pitomkowa 11.02.09, 23:57 Mamy wynająć tam segment... Podzielcie się wrażeniami... jak tam jest? Mam pewne obawy... Dajcie znać. Proszę. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
annas555 Re: Julianów, ul.Kombatantów 12.02.09, 08:40 Mieszkałam na tej ulicy przez dlugi czas. Jest nawet ok, aczkolwiek do zakupu domu bym nie namawiała w tej okolicy. Jets mnóstwo rozwydrzonej młodziezy która wręcz - łazi nocami po ulicy i pobocznych polankach- naokoło stawiku który tam jest. W dzień jest cicho i spokojnie. Wszytsko też zależy jakich będziecie mieli sąsiadów. Ja trafiłam na imprezowych i nie było zbyt lekko. Odpowiedz Link
pitomkowa Re: Julianów, ul.Kombatantów 12.02.09, 09:17 Własnie najbardziej sie boje o tych sąsiadów... Chodzi tylko o wynajem ... ale chca wynając na min pol roku. Gorzej jak bedzie cos nie tak... Trochę mnie zamartwiły te nocne eskapady. Teraz mieszkam w super cichej okolicy. Więc nie wiem jak to będzie... Dzięki za info. Prosze o jakis inne uwagi... Odpowiedz Link
annas555 Re: Julianów, ul.Kombatantów 12.02.09, 09:31 No to tak. Mieszkając tam okradziono kilka razy sąsiadów- tych najbliższych - zza ściany. m in wpuszcając gaz usypiający, itp. Ukadli im samochody i jakies rzeczy z domu. u innego sąsiada weszli na I pietro i się włamali bo na dole były rolety antywłamaniowe.. no tak to bylo przez jakiś rok. Potem sie uspokoiło jak zaczęła jeżdzić noca policja. wiele przychodziło wtedy zbirow zza miedzy* tego osiedla w polu gdzie sa chyba mieszkania socjalne, czy coś w tym stylu. Ogólnie jest tam ok, ale nie wybrałabym już tej okolicy. Odpowiedz Link
pitomkowa Re: Julianów, ul.Kombatantów 12.02.09, 09:50 Oj to faktycznie...nie jest wesolo. W ktorym miejscu sa te scojalne??? Przepraszam, że tak dopytuje, ale maż ma dzis isc do szkoly załatwiać przeniesienie dziecka... i sama już nie wiem... Łatwo się w coś wkopać... Odpowiedz Link
annas555 Re: Julianów, ul.Kombatantów 12.02.09, 10:34 prosze skręcić w szytrowa uliće zaraz na torach - na julianowskiej . obok tych baraków wybudowali nowe osiedla wiec jeżlei tamci ludzioe jakoś zyją to ci z kombatantów też moze teraz jakoś normlanie funkcjonuja. swego czasu było tak że chodzili niektórym ludziom po dachach ( wiek 9-15 lat) Odpowiedz Link
kacha88.0 Re: Julianów, ul.Kombatantów 13.02.09, 01:05 No i po co tak dziewczynę straszyć? Okolica dobra jak każda inna. Można się przyzwyczaić. Mieszkam niedaleko Kombatantów i nie narzekam. Ostatnio nie słyszałam o żadnych kradzieżach, a młodzież wszędzie trochę rozrabia. Małolaty z bloków socjalnych widuję przeważnie tylko z okazji różnych świąt prowokujących do zbiórek pieniędzy (np. Haloween lub kolędowania). W sumie wcale nie jest tak źle :) Odpowiedz Link
annas555 Re: Julianów, ul.Kombatantów 13.02.09, 08:33 Ależ ja nie straszę-tylko pani się zapytała jak tam jest - to było tylko przytoczenie jak tam było jeszcze 2-3 lata temu. ogólnie tak jak wspomniałam- dobrze się mieszkało ale juz bym tam nie powróciła. Odpowiedz Link
katarzy-na2009 Re: Julianów, ul.Kombatantów 13.02.09, 10:24 Witam, mieszkam przy Kombatantów od 2 lat w skrajnym segmencie (sąsiad tylko z jednej strony) i póki co nie mieliśmy żadnych przygód z próbami włamania. Co do komfortu mieszkania w tej okolicy: są jak wszedzie plusy i minusy. Minusy: duża akustyka wewnątrz domu, więc faktycznie dość istotni są sąsiedzi za ścianą, gdyż słychać np. schodzących po schodach, muzykę (głównie tony basowe). Po ul. Kombatantów w okolicy terenów zielonych (ze stawem) faktycznie szaleją od czasu do czasu dzieci na kładach lub skuterach; mieliśmy również swego czasu duży problem z ławkami które były ustawione własnie na terenie zielonym - wieczorami podjeżdzały regularnie samochody i gromadziło się tam nieciekawe towarzystwo przy piwie ! Ławki zostały usunięte na pisemną prośbę mieszkańców skierowaną do Spółdzielni. Poza tym, szczególnie letnią porą, do tego WIECZOREM po godz. 20:00 lubi na Kombatantów przy terenie zielonym, grać w piłkę starsza młodzież mieszkająca na osiedlu - skargi mieszkańców gdyż cicho się niestety nie zachowują (ale tu już kłania się brak kultury). Tereny zielone to generalnie wciąż temat problematyczny - teren jest własnością spółdzielni Nasz Zdrowy Dom, czyli nasz/mieszkańców, płacimy za jego utrzymanie itd., ale jak wiadomo ze względu brak ogrodzenia stał się on terenem "ogólnie dostępnym" co wg mnie zupełnie nie powinno mieć miejsca. Plusy: jak na polskie warunki, uważam że samo osiedle jest przyjemne dla tzw. oka. Dużo zieleni, zadbane ogrody, schludnie. A segment z ogródkiem jest zawsze lepszą opcją do mieszkania niż mieszkanie w bloku (wg mnie). Zaletą jest bliskość Lasu Kabackiego, gdzie regularnie chodzę na spacery z psem, a i rowerkiem można pojeżdzić. Podsumowując: nie jest źle :-) Pozdrawiam Odpowiedz Link
pitomkowa Re: Julianów, ul.Kombatantów 14.02.09, 00:25 Serdecznie wszystkim dziękuję i pozdrawiam... Odpowiedz Link