witkoim 28.04.08, 10:59 ciekawe jak oszuka firma Orco ludzi przy Wilanowskiej ??? omami ich tym, że okna będą wychodzić na Las Kabacki ??? miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34862,5161441.html Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
m2w7 Re: ORCO ....... 28.04.08, 13:15 O, wystarczy zapewnienie o spokojnej uliczce (pomińmy jakieś 800 dodatkowych samochodów z tego osiedla), czystą wodę (kupioną w butelce) i ogrzewanie gazowe (z zapalniczki). Bo spokojnej uliczki, wody i gazu już brakuje. Zachęcić można też komunikacją MZK (na 1-2 dni przed wyborami stawiane były na dzień-dwa przystanki a tak trzeba się dostać do Puławskiej). A i jeszcze mogą dorzucić szkołę z halą sportową i basenem (które będą jak gmina da pieniądze). A najczęściej w naszej miejscowości jest tak: gdy gmina mówi, że nie da to nie da a gdy mówi, że da to mówi. Odpowiedz Link
2mario_s Re: ORCO ....... 28.04.08, 17:07 myślę, że ORCO nie będzie się tak spieszyć z budową o 2 lat o TYM się mówi a na działce się nic nie dzieje, na stronie ORCO też nic nie ma o inwestycji przy Wilanowskiej...ceny w Józefosławiu dorównują już nowym inwestycją na Ursynowie, Włochach gdzie jest o niebo lepsza komunikacjia...w józefosławiu juz nie ma takiego szału na mieszkania,niestety skończył się czas wsi spokojnej...jest wieś zapchan,bez komunikacji i konkretnej perspektywy na nią, brak dróg dojazdowych do i tak zakorkowanej puławskiej, korki na wyjazdach nawet na skrzyżowaniach wewnątrz jóżka nie wspomnę o wiazdach na Geodetów czy Puławską..., żadnej knajpy, TAXI do centrum za ogromną kasę, jedyny autobus jeżdzi jak chce, ze bez auta dojazd do pracy niemożliwy...przeczkola tylko prywatne, opiekunka do dzieci stawaka razy 2 niż w wawie a spacer w lesie kabackim przy dobrej pogodzie to spacer z tłumem innych...jazda rowerem coraz mniej bezpiczna bo drogą ciągły ruch i najgorsze to że nie istniej sposób na rozładowanie tego wszystkiego bo nikt nie pomyślał o infrastrukturze drogowej kilka lat temu...będą korki coraz większe i modernizcje typu swiatła na wiazdach do geodetów itp. spowduja jeszcze wieksze korki...nasz widukt z Puławskiej na Geodetów i na odwórt zagospodarował hipermarket na własne potzreby a my stoimy w korku... WIĘĆ NIE WIEM CZY ORCO TAK SZYBKO ZNAJDZIE 800 LOKATORÓW NA ZAMIESZKANIE W JÓZEFOSŁAWIU NO I WSZYSCY PISZMY NA RÓŻNYCH FORACH, NAWET MAJĄCYCH MAŁO WSPÓLNEGO Z JÓZKIEM OTYM JAK U NAS JEST ŻLE...;-) Odpowiedz Link
kamilltee Re: ORCO ....... 28.04.08, 21:27 przy okazji dodam to co wiem na temat inwestycji (z biura projektów): - wszystkie parkingi w domach wielorodzinnych bedą podziemne - dodatkowo szeregowce z mikro ogródkami - mają byc punkty usługowe i przedszkole i równiez puszczam oko (jak 2mario) - może wcale lepiej nie promować Józefosławia jako cudownego miejsca do mieszkania tylko gremialnie narzekać ... Odpowiedz Link
brt01 Re: ORCO ....... 28.04.08, 23:55 ORCO rusza w czerwcu, informacja jest to pewna, z pierwszej ręki, przy wilanowskiej remontują obecnie stary biały budynek i robią tam swoje biura, i pewnie pomieszczenia dla robotników, wykopy mają zacząć jeszcze w czerwcu, to tyle w temacie nie spieszenia się z inwestycją ;) Odpowiedz Link
m-kow Re: ORCO ....... 11.05.08, 01:19 mogą po prostu powtórzyć ćwiczenie wykonane na stronie QueensGarden'a www.queensgarden.pl/engine/index.php?page=lokalizacja pod tytułem "wprawka do podstaw marketingu dla ubogich" :-) Moje ulubione fragmenty: "Okolica jest bardzo przyjazna. W pobliżu są przedszkola, szkoły, klub sportowy, apteki, sklepy i centra handlowe." "Spacery do lasu, nad jezioro czy rzekę mogą stać się stałym elementem weekendowego grafika" (Jaką k... rzekę, czy ja coś przegapiłem przez te lata ?) I najlepsze ... "Kolejną zaletą tej lokalizacji jest dogodny dojazd samochodem do Warszawy ulicą Puławską oraz dobra komunikacja" Odpowiedz Link
jolaa23 Re: ORCO ....... 03.07.08, 16:39 Nie wiem kto pisze te posty ale ja to samo mogę powiedzieć o mieszkańcach którzy dotychczas się wprowadzili - ja mieszkałam w Józefosławiu gdy raptem było 10 mieszkańców a potem nagle wielkie miasto, które teraz się robi za ciasne dla przybyłych. Jeśli ktos chce tu mieszkac to niech mieszka, zapewne Orko nie jest ostatnim osiedlem bo jeszcze jest mnóstwo wolnego terenu i trzeba się przyzwyczaić do mysli, że będzie nas jeszcze więcej,. Niestety najbardziej ucierpią na tym starzy mieszkańcy bo musza oddawać swoje ogrody na pasy zieleni, żeby zwierzyniec miał się gdzie załatwiać. Odpowiedz Link
ania2906 Re: ORCO ....... 06.05.08, 11:26 w którym miejscu konkretnie na Wilanowskiej ma powstać ta inwestycja orco???????? Odpowiedz Link
hatsz_ros Re: ORCO ....... 06.05.08, 16:49 na polu obok osiedla wilanowska(ul Saturna) są już wykopane dołki pod ogrodzenie wzdłuż ul. Wilanowskiej:( Odpowiedz Link
zosia_i_spolka Re: ORCO ....... 13.05.08, 16:19 do końca tygodnia i ma być zagrozdone całe pole :( inwestycja na 3 lata, budynki 2 pientrowe, domki, segmenty co kto chce i wielgaśny parking podziemny pod całym osiedlem 0 uliczek wewnętrznych ( wyjazd planowany na Wilanowską) Odpowiedz Link
rosin Re: ORCO ....... 20.05.08, 13:28 hola, hola... z tego co kojarzę, to ul. Wenus miała być przelotową, pomiędzy ul. Julianowską a ul. Wilanowską.... Odpowiedz Link
onso55 Re: ORCO ....... 04.07.08, 12:46 rosin napisał: > hola, hola... z tego co kojarzę, to ul. Wenus miała być przelotową, > pomiędzy ul. Julianowską a ul. Wilanowską.... Ale sądząc po zabitych dyktach, ul. Wenus nie będzie przelotową. Odległość między nimi a pobliskimi segmentami może co najwyżej wskazywać na alejkę dla pieszych i rowerzystów, na normalną ulicę bym nie liczył. Odpowiedz Link
laryska Re: ORCO ....... 05.07.08, 10:37 nowe ulice i drogi dojazdowe są potrzebne. Mam nadzieję, że uda się taką drogę wybudować przy Orko. Chyba nie ma co tak smęcić, że budują nowe osiedle?! To chyba normalne...wazne, zeby bylo rozsądnie zaprojektowane i nie przypominało Multihekk'owych slumsów. Odpowiedz Link
m-kow Re: ORCO ....... 06.07.08, 00:25 Fakt, jeżeli płot wyznacza granicę posesji ORCO, a zapewne tak jest, to na przelotowość Wenus szans nie ma. Odpowiedz Link