Dodaj do ulubionych

Cypr- wtyczki/ gniazdka

IP: 80.50.13.* 02.02.10, 10:47
Witajcie, mam pytanie- orientujecie sie jak na Cyprze jest z
gniazdkami, potrzebny jest adapter? na stronie int. bp ITAKA
napisali ze tam jest napiecie 220V i potrzebny inny adapter (mozna
wypozyczyc w hotelu) tylko ze u nas tez jest podobne napiecie, tu
mozna w polsce gdzie ten adapter zakupic? albo moze orientujecie sie
ile kosztuje wypozyczenie tego adaptera? (hotel arsinoe-limassol)
Dzięki!
Obserwuj wątek
    • Gość: sprezynka Re: Cypr- wtyczki/ gniazdka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.10, 11:51
      OOo a kiedy jedziesz do hotelu Arsinoe? My 9 lutego. Wtyczki
      podobno trójbolcowe do kupienia u nas w marketach elektronicznych.
      • grekan Re: Cypr- wtyczki/ gniazdka 02.02.10, 11:55
        Kupisz na miejscu w sklepie z art. elektrycznym lub innym./ok.2euro/
      • Gość: karo Re: Cypr- wtyczki/ gniazdka IP: *.multimo.pl 02.02.10, 14:11
        sprezynka my też lecimy 9.02 do arsinoe. jeśli można zapytać w jakim jesteście
        wieku?
        • Gość: byłamtam Re: Cypr- wtyczki/ gniazdka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.10, 19:59
          Adapter bez problemu wypożycza się w hotelu
          za kaucją zwrotną 5euro.
      • Gość: podróżniczka Re: Cypr- wtyczki/ gniazdka IP: 80.50.13.* 03.02.10, 10:55
        hej, ja jade tez 9.lutego:) to troche nas bedzie:)
        • Gość: sprezynka Re: Cypr- wtyczki/ gniazdka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.10, 12:46
          Oo to fajnie, że będzie nas więcej. My po 30. Mam tylko nadzieję,
          że hotel będzie ok, podejrzanie tania oferta;) Zobaczymy na
          miejscu. Mój mail sprezynka77_gazeta.pl
          • Gość: podróżniczka Re: Cypr- wtyczki/ gniazdka IP: 80.50.13.* 03.02.10, 15:07
            No my troszke przed 30tka, ja tez mam nadzieje, ze hotel bedzie
            wporzadku ja sie pocieszma, ze skoro byl last minute to stad ta
            niska cena wiec reszta powinna grac:) a poza tym patrzylam na
            pogode i ma byc cieplo okolo 18 stopni nawet do 20:):) i to na
            plusie:) ale sie ciesze ze nie trzeba bedzie nosic tych kurtek
            czapek szalikow i kozakow:):)
    • Gość: karo Re: Cypr- wtyczki/ gniazdka IP: *.multimo.pl 03.02.10, 16:24
      obawiam się tylko, że może padać przez cały pobyt, ale taki już urok Cypru w
      lutym. lecicie na tydzień czy dwa? bo szczerze mówiąc ja trochę żałuję, że tylko
      na tydzień tym bardziej, że różnica w cenie to 250 zł.
      • Gość: podróżniczka Re: Cypr- wtyczki/ gniazdka IP: 94.254.227.* 03.02.10, 19:58
        ja tam nie obawiam sie zadnego deszczu, nawet jak bedzie padac to
        trudno ale patrzylam na pogode i byl tylko jeden dzien deszczowy, ja
        akurat lece na tydz, na dlzuej to ciezko byloby z urlopem choc
        przyznam ze tak poleniuchwac 2 tyg to bardzo bym chciala:) ale...
        tydzien tez nie jest zle:)
        • Gość: byłamtam Re: Cypr- wtyczki/ gniazdka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.10, 21:29
          Arsinoe to bardzo przyzwoity, jak na 3* hotel. Wróciłam stamtąd
          przed paroma dniami bardzo zadowolona. Przyjeżdżają do niego głównie
          Anglicy, o tej porze roku bardzo wiekowi, ale mili i nieuciążliwi.
          Innych nacji mało. Pokoje w porządku, chociaż podobno bywają różnie
          wyposażone.
          Jeśli macie pytania, to chętnie służę informacjami. :)
          • Gość: sprezynka Re: Cypr- wtyczki/ gniazdka IP: *.e-wro.net.pl 03.02.10, 22:10
            Tak, mam kilka pytań. Czy w pokojach jest ciepło? Czy knajpki w
            pobliżu są teraz czynne? I czy jest plac zabaw na terenie hotelu?;)
            Jakieś animacje wieczorne poza sezonem? Lecimy z 3-letnim dzieckiem,
            zaprawionym w dalekich podróżach i lubiącym, jak my, atrakcje.
            Czy pożyczałaś samochód?
            • Gość: latika Re: Cypr- wtyczki/ gniazdka IP: *.multimo.pl 03.02.10, 22:30
              Melduje się kolejna osoba lecąca tam 9.02. Również mam pytanie, czy basen jest
              podgrzewany i czy w ogóle pogoda pozwala na jakiekolwiek kąpiele słoneczne, bo
              morskich chyba nie powinnam brać o tej porze roku na Cyprze pod uwagę. Poza tym
              również interesuje mnie sprawa wieczornych animacji, czy dzieje się coś w hotelu
              lub jego pobliżu? Znalazłam gdzieś informację, iż w okresie naszego pobytu
              odbywają się w Limmasol różne parady w związku z karnawałem, orientuje się ktoś
              jak to dokładnie wygląda?
              • Gość: byłamtam Re: Cypr- wtyczki/ gniazdka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.10, 23:28
                Zaskoczyłaś mnie, Sprezynko, pytaniem o plac zabaw. W styczniu
                w ogóle nie było małych dzieci. Coś chyba jest, ale niezbyt
                imponujące, przy brodziku dla maluchów.
                W pokojach można włączyć ciepły nawiew, ale my nie korzystaliśmy.
                Było wystarczająco ciepło. Animacje wieczorne, przy barze, sympatyczne,
                głównie pod kątem Anglików. Koło recepcji wystawiają grafik imprez.
                Można też skorzystać w sąsiedniej Navarii - 2x w tygodniu polski zespół.
                Dwa baseny, niestety zimne. Jest bezpłatny kryty basen.
                Samochodu nie wypożyczyliśmy, bo ruch lewostronny nieco nas odstręczał.
                Wypożyczenie u rezydenta Itaki 26euro/doba. Na mieście ceny różne.
                Knajpki czynne , głównie wzdłuż ulicy, przy której mieści się hotel.
                Plażowanie raczej wątpliwe, ale w sandałach i z krótkim rękawem też chodziłam.
                W górach Troodos (koniecznie trzeba być) ciepła kurtka i porządne buty.
                • sprezynka77 Re: Cypr- wtyczki/ gniazdka 04.02.10, 07:33
                  Dzięki za informacje. Spodziewam sie, że dzieciaków nie będzie. Nie
                  ten kierunek zimowo:) Plac zabaw jest wypisany, ale różnie z tym
                  bywa. Ruch, a właściwie samochód lewostronny, to bedzie wyzwanie
                  (najgorzej z biegami;)), ale planujemy pożyczenie auta na kilka
                  dni, żeby objechać wyspę. Czy w górach Troodos leżal śnieg?
                  W Limassol będą się akurat odbywały główne cypryjskie obchody
                  karnawałowe. Tutaj program:
                  www.limassolmunicipal.com.cy/carnival/eng/program.html
              • neta439 Re: Cypr- wtyczki/ gniazdka 03.02.10, 23:35
                Witam.
                Bylam w tym hotelu w grudniu ale kilka lat wstecz.Woda w basenie na pewno nie
                byla podgrzewana.Nie dalo sie w nim wykapac natomiast w morzu jak najbardziej
                TAK.Wrocilam brazowiutka pogoda dopisala.Jedyny mankament zimowych wakacji to to
                ze dzien niestety jest bardzo krotki!Adaptory mozna bylo wypozyczyc w hotelu bez
                zadnych problemow.Ogolny pobyt w hotelu nie najgorszy troszke slaba obsluga
                hotelowa traktujaca Polakow niezbyt grzecznie.Wiedzac ze czesc nie zna jezyka
                angielskiego dodawali jakies chore komentarze typu"po co sobie tyle nakladasz
                jedzenia i tak nie zjesz..."Uwzam ze to bylo trosze nie na miejscu.Ogolnie Cypr
                zrobil na mnie wrazenie srednie dlugo tam nie wroce ale to tylko moje skromne
                zdanie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka