tom-ek123 02.06.10, 17:15 Chciałbym zwiedzić region Zagori, może mi ktoś poleci nocleg w Joaninie lub w okolicy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: qjurek Re: Nocleg w Joanina IP: *.adsl.inetia.pl 03.06.10, 09:33 w Joaninie jest camping. Odpowiedz Link Zgłoś
tom-ek123 Re: Nocleg w Joanina 03.06.10, 10:02 Dzięki,ale poszukuję jakiejś kwatery, bo wypad w te rejony będę robił z Korfu i raczej namiot odpada. Odpowiedz Link Zgłoś
kalanitka Re: Nocleg w Joanina 03.06.10, 10:37 My zatrzymywaliśmy się w hotelu Metsovie, jeśli ci pasuje napiszę na gazetową pocztę kontakt. Odpowiedz Link Zgłoś
tom-ek123 Re: Nocleg w Joanina 03.06.10, 13:04 Dzięki. Chętnie skorzystam z namiaru tym bardziej, że mieścina jest też urokliwa.Wybór hotelików jest olbrzymi i dlatego poszukuję na forum jakiś wskazówek.Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
bebiak Re: Nocleg w Joanina 03.06.10, 14:48 Cześć, Metsovo jest bardzo piękne i bardzo klimatyczne, warto tam zajrzeć - to pewne. Nie jestem natomiast pewna czy dobrym pomysłem jest nocleg w Metsovie kiedy myśli się o Zagorohorii a jak rozumiem takie Twoje plany. Zagorohoria to wielki obszar chyba ponad 40-tu wiosek, gdzie jeździ się szalenie powoli, warto zajrzeć do wielu z nich ale rekordów tam się nie bije: mnie w jeden dzień udało się zwiedzić tylko OSIEM wiosek wyjeżdżając świtem z Ioanniny a wracając już po ciemku. Nie twierdzę, że mam jedynie słuszną rację, ale moim zdaniem najlepszy miejscem do stacjonowania jest właśnie Ioannina - przynajmniej ja tak zrobiłam. Stara trasa z Metsova do Ioanniny, wzdłuż przełęczy Katara, jest fantastyczna, malownicza jak rzadko która, przejazd nią to coś bajkowego ale to trwa kilka godzin przecież - tam się nie szarżuje (zresztą po co skoro tak pięknie). Przejazd nowowybudowaną autostradą skra czas oczywiście ale to nada czas... Nie wiem, sam zdecydujesz ale ja obstawałabym za Ioanniną jednak jeśli myśleć o Zagorohorii. Ja trzy dni swego czasu (7 lat temu) nocowałam w Ioanninie, w takim podrzędnym hoteliku ale w fajnym miejscu (blisko fortecy i jeziora). Hotelik przypominał trochę pracowniczo-robotniczy ale mnie wiele nie potrzeba: spokój był, łazienka była, karaluchy nie biegały:-) Poszukać namiarów? Pozdrawiam. B. Odpowiedz Link Zgłoś
tom-ek123 Re: Nocleg w Joanina 03.06.10, 16:43 Jesteś wspaniała.Jeśli możesz to prześlij mi jakieś namiary,bo czasami dobrze jest nie wyważać już raz otartych drzwi.Grzebię się w sieci już jakiś czas i nie bardzo wiem na co się zdecydować.Czytałem twoje stare posty (bardzo fajne) i staram się też z nich wydobyć trochę wiedzy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
bachula_gr Re: Nocleg w Joanina- bebiak do raportu!!! 03.06.10, 20:08 > Stara trasa z Metsova do Ioanniny, wzdłuż przełęczy Katara, jest fantastyczna, malownicza jak rzadko która, przejazd nią to coś bajkowego ale to trwa kilka godzin przecież - tam się nie szarżuje (zresztą po co skoro tak pięknie). BEBIAKU_ BOJ SIE BOGA !! No po Tobie sie tego nie spodziewalam. Gdzie Rzym a gdzie Krym? Z Metsova do Janiny sie NIE jedzie przez Katare i nie kilka godzin. Katara to przelecz w przeciwnym kierunku- na STAREJ drodze z Metsova do Kalambaki a dalej Trikala, Larissa etc. Aktualnie z Metsova do Janiny sie jedzie 30 minut tunelostrada z pieknymi widokami (wrocilam przed kwadransem :), mniej wiecej w polowie trasy po 25km mozna juz zjechac na Zagorohorie (w miejscowosci Baldouma). Wracajac do meritum i autora watku- pozdrawiam z Metsova i podsylam namiary na swoje krolewstwo na adres gazetowy. Jesli Cie to zainteresuje to prosze tamtedy sie kontaktowac. Odpowiedz Link Zgłoś
