Dodaj do ulubionych

GRECJA - PARALIA Byliście może??? POLECACIE?

IP: *.tlsa.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 14.04.04, 15:29
Wybieram się na wakacje do Grecji. Czy ktoś z Was był może w Paralii??? Jakie
macie opinie? Warto?
Obserwuj wątek
    • Gość: paweł Re: GRECJA - PARALIA Byliście może??? POLECACIE? IP: *.lancut.sdi.tpnet.pl 14.04.04, 18:48
      Byłem w Korinos pod Paralia. Zdcydowanie taniej niż w sąsiednim znanym
      kurorcie. Można cene utargować z gospodarzem. Do morza miałem 5 min. a płaciłem
      25 euro za 4 osoby. Ogólnie polecam. Ciekawe są wypady na Olimp, Dion i Meteory.
      • Gość: doda Re: GRECJA - PARALIA Byliście może??? POLECACIE? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.04, 12:15
        Byłam w Paralii w maju 2003 r. Paraliatypowo turystrczny kurort monotonna
        zabudowa hoteliki , apartamenty , jedna główna ulica ze sklepikami, plaża ładna
        piaszczysta ,5 minut od miejsca zamieszkania ogólnie nudnawo. Nasza grupka
        miała zabawę gdyż dziewczyny postanowiły kupić sobie futerka - w Paralii jest
        ok. 200 sklepów z futrami , ceny od 50 euro do 2000...
        W tych sklepach spędziłam dużo czasu i kilka wieczorów - zabawa polegała na
        targowaniu się piciu Metaxy-bywało że dwie lub trzy butelki, przymierzaniu - a
        różnorodnosc ogromna , opowiadaniu o życiu czyli poznawanie się ,kultura ,
        obyczaj , itp. itd.
        Ostatecznie wybór padł na czekoladowe norki z kapturkiem które zimą bardzo
        pokochałam.
        aha cena!200 euro !!!- porównaj w Polsce to usiądziesz z wrażenia.
        W Salonikacz podobno jest 4 sklepy z futrami , a w Atenach kilka ale ceny nie
        porównywalnie wysokie.
        Reassumo-Paralia jest dobra na kupienie futra , poza tym nic specjalnego.Jeżeli
        upierasz się przy Grecji to wybierz Halkidiki - najlepiej Sitonie( środkowy
        palec), poza tym obowiązkowo w Grecji METEORY.
        P.S.Właśnie wróciłam z Egiptu- jakby z innej planety !!! zachęcam jeżeli tam
        nie byłeś -to jest inna cudowna bajka !
        • Gość: Pit Re: GRECJA - PARALIA Byliście może??? POLECACIE? IP: *.tlsa.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 15.04.04, 13:09
          Dzięki DODA. A powiedz jeszcze (a właściwie napisz), co z życiem nocnym? Jest w
          ogóle się jak porządnie zabawić??? Dzięki
          • elinida Re: GRECJA - PARALIA Byliście może??? POLECACIE? 24.04.04, 15:19
            W Paralii nie ma sie jak nudzic w nocy. Jest mnostwo dyskotek. Omilos, Cocus
            (kawalek za Paralia w stornie Korinis), Island (za Paralia w strone Olimpic
            Beach), Casa (na Katerini) i Event. Do Omilosa najblizej. Ogolnie zycie tetni
            do poznych godzin nocnych. Jest gwarno i glosno. Motory, samochody, ludzie i
            ludzie... szwedaja sie, laza, sklepy, bary, cluby, tawerny co pozna otwarte.
            Jak to w tlumnej miejscowosci turystycznej.
      • Gość: marek Re: GRECJA - PARALIA Byliście może??? POLECACIE? IP: *.chello.pl 04.05.04, 00:50
        Boże - widzisz i nie grzmisz!!! Ta cała Dominika i Agusia to były chyba w innej
        Paralii niż ja.Jak można mówić że to fajne miejsce??? litości. Byc może były to
        pierwsze wyjazdy tych panienek, bo innego tłumaczenia nie widzę. Ta cała
        Paralia to smród, brud i nędza - brudna plaża i jedna ulica po której kotłuje
        się tłum Polaków i Rosjan. Jesli jeszcze możesz zrezygnować to daj sobie spokój
        z tym syfem i jedź w inne miejsce, zobaczysz jak wygląda Grecja naprawdę, a nie
        w polsko-ruskim wydaniu. Udanych wakacji
    • Gość: Odradzam! ABSOLUTNIE NIE!!! IP: *.aster.pl 15.04.04, 13:46
      Beznadziejna mieścina - getto wakacyjne dla turystów z mało zasobnymi
      portfelami z europy wschodniej - vide Hurgada w Egipcie. Nudna mieścina
      stworzona na potrzeby turystyki zorganizowanej z tej części świata. Główna
      mekka tanich studenckich wyjazdów. Prawdziwej grecji tam tylko liźniesz na
      pocztówkach. Miejsce najdalej jak się da od reszty fajnych miejsc w Grecji -
      coby się towarzystwo nie rozjeżdzało zabardzo :) Lepiej dopłać parę stówek i
      poleć na jakieś małe wyspy np Santorini ( raj na ziemi ) alub wogóle np na
      Kretę. Na Paralii jest masówka i to najniższej jakości.
      • Gość: Johny Re: ABSOLUTNIE NIE!!! IP: *.net-kom.int.pl 15.04.04, 22:16
        Zgadzam się z przedmówcą, Paralia to nic specjalnego, przystań dla demoludów.
        Jednak wnioskując z poprzednich postów to autorowi chyba nie zależy na
        prawdziwej Grecji, tylko na dobrej zabawie. Jeśli tak to Parali jest dobra na
        tego typu wypoczynek. Zresztą dla chcącego coś więcej zobaczyć, może być też
        dobrą bazą wypadową np na Olimp, Meteory, nawet Ateny.
        Poszukaj w srtarszych wątkach na forum Grecja - tam było dużo o Paralii
    • Gość: greg Re: GRECJA - PARALIA Byliście może??? POLECACIE? IP: *.chello.pl 19.04.04, 01:54
      Byłem w Paralji i nie polecam!!!Mała mieścina, praktycznie jedna ulica wzdłuż
      wybrzeża przez którą przelewa sie tłum Polaków i Rosjan, nic do zwiedzania,
      tylko łażenie od sklepu futrzarskiego do sklepu z jakims lewym złotem (jesli
      ktos lubi takie atrakcje),olewający tych turystów Grecy, no i ta plaża wcale
      nie taka atrakcyjna, już obok w Olimpic Beach znacznie ładniejsza. Naprawdę ci
      odradzam,nedzna mieścina dla najtańszych polskich i ruskich turystów.
      Przypuszczam,że skusiłeś się na wczasy z "Triadą", bo głównie to właśnie biuro
      wysyła tam ludzi. Jeśli tak to tylko ci współczuję.
    • Gość: Gast Re: GRECJA - PARALIA Byliście może??? POLECACIE? IP: *.info / *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.04, 22:46
      byłem w lipsu 2002 i w pełni potwierdzam opinie przedmówców.Przerazliwie nudne
      miejsce , żeby liznąć Grecji trzeba się wybrać dalej- najbliżej Saloniki ok. 1
      h jazdy.Miasteczko hotelików , jedna ulica handlowa, rzeczywiście pełna futer ,
      nieszczególne knajpki , piaszczysta plaża ,widok z oddali na masyw Olimpu ,
      mały port rybacki i to by było na tyle. Nie warto , chyba ze tylko nocleg
      tranzytowy.
    • Gość: tf Re: GRECJA - PARALIA Byliście może??? POLECACIE? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.04.04, 04:47
      Będąc w zeszłym roku objazdem samochodem zrobiłem tam przystanek na 2 dni i w
      pełni potwierdzam,
      Ja tam trafiłem z myślą o zakupach.
      0 (zero)Grecji - to mi wystarczyło
      Przy okazji - mieszkałem w apartamentowcu "Despina" i miałem przygodę.
      Okazało się, że woda ciepła była tylko w jednym kranie, czyli w prysznicu
      reszta łącznie z kuchnią - zimna.
      Na moją interwencję grek z recepcji odpowiedział, że tak jest wszędzie w
      Paralii.
      Okazało się, że kurki pod umywalkami były pozdejmowane. Od czego są kombinerki,
      ale przed wyjazdem spowrotem pozakręcaliśmy wodę, bo jak przewidzieliśmy, grek
      przed oddaniem z depozytu paszportów poleciał do pokoi sprawdzać.
      Miarą stosunku do turystów polskich była też żenująca "instrukcja obsługi i
      zachowania się w apartamencie" i to tylko po polsku. Wniosek stąd, że nasze
      biura w pogoni za cenami uzgadniają takie poniżające warunki. Ostatecznie ceny
      typu 399, lub 499 zł nie biorą się bez powodu.
      Każdemu radzę gdzie indziej , chyba, że ktoś to lubi
      Poza tym nocne rajdy motocykli
      Do 2-giej w nocy jeżdżą ci co późno idą spać, a od 4-tej następni co rano
      wstają - horror
      f
    • gale Re: GRECJA - PARALIA Byliście może??? POLECACIE? 23.04.04, 10:09
      Po pierwsze: temat jest co roku walkowany na Forum, wiec wystarczy sprawdzic w
      archiwach.

Po drugie: Paranoja jest beznadziejna, jest to zapyziale getto dla
      niskobudzetowych turystow. Sklepy z futrami, ubogie hoteliki, ryczace
      dyskoteki, Serbowie, Bulgarzy, Czesi, Polacy, Rosjanie. Oczywiscie, z Paranoi
      do Grecji jest circa poltorej godziny autobusem w jedna strone, wiec serdecznie
      odradzam jakiekolwiek kontakty z ta "miejscowoscia".
      • Gość: ben.omi Re: GRECJA - PARALIA Byliście może??? POLECACIE? IP: 195.136.254.* 23.04.04, 21:29
        Byłem we wrześniu 2002. Gwarno, bardzo duże centrum handlowe. Plaże nieciekawe,
        brudne. Brak basenu w hotelu - w ofercie Silesii na folderze jest. Jedzenie w
        tawernach paskudne, miałem opcję z obiadokolacjami. ODRADZAM!!!
    • Gość: Agata byłam i absolutnie odradzam!!!!!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.04.04, 13:45
      • janosik6 masz racje agatko odradzaj takim pytajacym !!!! 28.04.04, 19:40
        Ja tez mysle ze nie ma to jak baltyk
        Jego wsppaniale i lsniace czystoscia plaze.
        Z ta wspaniala woda, czysciejsza jak ta w kranie.
        Nie ma tego zabojczego slonca..
        A i wiatr jet delikatniejszy,powiedzial bym inteligentniejszy niz grecki.
    • Gość: Dominika Re: GRECJA - PARALIA Byliście może??? POLECACIE? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.04, 20:21
      Polecam gorąco Paralie, Bylam tam w zeszlym roku i mam nadzieje, ze jeszcze
      kiedys tam wriroce. Rewelacyjne miejsc i chyba najbardziej rozzrywkowe. Nie
      wiem co cie najbardziej interesuje a le tam jest wszystko w dodatku nie
      potrzebujesz zanc dobrze języka ponieważ można spokojnie dogadać sie po polsku
      (na tyle znają ten jezyk). Jedzenie tazke rewelacyjne. Polecam i zycze
      szcześliwej podróży!!!!
      • gale Re: GRECJA - PARALIA Byliście może??? POLECACIE? 03.05.04, 21:30
        > Rewelacyjne miejsc i chyba najbardziej rozzrywkowe.

Tia, jest bez watpienia bardzo rozzrywkowe, wrecz rozzzzrywkowe... niestety :(

> Nie
        > wiem co cie najbardziej interesuje a le tam jest wszystko

Wszystko z wyjatkiem Grecji, to fakt.

> w dodatku nie
        > potrzebujesz zanc dobrze języka ponieważ można spokojnie dogadać sie po
        > polsku

Eeee tam, po pijaku to ja sie i po rumunsku dogadam.
    • Gość: agusia Re: GRECJA - PARALIA Byliście może??? POLECACIE? IP: *.icpnet.pl 03.05.04, 21:39
      Tak byłam w Paralii w zeszłym roku.Było rewelacyjnie.Fajne miejsce,dużo
      ludzi,fajne imprezki.Polecam "OMILOS"-można niezle zaszalec
    • Gość: Kinia Re: GRECJA - PARALIA Byliście może??? POLECACIE? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.05.04, 16:59
      Byłam w Parlii w 2003 no i muszę przyznać, że chętnie powróciłabym do tego
      miejsca jeszcze nie jedna raz!!! było wspaniale...Wszystkiego co się tam działo
      po prostu nie da się opisać, trzeba pojechć i samemu przeżyć. Oczywiście
      uprzedzam, że to miasteczko nie jest dla ludzi szukających spokoju, tylko dla
      osób lubiących się bawić, bawić i jeszcze raz bawić!!! Miasteczko jest małe i
      piękne, a życie zaczyna się tam dopiero wieczorem. (polecam dyskotekę IVENTUS,
      dla Pań w każdej dyskotece wstęp i drink gratis:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka