki za odpowiedz , do Predjamskiego Hradu tez planuje pojechac i do
        Skocjanskiej jamy, wiec sobie chyba darujemy piesze wedrowki :) w zwiazku z cena
        campingu chcialam zaoszczedzic na parkingu przy Postojnej , ale chyba nie warto
        :P W takim razie do jaskin Pivka i Czarna tez sie udamy , chyba ze nie zdazymy
        w jeden dzien :) Czy camping warto rezerwowac wczesniej ? mysle , ze moze byc na
        nim duzo ludzi :(
        • Gość: Kir Re: Camping Pivka - kolo Postojnej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.08, 12:58
          nie warto rezerwować, aż tak oblegany nie jest. Ale jak to nic nie kosztuje a wy
          macie sztywne plany - czemu nie

Co do spaceru: jak znajdziecie ścieżkę przez las żeby nie iść drogą
          to sobie pójdźcie, ale drogą - nie warto.
          Na zdjęciu satelitarnym widać że ściezka jest ale ja nią nie szedłem
          więc nie wiem jak jest w rzeczywistości

maps.google.pl/maps?f=q&hl=pl&geocode=&q=camping+Pivka&sll=45.775063,14.213397&sspn=0.332847,0.54657&ie=UTF8&ll=45.8087,14.245491&spn=0.166324,0.273285&t=h&z=12
          B - camping
          D - wejście do jam
          • Gość: nilllla Re: Camping Pivka - kolo Postojnej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.08, 13:05
            Dzięki, ale chyba byłoby to ryzykowne szukać tej ścieżki. A camping chyba
            zarezerwujemy, bo to pewny punkt wyprawy. :) Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka