enyya 14.02.09, 00:32 Co mozecie o nim powiedzieć, dobre, kiepskie ? Jaka panuje tam atmosfera? Czy dzieci są zadowolone, chętnie chodzą ? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
annas555 super 14.02.09, 14:06 Ja jestem zadowolona- przedszkole jest bez zażutu, ściągnęłam tam już kilku znajomych z dziećmi. Oferuja bardzo dużo zajęć dodatkowych, w cenie 1 wycieczka w miesiącu+ wyjazd do teatru, itp.Naprwdę polecam. nie można się do czego doczepić. Super zbilanowane posiłki.( 5 lub 6 dziennie !!! ):) Odpowiedz Link
annas555 czesne 14.02.09, 16:34 czesne do tego miesiąca wynosiło 890 zł. Teraz od marca = 940zł. zajęcia dodatkowe średnio po 30 zł za miesiąc za poszczególne zajęcie. Odpowiedz Link
alzos Świat Bajek 14.02.09, 18:52 Nasza córcia chodzi do tego przedszkola i powiem szczerze, że z samej organizacji przedszkola jestesmy bardzo zadowoleni. Czesne to 890 pln, od marca 940 pln. Zajecia dodatkowe w roznych cenach. Np. dodatkowy angielski to koszt 70 pln. Posiłki: dzieci jedza same (nawet te najmniejsze maluszki). Oczywiście Panie Wychowawczynie zwane przez dziciaki Ciociami pomagają w miare potrzeb. Samo jedzenie urozmaicone, choc nasz cócia czesto przychodzi głodna i dojada w domu, bo nie zawsze trafiają smakami pod jej gust. Ale to przeciez nie wina przedszkola, ze moja pociec ha nie chce jesc wszystkiego. Plan na dany miesiac: pod koniec kazdego miesiaca otrzymujemy mailem plan zajęc na kolejny miesiąc. Są w nim wyszczegolnione wycieczki, przedstawienia, specjalne wyjscia. Jedynym minusem jest przebywanie w przedszkolu chorych dzieci. Nie jest to oczywiscie wina przedszkola tylko RODZICÓW. Nie dociera do mnie argument, ze ten kaszel (brzmiący jak u gruźlika) jest kaszlem alergicznym, a katar (koloru zielonej mazi) również pojawił się alergicznie. Kochani Rodzice, jeli nie szanujecie obcych dzieci i ich rodziców, to proszę uszanujcie chociaż własne i nie przyprowadzajcie chorych do przedszkola. Miejsce chorego dziecka jest w domu. Wasze chore dziecko zaraża inne, a tym samych komplikuje życie rodzinno-zawodowe innej rodziny. Powiem szczerze, NIGDY nie zarowadziłam chorej córci do przedszkola. Weracajac do tematu przedszkola to POLECAM! Odpowiedz Link
agnieszkas-b Re: choroby 15.02.09, 20:15 witam, Alzos musze tu zwrocic uwage ze akurat jest bardzo bardzo duzo dzieci alergikow jest to choroba nowej generacji i jak piszesz o kaszlu w przedszkolach z kaszlem brzmiacym jak u gruzlika. Moj syn ma astme ma 4 lata i kaszle caly rok to znaczy ze dla takiego dziecka nie ma miejsca w przedszkolu i z nosa mu leci woda i z takiego kataru moze powstac stan zapalny czyli jak piszesz zielona maż.Nie posylamy dzieci do przedszkola jak jest z temeratura,wymiotuje,ma bolesci zoladkowe to wtedy widac ze dziecko jest chore, Jesli dziecko chorowalo i wraca do przedszkola po chorobie kaszel sie utrzymuje czasem dwa tyg, ale wtedy dziecko nie zaraża.A poza tym (kaszel nie jest choroba).Jesli ty Alzos masz katarek i pokaslujesz tez nie idziesz do pracy?Nie dajmy sie zwariowac z bakteriami tez trzeba sie zapoznać i zyc wśrod nich .zycze wszystkim rodzicom wiekszego luzu. Pozdrawiam Odpowiedz Link
agnieszkas-b Re: choroby 15.02.09, 20:24 agnieszkas-b napisała: > witam, > Alzos musze tu zwrocic uwage ze akurat jest bardzo bardzo duzo > dzieci alergikow jest to choroba nowej generacji i jak piszesz o > kaszlu w przedszkolach z kaszlem brzmiacym jak u gruzlika. Moj syn > ma astme ma 4 lata i kaszle caly rok to znaczy ze dla takiego > dziecka nie ma miejsca w przedszkolu i z nosa mu leci woda i z > takiego kataru moze powstac stan zapalny czyli jak piszesz zielona > maż.Nie posylamy dzieci do przedszkola jak jest z > temeratura,wymiotuje,ma bolesci zoladkowe to wtedy widac ze dziecko > jest chore, Jesli dziecko chorowalo i wraca do przedszkola po > chorobie kaszel sie utrzymuje czasem dwa tyg, ale wtedy dziecko nie > zaraża.A poza tym (kaszel nie jest choroba).Jesli ty Alzos masz > katarek i pokaslujesz tez nie idziesz do pracy?Nie dajmy sie > zwariowac z bakteriami tez trzeba sie zapoznać i zyc wśrod > nich .zycze wszystkim rodzicom wiekszego luzu. > Pozdrawiam Odpowiedz Link
lets_do_it Re: czesne 14.02.09, 21:05 Fajno. Ja w NIBYLANDI płacę sporo więcej. Nie mam niestety porównania mojego przedszkola z innymi. W naszym jest w sumie fajnie ale po ostatniej podwyżce rozglądam się za alternatywą. Odpowiedz Link
igadwa Re: czesne w Nibylandii 15.02.09, 16:23 lets_do_it napisał: > Fajno. Ja w NIBYLANDI płacę sporo więcej. Nie mam niestety > porównania mojego przedszkola z innymi. W naszym jest w sumie fajnie > ale po ostatniej podwyżce rozglądam się za alternatywą. A ile obecnie wynosi czesne w przedszkolu "Nibylandia"? Odpowiedz Link
lets_do_it Re: czesne w Nibylandii 15.02.09, 17:11 c.a. 1360 zł z pakietem nieobowiązkowym, który de facto należy traktowac jako obowiązkowy. Odpowiedz Link
agnieszkas-b choroby 15.02.09, 20:32 c.d o chorych dzieciach w przedszkolu. NIe wierze ze rodzice posylaja dzieci chore do przedszkola,odwrotnie... w dzisiejszych czsach jestesmy nadwrazliwi i nadopiekuńczy... pozdrawiam Odpowiedz Link
annas555 chore dzieci 15.02.09, 21:27 Często jest tak że wiele dzieci ma alegrie i trzeba się z tym pogodzić. Jeżeli dzieci obok mają alegriczne katary przez pół roku a nasze dzieic są zdrowe, tzn ze rzeczywiście tamte* nie zarażając. Wniskuję więc ze należy dać sobie trochę luzu :) Odpowiedz Link
kbach Re: Przedszkole Świat BAjek na Julianowskiej 16.02.09, 14:40 Przedszkole bardzo polecam. Mam dwójkę dzieci i starsza córka od 2 lat chodzi do tego przedszkola młodszy syn do Słoneczka. Cena jest ta sama, ale to co proponują baaaaardzo się różni. Świat Bajek to profesjonalne przedszkole a nie rodzinny interes (choć synek lubi tam chodzić). Od września synek idzie do Świata Bajek. Tam teatrzyki robią dla małych dzieci na miejscu, starsze wyjeżdżają. W cenie są wyjścia do np do muzeum, statdniny koni, sadu, ostatnio byli zwiedzać tvn. Mają swój autobus - taki amerykański :) Jeśli chodzi o przedszkola w okolicy to to ma chyba najlepszą renome. Odpowiedz Link
nana.6 Re: Przedszkole Świat BAjek na Julianowskiej 10.03.09, 23:13 A jaka jest dokładnie cena w Słoneczku i w Świecie Bajek, ta ostateczna;-) Odpowiedz Link
kbach Re: Przedszkole Świat BAjek na Julianowskiej 13.03.09, 13:59 Słoneczko kosztuje 900zł, a świat bajek 940zł, ale to co proponuje świat bajek jest nieporównywalne dlatego trzeba się zapisywać tak wcześnie ja synka zapisałam 2 lata temu. Pozdrawiam Odpowiedz Link
im69 Re: Przedszkole Świat BAjek na Julianowskiej 16.03.09, 12:38 O Świecie Bajek powiedziano już chyba prawie wszystko. Mamy tak jedno dziecko od 3 lat i jesteśmy bardzo zadowoleni (i my i nasz syn). Druga nasza pociecha idzie do ŚB od września. Oprócz tego, co pisali przedmówcy dodam, że przedszkole organizuje jeszcze dzień dziecka, jasełka i inne okolicznościowe imprezy (bez kosztów po stronie rodziców). Jeśli chodzi o chore dzieci to różnie to bywa (jak wszędzie). Mój syn jest alergikiem i często ma dni, w które kaszle jakby miał ostre zapalenie płuc, oczywiście na początku natychmiast jeździliśmy do lekarza i okazywało się w płucach i oskrzelach czysto, a kaszel następnego dnia znikał. Teraz już sami potrafimy rozpoznać czy jest chory czy ma kaszel alergiczny i nie ma problemu. Słyszałem, że zapisy 2-3 lata wcześniej, ale większość rodziców zapisuje swoje pociechy do kliku przedszkoli, a potem rezygnują. Nawet z listy rezerwowej można się dostać (tak było w naszym przypadku). Ogólnie ocena dla przedszkola bardzo pozytywna. Odpowiedz Link
morelka_28 Re: Przedszkole Świat BAjek na Julianowskiej 11.03.09, 12:08 przepraszam, że w tym wątku, ale dopytam się jeszcze o Słoneczko. Jakie ogólne wrażenia? Cena taka jak w ŚB czyli ok 960 zł? Do Świata Bajek nalęzy zapisac dziecko ok 2-3 lata wcześniej, chyba że są jakies inne sposoby, o których nie wiem. Odpowiedz Link