Dodaj do ulubionych

LUDZIE CO Z WODĄ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!

05.07.06, 22:36
Mieszkam na księżycowej obok Wilanowskiej i od jakiegoś czasu widzę że są
ogromne problemy z wodą po południu albo jast słabe ciśnienie albo w ogóle
jej nie ma. Czuję się jakbym kupiła jakiś domek kempingowy za trochę zbyt
dużą kasę. Proszę o kontakt wszystkich którzy mają ten sam problem bo musimy
coś z tym zrobić. O ile mi wiadomo nie jest to wina firmy Aquarius tylko
gminy ponieważ to do niej należą rurki przez które przepływa woda chyba są
zbyt cienkie lub mają zbyt słabe przepompownie. Jeżeli będziemy wystosowywać
pisma do gminy to może się to zmieni!!!!!!!!!! Więc halo musimy coś z tym
zrobić bo będzie coraz gorzej, mieszkań buduje się coraz więcej a gmina nic z
tym problemem nie robi
Obserwuj wątek
    • asiaasia6 Re: LUDZIE CO Z WODĄ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 06.07.06, 09:26
      Witam,jestem z osiedla Kwadratowa - boczna Wilanowskiej. U nas jest ten sam
      problem. Administracja osiedla dostała mniej więcej podobną odpowiedź -
      wina "infrastruktury" ;)
    • nigras Re: LUDZIE CO Z WODĄ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 06.07.06, 09:57
      Moim zdaniem problem jest bardzo powazny i chyba dotyczy co najmniej
      Jozefoslawia, byc moze i czesci Piaseczna. My tez dostalismy odpowiedz w tym
      stylu: Ludzie ogrodki podlewaja....
      W tamtym roku mimo wyraznie slabszego cisnienia w upalne popoludnia nie bylo u
      nas na osiedlu takich problemow jakie sa w tym - na pierwszym pietrze sie
      piecyki nie zapalaja, na drugim mozna sie wykapac po 23...
      Strach pomyslec co bedzie za rok, za dwa. Moze beczkowozy...
      Na pewno musimy cos w tym celu zrobic, teraz jest czas, zeby od nierobow
      (politykow) cos wyciagnac - ida wybory.

Proponuje wpisywac tutaj pomysly, i ustalenia co komu sie udalo ustalic, np kto
      za to odpowiada (gmina, aquarius), czy cos sie w tym celu robi czy to kompletnie
      wisi kazdemu, jakie a szczegoly umowy np z aquariusem (czy w jakis sposob
      odpowiada za brak wody itp..).

Ze strony aquariusa wynika, ze infrastruktura jest ich i ze "obecnie trwają
      przygotowania do budowy nowej pompowni w ramach środków z Funduszu Spójności"...
      co nie wyglada zbyt wesolo.
      Ale mysle, ze warto powalczyc.... albo kopac studnie w ogrodkach...

Pozdrawiam
      Piotrek, os. Zakatek

• joannazumka Re: LUDZIE CO Z WODĄ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 06.07.06, 10:07
        Problem jest i to poważny i jeśli pozostawimy to tak sobie jak jest to będzie
        jeszcze gorzej. Jestem w zarządzie naszej wspólnoty i uważam że każda ze
        wspólnot w Józefosławiu powinna napisać pismo do gminy i do Aquariusa. Jeżeli
        się tym nie zajmiemy to oni tego nie ruszą a jak zaczniemy trochę krzyczeć to
        może coś się zmieni. Postaram się jak najszybciej dowiedzieć o co chodzi i w
        gminie i w firmie wodociągowej. Pozdrawiam Joanna Rakoczy
        • poranek6 Re: LUDZIE CO Z WODĄ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 06.07.06, 11:31
          Zarząd Osiedla "Zakątek II", gdzie oczywiście borykamy się z tym samym
          problemem, deklaruje cheć podłączenia się do ewentualnej wspólnej akcji (pismo
          do gminy i do Aquariusa). Jeśli chodzi o nasze dotychczasowe działania w tej
          kwestii, to zobowiązaliśmy administratora do wystosowania odpowiedniego pisma
          do Aquariusa. Czekamy na odpowiedź. Będziemy na bieżąco informować o tym co
          udało nam się ustalić.
          Pozdrawiamy.
          • dc22 Re: LUDZIE CO Z WODĄ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 06.07.06, 11:54
            oooo - a ja myslalam ze to tylko na przylesiu problem...
            U nas to samo - ostatnio mielismy nawet problem z uruchomieniem pralki
            wieczorem z powodu zbyt malego cisnienia. Powod? Mysle ze te nieszczesne
            ogrodki :)))
            • basia1404 Re: LUDZIE CO Z WODĄ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 06.07.06, 12:29
              Witam,

rozmawiałam dziś z Aquariusem i gminą, przed chwilą nawet z naczelnikiem
              odnośnego wydziału.

Aquarius informuje, że problem jest spowodowany zbyt słabą siecią, oraz że
              potrzebna jest stacja ciśnieniowa. Inwestycja ta ponoć ma szanse odbyć się w
              ciągu roku-półtora. Sympatyczny pan zasugerował, że aby przyspieszyć
              inwestycję, powinniśmy naciskać na gminę.

Pani w gminie powiedziała, że problem nie jest nowy, że sytuacja się nie
              zmieniła od kilkunastu lat (sic!). Nie była w stanie niczego konkretnego
              powiedzieć, ale przynajmniej podała mi numer do naczelnika tegoż wydziału.

Naczelnik - jak wszyscy - mówi, że problemy są spowodowane podlewaniem
              ogródków. O ile wszystkie pozostałe osoby twierdziły, że trzeba przestać
              podlewać, o tyle naczelnik sensownie zasugerował, że ogródki powinny być
              podlewane w nocy i problemu by nie było. Oprócz tego gmina planuje podpiąć nas
              do nowego wodociągu i to też powinno w jakiś sposób poprawić sytuację. Co
              najciekawsze natomiast, według naczelnika firma Aquarius nie zgłosiła do gminy
              zapotrzebowania na żadną stację ciśnieniową. Jutro mają mieć spotkanie i będą
              rozmawiać o tym misz-maszu informacyjnym.

Drodzy ogródkowicze! Ja wiem, że to bez sensu, że jest taka słaba
              infrastruktura. Ale póki co - przestawcie proszę swoje zraszacze na nocną porę -
              w Zakątku II dostęp do wody jest tragiczny...

Pozdrawiam,
              Baśka
              • basia1404 Re: LUDZIE CO Z WODĄ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 06.07.06, 12:33
                Aha, zapomniałam dodać - pan naczelnik twierdzi, że w umowach z Aquariusem mamy
                prawdopodobnie zagwarantowane ciśnienie 2 atmosfery; warto to sprawdzić i
                zastanowić się nad rzetelnością usługi...
                • mtwy Re: LUDZIE CO Z WODĄ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 06.07.06, 17:47
                  ...a ja w dniu dzisiejszym po rozmowie w Aquariusie uslyszalem ze planowane
                  jest zorganizowanie spotkania wszystkich administracji z terenu Jozefoslawia i
                  Julianowa w celu wspolnego nacisku na gmine... "wyciagniecia" od gminy
                  stanowiska. Widzialem tez pismo wystosowane przez Aquariusa (z data 5.VII) do
                  WGKiM (do wiadomosci miedzy innymi wspolnoty i zarzadcy wspolnot
                  mieszkaniowych, wiec mozliwe ze na dniach podochodzi) w ktorym stoi miedzy
                  innymi ze z powodu niedostatecznego cisnienia etc. Aquarius wnosi o: " (...)
                  bezzwloczne przystapienie do prac majacych na celu wybudowanie przy ulicy
                  Geodetow pompowni strefowej, o co wnosimy od 1998r. (...)"
                  Nie wiem czy warto polegac na administracjach etc. czy np. dobrym pomyslem nie
                  jest stworzenie wspolnego pisma (prawnicy wsrod nas na pewno sie znajda) do
                  Gminy i Aquariusa w celu wyjasnienia sytuacji niedoboru wody i zadania
                  wywiazywania sie z umowy (a co za tym idzie zobowiazac do przestrzegania ustawy
                  z dnia 7czerwca 2001 o zbiorowym zaopatrzeniu w wode i zbiorowym odprowadzaniu
                  sciekow). Mysle jakby kazdy z nas oddzielnie zlozyl pismo identycznej tresci
                  moze gmina i Aquarius podejda do sprawy w miare powaznie, widzac desperacje
                  ludzi, a nie jak do tej pory (jedno zrzuca wine na drugie).
                  Poza tym mysle ze spokojnie w obliczu jawnego lamania ustawy moznaby zablokowac
                  nowe inwestycje (wymierna strata dla Gminy).

