wlogra2 14.07.09, 22:01 czy przes Czechy i Austrię czy może bliżej na Chyżne i Budapeszt? Skłaniam się za drugim rozwiązniem. Co sądzicie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: usmiech Re: Radom - Split którędy? IP: *.stansat.pl 14.07.09, 23:27 Może przez Kielce? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Radom - Split którędy? IP: *.biblpubl.waw.pl 15.07.09, 11:09 Kiedy wyjazd?? Droga: Radom-Chyżne-Zilina-Bratysława-Wiedeń-Graz-Mureck-Lenart-Ptuj-Zagrzeb-Karlovac-Split!! Odpowiedz Link Zgłoś
kuba.gawlik Re: Radom - Split którędy? 04.08.09, 23:16 rozumie, że ten objazd na słowenii jest po to aby uniknąć 30 euro opłaty, ale jak wygląda ta droga i ile trwa podróż przez słowenię? Odpowiedz Link Zgłoś
aina40 Re: Radom - Split którędy? 05.08.09, 09:31 Droga jest wąska, kręta i ogólnie malownicza. W początkowym odcinku lekko dziurawa. Ruch niewielki. Trzeba uważać na predkość - stoją ichni policmani z radarami. Przejazd mi zajął godzinkę z hakiem i nie stanowi on żadnego problemu nawet nie mając nawigacji. Odpowiedz Link Zgłoś
lesio5 Re: Radom - Split którędy? 06.08.09, 15:47 Radom-Chyżne-Zilina-Bratysława A czemu nie Radom - Miechów - Olkusz - Cieszyn - Zylina itd? Po co pchac sie na zakopianke? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kazimierz Dolny Re: Radom - Split którędy? IP: 81.210.21.* 16.07.09, 00:01 Od lat śmigam....przez Radom-Kraków-Zvolen-Sahy-Budapest-Zagreb - i co tam dalej chcesz. Uwaga! przed Chyżnem matrix - droga nr 7 w remoncie (7-8 km) jedzie się 30 min. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: Radom - Split którędy? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.09, 23:32 Gość portalu: Kazimierz Dolny napisał(a): > Od lat śmigam....przez Radom-Kraków-Zvolen-Sahy-Budapest-Zagreb - i > co tam dalej chcesz. > Uwaga! przed Chyżnem matrix - droga nr 7 w remoncie (7-8 km) jedzie > się 30 min. Dokładnie tą trasą także jeżdżę. To najlepsze połączenie z Radomia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: end Re: Radom - Split którędy? IP: 194.50.110.* 05.08.09, 15:33 Rzeszów - Barlinek - Presov - Koszyce - Miszkolc - Budapeszt - Zagreb Jeżdżę ze znajomymi ze wschodniej Polski i umawiam się w Barlinku, dlatego wybieram to przejście graniczne. Zalety są takie, że potem przez Słowacje jest bardzo dobra droga, a przez całe Węgry masz autostrade i szybko pokonujesz droge do granicy z Chorwacją a płacisz za winiete i tak i tak. A jak wygląda droga od Krakowa do tego Zvolenia na Węgrzech? Chodzi mi o szybkość przejazdu i jakość drogi? Siódemka w Polsce w remoncie bedzie jeszcze długo a za Krakowem też jest makabra przejechać. Jakie macie spostrzeżenia i porównania ? pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kazimierz Dolny Re: Radom - Split którędy? IP: 81.210.21.* 05.08.09, 22:21 Droga jeśli chodzi o jakość to ok. Zvoleń to jednak jeszcze Słowacja. Śmigam tą drogą bo jest ciekawa krajobrazowo i 'zapadam' po drodze to tu to tam. Sie wolno jedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: end Re: Radom - Split którędy? IP: 194.50.110.* 06.08.09, 11:14 Faktycznie źle spojrzałem na mape:) Wiadomo o co chodzi. Wracając do tematu wąskim gardłem w drodze do CRO wciąż wydaje mi się Polska. Jeżeli siódemka bedzie zrobiona to czas przejazdu nieco się skróci ale póki co daleko nam do bezproblemowego przejazdu przez nasz kraj. Na Słowacji z tego co pamiętam do okoloc Rużomberok jest właśnie ładnie ale też wolno. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Radom - Split którędy? IP: *.saite.com.pl 06.08.09, 13:53 taką samą drogę i my obraliśmy Słowacja gładka ale wolna wolna i jeszcze raz wolna (godz 23-przenośny fotoradar i znajomi zaliczyli błysk-50 euro poszło...) Potem się już tylko "płynie" -super jazda Odpowiedz Link Zgłoś