meggi49 27.03.07, 23:13 Poszukuję sąsiadów, czy jest tu ktoś, kto zamierza, bądź kupił mieszkanie na osiedlu Kuropatwy II? Jednocześnie mam pytanie do mieszkańców etapu I: ile wynosi wasz czynsz? Pozdrawiam, Meggi Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
idolw666 Re: osiedle kuropatwy II 30.03.07, 09:15 ja kupilem mieszkanie na parterze w budynku A. Odpowiedz Link
rudavka Re: osiedle kuropatwy II 30.03.07, 16:02 Witam wszystkich.. my kupilismy mieszkanko w budynku B2, z tego co wiem to czynsz wynosi ok 4 zł za m2 ale wszystko zalezy od wspolnoty i zarzadzajacych, których sobie wybierzemy. mam nadzieje że budowa szybko sie skonczy i nie bedzie jakis drastycznych niedociągnięć. Odpowiedz Link
fazi_mistrz Re: osiedle kuropatwy II 30.03.07, 21:10 Witam, ja też kupiłem w B2. Z wszystkich 3 bloków B2 budowany jest 'na końcu', miesiac temu nie było jeszcze nawet wykopanego do końca dołu, ale też mam nadzieję że problemów nie będzie. Pozdrawiam, Maciek Odpowiedz Link
meggi49 Re: osiedle kuropatwy II 30.03.07, 22:35 Ja kupiłam mieszkanie w budynku A, na pierwszym piętrze. Rzeczywiście budynki B1 i B2 będą budowane na końcu, na razie podobno jest problem, bo dostęp do nich jest utrudniony (ciekawe, że architekt wcześniej tego nie przewidział). Ale bądźmy dobrej myśli:) Pozdrawiam wszystkich! Ps: Czy ktoś z Państwa robił już zmiany w układzie mieszkań, chodzi mi o zmiany na etapie budowy uzgadniane z deweloperem? Odpowiedz Link
fazi_mistrz Re: osiedle kuropatwy II 01.04.07, 11:04 meggi49 napisała: > Ps: Czy ktoś z Państwa robił już zmiany w układzie mieszkań, chodzi mi o zmiany na etapie budowy uzgadniane z deweloperem? Witam, ja robiłem. Wyglądało to tak, że najpierw pani Ania z biura twierdziła iż propozycje poprawek trzeba składać jak najszybciej (pobodno był jakiś termin ostateczny), więc w domu w pośpiechu 'burza mózgów', co zmieniamy i jak, potem rozmowa z panią architekt, której trzeba było przekazać propozycje zmian. No i teraz czekamy na informacje o tym, czy zmiany mogą być wprowadzone i ile będzie to kosztować... (i dlaczego tak drogo ;-) ) pozdrawiam, Maciek Odpowiedz Link
meggi49 Re: osiedle kuropatwy II 01.04.07, 23:18 Hmmm, ja właśnie też złożyłam propozycję zmian i teraz czekam na odpowiedz od dewelopera, ciekawa jestem, ile to będzie kosztowało:)))... Odpowiedz Link
koju23 Re: osiedle kuropatwy II 01.04.07, 11:43 Witam... Juz myślałem że nie ma nikogo z tego osiedla nowego w necie :) Zastanawiałem się czy nie założyć odrębnego serwisu z forum, tak abyśmy mogli sobie zdjęcia tam wrzucać. Ja jestem z B1 :) i też troche "pomieszałem" z układem ścian... Pozdrawiam. Odpowiedz Link
larein Re: osiedle kuropatwy II 01.04.07, 16:25 Witam wszystkich przyszłych sąsiadów, Ja też będę mieszkać na Kuropatwy II - Budynek B2. Wczoraj byłam obejrzeć postęp budowy - roboty idą do przodu :) Pozdrawiam L. Odpowiedz Link
piotrekwawa5 Re: osiedle kuropatwy II 01.04.07, 23:26 Witam, to ja zapytam czy widzieliście plan zagospodarowania osiedla? Odpowiedz Link
idolw666 Re: osiedle kuropatwy II 01.04.07, 23:52 ja zmiany (bud. A) zlozylem w ostatni piatek i tez czekam. pani Ania powiedziala, ze koszt tego bedzie 900pln (za zmiane projektu) + to co musza ekstra zrobic. co do planu osiedla, to o co Ci konkretnie chodzi? chyba nie rozumiem pytania Odpowiedz Link
piotrekwawa5 Re: osiedle kuropatwy II 02.04.07, 09:34 Plan zagospodaerowanie osiedla, taki widok z góry gdzie bedzie widać usytuowanie chodników, trawników, garaży, śmietników itp. Oczywiście nie chodzi mi o wizualizacje. Pozdrawiam Odpowiedz Link
kasztanowa15 Re: osiedle kuropatwy II 02.04.07, 09:38 proponuje abyscie założyli swoje fiormum osiedlowe a nie zaśmiecacie forum dla całego józefosławia ed Odpowiedz Link
piotrekwawa5 Re: osiedle kuropatwy II 02.04.07, 10:15 Kasztanowa15, narazie to Ty śmiecisz w tym wątku, ale osobne forum to dobry pomysł. Odpowiedz Link
idolw666 Re: osiedle kuropatwy II 02.04.07, 19:25 kasztanowa15 napisała: > proponuje abyscie założyli swoje fiormum osiedlowe a nie zaśmiecacie forum dla > całego józefosławia > ed swietna rada. ide dowalic tym od planu zagospodarowania. co beda chamy dyskusje prowadzic? na forum ma byc cisza i spokoj. z bogiem Czlowieku Odpowiedz Link
rudavka Re: osiedle kuropatwy II 03.04.07, 17:06 Zaraz zaraz czy czasami w umowie nie ma tak, że pierwsza zmiana u architekta jest bezpłatna a dopiero kolejne kosztują?? Czy ktoś może wpadł na pomysł zrobienia kominka w domu i konsultował to z architektem?? Pozdrawiam Rudavka ps co do osobnego forum to świetny pomysł.. może wogóle zrobimy strone internetowa? miło będzie sie poznać zanim będziemy wnosić graty po schodach ;)) Odpowiedz Link
meggi49 Re: osiedle kuropatwy II 03.04.07, 21:04 W umowie jest "O ile zmiany te nie zwiększają zakresu robót (jak np. przesunięcie tej samej ściany, o tej samej długości w inne miejsce), wówczas pierwsze uzgodnienie zmian jest bezpłatne(...)Kolejne wprowadzane zmiany są już płatne(...)" I to sie zgadza, tego typu zmiany są "bezpłatne", ale architekt musi zrobic dokumentację i bierze za to 900 zł + koszt za zmiany, które zwiększają zakres robót:).To jest wszystko baaardzo skomplikowane:) Ja też jestem za oddzielnym forum - czy ktoś ma doswiadczenie w zakładaniu tego typu stron? Odpowiedz Link
fazi_mistrz Re: osiedle kuropatwy II 04.04.07, 10:32 meggi49 napisała: > Ja też jestem za oddzielnym forum - czy ktoś ma doswiadczenie w zakładaniu tego > > typu stron? Chyba najprościej zrobić to na forum.gazeta.pl, wydaje mi się że w tym momencie oddzielna strona nie ma większego sensu - mało nas, strona 'zginie' w sieci, a forum w zupełności wystarczy no i znaleźć je będzie łatwiej. Maciek Odpowiedz Link
idolw666 Re: osiedle kuropatwy II 04.04.07, 10:39 zalozylem forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=46858 ma byc widoczne najpozniej za godzine. Odpowiedz Link
koju23 Re: osiedle kuropatwy II 05.04.07, 13:11 Jak by była chęć postawienia odrębnego forum to jak coś to ja moge postawić, udostępnić serwer i grafike ze swojej strony :))) Odpowiedz Link
idolw666 Re: osiedle kuropatwy II 09.04.07, 19:02 >Jak by była chęć postawienia odrębnego forum to jak coś to ja moge postawić, >udostępnić serwer i grafike ze swojej strony :))) zapraszamy tutaj: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=46858 Odpowiedz Link
nina1000 kasztanowa - 04.04.07, 14:14 hej, nie przesadzaj. Przeciez widać, ze ludziska się dopiero organizuja. A przyszłych sąsiadów witamy serdecznie :) Odpowiedz Link