Pzdr.
                  W. (WNJ II)
                  • jolha Re: LUDZIE CO Z WODĄ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 07.07.06, 14:28
                    To na 'pocieszenie' dodam, że my na Przesmyckiego 25 też wody nie mamy w
                    godzinach wieczornych. Tutaj o tym dzisiaj napisałam:
                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=234&w=44809889&v=2&s=0
                    Wiecie co te ich teksty są mało zabawne i to odsyłanie albo do gminy albo do
                    elmaru - nikt nie jest winny. A gmina informuje mnie, że jej nic do tego.
                    Zresztą zarówno gmina jak i aqarius wczoraj w romowie tel stwierdzili mi, że
                    pierwszy raz ode mnie słyszą, że są takie problemy, nie omieszkałam im
                    przypomnieć, że informuje ich o tym co drugi dzień ja lub mój mąż. Usłyszałam,
                    że brak wody to nie awaria i zgłoszenia nie przyjmą, co innego jakby rura poszła
                    - normalnie ręce opadają. Kochani piszmy pisma, bo kur.icy można dostać z nimi.
                    Zresztą nawet sanepid ręce rozkłada.
                    Pozdrawiam
                    • mtwy Re: LUDZIE CO Z WODĄ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 08.07.06, 00:11
                      Jestem za wspolna "akcja" (bo wedlug mnie tylko taka ma sens)... ale czy sa
                      tacy naprawde chetni zeby cos w tej sprawie zrobic? Czy tylko bedziemy sie
                      zalic na forum?
                      Pzdr.
                      • mtwy Re: LUDZIE CO Z WODĄ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 10.07.06, 23:24
                        W dniu dzisiejszym bylem na spotkaniu z v-ce burmistrzem p.Zwolinskim.
                        Spotkanie odbylo sie na prosbe p.Andrzeja Hubla w sprawie wiadomej. Niestety...
                        rozowo sprawa nie wyglada, stad caly czas podtrzymuje wersje o wspolnym
                        dzialaniu... zasypaniu Gminy, Aquariusa pismami z zadaniem wyjasnienia
                        sytuacji, z konkretna odpowiedzia co dalej, etc. inaczej dalej bedziemy olewani.
                        Z najwazniejszych rzeczy ktore uslyszelismy na spotkaniu to oprocz
                        standardowego ze nie ma pieniedzy (nie wiem po co dofinansowanie z UE, fundusz
                        spojnosci) to to, ze tak wlasciwie o problemy z woda to bedzie martwic sie
                        kolejna ekipa (po wyborach samorzadowych), ze Julianow i Jozefoslaw nie maja
                        swoich radnych ktorzy dbaliby o nasze interesy.
                        W ogole burmistrz byl bardzo malo zainteresowany sytuacja, traktowal nas jak
                        natretow... co wiecej, na nasze konkretne argumenty o niewywiazywaniu sie
                        Gminy, o lamaniu ustawy, regulaminu z rozbrajajaca szczeroscia powiedzial: To
                        podajcie Gmine do sadu. Na pewno wygracie. Tylko kiedy?
                        Tak sprawa wyglada.
                        Dla tych bardziej leniwych proponuje interwencje mailowa:
                        zwolinski@piaseczno.eu... ciekawe czy bedzie jaka reakcja... i nie tyko o
                        burmistrzu mowie :-)
                        Ps.Poniewaz watek wody wystepuje na czterech roznych forach (przynajmniej o
                        tylu mi wiadomo) kopiuje to na kazde z for.

Pzdr.
                        • jolha Re: LUDZIE CO Z WODĄ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 11.07.06, 07:34
                          Odpowiedziałam na forum Piaseczna, ale jeszcze tu napiszę:

> Kazdy sie wyzalil i tyle z tego wyniklo. Moze tu sa
                          > chetni do jakiegos wspolnego dzialania?

No właśnie u nas się na tym nie kończy. Od samego początku uderzaliśmy do Gminy,
                          Aquariusa, Elmaru i nawet Sanepidu. I to co Ty dalej napisałeś, my już wiemy od
                          3 tygodni. Tylko chodzi o to, że rozmowy z każdą z tych instytucji nic nie dają.
                          Zresztą "To podajcie Gmine /tu wstaw dowolnie:aquariusa, elmar, dewelopera/ do
                          sadu. Na pewno wygracie." - to słyszymy u każdego z nich, być może wiedzą ile
                          takie sprawy się toczą - patrz chociażby MH i Tytanic.
                          Może nagłośnienie w mediach dałoby więcej niż proces toczący się latami i dalszy
                          brak wody. Generalnie ja wczoraj miałam kolejną "naradę wojenną" z sąsiadami i
                          być może jeszcze inną taktykę zastosujemy jak tylko potwierdzą się nasze
                          informacje, ale na razie nie zapeszam.
                        • basia1404 Re: LUDZIE CO Z WODĄ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 11.07.06, 08:42
                          A czy łamanie ustawy nie jest popełnieniem przestępstwa? Czy to nie kwalifikuje
                          się do zgłoszenia do prokuratury? Wtedy już sprawa dotyczyłaby obecnego
                          burmistrza, a nie jego następcy...

Na pewno trzeba wysyłać pisma. Oprócz tego proponuję nagłośnienie sprawy w
                          mediach, programach interwencyjnych itp. Ceny mieszkań rosną, buduje się coraz
                          więcej, chociaż nikt nie wspomina o tym, że dostęp do wody jest odpowiedni dla
                          ludzi średniowiecznych, którym na higienie niespecjalnie zależało. Nie wiem,
                          czy nagłośnienie naszych problemów dobrze zrobi wizerunkowi gminy...

Co do pism - czy proponujesz pisma indywidualne, czy zbiorowe (blokowe,
                          osiedlowe itp.)?
                          • mtwy Re: LUDZIE CO Z WODĄ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 11.07.06, 10:57
                            ... no jest, jest. Tylko trzeba by przygotowac pozew. Ja na tym sie nie znam
                            zupelnie, jakie wymogi ma spelniac zeby po odlezeniu w sadzie nie zostal
                            odrzucony z przyczyn formalnych... szukalem na forum prawnika ktor moglby tym
                            pokierowac. U siebie na osiedlu chcemy sie psotkac i ewentualnei wynajac (tylko
                            z drugiej strony jesli wsrod nas jest prawnik stworzenie dla Niego pisam
                            spelniajacego wymogi prawa nie bedzie problemem)
                            Uwazam ze pisma indywidualne bylyby zdecydowanie lepsze... ale mozliwe ze
                            prawnik naprosruje mi myslenie :-)
                            Co do naglosnienia sprawy fajny pomysl, ja nie ogladam tv wiec nie wiem jakie
                            to programy, natomiast wczoraj napisalem do Wyborczej (Stolecznej) i czekam na
                            jakis odzew. Nie wiem czy beda zainteresowani tematem, tym bardziej ze
                            ostatnimi czasy problemy z woda zaczely sie gdzie indziej (nie w takim stopniu
                            ale zawsze) wiec temat moze okazac sie niezbyt ciekawy.
                            Pzdr.
                            • basia1404 Re: LUDZIE CO Z WODĄ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 11.07.06, 12:34
                              Prawnikiem niestety nie jestem, ale może coś się uda wykombinować.

Co do artykułu - pojawił się dzisiaj
                              miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34862,3476133.html, ale właściwie jest jakiś
                              taki... bez konkluzji, mam wrażenie. A Józefosław może w nim występować jedynie
                              w charakterze "okolicznej miejscowości" :(
      • basia1404 Re: LUDZIE CO Z WODĄ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 11.07.06, 08:53
        Witaj sąsiedzie z Zakątka I,

Mam prośbę: czy możecie wpłynąć na Waszą administrację, żeby nie podlewała
        roślinności na osiedlu w godzinach popołudniowo-przedwieczornych? Pewnie jedna
        jaskółka wiosny nie czyni, ale im mniej osób będzie zużywać duże ilości wody w
        tych newralgicznych godzinach, tym większa szansa na odrobinę wody. U nas w
        Zakątku II drugie piętro nie ma jej w tych godzinach wcale, a pierwsze ma tzw.
        symbolikę zamiast tego, co lecieć powinno...

Pozdrawiam i z góry dziękuję za ew. interwencję w administracji,
        Baśka
    • mieszko31 Re: LUDZIE CO Z WODĄ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 11.07.06, 13:08
      Hm, no to jest problem.
      Prawda jest taka, ze gmina moze i cos zrobi, jak napisze dobry projekt na
      dofinansowanie inwestycji. W ciagu najblizszych kilku miesiecy nie ma co liczyc
      na zadne pieniadze z UE !!! Dlaczego ? Poniewaz wlasnie jestesmy na tzw.
      etapie "nowego programowania 2007-2013" - nie ma jeszcze nowych procedur a beda
      pewnie wlasnie za kilka miesiecy. Nawet jesli gmina, bo tylko ona moze zlozyc,
      zlozy za te kilka miesiecy wniosek o dofinansowanie, to procedura przyznania
      owego dofinansowania jest strasznie dluga. Twierdze, ze najszybciej
      jakiekolwiek pieniadze z UE w gminie moga pojawiac sie na wiosne 2007.
      Gmina moze jeszcze pozyskac pieniadze z alternatywnego zrodla, czyli z WFOŚ.
      Ale procedury sa procedurami i jesli do tej pory gmina siedzi i nic w tej
      sprawie nie robi, to kiepsko to rokuje na przyszlosc...

Ech, a planowalem kupic segment w Jozefoslawiu...
      ...i sie teraz zastanawiam...

Najrozsadniej w takim ukladzie jest wynajac powazna kancelarie prawnicza, badz
      zmusic do tego Aquariusa i wyslac oficjalne pismo z informacja o lamaniu prawa
      przez burmistrza.
      Zblizaja sie wybory samorzadowe, to najlepszy czas na zalatwienie takiej
      sprawy. Moze burmistrzowi trzeba o tym przypomniec !?

Pozdrawiam
      • matsle76 Re: LUDZIE CO Z WODĄ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 11.07.06, 14:20
        ze strony www.piaseczno.eu :

Żeby nie zabrakło wody
        W związku z małym ciśnieniem wody w Julianowie i Józefosławiu Burmistrz Miasta
        i Gminy Piaseczno wprowadził do odwołania zakaz podlewania terenów zielonych
        wodą z sieci wodociągowej na terenie sołectw Julianów i Józefosław
        Zastosowanie się do zakazu przyczyni się do poprawy ciśnienia wody w kranach.

Od kilkunastu dni w Julianowie i Józefosławiu występuje bardzo niskie ciśnienie
        wody w kranach. Jest to wynik ogromnego wzrostu zużycia wody, w wyniku
        intensywnego podlewania ogrodów.
        Dlatego, mając na względzie dobro wszystkich mieszkańców Julianowa i
        Józefosławia, Burmistrz Miasta i Gminy Piaseczno zdecydował o wprowadzeniu na
        terenie sołectw Julianów i Józefosław zakazu podlewania terenów zielonych wodą
        z sieci wodociągowej i zobowiązał Straż Miejską do kontroli przestrzegania tego
        zakazu.

Jednocześnie Burmistrz podjął decyzję o przeznaczeniu w przyszłorocznym
        budżecie gminy środków na budowę przy ul. Geodetów tzw. pompowni strefowej. Jej
        wybudowanie rozwiąże problem z zaopatrzeniem północnej części gminy Piaseczno w
        wodę.

W Julianowie i Józefosławiu w ostatnich latach powstało bardzo dużo nowych
        budynków, przez co zwiększyło się także zapotrzebowanie na wodę.
        Istniejąca infrastruktura jest wystarczająca do obsługi takiej ilości
        mieszkańców w normalnych warunkach, nie wytrzymuje jednak tak dużego obciążenia
        jakie powoduje bardzo intensywne podlewanie zieleni w czasie upałów.

Podobny problem występował w poprzednich latach także w południowej części
        Piaseczna: na osiedlach Zalesie Dolne, Zalesinek i Orężna. Jednak dzięki
        rozbudowie pompowni strefowej obsługującej tamten rejon, w tym roku ciśnienie
        wody jest tam właściwe.
        Dzięki wybudowaniu pompowni obsługującej Julianów i Józefosław, także i w tym
        rejonie problem niedostatecznego ciśnienia wody zostanie rozwiązany.
        Na razie jednak jedynie wstrzymanie się od podlewania ogródków może zapewnić
        właściwe ciśnienie wody w mieszkaniach.

Za utrudnienie serdecznie przepraszamy.
        Urząd Miasta i Gminy Piaseczno

• mieszko31 Re: LUDZIE CO Z WODĄ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 11.07.06, 14:52
          Pan Burmistrz w istocie zrobil co mogl... a mogl przeciez zakazac porannego
          prysznica okolicznym mieszkancom.
          I co ? Straz miejska pod wieczor bedzie biegala za dzialkowiczem i bedzie
          wyrywala mu z rak weza, ktorym podlewa kwiatki ?!
          Oczywiscie kpie sobie z Pana burmistrza a burmistrz kpi sobie z problemu...
          Pozdrawiam
          • massmix Re: LUDZIE CO Z WODĄ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 11.07.06, 15:03
            Tak straz miejska ma dzis patrolowac okolice Józefosławia i będą strzelać bez
            ostrzeżenia do podlewających rabatki ;)
            Skoro pan rzecznik Sławomir Szczepankiewicz, rzecznik Miejskiego
            Przedsiębiorstwa Wodociągów i Kanalizacji, utrzymuje, że może ono dostarczać
            nawet dwa razy więcej wody... to ja mu wyslalem mejla zeby dal 2 razy wiecej
            wody na Józefosław i po krzyku... mejla mozna znalezc tu
            www.mpwik.com.pl/1/9957.html i nie tylko do Pana Sławka ;)
            • mtwy Re: LUDZIE CO Z WODĄ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 11.07.06, 16:54
              Pytanie czy jozefoslawskie rury wydola dwa razy wiecej...
              • massmix Re: LUDZIE CO Z WODĄ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 11.07.06, 17:21
                Trzeba by bylo rzeczywiscie wystapic z oficjalnym pismem do Gminy i Aquariusa...
                wtedy mielibysmy jakies dokumenty, podkladki i rozpoczac normalna procedure
                prawna...
                • dc22 Re: LUDZIE CO Z WODĄ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 12.07.06, 10:31
                  pojawily sie kopie pism w naszych budynkach....
                  swietnie...
                  teraz wszyscy (gmina, aquarius) beda mogli otrzepac rece bo "przeciez
                  poinformowali".
                  zakaz podlewania wprowadzony (BTW - "gdy temp zewnetrzna przekracza
                  25stopni...) - problem rozwiazany....
        • anwas2 Re: LUDZIE CO Z WODĄ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 12.07.06, 10:54
          Ban Burmistrz i Spółka zacierają ręce jak powstaje nowa inwestycja w gminie.
          Wiadomo świeża krew i większe wpływy do budżetu... Nawet zmieniło się prawo co
          do odprowadzania wszelkich podatków - można rozliczać się z Urzędem Skarobwym
          przynależnym do miejsca zamieszkania, a nie zameldowania - wszystko, żeby tylko
          zgarniać jak najwięcej kasy!

Może niech Pan Burmistrz wyda roporządzenie i zakaz dla developerów sprzedaży
          ogródków - bo ja nie po to kupiłam mieszkanie z ogródkiem, który kosztował mnie
          blisko 25000, żebym go miała teraz nie podlewać, albo zarywać noce w tym celu.

Rozumiem problem braku wody. Podlewanie ograniczam do minimum i staram się
          robić to w późniejszych godzinach wieczornych. Jednak jak słyszę, czy czytam te
          brednie, to podobnie jak Wam podnosi mi się ciśnienie.

Może zaprośmy Panią Elżbietę Jaworowicz. Przyjechała do Piaseczna w sprawie MH,
          to wpadnie i w naszej. A taki rozgłos przed wyborami z pewnością byłby wskazany
          i pomocny żeby coś u nas drgnęło w tej sprawie, jak również w tym, żeby o
          naszych przyszłych losach nie decydowali podobni impertynenci.

Pozdrawiam wszystkich

Ps. A Pan Burmistrz niech nałapie w kubeł deszczówki i wyleje sobie na łeb
    • joannarakoczy7 Re: LUDZIE CO Z WODĄ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 20.08.06, 21:15
      wszyscy którzy chcą zamieszkać w józefosławiu i okolicach powinni to przeczytać
      • kasia.1979 Re: LUDZIE CO Z WODĄ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 21.08.06, 07:54
        Ja przymierzam się właśnie do zanaleźenia swojego miejsca w Józefosławiu.
        joannarakoczy-czy pisząc ten post odsyłasz nas do przeczytania całego forum o
        problemach z WODĄ? Czy chodzi o coś jeszcze?
        • joannarakoczy7 Re: LUDZIE CO Z WODĄ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 21.08.06, 11:23
          Chodzi o przeczytanie całości bo wtedy zobaczycie czy chcecie tu mieszkać i
          użerać się z gminą i nie tylko
          • kasia.1979 Re: LUDZIE CO Z WODĄ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 21.08.06, 12:30
            WODA, to bardzo poważny problem!!! moi znajomi, którzy mieszkają przy
            Wilanowskiej cały lipiec mieli problem z brakiem WODY!!!!
            Kolejne problemy to; gigantyczne korki przy wYjeździe na ul.Geodetów i
            Puławską. Będzie jeszcze gorzej od września oraz po oddaniu wielu
            inwestycji,które rosną jak grzyby po deszczu,brak dróg,a te co są stale się
            zapadają.Brak bezpiecznych chodników na ul.Wilanowskiej, Ogrodowej.Jednym
            słowem wywalanie fortuny na zamieszkanie w tej dzikiej okolicy to chyba nie
            najlepszy pomysł. Ja już podjęłam decyzję. REZYGNUJĘ
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka