Dodaj do ulubionych

wróciłem z Korfu,Agios Georgios

IP: 193.138.241.* 07.07.10, 23:33
było świetnie,z biurem Atlas Tours,a tak wszyscy narzekają obsługa w hotelu
przemiła,na basenie również ,jak i w tawernie obok hotelu naprawdę warto
polecam wszystkim najbardziej dla rodzin z małymi dziećmi,totalny spokój zero
anglików czy niemców ,jadę za rok tam można naprawdę odpocząć
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! jeśli ktoś ma pytanie proszę pytać
Obserwuj wątek
    • tom-ek123 Re: wróciłem z Korfu,Agios Georgios 08.07.10, 06:29
      Które to Agios Georgios północne czy południowe i co mają Niemcy i Anglicy do
      spokoju na wakacjach
      • akodz Re: wróciłem z Korfu,Agios Georgios 08.07.10, 09:09
        tom-ek123 napisał:

> Które to Agios Georgios północne czy południowe i co mają Niemcy i
        Anglicy do
        > spokoju na wakacjach

Pewnie o północnym AG pisał, bo Atlas Tours w tym miasteczku się
        specjalizuje. Co do tych Niemców i Anglików, to kolega Krzysiek
        pewnie najlepiej w polskim towarzystwie się czuje.
        Dobrze, że nie narzeka, że Greków tam za dużo ;-)...
        • zetim Re: wróciłem z Korfu,Agios Georgios 08.07.10, 22:36
          a japońców tam nie było ? kiedyś byłem z nimi w hotelu. chlali naszą
          gorzałe na maksa. ta ich sake to chyba słaba jest.
          a później walili do wszystkich drzwi w hotelu.
          jednego dopadłem ale znał karate no i mnie załatwił.2 dni w szpitalu.
          • akodz Re: wróciłem z Korfu,Agios Georgios 09.07.10, 07:54
            Ci Grecy to jacyś wybitnie pechowi są - nie dość, że mają u siebie
            kryzys, to jeszcze ninja ich prześladują ;-)
    • Gość: turystka Re: wróciłem z Korfu,Agios Georgios IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.10, 09:10
      Cześć
      w jakim hotelu byłeś, co warto zobaczyć, ile kosztuje wypożyczenia auta, no i
      jakie wrażenia z okolicy
    • Gość: africa5 Re: wróciłem z Korfu,Agios Georgios IP: *.toya.net.pl 09.07.10, 09:33
      Witam. Jeśli miałeś spokój i ciszę, to myślę, że byłeś w tym Agios
      (bardziej na północy) co ja - byłam w hotelu Bella Helena. W jakim
      hotelu byliście?
      • Gość: fifka Re: wróciłem z Korfu,Agios Georgios IP: *.core.ynet.pl 10.07.10, 20:29
        napisz proszę coś o Bella Hellena - zastanawiam się, czy tam nie
        lecieć. Jaka obsługa, jakie jedzenie, co można tam zobaczyć, czy
        jest gdzieś w pobliżu wypożyczalnia skuterów lub samochodów?
        • Gość: Krzysiek Re: wróciłem z Korfu,Agios Georgios IP: 193.138.241.* 10.07.10, 21:27
          witam agios georgios pagi do do anglików i niemców szalone towarzystwo pijaków
          buszujących po nocy wszedzie ich pełno i głośno z resztą widać jak bardzo się
          pokazywali na rynku w Krakowie ,może komuś to odpowiada pokazywanie swoich
          genitali jedna wielka banda młodych pijanych łebkó naszczeście tam ich nie było
          a że byłem z małym dzieckiem to mi to odpowiadało
          • Gość: Krzysiek Re: wróciłem z Korfu,Agios Georgios IP: 193.138.241.* 10.07.10, 21:28
            do akodz... akurat najwięcej było tam czechów,bardzo kulturalni ludzie w
            porównaniu do anglików nie to żebym się czepiał ale tak tam było
            • Gość: Krzysiek Re: wróciłem z Korfu,Agios Georgios IP: 193.138.241.* 10.07.10, 21:32
              africa5... ja byłem w alkyon beach ,fakt kibelek jak u babci ,ale jedzenie super
              obsługa super pokoje czyste ,sprzątane codziennie naprawde było super
              klimatyzacja do oporu za darmo to też się liczy w belle helene płatna 6 euro
              dzień ale bele helene nie jest zły lecz alkyon tanszy
              • Gość: Krzysiek Re: wróciłem z Korfu,Agios Georgios IP: 193.138.241.* 10.07.10, 21:56
                Napiszę szczerze i uwierzcie mi że nie jestem tam żadnym rezydentem napędzającym
                klientów ,byłem 2 tygodnie w AGIOS GEORGIOS PAGI HOTEL ALKYON BEACH SNIADANIA I
                OBIADOKOLACJE .Było naprawde super pokoje ładne lecz stara zabudowa
                ,klimatyzacja bezpłatna działająca !!!!!kibelek jak u babci ale mi to nie
                przeszkadzało najważniejsze czysto pokoje sprzątane bardzo dobrze za 250 zeta
                była dopłata do pokoju z widokiem na morze to był strzał w 10 piękny widok na
                zatokę ,jeśli chodzi o jedzenie sniadania sery, pomidory ,dzemy kawa herbata
                wszystko do oporu swietna obsługa ,sok z lodóweczki do poru,swietne ciasto
                codziennie brakuje mi go teraz heheh od 7-9 wszyscy mili uśmiechnięci
                ,obiadokolacje od 19 do 21.00 3 dania do wyboru plus dostawki bardzo smaczne
                jak i jedno tak i drugie obsługa delikatnie proponowała napoje za dopłatą ,zero
                jakiegoś naciągania na chama ,basen obok czysty codziennie czyszczony leżaczki
                oczywiście bezpłatne ,na basenie mały bar obsługa polska pozdrawiam panią Gosię
                przemiła obsługa .Ceny bardzo przystępne około 10 kroków do plaży ,plaża
                piaszczysta z błękitną flagą natryski przy wejściach leżaki płatne 6 euro 2
                kroki od hotelu wypożyczalnia motorówek 60 euro cały dzień plus paliwo polecam
                ja spróbowałem można opłynąć cała zatokę i kilka innych miasteczek ,zejście do
                wody mało kamieni jeżowców brak ,w okolicy kilka wypożyczalni kładów samochodów
                i skuterów samochód 30 euro dzień kład 20 euro dzień skuter 10 euro .kilkanaście
                fajnych tawern tyle samo sklepików z pamiątkami jest troszkę terenu do
                spacerowania , rezydentki spisały się na medal także pozdrawiamy,mógłbym dużo
                pisać zainteresowanym wyślę zdjęcia byłem z 2.5 letnim dzieckiem i powiem jedno
                było super i jeszcze jedno grecy to ludzie kochający dzieci jak i te swoje tak i
                przyjezdne widać to na każdym kroku ,pozdrawiam wszystkie osoby obsługujące
                hotel jak i znajomych poznanych w hotelu .Jadę tam za rok bo tam można naprawdę
                odpocząć
        • africa5 Re: wróciłem z Korfu,Agios Georgios 13.07.10, 10:25
          Co do Bella Helena - to byliśmy bardzo zadowoleni. Hotel kameralny,
          przytulny, czyściutko, obsługa bardzo sympatyczna. Super basen :).
          Jedzenia dużo i smaczne (nie mogłam z córką przejeść....). Ale......
          dla mnie woda w morzu w tym miejscu za zimna, dlatego siedziałam w
          basenie (w miejscowościach obok była cieplejsza, być może tutaj są
          jakieś zimne prądy, a ja jestem zmarzlak). Wynajem samochodów w
          hotelu na miejscu bez problemu - trzeba się umówić na konkretny
          dzień. Cena ok 50 Euro na dzień (na tyle wynajęliśmy) w zależności
          od samochodu. I jeszcze jedno - hotel super, plaża szeroka i pustawa
          bo..... miejscowość absolutnie nie dla ludzi rozrywkowych. Nie ma
          nawet najmniejszej promenady (wąska droga wzdłuż plaży w niczym jej
          nie przypomina absolutnie). Miejscowość mikroskopijna, parę knajpek,
          tawern, kilka sklepów spożywczych, właściwie żadnego centrum. Cisza,
          spokój, szczególnie wieczorem jest to trochę smutne - żadnego późno
          wieczornego życia (o nocnym nie ma mowy) - miejsce tylko dla ludzi,
          którzy właśnie tego szukają. Młodzieży zero, córka była
          zawiedziona....Byliśmy po objazdówce, więc jakoś wytrzymała,
          robiliśmy sobie różne wycieczki :).
          • trajano Re: wróciłem z Korfu,Agios Georgios 13.07.10, 13:02
            Coś jak Nea Potidea na Chalkidiki :) albo Stara Baśka na Krku w
            Chorwacji, też malutkie mieściny ale za to urocze :)
            • akodz Re: wróciłem z Korfu,Agios Georgios 13.07.10, 13:44
              W czerwcu 2006 roku spędziłem dwa tygodnie w Agios Georgios, ale tym
              południowym, w pobliżu plaży Issos, i jest to również miejscowość
              raczej mało rozrywkowa, choć chyba nieco większa niż jej odpowiednik
              położony na północnym zachodzie Korfu. Bardziej rozrywkowe
              miasteczka spotkać można chyba na wschodnim wybrzeżu, które
              turystycznie zostało "skolonizowane" najwcześniej.
              Na Korfu z przyjemnością wybrałbym się jeszcze raz, i niewykluczone,
              że byłoby to właśnie Agios Georgios Pagi i hotel Belle Helene -
              niezłe ma recenzje, a i okolica mi pasuje.
              • africa5 Re: wróciłem z Korfu,Agios Georgios 13.07.10, 14:56
                Tak - okolice super na wypady. Jeśli ktoś lubi wędrówki po górach
                (zależy czy jest upał) - polecam. Zrobiliśmy parę wycieczek po
                przeczytaniu reportażu pewnej pary (nie pamiętam tytuł, ale byli
                właśnie w tym miejscu i opisali szlaki po których szli -
                skorzystaliśmy :). Jeden dzień zwiedzaliśmy samochodem pobliskie
                (chyba wszystkie) miejscowości na północy - i jak na złość wszystkie
                według mnie były rozrywkowe i pełne ludzi, już nie wspomnę o Sidari.
                Po drodze mnóstwo przepięknych !!! punktów widokowych (mogę ma maila
                przesłać kilka zdjęć). Szczególnie podobał mi się kanał (ale to nie
                taki zwykły kanał, tylko tak zwany :) "De Lamur" i jego otoczenie w
                okolicy Sidari, a także przylądek Drastis (? chyba - musiałabym
                sprawdzić nazwę). Tuż od Agios w drodze powrotnej (ale z drugiej
                strony, bo jechaliśmy robiąc koło) był punkt na szosie (straszne
                zakręty !!) bardzo wysoko, z którego było widać i Agios i okoliczne
                miejscowości, wszystkie półwyspy z góry - coś niebywałego. Reszta
                tygodnia to plaża, basen i lenistwo, w końcu odpoczywaliśmy po
                objazdówce :).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka