a_pola 27.05.09, 09:10 Z zaskoczeniem zauwazylam,ze zaden z pilnych komentatorow naszej rzeczyiwstosci knajpa Mondowino nie doczekala sie jeszcze recenzji. Mnie sie podoba, jedzenie swietne, wino wyborna, szkoda,ze lokalizajca taka,ale ogolnie oki;) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agul86 Re: Mondovino 27.05.09, 11:19 a może coś więcej o tej restauracji? jakie jedzenie polecacie? jak cenowo? z góry dzieki za odpowiedzi Odpowiedz Link
2mario_s Re: Mondovino 27.05.09, 13:38 byłem moge skomentowc klimat + obsługa duzy plus lokal fajny, jedzeni bardzo dobre jedynie stosunek ceny potrawy do ilosci na talerzu mi nie odpowiada troche za mało... Odpowiedz Link
a_pola Re: Mondovino 27.05.09, 13:46 Jedlismy z mezem : salaty i makarony - bardzo dobre, z przystwek doskonale zeberka i smaczny ser kozi zapiekany / malutka porcja/. A nasz coreczka za kazdy razem je Lasagne , ktorej ja osobiscie nie lubie,a w mondovino mnie urzekla;) Bylismy tam kilka razy juz i bedziemy wpadac na niedzielne obiady, kiedy nie chce nam sie gotowac ani jechac do Warszawy;) Odpowiedz Link
aagje Re: Mondovino 29.05.09, 14:59 komentarze na temat tego lokalu już były np. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=20162&w=92571805&v=2&s=0 albo wystarczy wpisać w wyszukiwarkę na forum. ja też tam byłam, jadłam i piłam. :) jeśli chodzi o pizzę, to w naszych okolicach myślę, że nic nie przebije Numero Uno na Kuropatwy przy Perliczki - znakomita pizza na supercienkim cieście. Odpowiedz Link
iwona.wz Re: Mondovino 29.05.09, 15:23 aagje napisała: > komentarze na temat tego lokalu już były np. > > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=20162&w=92571805&v=2&s=0 > albo wystarczy wpisać w wyszukiwarkę na forum. > > ja też tam byłam, jadłam i piłam. :) > jeśli chodzi o pizzę, to w naszych okolicach myślę, że nic nie przebije Numero > Uno na Kuropatwy przy Perliczki - znakomita pizza na supercienkim cieście. > "Trattoria Numero Uno" ul. Zakręt 29 pn-nd 12-22 Odpowiedz Link
a_pola Re: Mondovino 29.05.09, 16:55 yyy, w Mondowino pizzy nie ma, wiec co to za prownanie? Komentarz od czapy czy co? Odpowiedz Link
miszkowiec Re: Mondovino 30.05.09, 23:44 Porażka ta ich pizza, zamawiałem raz - przyjechało coś, co pizzy w żaden sposób nie przypominało... Nie wspominając o tym, że przyjechała tylko połowa zamówienia ;) Odpowiedz Link
yoku a'propos komentarza od czapy 31.05.09, 21:20 porównanie dosyć zasadne bo w Mondovino można zjeść pizzę i jak najbardziej figuruje w karcie Odpowiedz Link
iwona.wz Re: a'propos komentarza od czapy 05.06.09, 15:49 Właśnie wczoraj skosztowaliśmy i była zupełnie niezła. Daleko jej do tej co jadłam w Alpach francuskich w restauracji Pinocchio (jak ktoś zawita do l'alpe d'huez to polecam pizze 4 sery) ale ciasto było dobrze wyrobione mimo iż kucharzowi się nieco przypiekło. Ogólnie smaczna i inna od tych typowo fastfoodowych. Odpowiedz Link
iwona.wz Re: Mondovino 05.06.09, 15:45 Wczoraj udaliśmy się na posiłek do Mondovino i było całkiem niezłe. Z zewnątrz wygląda mało atrakcyjnie, ale w środku sympatycznie, a kelner z uśmiechem na twarzy przyjmował nasze zamówienie i je przynosił. Zastanawia mnie tylko kto jest właścicielem tej knajpki, bo twarz mi znana ale nie bardzo wiem skąd. Jedna wada, że nie ma o nich żadnych informacji w internecie, a jak wiadomo "kogo nie ma w internecie ten nie istnieje" :P Odpowiedz Link
yoku Re: Mondovino 05.06.09, 17:08 właścicielem jest osoba, która otworzyła również Centrum Wina na Puławskiej Odpowiedz Link
munciemike Re: Mondovino 07.06.09, 01:00 > A gdzie w ogóle jest to Mondovino? Pawilony na Geodetów naprzeciw ulicy Kosodrzewiny. Mają taki byczy znak, że chyba się koncentrujesz na drodze jadąc skoro nie widziałeś :) MM Odpowiedz Link
2mario_s Re: Mondovino 06.06.09, 17:13 wydaje mi się, że własciciel to aktor... na pewno grał w Złotopolskich, widziałem go w jednym z odcinku ,,powtórek" Odpowiedz Link
p9600 Re: Mondovino 01.08.09, 21:41 Cóż... może Mondovino lepiej się sprawdza w tygodniu, ale dziś (sobota) byliśmy tam po raz pierwszy i ostatni. Wczesne popołudnie, zajęte było łacznie 5-6 stolików. Pani przy składaniu zamówienia uprzedziła, że trzeba poczekać max do 30 minut. No problem. Ponieważ wszystkie stoliki na zewnątrz były zajęte, usiedliśmy w środku i poprosiliśmy o informację, kiedy się zwolni jakieś miejsce w ogródku. Po 30 minutach sam wyszedłem do ogródka i ze zdziwieniem stwierdziłem, że są dwa wolne stoliki. Przenieśliśmy się i cierpliwie czekaliśmy na zamówienia (dla wyjaśnienia: nic skomplikowanego, sałatki i pizze). Po 45 minutach (!) zapytałem co słychać z zamówieniem... pani poinformowała że, cyt. 'dokłada starań'. Dokładanie staran zaowocowało podaniem zamówienia po godzinie, co jest chyba lokalnym rekordem świata, chyba że prosciutto musiało przyjechać z Almy. Od razu zastrzegam: do potraw nie mieliśmy ŻADNYCH zastrzeżeń - ciekawie przyrządzone, bardzo smaczne, 9/10. Do końca nikt jednak nie powiedział głupiego 'przepraszam' - ani kelnerka, ani właściciel, który w tym czasie był obecny. Do tego doszła jakaś wewnętrzna awantura, kelnerka się w pewnym momencie popłakała. Nie wiem, może po prostu zły dzień, zbieg okoliczności? Miejsce ma potencjał, dużo ciekawych etykiet w przyzwoitych cenach, dobra kuchnia... ale ja się sparzyłem. W Mondovino jadł już nie będę i nikomu tego miejsca nie polecę. Paweł Odpowiedz Link
cyntia33 Re: Mondovino 03.08.09, 11:53 To chyba rzeczywiście był zły dzień. Ja byłam w czwartek i w piątek w Mondovino. Obsługa, klimat i wystrój zaskoczyły mnie pozytywnie. Ceny negatywnie ;)Jedzenie niezłe, ale w Numero Uno o wiele lepsze :) Ale dla urozmaicenia na pewno będę bywać i tu, i tu. Odpowiedz Link
miszkowiec Re: Mondovino 03.08.09, 13:32 Może i klimat jest tam fajny, ale ceny z kosmosu (albo z Nowego Światu). Poza tym werandka jest słaba - nie dość, że tuż przy ulicy, to jeszcze deski w podłodze są jakoś tak dziwnie zamontowane, że sprężynowały aż mi w zęby dzwoniły za każdym razem gdy ktoś koło mnie przechodził... ;) Pewnie w jakimś kącie efekt będzie mniej zauważalny ;) Odpowiedz Link
p9600 Re: Mondovino 04.08.09, 20:43 Wiesz, może faktycznie do Mondovino trzeba zaglądać w tygodniu, a nie w weekend. Myslę zresztą, że problem właśnie opiera się o ceny: jeśli płacisz, jak w dobrej klasy restauracji w centrum Warszawy, to oczekujesz obsługi mniej więcej na poziomie dobrej restauracji w centrum Warszawy. A w Mondovino jedno nijak się ma do drugiego. Co do Numero Uno: pizza bardzo dobra, wspaniałe pieczywo czosnkowe. Nie polecam jednak z dowozem, ciasto jest bardzo cienkie i za każdym razme przyjeżdża letnie. Odpowiedz Link
szymonek0 Re: Mondovino 04.08.09, 21:50 Kochani! Nie narzekajcie nim nie spróbujecie pizzy na Ogrodowej. Podniosłem kawałek pizzy a pod spodem śnięta mucha. Ja tam nie pójdę i nie polecam.Obsługa a raczej brak obsługi to jakaś pomyłka. Odpowiedz Link
cyntia33 Re: Mondovino 05.08.09, 11:10 Ok, ceny są wysokie i oczywiście boli, kiedy trzeba zapłacić rachunek. Ale myślę sobie, że za świeże dobrej jakoś produkty właściciele muszą zapłacić tyle samo, co ci z centrum Warszawy. Kelnerki też za mniej pewnie nie chcą pracować. Podobnie dobry kucharz. Wystrój i sprzęt też kosztuje tyle samo. Tyle, że czynsz pewnie mniejszy - nie mam pojęcia, ile trzeba płacić za taką budkę na Geodetów? Ale czy jest to taka różnica, żeby ceny były dużo mniejsze? Ja się tam nie czepiam. W Napoli na Wilczej czy Milano na Koszykowej ceny są podobne, a nie są to wcale dobrej klasy restauracje... Tam obsługa i lokal też trochę pozostawiają do życzenia. W Numero Uno polecam foccacię i sałatkę ze szpinakiem. Mniam! Odpowiedz Link
p9600 Re: Mondovino 05.08.09, 21:40 Cyntia33, zgadzam się w 100%, tyle że ja nie krytykuję cen samych w sobie, tylko poziom obsługi i podejście do klienta. W centrum Warszawy opisana sytuacja też by mnie zirytowała :) Paweł Odpowiedz Link
cyntia33 Re: Mondovino 06.08.09, 13:56 No tak, to my chyba mieliśmy szczęście. W czwartek kelnerka była miła i uprzejma, mimo późnej pory (byliśmy tuż przed 23). A w piątek kelner natychmiast nam powiedział, jak się zwolniło miejsce na zewnątrz. I nie musieliśmy długo czekać na potrawy. Odpowiedz Link