Dodaj do ulubionych

zjazd na Trogir

IP: 212.244.164.* 17.05.09, 17:54
który zjazd z autostrady jest lepszy na Trogir, Vrpolje i drogą D58, czy zjazd
Prgomet i drogą Z6091. Która z tych dróg jest lepsza?
Obserwuj wątek
    • stola1 Re: zjazd na Trogir 17.05.09, 18:47
      Co do jakości dróg to obydwie są ok.
      Z obydwu zjazdów można jak najbardziej zjeżdżać- kwotowo różnica kilka kun w
      opłacie.
      Trzeba troszeczkę zmienić styl jazdy po autostradowej, bo na tych lokalnych
      drogach zaczną się wzniesienia, zakręty, nawet serpentyny, a droga jest o wiele
      węższa. Są piękne widoki za to.
      Do pokonania jest niewielka odległość od zjazdu ok. 30km więc żaden problem.
      • Gość: kazik Re: zjazd na Trogir IP: 212.244.164.* 17.05.09, 21:49
        nie ma róznicy?
      • hepik1 Re: zjazd na Trogir 18.05.09, 06:04
        Wg mnie zdecydowanie Vrpolje...autostrada po kilku h jest już mocno nuząca czyli im szybciej tym lepiej,dojazd do 58 jest króciutki,kilka kun zostaje na pierwsze lody,sama 58 jest gładka jak stół,raczej po płaskim i pusta.Sama końcówka ,kilka serpentyn ale takich spoko z zapierającym dech widokiem na Ciovo i Adriatyk.
        Jeśli Prgomet to raczej nie Z6091 a też dojazd do 58.Tą Z-etką nie jechałem ale to zgodnie z oznaczeniem jakby 3 kategoria czyli bardzo lokalna ,będzie wąziutko i jak z mapy wynika mocno kręta.Chyba,że adrealinka na koniec drogi potrzebna...
        • stola1 Re: zjazd na Trogir 18.05.09, 09:17
          Jeszcze bardziej dech zapiera na tym drugim zjeździe :)
          Bywa, że czasami ktoś przegapi ten pierwszy zjazd w Vrpolje, i spanikuje, kiedyś
          nawet miałam telefon od spanikowanych znajomych - nic się nie dzieje, zjeżdżamy
          na następnym, na pewno doprowadzi nas do celu, jest oznaczony, droga również. Do
          Trogiru wjedziemy z drugiej strony, do starego miasta odbijamy na skrzyzowaniu
          obok targowiska na lewo, a z Vrpolje na prawo.
    • Gość: pe a orientujecie się może który zjazd będzie IP: *.era.pl 20.05.09, 10:56
      najlepszy żeby dojechać do Primostenu?
      • Gość: kazik Re: a orientujecie się może który zjazd będzie IP: 212.244.164.* 20.05.09, 16:05
        to tym koło poznania
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka