Dodaj do ulubionych

Szukam apartamentu w Breli

IP: 83.70.174.* 15.07.09, 13:51
Witam,
Od 5-12.09 wybieram sie do Chorwacji a konkretnie do miejscowosci
Brela (mialy byc okolice Zadaru ale zdjecia plaz i opisy na forum
zdecydowaly ze wybor padl jednak na Brele - mam nadzieje ze slusznie)
Przeszukalam troche internet i powysylalam kilka maili z zapytaniem
ale moze ktos z Was ma do polecenia aprtament dla 4 os.- najlepiej z
dwiema osobnymi sypialnianmi, blisko plazy, niekoniecznie blisko
centrum, w dobrych warunkach.Slyszalam ze Brela jest dosc droga, my
myslelismy o ok 60 eur/4os. czy to wystarczy zeby znalzc tam cos
fajnego,blisko plazy? bede wdzieczna za wszelkie sugestie
Obserwuj wątek
    • Gość: tom Re: Szukam apartamentu w Breli IP: 83.1.216.* 15.07.09, 14:23
      w tej części sezonu nie powinno być problemu z trafieniem czegoś za takie
      pieniądze, choć to w niczym nie zmienia mojego subiektywnego odczucia, że Brela
      to jednak obciach lekki, podobne szpanerstwo i klimaty jak Makarska, Vodice.
      Tyle, że może będzie nieco spokojniej i mniej tłoczno niż w lipcu-sierpniu...
      Ale każdemu wolno lubić...
      Na Twoim miejscu nie bałbym się pojechać w ciemno, po 1 września nie jest to już
      związane ze zbyt dużym ryzykiem
      • Gość: Agnieszka Re: Szukam apartamentu w Breli IP: *.ntlworld.ie 15.07.09, 19:34
        witam,
        dzieki za odpowiedz. A ktora miejscowosc jest wedlug Ciebie fajna?
        jedziemy do chorwacji po raz pierwszy takze najbardziej sugerujemy
        sie forum i roznymi innymi stronkami.Wybralismy brele bo plaze
        wygladaja tam bardzo ladnie, troche drzew, ladne zatoczki a nie
        betonowe plyty.Jesli masz jakies sugestie gdzie znajdziemy ladne
        plaze a dodoatkwo jest co robic(wypozyczyc lodki,rowery itd) + wyjsc
        gdzies wieczorem (restauracja,bar, jakies tance).szuakmy czegos nie
        dalej na poludnie bo musimy wrocic na lotnisko w zadarze i nie na
        wyspach bo mamy zamiar jezdzic a wyspa i przeprawy troche to
        ograniczaja i spowalniaja.Jesli chodzi o apartament to wolalabym
        miec to juz zaklepane- czasu mamy niewiele, poza tym bedziemy w
        breli najprawdopodobniej w nocy takze jesli masz jakies sprawdzone
        namiary to prosze o kontakt.POZDRAWIAM
        • Gość: tom Re: Szukam apartamentu w Breli IP: 83.1.216.* 15.07.09, 20:02
          jeśli faktycznie interesuje Cię taki rodzaj wypoczynku, jak to właśnie
          definiujesz - to Brela może być. Mnie osobiście drażnił w tym miejscu właśnie
          ten "przemysłowy" rodzaj oferty turystycznej, nie pozostawiający zbyt wiele
          miejsca na ciszę, spokój, takie totalne wyluzowanie i wyciszenie, jakiego w
          Chorwacji od pewnego czasu szukam. W podobnych klimatach jak Brela utrzymane są
          Tucepi czy Baska Voda, ale to wszystko razem nie są miejsca z mojej bajki. W tym
          regiuonie bardziej odpowiadają mi takie dziury jak Igrane, Drasnice,Promajna,
          Pisak czy nawet Podgora albo wręcz okolice przysiółków Zivogosce, takich jak
          Blato czy Mala Duba. Dlatego nie podam Ci żadnych namiarów na Brelę, za które
          mógłbym wziąć odpowiedzialność. Sytuację trochę komplikuje to, że - tak
          zrozumiałem Twój post - nie jesteście tak zupełnie niezależni komunikacyjnie i
          zwiżani jesteści np. z lotniskiem w Zadarze. Bazuj raczej na doświadczeniach
          innych, którzy Brelę na tym forum wychwalają pod niebiosa. Życzę miłych wrażeń i
          udanego urlopiku!
          • Gość: Agnieszka Re: Szukam apartamentu w Breli IP: *.ntlworld.ie 15.07.09, 20:55
            dzieki za szybka odpowiedz. sprawdze polecane przez Ciebie
            miejscowosci ale mysle ze brela ma to czego szukamy,w razie czego
            bedziemy mieli tam samochod to zawsze mozna "uciec" gdzies na jakas
            zaciszna plaze. jak na razie wszyscy wlasciciele odpowiadaja mi ze
            termin maja zajety...;/ mam nadzieje ze jednak cos sie znajdzie.
            Tobie tez zycze udanych wakacji, czyzby znowu w Chorwacji?:)
            Pozdrawiam
            • Gość: tom Re: Szukam apartamentu w Breli IP: 83.1.216.* 15.07.09, 21:14
              na 99 proc. tak - może gdzieś na południowych wyspach, może zahaczymy o
              Czarnogórę ? Na razie nie mamy konkretnych planów poza jednym: odkryć jakieś
              nowe ciekawe miejsce, w którym jeszcze nie byliśmy. Też startujemy na początku
              września, ale - jak zwykle - w ciemno, szukając czegoś frapującego i
              fascynującego dopiero po dotarciu na wybrzeże Adriatyku... Tak jest najfajniej i
              najbardziej urlopowo - w sensie improwizacji, spontaniczności, ulegania wrażeniu
              chwili. Zwykle i tak ze 2 razy w czasie urlopu zmieniamy miejsce na odległe o
              dobrych 100-200 km.
              Wiem, co to znaczy pierwsze wrażenie, jakiego się doznaje przy pierwszym
              spotkaniu z tak pasjonującym krajem jak Chorwacja, dlatego zyczę Wam naprawdę
              jak najtrafniejszego wyboru, odpowiadającego Waszym oczekiwaniom i
              temperamentowi. A Brelę odradzałem, bo mnie ona nie odpowiada - podobnie jak
              Makarska, Vodice i podobne im kombinaty - jako typ miejscowości i typ
              preferowanej tutaj turystyki. Do samej Breli nic nie mam... No, może poza
              właścicielem pewnej wykutej w skalnej ścianie półki na zaparkowanie auta, który
              zawiesił na niej łańcuch z tablicą "parkiranje - 300 kn/h", czyli "parkowanie -
              300 kun/godz.", co mnie rozwaliło na maxa zupełnie. Mam to gdzieś na zdjęciu
              ;-)) Ogólnie - nie lubię miejsc, gdzie ludzie depczą sobie po nogach, gdzie na
              plaży leży się jak sledź w puszce, gdzie nie ma szans na jakąś łagodną, spokojną
              intymność, odpoczynek bez wrzaskliwej muzy dookoła, bez wyłażących nocą z
              dyskotek hałaśliwych niedobitków. Wspomniane przeze mnie miesjcowości są
              przeciwieństwem Breli - to są wręcz dziury, niektóre mają po 300-400
              mieszkańców, jeden sklepik, jakąś knajpkę lub dwie, piekarenkę, automat
              telefoniczny i ciszę, spokój...
              A skoro pisałaś o plaży... Trafiliśmy na taką kapitalną w Promajnej - ponieważ
              byliśmy tam dość wcześnie, około 10 rano, byliśmy pierwsi, wybraliśmy miejsce w
              cieniu potężnego marmurowego głazu na skraju plaży. Plaża czyściuteńka,
              drobnożwirkowa, dno nieciekawe do nurkowania, ale morze spokojne i czyste. Wjazd
              na tę plażę - z Jadranki pierwszy zjazd jadąc od Omisa/Nemiry, przejeżdża się
              obok jakiejś porzuconej fabryki i leżącego po drugiej stronie drogi
              zapuszczonego gaju figowego, potem lekko w prawo, autem można dojechać prawie
              nad samo morze, zostawić je w cieniu. Stąd do miejscowości jest specerkiem
              jakieś 20-30 minut.
    • Gość: aga74 Re: Szukam apartamentu w Breli IP: *.adsl.inetia.pl 29.07.09, 14:37
      Z czystym sumieniem polecam kwaterę w Breli u Ivana 00385917224073. Właśnie
      wróciłam mieszkaliśmy tam 12 osobowa grupą. cena za osobę dorosłą 12 euro, za
      dziecko 6 euro . Powołaj się na Agnieszkę, Ivan lubi polaków i daje mniejsza
      cenę niż np Czechom. Zadzwoń do niego podeśle Ci zdjęcia i odpowie na wszelkie
      pytania. Widok z okna na morze zapiera dech. Każdy pokój ma swoją łazienkę. Za
      rok wracam do Breli cudne i bardzo czyste zatoczki.
      • Gość: 123 Re: Szukam apartamentu w Breli IP: *.elblag.dialog.net.pl 29.07.09, 16:36
        Nie wiem, może podejrzliwy jestem, ale mi takie informacje śmierdzą
        na kilometr. "Zadzwoń, lubi Polaków, piękny widok". No nie mów,
        byłaś i pewnie zdjęć nie robiłaś? Jak robiłaś to pokaż...
        • Gość: aga74 Re: Szukam apartamentu w Breli IP: *.adsl.inetia.pl 29.07.09, 19:25
          nie musisz korzystać z mojej podpowiedzi. Nie chcieliśmy jechać z 12
          osobową grupą w tym dzieci w ciemno. Szukałam 2 miesiące czegoś
          fajnego za nieduże pieniądze. Niestety na forum ludzie niechętnie
          wymieniają się adresami. Kontakt do Ivana mam od
          forumowicza ,,zlybanan'', którego nieznam i nigdy niewiedziałam na
          oczy. Zaufałam, skorzystałam i nieżałuję. Napewno jadę tam za rok. A
          zdjęcia bardzo proszę podaj maila nie ma sprawy podeślę Ci.
          Nie traktuj mnie jak oszustki, naprawdę chata u Ivana jest OK. Idąc
          na plaże zbieraliśmy kontakty do innych apartamentów: Ivo Zelić :
          +385021618170, Jośko Cikes 00385021474040. Nie znam cen zadzwoń i
          zapytaj. Powtarzam, nie musisz korzystać jak się boisz jest wiele
          stron z adresami chorwackich apartamnetów.
          • Gość: Gość Re: Szukam apartamentu w Breli IP: *.joynet.3s.pl 29.07.09, 19:39
            Do Agi
            proszę o zdjęcia tego apartamentu w Breli na maila qiulik@o2.pl
            Z góry dziękuję!
          • Gość: ugarte Re: Szukam apartamentu w Breli IP: *.gorzow.mm.pl 30.07.09, 17:14
            Poproszę o parę fotek tej kwatery.
            Dziękuję. ugarte@op.pl
          • Gość: Darek Re: Szukam apartamentu w Breli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.13, 11:57
            Witam! można prosić o jakiejś fajne niedrogie namiary na wypoczynek w Breli?
          • Gość: jolka4 Re: Szukam apartamentu w Breli IP: *.leon.com.pl 03.11.13, 13:29
            WITAM SERDECZNIE-POSZUKUJEMY TEŻ JAKIEGOS APARTAMENTU W BRELI ICHĘTNIE SKORZYSTALIBYŚMY Z JAKIEGOŚ SPRAWDZONEGO MIEJSCA-MOGĘ O ZDJ??POZDRAWIAM
          • Gość: bogi1 Re: Szukam apartamentu w Breli IP: 91.239.168.* 21.06.15, 20:24
            Bardzo proszę o adres Ivana?jedziemy w tym roku z dziećmi.
      • Gość: monia Re: Szukam apartamentu w Breli IP: *.dynamic.chello.pl 12.06.14, 19:53
        Witam,
        poproszę o namiary na kwaterę w Breli u Ivana i zdjęcia,
        właściiel rozmawia po polsku czy angielsku
        pozdrawiam i dziękuję
      • Gość: bogi1 Re: Szukam apartamentu w Breli IP: 91.239.168.* 21.06.15, 20:19
        Proszę o informacje o kwaterach u Ivana. Czy to jest blisko plaży?bardzo bylabym wdzieczna.mogłaby kilka zdjęć pokoju.
    • Gość: aga 74 Re: Szukam apartamentu w Breli IP: *.adsl.inetia.pl 29.07.09, 14:40
      Hmmm, dopiero teraz przeczytałam opis Toma, oczywiście Makarska, Omiś to tłumy
      ludzi i zero odpoczynku, ale w Breli nie ma tłoku, a zatoczka Ivana jest super,
      bardzo mało ludzi i nie musiłam martwic się które dziecko w wodzie jest moje.
      • Gość: banderas26 Re: Szukam apartamentu w Breli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.09, 21:48
        Aga prześlij mi parę zdjęć na banderas26@o2.pl
        Wybieramy się do Chorwacji na początku września i szukam apartamentu
        w Breli.
        • Gość: camera Re: Szukam apartamentu w Breli IP: *.adsl.inetia.pl 30.07.09, 18:29
          A jak wygląda rozmowa z Iwanem Angielski? czu mówi po polsku?
          Pozdrawiam i tez proszę o fotki camera-camera@wp.pl
      • malluch1 Re: Szukam apartamentu w Breli 01.07.13, 19:56
        Kurcze mieliśmy jechać z dziećmi do Omisu ale nie chcemy tłumu, Brela też tłoczna... Chyba trzeba jakąś malutką wysepkę znaleźć?
        • Gość: xmk Re: Szukam apartamentu w Breli IP: *.toya.net.pl 14.11.13, 18:51
          Sporo ciekawych domów jest na stronach interhome i adriatic.hr Dość ciekawym miejscem jest też omiś. moja rodzina jeździła tam przez wiele lat. Jedyna wada to, że dużo ludzi.
          Bezpośrednie namiary mam na miejscówke w mudri dolac. Dwie plaże do wyboru. Gdybys chciała zdjęcia moge podesłać.

Na Korculi byłem 2 lata temu w miejscowości Prigradica. Mala miejscowość 1 sklep, 2 restauracje. Plaże rewelacyjne, jak prywatne bo np jesteśmy my i jeszcze max 2 osoby. Po drugiej stronie wyspy troche chłodniejsze morze.

Vela luka na wyspie na wieczorny wypad również bardzo fajna. Na Korculę płynąłem ze splitu(tak samo na Hvar). Wychodzi podbnie kosztowo a nie trzeba się męczyć dłuższą jazdą samochodem.

Na Hvarze byłem w Mudri dolac, Stari Grad. Miejscowość mała niedaleko Stari Gradu. mała zatoka z przepiękną wodą. Kwitnące pola lawendowe na przełomie czerwca i lipca i ten zapach. W zatoce jest sporo cienia gdzie można się schować od drzew.

Rejonu Dubrownika polecam bo ładny rejon jednak drogi.

W razie pytań piszcie smiało. Na Korculi wynajmowałem dom z Interhome i mogę śmiało polecić. rzetelne opisy. Niestety tutaj nie mam żadnej zniżki ale np na Hvar wynajmowałem dom z Adriatic.hr gdzie jak wpiszecie podczas rezerwacji w miejsce kodu rabatowego w opcji od osoby poleconej mój mail dostaniecie 5% zniżki :D

Żeby nie było, że to wszystko wyżej to reklamy biur to ja tez wtedy dostanę 5% na następne wakacje za rok :)

mój mail to: michalkorus@wp.pl

wystarczy go wkleić jako kod rabatowy

Gdyby ktoś miał jeszcze jakieś pytania chętnie odpowiem.
    • Gość: Chorwat Re: Szukam apartamentu w Breli IP: *.adsl.net.t-com.hr 18.11.13, 00:37
      Szkoda ze jednak nie odwiedzasz moja okolice Zadar?;)
    • barbinos Re: Szukam apartamentu w Breli 22.06.15, 22:09
      Koniecznie sprawdź tutaj noclegi-z-airbnb.blogspot.com

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka