Gość: wasyl IP: 212.244.164.* 17.05.09, 17:54 który zjazd z autostrady jest lepszy na Trogir, Vrpolje i drogą D58, czy zjazd Prgomet i drogą Z6091. Która z tych dróg jest lepsza? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
stola1 Re: zjazd na Trogir 17.05.09, 18:47 Co do jakości dróg to obydwie są ok. Z obydwu zjazdów można jak najbardziej zjeżdżać- kwotowo różnica kilka kun w opłacie. Trzeba troszeczkę zmienić styl jazdy po autostradowej, bo na tych lokalnych drogach zaczną się wzniesienia, zakręty, nawet serpentyny, a droga jest o wiele węższa. Są piękne widoki za to. Do pokonania jest niewielka odległość od zjazdu ok. 30km więc żaden problem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazik Re: zjazd na Trogir IP: 212.244.164.* 17.05.09, 21:49 nie ma róznicy? Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Re: zjazd na Trogir 18.05.09, 06:04 Wg mnie zdecydowanie Vrpolje...autostrada po kilku h jest już mocno nuząca czyli im szybciej tym lepiej,dojazd do 58 jest króciutki,kilka kun zostaje na pierwsze lody,sama 58 jest gładka jak stół,raczej po płaskim i pusta.Sama końcówka ,kilka serpentyn ale takich spoko z zapierającym dech widokiem na Ciovo i Adriatyk. Jeśli Prgomet to raczej nie Z6091 a też dojazd do 58.Tą Z-etką nie jechałem ale to zgodnie z oznaczeniem jakby 3 kategoria czyli bardzo lokalna ,będzie wąziutko i jak z mapy wynika mocno kręta.Chyba,że adrealinka na koniec drogi potrzebna... Odpowiedz Link Zgłoś
stola1 Re: zjazd na Trogir 18.05.09, 09:17 Jeszcze bardziej dech zapiera na tym drugim zjeździe :) Bywa, że czasami ktoś przegapi ten pierwszy zjazd w Vrpolje, i spanikuje, kiedyś nawet miałam telefon od spanikowanych znajomych - nic się nie dzieje, zjeżdżamy na następnym, na pewno doprowadzi nas do celu, jest oznaczony, droga również. Do Trogiru wjedziemy z drugiej strony, do starego miasta odbijamy na skrzyzowaniu obok targowiska na lewo, a z Vrpolje na prawo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pe a orientujecie się może który zjazd będzie IP: *.era.pl 20.05.09, 10:56 najlepszy żeby dojechać do Primostenu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazik Re: a orientujecie się może który zjazd będzie IP: 212.244.164.* 20.05.09, 16:05 to tym koło poznania Odpowiedz Link Zgłoś