white_harmonia 23.09.08, 19:10 Czy ktoś kupił lub zmierza kupić mieszkanie w queens garden w Józefosławiu? Co sądzicie o tej inwestycji, deweloperze itp. Z góry dzieki za opinie. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
indyczkowo Re: QueensGarden 04.01.09, 23:29 Witam, tak - nabylismy mieszkanie w QG. Liczymy na odbior kluczy do polowy lutego. A Ty zdecydowala/es sie na zakup? Pozdrawiam, G Odpowiedz Link
konraf Re: QueensGarden 28.04.09, 10:22 Cześć, Planuję kupno mieszkania w QG. Niepokoi mnie sąsiedztwo magazynu materiałów budowlanych od strony ul. Geodetów. Nie wiem też, jak długo trwa dojazd do centrum Warszawy w godzinach szczytu. Czy deweloper sprawiał jakiekolwiek kłopoty? Pozdrawiam, konraf. Odpowiedz Link
konraf Re: QueensGarden 10.05.09, 18:18 Cześć, Czy udało się odebrać klucze? Nam obiecują czerwiec, ale umowa mówi o możliwości przedłużenia terminu odbioru aż do grudnia. Wydaje mi się, że sprzedano mało mieszkań na tym osiedlu. Pozdrawiam, konraf Odpowiedz Link
mahony2109 Re: QueensGarden 05.01.09, 14:53 Ja osobiście myślę, że durniejszej nazwy to nawet w Józku jeszcze nikt nie wymyślił... Co ma osiedle domów wspólnego z ogrodem jakiejkolwiek królowej. Proponowałbym przyszłym mieszkańcom wymyśleć jakąś ładną nazwę i wymusić zmianę, bo inaczej wszyscy listonosze, kurierzy i dostawcy będą ryczeć ze śmiechu :P Pzdr. Odpowiedz Link
uzq Re: QueensGarden 05.01.09, 15:24 mahony - mylisz się. Będzie w Józefosławiu durniejsza nazwa: nowa inwestycja firmy Piekut (osiedle mieszkaniowe)nazywa się "Fabryka Giętkich Mebli i Parasoli" :) Odpowiedz Link
boroworo Re: QueensGarden 07.01.09, 13:14 uzq napisał: > mahony - mylisz się. > Będzie w Józefosławiu durniejsza nazwa: > nowa inwestycja firmy Piekut (osiedle mieszkaniowe)nazywa > się "Fabryka Giętkich Mebli i Parasoli" > > :) EJ NO! Ja bym zostawil te nazwe i dal jeszcze duzy bonus za oryginalnosc ;) Odpowiedz Link
cyntia33 Re: QueensGarden 07.01.09, 11:53 A Japan Garden? Też fajna nazwa. W tłumaczeniu: Japonia Ogród. Odpowiedz Link
uzq FGMiP 07.01.09, 14:46 www.piekut.pl/ " Fabryka Giętkich Mebli i Parasoli - GALERIA Osiedle stworzone z wizją, dla ludzi o bujnej fantazji, niepowtarzalne, jak każda inwestycja Piekut Development. Fabryka Giętkich Mebli i Parasoli Józefosław, ul. Wilanowska róg Geodetów Na działce o powierzchni 10.586 m2 (Księga Wieczysta nr WA5M/00430574/9) powstanie zespół 4 budynków wielorodzinnych z garażem podziemnym. Osiedle ogrodzone i strzeżone. Mieszkania od 42 do 104 m2. Pozwolenie na budowę, decyzja nr 2234/07 z dnia 12.11.2007 wydana przez Starostwo Powiatowe w Piasecznie. " to była reklama :) Odpowiedz Link
iwona.wz Re: FGMiP 15.07.09, 08:49 Fantastyczna inwestycja, fantastyczny pomysł tu pod linią wysokiego napięcia. Tylko pozazdrościć. Odpowiedz Link
krzysbazyl Re: QueensGarden 07.01.09, 12:34 Nie kupuj.Ten deweloper znizczyl wielu ludzi.Wiszące ogrody -to znaczy -że twój balkon wisi nad ogródkami innych ludzi.Odradzam. Odpowiedz Link
konraf Re: QueensGarden 28.04.09, 10:20 Cześć, Planuję kupno mieszkania w QG. Niepokoi mnie sąsiedztwo magazynu materiałów budowlanych od strony ul. Geodetów. Nie wiem też, jak długo trwa dojazd do centrum Warszawy w godzinach szczytu. Pozdrawiam, konraf. Odpowiedz Link
iwona.wz Re: QueensGarden 15.07.09, 09:00 Do Warszawy jest w sumie niedaleko, bo już od stacji benzynowej lukoil jest Wawa. A na serio, to przy dobrych wiatrach, normalnym ruchu na puławskiej w m-cach padździernik-maj zajmuje mi dojazd na Okęcie 50 minut Puławską, a 40 minut tzw skrótami (3km dłużej). W okresie wakacyjnym Puławską jeżdżę 30 minut. Dodam oczywiście, że Julianowska ma być w pełni oddana do końca roku, w dodatku bez chodników, także chcąc udać się na spacer do Lasku, to lepiej podjechać samochodem, niż narażać siebie i swoje pociechy na ewentualne potrącenie przez samochód. Józefosław słynie z mistrzów prostej. Ah, zapomniałam, są jeszcze tory kolei, która wozi chyba węgiel do Konstancina. Wyrusza przeważnie ok godz. 21-22. Ja mieszkam od torów ok 2km i słyszę ją idealnie, a QG jest od niej oddalone ok 500m. Zwracam uwagę, bo w Józefosławiu jest naprawdę cicho, jak makiem zasiał, i wszelkie szmery są słyszalne jak jazgot w Wawie. Wczoraj wieczorem kilku podpitych kolesi prowadziło rozmowę pod moim blokiem, to słyszałam ich tak, jakby stali u mnie na balkonie... Skończyło się na policji, bo było po 22iej i ktoś z mieszkańców nie wytrzymał. W niedzielę można odpocząć, wyciszyć się, bo dużo ludzi jedzie na zakupy, na działki etc. i wioska nasza traci życie a zarazem nabiera lekkiej dla ucha ciszy. Aż chce się żyć :) (nie mylić z reklamą, że aż pić się chce). A co do deweloperów, to poczytajcie na ich temat w necie, ludzie nie kłamią. Gdyby o moim coś napisali w 2007 to pewnie bym się nie zdecydowała. Do tej pory nam nie skończyli budynku i odwlekają akty notarialne. Oczywiście nie jest to ten sam deweloper co QG, ale przestrzegam. No i jak wychodza różne kwiatki typu zmiana transz, to lepiej zrezygnowac i poszukać czegoś lepszego. Odpowiedz Link
raw1 Re: QueensGarden 28.04.09, 17:21 Osiedle QueensGarden zdecydowanie lepiej wygląda na folderach reklamowych i w internecie niż w rzeczywistości. Z jednej strony Julianowska, ale to się da jakoś przeżyć. Znacznie gorzej z tym składem budowlanym od strony Geodetów bo widok jest koszmarny i w dodatku stoi on tuż za ogrodzeniem. Patrząc w stronę Wilanowskiej puste pole nad którym górują linie wysokiego napięcia. No i widok w strone Lasu Kabackiego jest na co prawda trochę oddaloną ale jednak ścianę magazynu. Poza tym radzę zwrócić uwage na jakość wykończenia mieszkania bo wg mnie jest dość kiepska (popękane gipsy na ścianach) i klatek schodowych. Minusem jest też bliska odległość poszczególnych budynków od siebie. I na koniec, po porównaniu opisu i rzeczywistości - w zachęcających do kupna mieszkań folderach wygląda na to, iż na osiedlu bedzie dużo naturalnego kamienia (ściany zewnętrzne, wykończenie części wspólnych) a w rzeczywistości okazuje sie to betonym stylizowanym na kamień... No ale cenę (po promocjach) mają bardzo zachęcającą, stąd warto sie targować... Odpowiedz Link
grzesiekwawa Re: QueensGarden 28.04.09, 20:59 Zaciekawiłes mnie tym ostatnim ciekawa cene po promocjach ?? Możesz coś bliżej napisac bo jak tam dziś dzwoniłem to za 2 pokoje chcą prawie 370 tys z miejscem garażowym. Odpowiedz Link
konraf Re: QueensGarden 11.05.09, 10:12 Grzegorz, Negocjuj. Masz szansę na 8% rabatu, może nawet 10%. Jakie warunki płatności zaproponował QD? I do kiedy QG może przedłużać odbiór według umowy? Pozdrawiam, konraf Odpowiedz Link
konraf Re: QueensGarden 10.05.09, 14:25 Zamierzam, kupić mieszkanie w QG. Dostałem od przedstawiciela dewelopera draft umowy z propozycją płatności 10% w ciągu 4 tygodni od podpisania umowy przedwstępnej i 90% przy odbiorze. Wynegocjowałem cenę. Dzień przed planowanym podpisaniem umowy otrzymałem informację o zmianie warunków płatności 80% w ciągu 4 tygodni i 20% przy odbiorze. Odbiór może nastąpić nawet w grudniu 2009. Zastanawiam się co dalej? Pozdrawiam, konraf Odpowiedz Link
jostel Re: QueensGarden 11.05.09, 08:28 my zastanawialiśmy się nad kupnem mieszkania, oglądaliśmy spotkalismy się z Panią z biura ale po obejrzeniu osiedla nie polecam, nic specjalnego a wtedy cena była nieproporcjonalnie wysoka - pierwotne oddanie miało być na październik 2008 jak widzę z wątku poślizg niezły Odpowiedz Link
grzesiekwawa Re: QueensGarden 12.05.09, 13:56 Co do tego kiedy oni to oddadzą to myślę ze sami nie wiedza na takie pytanie odpowiedź z biura sprzedaży brzmi jak najszybciej byłem tam chyba w ubiegłym tygodniu i wiem ze nie kupie od nich mieszkania w apartamencie pokazowym cześć ścian jest nawiercona żeby wyschła w niektórych miejsca na ścianach jest początek grzyba przynajmniej tak to wygląda. Elewacja zewnętrza na niektórych budynkach tez wygląda fatalnie miejscami - ponoć generalny wykonawca niedostatecznie ją zabezpieczył, teraz są w trakcie zmiany wykonawcy ale dowiedziałem się że mieli/mają problemy z finansowaniem dalszej budowy. Tak więc to osiedle raczej skreślam. Odpowiedz Link
bartlom79 Re: QueensGarden 14.07.09, 23:23 witam, mam pytanie do osób które nabyly w queensgarden mieszkanie. jaka jest obecna sytuacja na budowie, czy ktos wie kiedy maja zamiar oddać calą inwestycje ?, oraz inne przydatne informacje z gory dziekuje Odpowiedz Link