bebiak Re: Nocleg w Joanina 03.06.10, 17:46 Dzięki! Namiar na hotelik wyślę mailem na Twój gazetowy adres - gdyby nie doszedł - upomnij się! Na mojej betaki.freehost.pl mam opisaną tamtą podróż do Grecji z 2003 roku - może w wolnej chwili zajrzyj, może Cię coś zainspiruje.. Sama nie wiem. Strona co prawda nieuzupełniona o kilka galerii i ze 4 ostatnie podróże, ale tamta jest, jest - wciąż z czymś zalegam z braku czasu:( Pozdrawiam i bardzo zazdroszczę, bo Zagorohoria to piękny rejon:-) B. Odpowiedz Link Zgłoś
tom-ek123 Re: Nocleg w Joanina 03.06.10, 18:32 Dzięki.Tak na marginesie to przeczytałem chyba wszystko co napisałaś w internecie na temat Grecji.Podziwiam pasję i sposób jej realizacji. Odpowiedz Link Zgłoś
bebiak Re: Nocleg w Joanina 03.06.10, 20:46 Tomku, wraca mi mail od Ciebie - nie wiem czemu:( Prośba może o inny Twój adres niż gazetowy. Basiu moja, ja wiem, że kto jak kto ale Ty tam masz przećwiczony każdy odcinek, ja Cię jednak zapewniam, że z Kalambaki przez Metsovo do Ioanniny jechałam starą urokliwą trasą [co trochę jednak trwało ale w ramach wakacji frajda ofkors], nową z tunelami dopiero budowano a czy Katara kończy się na wysokości Metsova czy przy wyciągu narciarskim (jak mu było? Prophet Ilias?) czy przed Metsovem - to ja już tego nie wiem ale wiadomo, o którą trasę mi chodzi. Tomek napisał, że będzie jechał do wiosek Zagorii z Korfu więc w zasadzie dla mnie Ioannina jest całkiem dobrym miejscem z tym, że jak napisałam Metsovo wypadałoby zobaczyć bo to całkiem ładna mieścinka:-) Uściski z deszczowej znowu Warszawy. B. Odpowiedz Link Zgłoś
bachula_gr Re: Nocleg w Joanina 03.06.10, 21:04 Kochaniutka, stara zakrecona droga przez Katare owszem jest i ma sie dobrze, nadal tamtedy jezdza zakreceni turysci indywidualni i 99% objazdowek-autokarowek, ktore maja zelazny punkt w postaci zdjec z widokiem ;-) w programie. Dodatkowo tunelostrada (Egnatia Odos) jest ale na odcinku Metsovo-Panagia a potem sie wraca na stara sciezke. Tak wiec owszem Katara ale z drugiej strony Metsova, na odcinku Metsovo-Kalambaka a wiec nijak sie ma do trasy Korfu-Igoumenitsa- Ioannina-Metsovo, skarbie. Od wyciagow Profiltis Ilias to jakies kilkanascie km w gore w kierunku na Trikala. Wracajac do Tomka, to oczywiscie, ze jak ma byc tylko Zagorohoria to nie ma sie co pchac az do Metsova, mozna juz z Ioanniny odbic albo dalej, z Baldoumy za mega mostem. Bo nie ma jednej furtki do tej uroczej krainy. Odpowiedz Link Zgłoś
tom-ek123 Re: Nocleg w Joanina 03.06.10, 21:14 Mam ten sam problem i wracają mi listy wysyłane do Baśki.Podaję swój adres: tarnowskitomasz@op.pl, może się przyda w przyszłości. Odpowiedz Link Zgłoś
bachula_gr Re: Nocleg w Joanina 03.06.10, 21:24 tom-ek123 napisał: > Mam ten sam problem i wracają mi listy wysyłane do Baśki.Podaję swój adres: > tarnowskitomasz@op.pl, może się przyda w przyszłości. ???? dziwne, przed chwila dostalam Twojego maila na swoj gazetowy i odpisalam nawet. Czary? Odpowiedz Link Zgłoś