Dodaj do ulubionych

Psakoudia, Chalkidiki, dojazd własny

IP: *.xdsl.centertel.pl 14.03.10, 14:17
Czy ktoś tam był w ostatnim czasie ? Czy w tej miejscowości są jakieś bary, restauracje ? Czy jest wypożyczalnia rowerów ? Co oprócz leżenia na plaży można tam robić ? I jak ona wygląda ? Bardzo proszę o opinie.
Obserwuj wątek
    • Gość: misio Re: Psakoudia, Chalkidiki, dojazd własny IP: 109.243.208.* 15.03.10, 06:54
      Jest to bardzo mała dziura ze 4 rest. jeden sklep jedna wypożyczalnia
      skuterów , nie pamiętam czy były rowery. Położona koło drogi łacząca
      np. gerakinie, metamorfozi. Ogólnie oprócz leżenia na plaży nuda .
      Byliśmy w hotelu PHILOXENIA . Pozdrawiam
      • Gość: ... Re: Psakoudia, Chalkidiki, dojazd własny IP: *.adsl.inetia.pl 15.03.10, 22:33
        Każdy rejon Grecji jest ciekawy, także Chalkidiki. Ludzie z
        drugiego końca świata przylatują, żeby zwiedzać Grecję. Jeśli ktos
        pisze, że poza plażą nuda, naprawdę trzeba współczuć.Kup pierwszy z
        brzegu przewodnik turystyczny, zobaczysz ile tam jest ciekawych
        rzeczy do zwiedzania.
        • simon_r Re: Psakoudia, Chalkidiki, dojazd własny 09.12.10, 11:10
          no akurat na Chalkidiki tych ciekawych miejsc jest stosunkowo mało a w okolicy Psakudii jeszcze mniej.... aczkolwiek jak się pojedzie własnym autem to Psakudia może być dośc przyzwoitym miejscem wypadowym do Salonik i w stronę Athosa.
          Same Chalkidiki to jednak głównie plaże i leżenie wentylem do góry.... oczywiście plaże zdecydowanie najładniejsze są na Sithonii a nie w Psakudii.
      • ana1361 Re: Psakoudia, Chalkidiki, dojazd własny 16.03.10, 07:28
        Witam-chciałam zapytac jaki jest Twoim zdaniem ten hotel? Jade tam
        na wakacje....
        • Gość: misio Re: Psakoudia, Chalkidiki, dojazd własny IP: 188.33.233.* 17.03.10, 06:26
          Też wybieramy się do tego hotelu w tym roku . Hotel składa z paru
          budynków coś na zasadzie małego osiedla. Pokoje małe ale ciekawe. Trzy
          res. w tym bar przy basenie. Dużo zieleni czysto ładnie blisko do plaży
          .Jedyna wada to żeby nie trafić na pokoje od strony drogi .Pozdrawiam i
          miłego wypoczynku
    • Gość: misio Re: Psakoudia, Chalkidiki, dojazd własny IP: 94.254.146.* 16.03.10, 06:06
      Nie padło pytanie o Grecję tylko o miejscowość Psaukoudia .Proszę
      doczytać wątek.
      • deoand Re: Psakoudia, Chalkidiki, dojazd własny 16.03.10, 12:11
        Konkretne pytanie - konkretna odpowiedź

Ja natomiast troche rozszerze swój wywód pisząc tez o Halkidiki tyle tylko , że
        o przylądku Atos czyli trezcim albo pierwszym palcu płw Chalkidiki .

Na Atosie hotele są z reguły oddalone od miasteczek -mój Theoxenia był jakies 3
        km od Quarantopolis - które tez do najwiekszych nie nalezy i do Las Vegas mu
        daleko stąd trzeba raczej nastawic sie na opalanie, sporty wodne ,wypozyczenie
        motorówki i opłyniecie okolicznych wysepek , wypożyczenie samochodu jak kto lubi
        a wieczorem to raczej rozrywki , które oferuje hotel albo Metaxa w pokoju

pzdr deoand
    • malakas84 Re: Psakoudia, Chalkidiki, dojazd własny 17.06.10, 15:10
      Gość portalu: Wrona napisał(a):

> Czy ktoś tam był w ostatnim czasie ? Czy w tej miejscowości są jakieś bary, res
      > tauracje ? Czy jest wypożyczalnia rowerów ? Co oprócz leżenia na plaży można ta
      > m robić ? I jak ona wygląda ? Bardzo proszę o opinie.

Cześć

Tak ja byłem w Psakoudi i to dosyć sporo czasu trzy długie sezony więc co nieco
      wiem na temat tego miejsca, pracowałem tam w Philippion Beach. Nie wiem do
      którego hotelu dokładnie się wybierasz i zależy jakie masz oczekiwania. Co do
      samej miejscowości to mała miejscowość gdzie znajdziesz pare sklepów, 3 beach
      bary kisasa, amos i jimmy (chyba że coś się zmieniło ale nie sądze) w okolicach
      tych barów lub w środku można sie pobawić ceny dość wysokie ale to normalne, są
      ładne miejsca na plaży jak pójdzie się troche dalej, ogólnie to zależy od
      oczekiwań na pewno jest wiele ładniejszych miejscowości od halkidiki opinie
      ludzi którzy tam przyjezdzali były różne jedni byli zadowolenie drudzy nie,
      wszystko zależy od tego czy oczekujesz wypoczynku czy zabawy itd...mi tam się
      podobało można było się pobawić tylko ja tam pracowałem więc to co innego, ale
      jako turysta wybrałbym się raczej gdzie indziej, jest mnóstwo wspaniałych miejsc
      na halkidiki, psakoudia też może się podobać zależy od ludzi....z hoteli tam nie
      polecałbym philippion beach w którym pracowałem, znacznie ciekawszym wyborem
      jest Philoxenia położona nieco na uboczu psakoudii. Podsumowując trudno
      powiedzieć czy ci się spodoba czy nie, jeżeli jedziesz tam by się zrelaksować
      czasem napić piwa na plaży przy muzyce, troche wypocząć i poopalać to czemu nie
      będzie to całkiem niezły wybór:) Ale jeżeli oczekujesz więcej rozrywki i
      ciekawych mijesc to zdecydowanie warto poszukać czegoś innego, moge podrzucić
      kilka propozycji;)
      • Gość: Wrona Re: Psakoudia, Chalkidiki, dojazd własny IP: *.xdsl.centertel.pl 17.06.10, 19:18
        Wielkie dzięki za informacje ! Jedziemy do Grecji z żoną i (prawie) trzecioklasistą. Chcemy się poopalać, popływać, trochę pospacerować, pozwiedzać inne plaże, leżeć na plecach, na boku i na brzuchu, trochę poleniuchować w cieniu, generalnie odpocząć od pracy. Będziemy 2 tygodnie w hotelu Philoxenia, potem planujemy jeszcze na kilka dni jechać na południe. Ateny, Peloponez, Meteory. Jeżeli możesz nam coś polecić w okolicy Psakoudia, to bardzo Cię o to proszę.
        • ana1361 Re: Psakoudia, Chalkidiki, dojazd własny 17.06.10, 20:45
          Witam- a możesz powiedzieć coś o plaży? my jedziemy z dzieciakami 6-letnimi i zastanawiamy sie jak daleko w morze mozna pójść bez koniecznosci ,,holowania,, maluchów? i jeszcze jedno-czy na tych plażach są jakies niebezpieczne zwierzątka typu jeżowce, meduzy, żmijki ? czy trzeba brac jakies ochronne obuwie- tak jak na chorwację?
          • malakas84 Re: Psakoudia, Chalkidiki, dojazd własny 15.07.10, 13:13
            Plaże są ok, przy hotelach nie bardzo bo wiadomo tam gdzie tłok to i syf, ale
            troszeczke dalej i plaże i woda są bardzo dobre, żadnych meduz i żmijek
            • Gość: MS Re: Psakoudia, Chalkidiki, dojazd własny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.10, 16:14
              Wyciągam temat,a jak jest z jedzeniem i parkowaniem autem,no może jeszcze obsługa hotelowa.dzieki.
              • Gość: pinky Re: Psakoudia, Chalkidiki, dojazd własny IP: *.pke.pl 24.01.11, 14:46
                To jest mała mieścina z boczną ulicą typu promenada,Jest wszystko co trzeba do pobytu nad morzem.Philoxenia jest super.Tanio.Parkingi przy ulicy bez problemów .Z>arcie w knajpach jak w całej Grecji.Ja byłem autem .Jest co robić
                • Gość: juriuss1 Re: Psakoudia, Chalkidiki, dojazd własny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.11, 22:17
                  Pozdrawiam wszystkich co byli na wczasach w Psakoudii.
                  • Gość: Jasiek Re: Psakoudia, Chalkidiki, dojazd własny IP: 195.117.37.* 25.07.11, 07:57
                    Witam. Wybiera się ktoś może na Chalkidiki 01.08.2011? Zna ktoś może hotel Melissa&Melissa ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka