Dodaj do ulubionych

Do pana radnego Kanii ....

23.07.07, 18:29
witam
napisał pan w poprzednich postach, że jako radny przygląda się pan sprawie
ruchu samochodów w czasie przebudowy drogi nr79. Dziś tj 23.07 o godz mniej
więcej 17 gdy my wszyscy wracamy do domów, korek od W-wy przez tereny
Mysiadła sięgał prawie do ul. Kuropatwy. Od Józefosławia na Geodetów korek do
ul. Ogrodowej i trochę za nią. W bocznych uliczkach to samo, bo kazdy chce
wyjechać i wymuszając przy tym pierwszeństwo przejazdu. Ogólnie meksyk.
Proponuję panu przejechać się po godzinach urzędowania po ulicach i postać
trochę w korkach i szybko pan zmieni decyzje.
Drugie moje pytanie..... po jakiego diabła stoi sygnalizacja na Geodetów róg
ulicy Mysiadła i sobie mryga na żółto ????? zapomnieli włączyć normalnie
sygnalizację?? czy stoi tak dla picu- zamiast niej można by było postawić
znak stop i po sprawie, po co tyle kabli itp.
Rozumiem, ze musimy to wszyscy przeżyć, ale niech pan nie opowiada bajek,ze
się przyjrzy problemowi zza biurka.
Zapraszamy pana wszyscy do nas, do jednego korka
pzdr
Michał Witkowski
Obserwuj wątek
    • kania_marcin Re: Do pana radnego Kanii .... 23.07.07, 18:51
      Szanowny Panie Michale, w Mysiadle mieszkam od urodzenia i mogę Pana zapewnić,
      że znam problemy komunikacyjne Mysiadła i okolic bardzo dobrze, bardzo często w
      tych korkach stoję, razem z Panem... po prostu na czas modernizacji uzbroiłem
      się w cierpliwość. Sprawami modernizacji ul. Puławskiej interesuję się zarówno
      służbowo jak i prywatnie. Mieszkańcy Gminy Lesznowola i okolic muszą wiedzieć co
      i jak, poza tym staram się informować o wszelkich utrudnieniach Państwa na
      bieżąco. Obecnie taki sam problem mam w Mysiadle... z uwagi na zmianę
      organizacji ruchu Puławska/Energetyczna, wszystkie boczne Mysiadła, w tym
      Graniczna i Łabędzia są zapchane. O pomoc zwróciłem się do inż. nadzorującego
      modernizację, obiecał że w dniu jutrzejszym poświęci cały dzień na znalezienie
      pomyślnego dla nas rozwiązania. Problem Józefosławia także poruszyłem, proszę
      być cierpliwym, jak otrzymam informację zwrotną to natychmiast Pana/Państwa
      powiadomię. Proszę także o problemie poinformować radnych Piaseczna,
      przynajmniej 2 mieszka w Pana okolicy. Ze swojej strony deklaruję pomoc,
      dziękuję i pozdrawiam
      • sfp1 Re: Do pana radnego Kanii .... 23.07.07, 19:07
        Gratulacje Panie Marcinie za odwagę, mimo że nie jest Pan naszym radnym to na
        bieżąco Pan nas informuje (a nie musi), to jest bardzo budujące i godne uwagi.
        Po prostu w porządku z Pana gość. Swoją drogą napiszę maila do rady miejskiej w
        Piasecznie z zapytaniem co zrobili w sprawie Józefosławia.

e-mail: rada@piaseczno.eu

sf

ps. Pana strona internetowa jest rewelacyjna
        • witkoim Re: Do pana radnego Kanii .... 23.07.07, 21:49
          a również bardzo dziękuję za wyczerpujące odpowiedzi, informacje i działania
          na rzecz nas wszystkich. Mam nadzieję,że ruch samochodowy jakoś da radę
          usprawnić
          pozdrawiam panie Marcinie
          z poważaniem
          Michał Witkowski
          • basias-ka Re: Do pana radnego Kanii .... 24.07.07, 13:35
            Witam,

moim zdaniem przebudowa ul. Puławskiej mieszkańcom Józefosławia i Mysiadła,
            Nowej Iwicznej tak naprawde nic nie da... Dlaczego!

1. otóż spójrzmy na dojazd z józefosławia do ul. Puławskiej - nadal jest tylko
            jeden jedyny pas skretu w strone Warszawy! (dlaczego nie pomyślano o 2 pasach
            skretu + dodatkowy pas na ul. Puławskiej przez ok 200 m dla samochodów
            włączających sie do ruchu?
            2. Każdy chyba sie ze mną zgodzi ze skecając z Józefosławia w strone Warszawy
            natrafiamy na pieszych na zielonym świetle przechodzących przez przejście. Czy
            nie można tego jednego przejścia zlikwidować? Przepraszam pieszych ale uwazam,
            ze takie rozwiązanie nie wydłuży drogi na przystanek autobusowy skoro jest
            równoległe przejście przy Toyocie, a brak tych świateł spowodowałby iz przez
            okres gdy świeci sie zielone swiatło dla samochodów wyjezaajaych z Józefosławia
            i ul. Łabedziej wyjechałoby o wielel wiele wiecej samochodów. A tak - mamy
            swiatło zielone 3-4 pojazdy i piesi i stoimy!!! potem znowu 2 samochody i
            koniec jazdy a korek pod ogrodowa!
            Moze warto zliwkidowac to światło?
            basia

• witkoim Re: Do pana radnego Kanii .... 24.07.07, 13:53
              witam
              masz rację basia-ka - jestem za i pewnie dużo z nas by było za dodatkowym
              pasem, aby włączyc się w ruch ul.Puławska.......rozumiem,ze to kwestia
              pieniędzy była,ze taki plan zatwierdzono (bez dodatkowego pasa).Co do swiateł
              dla pieszych- zapewne tu też jest kwestia finansowa, ponieważ jak rozkopali już
              Puławską to można by było dla pieszych zrobić przejścia podziemne, wtedy by z W-
              wy (do auchan)jak i z Mysiadła i okolic,rano do W-wy ludzie by mogli
              bezkolizyjnie przechodzić na przystanki.
              Ale teraz to już chyba po fakcie jest.......
              pozdrawiam
              michał witkowski
        • m-kow Dla przypomnienia 24.07.07, 14:58
          Lista "naszych" milczących radnych. Niektórzy publikują e-mail/telefon :)

www.bip.piaseczno.eu/index.php?option=com_content&task=blogcategory&id=0&Itemid=44

Ponowne przebudzenie nastąpi za 3 lata roku.
          • salaria Re: Dla przypomnienia 25.07.07, 10:43
            Skoro jesteśmy przy naszych milczących radnych, to chciałabym poinformować, że
            Pan Andrzej Hubl, jeden z radnych z Józefosławia, bardzo się zaangażował w
            sprawę drogi między Wilanowską i Ogrodową i bardzo nam pomógł. Widziałam
            również Pana Hubla na posiedzeniach Rady i nie mogę powiedzieć, że jest
            milczący, wręcz przeciwnie, podejmuje zawsze tematy i inicjatywy ważne dla nas
            wszystkich. To tak dla sprawiedliwości, żeby nie wrzucać wszystkich do jednego
            worka.
            • m-kow Re: Dla przypomnienia 27.07.07, 00:09
              Pana Hubla znam, jest w porządku. Chodziło mi o to, że cała ta gromada nie
              zdradza oznak życia odkąd została wybrana. Czy widziała Pani na tym dość
              popularnym forum chociaż jeden post typu: " Drodzy Państwo nazywam się XY i
              jestem radnym ... chciałbym poznać Państwa opinie na temat... ".
              A i informacyjnie więcej jest pożytku z jednego Pana Piechocińskiego niż
              wszystkich naszych radnych razem wziętych ( choćby w sprawie przebudowy
              Puławskiej właśnie ).
              • salaria Re: Dla przypomnienia 27.07.07, 10:37
                Ma Pan 100% racji. Właśnie dlatego, że tak jest chciałam podkreślić na tym tle
                zaangażowanie Pana Hubla w to, do czego się zobowiązał.
                Swoją drogą, to że na tym forum dyskutujemy z radnym gminy Lesznowola, a z
                Piaseczna zero odzewu jest ponure. Na forum Piaseczna natomiast miejscowi radni
                głównie kłócą się między sobą.
    • hannah24 Re: Do pana radnego Kanii .... 24.07.07, 18:32
      Właśnie wracałam z Konstancina ul. Okulickiego i skręciłam w Julianowską. Do
      Geodetów można dojechać ale w drugą stronę jest korek sięgajacy torów. Tam
      powinny być prowizoryczne światła albo policja!
      • kania_marcin Re: Do pana radnego Kanii .... 24.07.07, 18:40
        Szanowni Państwo,

Na mojej stronie internetowej www.marcinkania.pl/ jest dostępna
        dokumentacja przebudowy ul. Puławskiej, polecam newsy (razem z mapkami) z dnia
        22 czerwca i 17 lipca 2007 r. (na dole strony jest archiwum 2007 r.). W ramach
        aktualnie wykonywanych prac na ulicy Puławskiej zmodernizowany zostanie odcinek
        o długości 1,9 km od granic Warszawy do ul. Energetycznej. Powiązanie
        projektowanego odcinka drogi krajowej nr 79 z drogami publicznymi zapewnione
        będzie poprzez istniejące zmodernizowane jednopoziomowe skrzyżowania. Ponadto
        zbudowane będą wiadukty zapewniające bezpośrednie powiązanie z CH Auchan.
        Planowana inwestycja obejmuje również poszerzenie istniejących jezdni o trzeci
        pas ruchu oraz budowę ścieżki rowerowej oraz chodnika. Pozwolenia na budowę
        uzyskano w połowie października 2006 r. a prace potrwają, co najmniej do końca
        bieżącego roku.

Przebudowa drogi krajowej nr 79 ma usprawnić ruch tranzytowy poruszający się po
        tej drodze, zwiększyć poziom bezpieczeństwa uczestników ruchu drogowego.

Jak będzie coś nowego to natychmiast Państwa powiadomię, pozdrawiam i proszę o
        cierpliwość.
      • krzzaw Re: Do pana radnego Kanii .... 24.07.07, 19:05
        > powinny być prowizoryczne światła albo policja!
        W odległości 150-200 metrów od tego skrzyżowania na północ są osiela domków
        STRUMYKOWA i KAROLINKI. Jako mieszkańcy pisaliśmy, żeby NATYCHMIAST (jeszcze
        przed tym "cyrkiem z objazdem" na skrzyżowaniu Okulickiego/Julianowska były
        światła.... i NIC.
        NAwet był tu radny Słowik - i też NIC.
        Po prostu tereny "na prawo - w bok" od Puławskiej to tylko "geograficznie"
        Piaseczno, a tak na prawdę w gminie NIKOGO nie obchodzi nasz los...
        Nawet po kika razy trzeba do nich pisać, żeby załatali dziury, że latarnie się
        nie świecą, itd...
        Smutne,
        pzdr.,
        • kania_marcin Re: Do pana radnego Kanii .... 25.07.07, 08:56
          Już wszystko wiem... karty dotyczące ruchu po terenie Józefosławia rozdaje
          Auchan..., obecnie są 2 możliwości pojechania do Warszawy - przez teren EKO lub
          Geodetów. Sprawa migającej sygnalizacji przy EKO będzie dziś poruszona na Radzie
          Budowy, istnieje szansa że sygnalizacja będzie czynna rano i wieczorem,
          pozdrawiam i proszę o cierpliwość.
          • witkoim Re: Do pana radnego Kanii .... 25.07.07, 09:14
            witam
            wczoraj jadąc w stronę W-wy, zauważyłem ciekawą sytuację (która też powoduje
            korki). Otóż samochody, które jadą od Józefosławia w stronę Puławskiej blokują
            ją, ponieważ jadą wszyscy do Puławskiej. Zauważyłem też,że wiekszość samochodów
            skręca w stronę Piaseczna, a reszta w stronę W-wy, część do Auchan i korek już
            jest gotowy. Ja wczoraj pojechałem przez Mysiadło i okazało się, że praktycznie
            nikt tamtędy nie jechał w stronę W-wy, każdy chciał jak najszybciej do
            Puławskiej zamiast jeszcze trochę pojechać objazdem i wyjechać przy stacji Jet.
            Ciekawe.....Teraz tak naprawdę samochody jadące przez Geodetów do Piaseczna
            blokują. No nic..... trzeba wytrzymać.
            • kania_marcin Re: Do pana radnego Kanii .... 25.07.07, 09:16
              Dokładnie tak, musimy być cierpliwi. Józefosław ma obecnie 2 wyjazdy i warto z
              nich korzystać, pozdrawiam
              • witkoim Re: Do pana radnego Kanii .... 25.07.07, 09:45
                w sumie trzy, tylko z trzeciego nieliczni korzystają. Czasami jak już wszystko
                stoi- jadę pod las Kabacki i tuż przy lesie drogą do Kierszek, potem w stronę
                ogrodu botanicznego i wyjeźdżam w Konstancinie, potem już z 1km do dwupasmówki.
                Ciutke się nadrabia, ale czasowo może nawet jest szybciej w czasie korków.
                Tylko nieliczni jada tamtędy, poniewaz jest to droga nieutwardzona i różnie z
                nia jest. Po deszczach jest niezłe błoto, kałuże i samochód nadaje się na
                myjnię :))))))
                • kania_marcin Re: Do pana radnego Kanii .... 25.07.07, 09:56
                  Znam bardzo dobrze tę trasę, często śmigam tam rowerkiem, pozdrawiam i gorąco
                  apeluję o cierpliwość.
                  • magda8885 Tak mnie zastanawia 25.07.07, 22:44
                    Dzień dobry,

Jeżdżąc często po piaseczeńskich drogach zastanawia mnie w jakim celu zostały
                    zainstalowane na Puławskiej w Piasecznie 2 pary świateł.Nie wnoszą absolutnie
                    nic do ruchu na tej ulicy. Jest tak samo spokojny jak poprzednio bez nich.
                    Natomiast skrzyżowanie Okulickiego i Julianowskiej jeszcze świateł się nie
                    doczekało. Np. na początku lipca widziałam skutki stłuczki w której wzięło
                    udział około siedem samochodów. Każdy kto tamtędy jechał wie, że jest to po
                    prostu niebezpieczne miejsce. Aha a dziś koło 14 korek sięgał od okulickiego do
                    ulicy Geodetów do hurtowni klocków lego.

Pozdrawiam i dziękuję Panu Kanii za bieżące informacje.
                    • krzzaw Re: Tak mnie zastanawia 26.07.07, 21:39
                      >Aha a dziś koło 14 korek sięgał od okulickiego do
                      > ulicy Geodetów do hurtowni klocków lego.
                      NIESTETY - nie tylko 25 lipca był tak długi korek.... Takie korki są CODZIENNIE
                      od kiedy Julianowską poprowadzono objazd. A jak nie było objazdu korek był na
                      około 10 minut czekania!
                      Jeżeli radni, przedstawiciele gminy i inni "ważni" czytają to forum, to niech
                      wezmą się do roboty i zrobią tam światła JAK NAJSZYBCIEJ, a do tego czsu niech
                      stanie policjant i kieruje ruchem, albowiem Okulickiego cały czas jedzie fala
                      samochodów - i jak się nie wymusi - to się nie wyjedzie. A potem są stłuczki...
                      pzdr,
                      • kania_marcin Re: Tak mnie zastanawia 26.07.07, 21:48
                        Szanowny Panie, mimo że nie jestem Radnym Gminy Piaseczno to tak jak pisałem
                        wcześniej będę Państwa informował o modernizacji Puławskiej, problemy moich
                        sąsiadów przekaże także radnym Gminy Piaseczno, można na mnie liczyć, pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka