Dodaj do ulubionych

BP Aquamaris Bielsko-Biała

12.01.11, 16:52
Czy ktoś coś słyszał na temat tego biura?
Mam plany polecieć z nimi na Kretę.
Jola
Obserwuj wątek
    • Gość: Aro Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała IP: *.brewet.3s.pl 12.01.11, 17:19
      To Ok Services,tylko zamiast autokaru jest samolot...Ja bym nie ryzykował miałem do czynienia z Ok w tamtym roku po prostu załamka.
      • Gość: franio Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.11, 06:26
        Aro-napisz coś bliżej o tej załamce
        pozdrawiam
        • Gość: Aro Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała IP: *.brewet.3s.pl 13.01.11, 09:31
          Wyjazd 13.07 z Gliwic planowana godzina 6.15 autokar przyjezdza godz 7.30 jak by nigdy nic dla kierowcy oraz pilota wszystko ok male spoznienie...,w koncu wyruszamy (Czechy,Słowacja tam postój na obiad choć tego bym tak nie nazwał,kanapki smaczniejsze),po drodze postoje co 4 godz,WC w autokarze bez przeszkod,kierowcy w czasie drogi ok(Pastuszak) do Bułgarii docieramy 14.07 okolo godz 11.30(docelowo miał byc hotel Nancy,przeprowadzone DWIE rozmowy przed samym wyjazdem wskazywały ze wszystko gra a jednak...ludzie porozwozeni po hotelach a o Nas(jeszcze okolo 10 osob)chyba zapomniano na pytanie o hotelu Nancy kierowca z pilotem Zdziwko,rezydent wykonuje telefony jeden za drugim,duzo nerwowki u nas(MY z trojka dzieci 7,8,12 lat) jak i u rezydenta w koncu jest jedziemy do Sireny...sam hotel jak i zakwaterowanie z malymi przeprowadzkami bardzo dobrze(jeszcze tam wrocimy),po rozmowie z rezydentem (bodajże Daniel,po dwoch dniach juz nie pracowal)na temat zakwaterowania dowiadujemy sie ze 13.07 nie bylo wiadomo gdzie spedzimy swoje wakacje,ale jak wczesniej wspomnialem przedstawiciel biura w Bielsku(chlopak) w rozmowie telefonicznej 5 oraz 2 dni przed wyjazdem mowil ze wszystko dopiete na ostatni guzik(o problemach z zakwaterowaniem ani slowa).Sam pobyt na miejscu super do plazy 5 minut z dala od scislego centrum(dzieci zawsze mialy zajecie),10 dni minelo jak jeden,powrot do domu a tu znowu...wykwaterowanie godz 10,do godz 17 nikt nic nie wiedział co i jak wracamy,rezydentka tel wylaczony(po wykonaniu tel do biura w Bielsku pani stwierdza ze przed chwilka rozmawiala bodajze z p.Justyna,tylko razem ze mna nikt nie mogl sie do niej dodzwonic),po wielu godz oczekiwania autokar podjezdza okolo 20.30,zanim pozbieralismy jeszcze pare osob granice miasta przekroczylismy po 22,podroz powrotna dobra kierowcy tez czas jazdy niecale 24 godz.(tu slowa kierowcy po opuszczeniu autokaru przez przedstawiciela biura za granicami miasta:mam nadzieje ze panstwo beda mieli okazie korzystac z autokarow firmy Pastuszak(jak najbardziej)oraz prosze nas nie kojazyc z tym biurem podrozy my tylko swiadczymy dla nich uslugi...wszystko swiadczy o tym biurze.
          Tak wiec Bulgaria oczywiscie ale NIE z ok services...na wszystkie inne pytania odpowiem jezeli bede posiadal taka wiedze a na temat biura jeszcze wiecej.
          • Gość: bjk Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.11, 23:12
            Nie ma się czemu dziwić - za rok mogą sie nazywać np Blue Lagoon:) Przecież to stary i poczciwy TRAMP TRAVEL ! I to by było na tyle.
            Poczytajcie sobie w archiwach forum na temat tego cudnego biura, z którym też mieliśmy "przyjemność" spędzić dawno temu wczasy w Grecji.
            • Gość: lenka Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała IP: *.play-internet.pl 26.03.11, 14:48
              6 lat temu byłam z Tramp Trawel w Chorwacji moja córka miała wtedy 2,5 roku podróżowałam wtedy autokarem.Podróż do Chorwacji trwała 13 godzin bez zarzutów apartament boski 2 łazienki 2 sypialnie superowska kuchnia[gotowałam sama].W dzień wyjazdu nie dojechał autokar zepsuł się w drodze i wtedy wszyscy mieliśmy zaserwowaną kolację w formie szweckiego stołu.Wracaliśmy gorszej jakości autokarami ale i tak nie narzekam byłam bardzo zadowolona.
          • Gość: Łukasz Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała IP: *.adsl.inetia.pl 22.03.11, 10:31
            Proszę Pani na wyjazdy autokarowe w długą podróż nie wybiera sie z dziećmi to pierwsza zasada! Ja wiem jak jechałem do Włoch autokarem i nigdy więcej teraz są tanie linie lotnicze i trzeba z tego korzystac polecam.
            • Gość: Aro Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała IP: *.brewet.3s.pl 22.03.11, 15:00
              A kto tak powiedział że nie z dziećmi
    • Gość: Monia Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała IP: 31.60.214.* 19.03.11, 20:00
      Wybieram się z tego biura w lipcu na Korfu, mam nadzieję że wszystko będzie ok.
      • Gość: Łukasz Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała Kreta od 15.06.11 IP: *.adsl.inetia.pl 22.03.11, 10:33
        Witam wybieram sie na Krete od połowy czerwca z biura Aquamaris czy ktoś coś może powiedzieć o tym biurze. pozdrawiam
        • albertb13 Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała Kreta od 15.06.11 22.03.11, 23:00
          My z żoną też lecimy na Kretę z Aqua maris od 15.06
          • Gość: olcia Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała Kreta od 15.06.11 IP: *.dynamic.chello.pl 25.03.11, 12:48
            Bardzo proszę Wszystkich, którzy wybierają się na początku wakacji na wypoczynek z biurem Aquamaris o podzielenie się wrażeniami po powrocie. My lecimy na Thassos (hotel Natasha) dopiero pod koniec sierpnia i ciekawi jesteśmy opini zarówno o biurze Aquamaris, jak i hotelach na miejscu. Pozdrawiam serdecznie i czekam na opinie:)
            • Gość: lenka Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała Kreta od 15.06.11 IP: *.play-internet.pl 26.03.11, 14:30
              lecę na Thassos z Aquamaris 27 czerwca postaram się napisać.
              • Gość: Olcia Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała Kreta od 15.06.11 IP: *.wnoz.us.edu.pl 28.03.11, 09:32
                Lenka!. Życzę fantastycznych wakacji i czekam na Twoją opinię...
            • Gość: Stefan Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała Kreta od 15.06.11 IP: *.unused.atman.pl 28.03.11, 12:30
              Olcia, ja może nie lecę ale jadę od:2011-08-21 do:2011-09-02 na Thassos, do Blue Bay, ale napiszę opinię.
            • Gość: lenka Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała Thassos IP: *.play-internet.pl 20.05.11, 15:34
              Olcia -Aquamaris zmienił nam hotel na Aeolis ponieważ było mało chętnych do Nataszy ta oferta jest korzystniejsza hotel nówka 4* nad samą plażą i co najważniejsze bez dopłaty po powrocie z wakacji opiszę wrażenia
              • Gość: Olcia Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała Thassos IP: *.dynamic.chello.pl 23.05.11, 10:16
                Nam też zmienili na Aeolis - jestesmy dobrej mysli i czekamy na Wasze wrażenia. Zyczę udanych wakacji....
                • Gość: Aga Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała Thassos IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.05.11, 14:59
                  Witam , widziałam ten hotel :) naprawdę super, super plaża, pokoje bardzo ładne, czyste i zadbane, zjeżdżalnie, jestem przekonana , że będziecie zadowoleni :):) Mi się bardzo podobał :) Wróciłam teraz w maju z Krety z Aquamarisem :) Bardzo fajni rezydencji ( to ważne )!!! :)
                  • Gość: Aga Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała Thassos IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.05.11, 15:06
                    hehe sory pomyliłam hotel , chodziło mi o hotel Aeolos na Krecie ( podobna nazwa) przepraszam za pomyłkę ale na przyszłość już będziecie wiedzieć :):)
                    • golo32 Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała Thassos 31.05.11, 10:56
                      powiedz czy miałas k łopoty z tym biurem, bo my wylatujemy 13 lipca do Malia resort, ale opinie biura sa dosyc nieciekawe i mam pewne obawy
                      • Gość: kiki Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała Thassos IP: *.193.159.178.ip4.hardcom.pl 09.06.11, 22:15
                        Wczoraj wróciliśmy z Mali Resort katastrofa dwie skargi zbiorowe poszły jedna z turnusu od 18 go maja do 1 go czerwca a druga skarga z turnusu od 25 maja do 8 go czerwca podpisów ok 60 na skardze to chyba o czymś świadczy.
                        • Gość: Beata Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała Thassos IP: *.ssp.dialog.net.pl 10.06.11, 05:33
                          ale co bylo nie tak? Bo ja wlasnie pod koniec lipca lece do Malia Resort..;/
              • Gość: Brenner Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała Thassos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.11, 15:12
                Jak już pewnie wiecie Aeolis to była podpucha aby dłużej potrzymać Wasze pieniążki na koncie w banku aby otrzymać pełne odsetki.Po tym jak je otrzymali wycofali się z tego zobowiązania zostawiając wszystkich na lodzie.
                • Gość: 444 Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała Thassos IP: *.play-internet.pl 28.05.11, 19:01
                  Brenner masz rację mnie tak wystawili do wiatru po zapłaceniu całej sumy żądali dopłaty a jak nie dopłaciłem dali kopa w .....Nieżle zaczynają od nabijania klienta w butelkę .
              • Gość: bożena Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała Thassos IP: *.home.otenet.gr 02.07.11, 21:48
                własnie jestem na Thassos, w Aeolis - hotel bajka, faktycznie nad samym morzem, tyle że ...zejście strome, że z małym dzieckiem nie ma szans...rezydenta nie ma...bo uciekł tydzien temu..organizacyjna porażka jednym słowem. Aaaa i cos jeszcze, mielismy leciec z Katowic, a okazało sie ze lecimy z Warszawy. cała podróż zajęła nam..nie mniej nie więcej tylko 19 godzin.. po drodze było jakichś 5 pilotów i każdy kolejny zapewniał ze następny juz będzie wiedział wszystko. Unikajcie tego biura to moja dobra rada. Na temat oferty all inclusiv nie będę sie nawet wypowiadać...bida totalna.
                • Gość: zadowolony Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała Thassos IP: *.204.54.139.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 18.07.11, 12:21
                  Też byłem w tym samym czasie co Ty w tym hotelu i nie nazekam , dla mnie i dla kilku innych rodzin było ok . a następnym razem jedźcie sobie do arabusów tam będzie super all inklusive ;) GORĄCO POLECAM HOTEL ALEOLIS na Thassos !!!!!!!!!!!!
                  • Gość: thassos Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała Thassos IP: *.opera-mini.net 19.07.11, 18:16
                    mam wielką prośbę pod koniec sierpnia lece na Thassos hotel Aeolis ale jak sie czyta te wszystkie opinie to człowiek juz sam nie wie czy wybrał dobrze jeśli możesz napisz mi pare słów jak tam jest naprawde jakie jedzenie czy pokoje czyste jak z zejściem do plaży i ogólnie
                    • Gość: zadowolony Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała Thassos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.11, 11:58
                      Jest naprawdę malowniczo pokoje czyste , codziennie sprzątane , jedzenie dobre (trzy posiłki dziennie) Hotel jest nowiutki , zejście na plażę faktycznie strome ale za to na plaży bardzo cicho i spokojnie jak ktoś chce natomiast to bus z hotelu zawozi odziennie na inną plażę piaszczystą 2 km dalej (i przywozi pod hotel) wszystko gratis. Proszę podać maila to wyślę pare fotek poglądowych ;) Pozdrawiam uczestnik wczasów whotelu Aleolis na Thassos :)
            • Gość: sławek Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała Kreta od 15.06.11 IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 03.06.11, 19:20
              Mam pytanie?w styczniu też zarezerwowałem na sierpień wczasy na Thassos w hotelu Natasa i 3 dni temu zadzwonił telefon że zerwali umowę z tym hotelem i proponują inny o pół gwiazdki o wyższym standardzie i w ogóle naj.... w tej samej cenie, na drugi dzień znów telefon i trzeba dopłacić 1500zł i wylot z Warszawy a był z Wrocławia mam wrażenie ze to biuro obraca pieniędzmi z rezerwacji a później w odpowiednim momencie nabija klienta w butelkę.
            • jolababisz84 Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała RodosFaliraki sier 14.06.11, 10:47
              Hej, czy leci ktoś w terminie 03.08-10.08 na Rodos do Faliraki? My lecimy z Katowic, a jesteśmy z Legnicy. Naczytaliśmy się wiele negatywnych opinii na temat biura i samych wyjazdów. Sami nie wiemy co o tym sądzić...
              • Gość: duduś Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała RodosFaliraki sie IP: *.xdsl.centertel.pl 17.06.11, 18:50
                Ja lecę do Rodos 20.07 do hotelu Loutanis i też jestem ciekawa co tam zastanę.
                Może ktoś już tam był i napisze jak się sprawy mają, będę wdzięczna
                • Gość: E. Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała RodosFaliraki sie IP: *.wroclaw.mm.pl 23.06.11, 16:55
                  Też lecę 20.07. do Loutanis Club na Rodos. :) Bardzo miło.
                  Co do samych opinii, przebrnęłam chyba przez wszystkie fora i naczytałam się negatywnych opinii generalnie w dwóch sprawach. Kreta Melia Resort i Thassos - zamiany hoteli. Ludzie tutaj byli bardzo rozczarowani. O Rodos nie wyczytałam póki co nic. Mam nadzieję, że to świadczy o tym, że klienci wrócili zadowoleni. ;)
                  • Gość: dudus Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała RodosFaliraki sie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.11, 08:11
                    Ja też mam taką nadzieję .Może przed wyjazdem ktoś napisze jakąś opinie z tego miejsca?
                    A skąd wylatujecie jeśli można wiedzieć? My, dwie rodzinki z okolic Żywca z Katowic .
                    • Gość: E. Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała RodosFaliraki sie IP: *.wroclaw.mm.pl 25.06.11, 07:25
                      Też z Katowic. A dojeżdżamy z Wrocławia. Fajnie, zobaczymy się na miejscu. :)
                      Czytałam trochę opinii o tym hotelu, większość ludzi chwali. Kameralny, skromny, ale w porządku. Okaże się !
                      • rusalka7 Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała RodosFaliraki sie 25.06.11, 12:59
                        Ja też z Wrocławia. Otrzymałam informację o godzinie transferu 11.00( przy Dawida i Joanitów). Lot 22.30, najpierw zapisano nas na 18.40 a teraz zmieniona została godzina do Talei jedzie łącznie 60 osób. Do szybkiego!
                        • Gość: duduś Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała RodosFaliraki sie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.11, 08:19
                          Ja jeszcze nie otrzymałam informacji o wylocie, mam nadzieję że pobyt się nam uda.
                          Ważne aby towarzystwo było ok .Jeśli my wprowadzimy pozytywną atmosferę to wszystko posostałe daś się przetrzymać.
                          • Gość: E. Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała RodosFaliraki sie IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.06.11, 11:51
                            Właśnie z hotelu Loutanis wróciła znajoma mojej koleżanki. Mówiła, że hotel jak na swój standard i cenę jest w porządku. Co prawda w sezonie jest sporo ludzi, trochę kolejek po drinki i to czasem wkurza bo chce się pić, ale ogólnie jest czysto, dobre jedzenie, fajny basen i super plaże oraz okolica. Tak to ona oceniła. Ja jestem dobrej myśli !
                            Też jeszcze nie mam potwierdzonych info o wylocie na Rodos, wstępnie wiem, że ma to być godzina 11.25, ale może to się jeszcze zmienić. Ja wolałabym nie, bo godzina dobra. :)
                            Będzie dobrze duduś !
                            • Gość: duduś Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała RodosFaliraki sie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.11, 11:58
                              Bardzo dziekuję, troszę mnie uspokoiłaś. Jak bedziesz miała jakieś nowe informację napisz.
                              pozdrawiam;-)
                            • Gość: mosiek Loutanis Kolumbia IP: 109.95.204.* 03.07.11, 12:38
                              Witam, wróciłam z Rodos 29 czerwca br. Bylismy w hotelu Loutanis w Kolumbii. Niestety nie mam dobrego zdania nt biura Aquamaris ani hotelu loutanis. Fakt nie nastawialismy sie na luksusy wybierajac hotel 3 gwiazdkowy, ale w tym hotelu po za jedzeniem,które było dość smaczne prawie wszystko było nie tak. Obsługa niesympatyczna,wręcz gburowata, sprawiała wrazenia jakby robili nam łaskę, że nas obsłużą(głównie barmanki).Pokoje sprzatane codziennie,ale niezbyt dokładnie,w łazience umywalka i wanna nie myta przez 2 tygodnie naszego pobytu.Opcja all inclusive to kpina,napoje wydzielane,ciagłe kolejki przy barze,przekąski przy basenie to może 40-50 kawalków pizzy o wymiarach 3cm na 3 cm dla dla wszystkich gości w hotelu.No i sedno sprawy animacje,a własciwie ich brak. Ani goście przed naszym pobytem, ani w trakcie naszego pobytu animacji nie było, rezydentki tłumaczyły to choroba animatora.Ale ile mozna chorować...W innym hotelach podobno tez sa problemy z animacjami. Podejrzewam,że to tylko pic na wodę aby zlapać klienta.Ogólnie nie polecam ani biura, ani samego hotelu.
                              • Gość: E. Re: Loutanis Kolumbia IP: *.wroclaw.mm.pl 04.07.11, 08:24
                                Hm, wiesz w takim hotelu kolejki w sezonie to raczej normalka. Ja co prawda jeszcze tam nie byłam i sama się przekonam za 2 tygodnie jak jest naprawdę.

Póki co poczytałam opinie na tej stronie:
                                www.holidaycheck.pl/hotel-opinie_Hotel+Loutanis-ch_hb-hid_49067.html
                                i większość mówi, że nie jest tak źle.
                                • Gość: duduś Re: Loutanis Kolumbia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.11, 09:23
                                  Ja też mam taka nadzieję ze nie bedzie tak zle.Też lecę za ok.2 tygodnie. A może ktoś wieczy można łaczyć bagaż czyli skoro jest dozwolone 17kg na osobę to można pomonożyc razy 2 i spakować w jedna walizkę?
                                • Gość: mosiek Re: Loutanis Kolumbia IP: *.ingbank.pl 04.07.11, 13:16
                                  Też tam czytałam opinie, ale opnie są z 2010 r. i starsze. Ja opisałam to co było teraz. Owszem nie jest źle, ale niezgodnie z oferta.Gdyby nie to że wynajelismy samochód na 3 dni nie było tam co robić. Sama Kolymbia to małe miasteczko, spacerując wiele się tam nie zobaczy.
                                  • Gość: duduś Re: Loutanis Kolumbia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.11, 13:24
                                    Proszę napisać ile kosztuje dzienne wypożyczenie samochodu ? A może byliście w dolinie motyli?
                                    • Gość: mosiek Re: Loutanis Kolumbia IP: *.ingbank.pl 06.07.11, 14:44
                                      Wypożyczenie auta kosztuje ok.40-50 euro za dzień w zalezności od wielkości auta. My wypozyczalismy auto 7 osobowe(bo na 2 rodziny) i płaciliśmy 150 euro za 3 dni.Auta mniejsze wypozyczali za ok.40 euro za dzień. W dolinie motyli byliśmy, ale uwazam ją za zbyt przereklamowana,choć drogą którą się jedzie robi wrażenie, bo piekne widoki wokół.
                                      • Gość: duduś Re: Loutanis Kolumbia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.11, 14:52
                                        dziekuję
                                    • Gość: gość Re: Loutanis Kolumbia IP: 62.74.85.* 01.08.11, 23:27
                                      Ja też byłam w tym hotelu i uważam, ze jest w porządku! Jedzonko bardzo dobre i zawsze świeże ( widziałam niejednokrotnie jak właściciel dowoził świeże a nie mrożone mięsko). Kto widział w tym hotelu jedzenie po "transformacji"? Zawsze pachnące i świeże!!! Hoteli skromny, ale czysty i codziennie sprzątany.Nam nie potrzebne było nawet codzienne sprzątanie, a jak ludzie narzekają - to do siebie niech mają pretensje, że robią sobie syf! Do morza ktoś pisał, ze 1 km...! - no jeżeli ma stopę długości metra to się zgadza. Busik jeżdzi naokrągło do ostatniego klienta na plaże! Miasteczko malutkie, ale sympatyczne. Rezydentki fantastyczne ( dwie Anie), uśmiechnięte i nigdy nie zbywające nikogo. Starsza Ania z dużą wiedzą o Grecji i fantastyczny przewodnik. Popłynęliśmy na wyspę Symi z innym - tańszym biurem i troche żałujemy, bo nie mięliśmy przewodnika. Zostaliśmy wypuszczeni ze statku i...nie wiedzięliśmy nawet w którą strone pójść. Sama wyspa - cudowna!!!! Radze wszystkim zawsze z przewodnikiem wybierac obcje wyjazdowe, bo wtedy dopiero wycieczka ma smak! Ja już to wiem! Życze wszystkim udanego wypoczynku! Zadowolona.
                              • Gość: oli Re: Loutanis Kolumbia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.11, 11:58
                                No tak, brak animacji w hotelu to po prostu porażka!!!! Całe wakacje do dupy i wszystkiemu winno biuro, bo ktoś nie umie sobie samemu zorganizować czasu!

Ludzie, po co wam są animacje potrzebne, przecież to najgorsza co może być!!!!
                                • Gość: mosiek Re: Loutanis Kolumbia IP: *.ingbank.pl 04.07.11, 13:08
                                  Jeżeli biuro reklamuje, że ma w ofercie animacje,a w rzeczywistości ich brak to wprowadza klienta w błąd. Osoby, które wybierają ofertę patrząc m.in. na animacje mogą zrezygnowac z takiej oferty i wybrać inny hotel. Proszę nie pisać głupot, że całe wakcje do niczego, bo nie było animacji bo tak nie pisałam. Po za tym czytałam opinie o Aquamaris z innych hoteli i tam też nie było animacji choć w ofercie zapewniali o animacjach. Wiec chyba cos jest nie tak...
                                  • Gość: E. Re: Loutanis Kolumbia IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.07.11, 15:03
                                    Zgadzam się z tym, że oferta jest ofertą i tak samo umowa. Jeżeli było cos napisane na ofercie, a tego nie było w hotelu, to każdy ma prawo się wkurzyć. Bo tak czy inaczej, chociaż płacimy 1700 zł za wczasy, jakis procent to np. wynagrodzenie tego animatora. ;)
                                    Chociaz jak dla mnie on też nie jest mi do niczego potrzebny.

Ja się generalnie staram źle nie nastawiać. Lece z narzeczonym, zamierzam sie dobrze bawić. Kolymbia wiem, że to mała mieścina, ale już sobie poradzimy. W końcu też chcemy odpocząć i trochę pozwiedzać.
                                    Jeżeli sam hotel jest czysty, zadbany, ma dobre jedzenie i moge się wypluskać w basenie to git.

No nic, zobaczymy!
                                    • Gość: duduś Re: Loutanis Kolumbia IP: *.xdsl.centertel.pl 29.07.11, 09:40
                                      Dwa dni temu wróciliśmy z wczasów z hotelu Loutanis . Wcześniej dużo poczytałam na forum i byłam przygotowana na to co zastanę.
                                      Pierwsza reakcja na pokój była nie za bardzo pozytywna .Pokój raczej na 2 osoby , my byliśmy w czwórkę (2dorosłych + 2 dzieci) więc musieli dostawić łóżka i było ciasnawo. Z czasem się przyzwyczailiśmy.Jedzenie jak dla nas ok , rezydentki trzeba poprosić aby u kucharza zamówiła do obiadu frytki i dzieciaki wtedy są zadowolone.
                                      Właściciel faktycznie gburowaty, pozostała obsługa w porządku . Szkoda że mało się uśmiecha ale to chyba dlatego że długo pracuje.
                                      Otoczenie wokół hotelu przyjemne.W basenie bardzo chlorowana woda i nie przezroczysta.
                                      Do animatora nie mam nic ,trzeba tylko umieć z nim rozmawiać . Kultura to podstawa .
                                      Rada dla wyjeżdżających , proszę pytać o wszystko rezydentek , poprosić grzecznie a myślę że wszytko uda się załatwić ze spokojem. Szkoda nerwów i urlopu na który każdy z nas czeka z utęsknieniem.
                                      Mimo tych niedogodności jestem zadowolona , miałam wspaniałe towarzystwo dzięki którym wakacje wspominam miło.
                      • Gość: duduś Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała RodosFaliraki sie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.11, 09:30
                        Może już wiesz o której jest wylot do Rodos 20,07? Mi przekazażą dopiero informaję 2 dni przed wylotem.
                        • Gość: E. Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała RodosFaliraki sie IP: *.ssp.dialog.net.pl 16.07.11, 12:12
                          Mi powiedzieli tak samo, niby latają na Rodos cały czas planowo, czyli 11.25. Więc podejrzewają, że w tym przypadku będzie tak samo.
                • Gość: NISIAKKK Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała RodosFaliraki sie IP: 217.97.131.* 03.08.11, 13:46
                  HEY MY LECIMY DO TEGO HOTELU NA POCZĄTKU WRZEŚNIA I SIE TROCHE BOIMY. ZWLASZCZA ZE BIURO JUZ MA JAKIES PROBLEMY MOZESZ NAPISAC JAK BYLO??
            • Gość: ika Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała Kreta od 15.06.11 IP: *.telpol.net.pl 17.06.11, 09:15
              -Biuro to mozna nazwac bandą oszustów...wybralam oferte na Bali, hotel Talea Beach..zaraz po wylądowaniu Pani rezydent( moim zdaniem do zwolnienia) poinformowala grupę prawie 30 osob o zmianie hotelu a co najlepsze zmianie miejscowosci...all inc to tylko z opisu, na -posilki wyznaczone byly np sniadanie -7-30 do 9-30, ale jesli przyszlo sie np o 9 to mozna bylo tylko sie obejsc smakiem...nie dokladali jedzenia..jednym slowem kto pierwszy ten lepszy..masakra..NIE POLECAM A NAWET OSTRZEGAM PRZED TYM BIUREM..bo w samolocie spotkalam inne osoby z innym miejscowosci, ktorrzy tez korzystali z AQUAMARIS i wyrazili tą samą opinie...
              • Gość: ahaj Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała Kreta od 15.06.11 IP: *.centertel.pl 25.06.11, 13:55
                Popieram to co napisano wcześniej, hotel Talea Beach na Krecie poza niezłym położeniem przy plaży (odpłatnej dla Polaków dla Rosjan już nie) nie ma nic wspólnego z opcją All... Biuro nie wspomina o tym że Rosjanie korzystają z napoi do 24.00 a my do 22.00. Rosjanie mają 50% zniżki w barze przy plaży a my 20%, czyżby opcja All...była zależna od narodowości? I wreszcie opaski z napisem Poland na ręku, czego inni nie posiadali...normalna dyskryminacja. Wróciłem z Krety 15-06-2011 po 2 tygodniach pobytu z wielkim niesmakiem, biuro zmienia rezydentów co tydzień. W ten sposób niestety nie zmienia się nic na lepsze dla klientów biura. Przestrzegam zainteresowanych ofertą z Talea Beach w tle...i przed Aguamaris.
      • Gość: lenka Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.05.11, 13:24
        Hej, my lecimy na Kretę 22.06 i wczoraj dostaliśmy wiadomość o dopłacie, ze względu na podniesione opłaty lotniskowe czy paliwowe czy jeszcze jakieś inne dokładnie nie pamiętam. Napiszcie proszę czy też musicie coś dopłacać, bo nie wiem czy da się to jakoś ominąć. Pozdrawiam
        • Gość: Monia Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała IP: *.play-internet.pl 24.05.11, 20:24
          Lenka a ile ta doplata wynosi , bo ciekawa jestem czy mnie to czeka bo lece w lipcu,ile na osobę?pozdrawiam
          • albertb13 Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała 24.05.11, 23:12
            My też dostaliśmy dopłatę w wysokości 428 zł za 3 osoby (2+1) .Lecimy na Kretę 15.06
          • Gość: lenka Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.11, 09:32
            Ta dopłata to coś ponad 140 zł od osoby ( dziecko powyżej 2 lat też jest liczone). No troszkę się zdenerwowaliśmy i zastanawialiśmy czy to przypadkiem nie tak, że kupisz takie wczasy, a potem wyskakują jakieś dopłaty niczym nie uzasadnione.
            • Gość: Monia Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała IP: *.play-internet.pl 25.05.11, 10:34
              Może tak być Lenka, a przecież wiadomo ze doplacisz, bo ciezko zrezygnowac, skoro urlop zaplanowany itd.Boję się ze i mi zmienią np hotel, albo wogole zostanie impreza odwolana:/
        • Gość: lenka Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała IP: *.play-internet.pl 25.05.11, 15:58
          ja nie dopłacam nic ponieważ wykupiłam wczasy w listopadzie i mam gwarancję niezmienności ceny .Jeżeli paliwo czy dewizy idą w górę to trzeba dopłacać-tę informację słyszałam od rzecznika praw konsumenta i tego nie można ominąć takie jest prawo.
        • jolik2 Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała 17.06.11, 21:19
          Ostatnio same złe opinie.
          www.odpoczne.pl/opinie/grecja/malia-resort-12692.html
          Niestety nie wiemy na 100%, czy czy niezadowoleni składali reklamacje w biurze za pośrednictwem rezydenta. Biuro twierdzi, że wszystko jest ok.
          Jutro spróbuję do nich zadzwonić.
          • Gość: ELa Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała IP: *.ssp.dialog.net.pl 18.06.11, 16:42
            jolik2 jak sie czegos dowiesz to prosze daj znac..
      • Gość: ANNA Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.12, 19:27
        W ubiegłym roku w lipcu byliśmy w cztery osoby: rodzice i nastolatki na Korfu z Aquamaris w Hotelu Silver Beach w miejscowości Roda.

Było cudownie, cena adekwatna do usługi, rezydentka Anna bardzo miła i merytoryczna.

Anna
    • Gość: waldi Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.11, 17:29
      nikt nic nie powie z prostej przyczyny - nikt z nimi jeszcze nie był:)
      • Gość: Monia Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała IP: *.centertel.pl 23.03.11, 21:48
        Albo nie każdy wyjeżdżający z jakimkolwiek biurem , udziela się na forach, taka opcja też istnieje:)
    • Gość: waldi Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.11, 17:28
      istnieje taka opcja:)
      ale ten organizator będzie wysyłał poraz pierwszy swoich turystów:(
      • Gość: Paralia:) Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.11, 23:09
        Był, był i to nie raz:) Wcześniej nazywali się OK Services, a jeszcze wcześniej Tramp Travel. Tak trudno wyszukać w necie....
    • Gość: Monia Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała IP: *.centertel.pl 27.03.11, 14:22
      Przestańcie już tak źle wróżyć , o innych biurach też można poczytać przeróżne rzeczy i to nie zawsze te superlatywy, a jednak ludzie je wybierają.Trzeba być dobrej myśli.
      • Gość: Aro Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała IP: *.brewet.3s.pl 28.03.11, 09:40
        Wybór każdego ale... to co przeżyłem z ok service DZIĘKUJE.
        • Gość: Jo Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała IP: *.play-internet.pl 08.04.11, 00:05
          Czytam te opinie i chciałabym konkretów. Ja rozumiem, że komuś może się nie podobać Aqua, ale rany podajcie konkrety, bo zaczynam myśleć, że piszą osoby z zazdrosnej konkurencji, żeby tylko podkopać dołki pod "świeżakiem". W tamtym roku naczytałam się negatywnych opinii o Oasis, ludzie pisali konkretne zdarzenia, sytuacje - ja nie wierzyłam, ale przekonałam się na własnej skórze... Więc może by tak ktoś faktami zapodał o AQ? Piszcie fakty - co się konkretnego stało, a nie tylko, jak do dzieci z przedszkola "bójcie się Aqua, bo Aqua jest be!"...
          • Gość: JA Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała IP: *.brewet.3s.pl 08.04.11, 09:29
            A co chcesz konkretnego...poczytaj o Ok Services(to to samo tylko przelot)i wszystko wiadomo...
            • 2_misia Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała 28.04.11, 22:16
              Witam!
              My również lecimy z tym biurem do ukochanej Grecji, tym razem na Thassos :) Nie możemy się już doczekać, a lecimy pierwszy raz więc emocje pewnie będą niezapomniane.
              Jeżeli ktoś wylatuje 11.07 z Katowic to dajcie znać :)
              Pozdrawiam!
              • Gość: monia Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała IP: 31.60.130.* 29.04.11, 11:53
                witaj misia, ja lecę 11.07. ale na Korfu:) z Katowic
                • Gość: 2_misia Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała IP: *.adsl.inetia.pl 30.04.11, 19:26
                  O, ciekawe czy gdzieś się spotkamy :) W ogóle to jestem tym wylotem mocno podekscytowana bo to nasz pierwszy raz i ciekawa jestem jak sobie poradzimy na lotnisku bo tego najbardziej się obawiam ;)
                  A na Corfu myślimy wybrać się juz za rok :)
                  • Gość: monia Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała IP: *.centertel.pl 30.04.11, 22:06
                    Misia my z chłopakiem też lecimy pierwszy raz, i również mamy obawy głównie z lotniskiem, mam nadzieje że nas ktoś tam odbierze heh;). A wy tez lecicie z Katowic?
                    • Gość: 2_misia Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała IP: *.adsl.inetia.pl 01.05.11, 15:35
                      Tak, też z Katowic :) O której macie wtlot? Z rozpiski wynika, że my wylatujemy o 07.30.
                      • Gość: monia Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała IP: *.centertel.pl 01.05.11, 19:16
                        My o 20.00, prawdopodobnie.
    • Gość: 2_misia Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała IP: *.adsl.inetia.pl 30.04.11, 19:31
      My będziemy w miejscowości Xrisi Amoudia , , na wschód od Was :) Też się nie możemy doczekać :)
    • Gość: lenka Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała IP: *.play-internet.pl 04.05.11, 18:00
      ja lecę na Thassos 27 czerwca z Katowic czy jest ktoś kto też leci tam w tym samym czasie?Tobie życzę udanych wakacji i czekam na wrażenia.
      • Gość: lenka Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała IP: *.play-internet.pl 28.05.11, 18:53
        Olcia-ja nie lecę z tymi oszustami na thassos ponieważ chcieli abym dopłaciła do Aeolisu 1000 zł ja się niezgodziłam na dopłatę i zrezygnowałam.Wypłacili mi całą sumę co do grosza a za tę samą kwotę lecę z innym organizatorem na Rodos.PRZESTRZEGAM WSZYSTKICH DALEKO OD NICH OMIJAJCIE ICH SZEROKIM ŁUKIEM.
        • Gość: Aro Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała IP: *.brewet.3s.pl 29.05.11, 08:11
          Trzeba było posłuchać pisałem w drugim wątku.
    • Gość: Jolanta Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała IP: *.proxnet.pl 30.05.11, 19:32
      wow ile złych opiniii o tym biurze :/.... trzeba będzie się samemu przekonać bo już wczasy wykupione...

ja lece 6 lipca 2011 na Kretę, hotel Malia resort .... Leci ktoś w tym terminie??
      • Gość: Beata Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.06.11, 11:37
        ja lecę do Malia Resort 27 lipca dopiero.. No i zobaczymy:) mam nadzieje, ze wszystko bedzie ok..
        • jolik2 Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała 02.06.11, 21:03
          Z jakiego miasta wylatujesz do Malia Resort?
          Ja wylatuję z Warszawy 27 lipca. Też mam nadzieję, że wszystko będzie ok.
          Właśnie jestem w trakcie załatwiania EKUZ.
          Jola
          • Gość: Beata Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.06.11, 17:53
            Wylatuje z Katowic, także spotkamy się na miejscu:) Czytalam rózne fora i widze ze najwiekszy problem jest z hotelem natasha. Jedna opinia byla od faceta, ktory wlasnie wrocil z Malia Resort i byl bardzo zadowolony - wiec jest nadzieja:D
        • Gość: mika Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.11, 12:39
          Ja tez lecę 27 lipca na Kretę (Malia Resort). Czytajac opinie jestem zszokowana.
          • Gość: Ela Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała IP: 79.139.99.* 27.06.11, 13:16
            Ja też jestem w szoku;/ i mam obawy. Spotkamy sie 27 lipca na miejscu i zobaczymy jak to bedzie. Z tego co czytalam to zlych opinii jest ze 30 a dobrych 2..Dobrze to nie wróży! No ale najwazniejsze zeby byla pogoda i fajne towarzystwo. Od nas zalezy jak sie bedziemy bawic;) do zobaczenia
            • jac-plac1 Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała 29.06.11, 16:15
              jestem przerażony-w co ja się wpakowałem z tym pseudo biurem
              co tanie to drogie-uciekam !!!!!!!
          • Gość: marcin BP Aquamaris padło IP: *.183.151.238.dsl.dynamic.t-mobile.pl 02.08.12, 19:47
            padło, zdechło ,nie ma taki kraj
    • Gość: maniek Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała IP: 78.9.162.* 06.06.11, 20:49
      Właśnie wróciłem z żoną z Krety biuro ok bez obaw byliśmy w MALII
      • Gość: martekkom Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała IP: *.v4.arkomnet.eu 06.06.11, 21:31
        napisz mi jakies konkrety ja lece na krete 22 czerwca do aelos tez malia prosze o jakies info krzlatna@interia.eu z gory wielkie dzieki
      • Gość: kasia Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.11, 14:48
        ja lecę 13 lipca do Malia Resort i jestem pełna obaw napisz coś więcej
        • puchat_ek Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała 11.06.11, 12:08
          UWAGA!!!!!!!!!!!!!!!! Wyjazd 08.06 na Krete-zarezerwowany hotel Talea Beach-tak bylo na umowie,a w rzeczywistości co? 40 klientów,zostało wyproszonych z autokaru jadacego do tego hotelu i zostali powiadomieni o fakcie,że w tym hotelu nie ma dla nich miejsc! Na zastępstwo dostają hotel Colideria Mare! Hotel nie przystosowany do przyjęcia gości. Smród,bród i ubustwo. Totalne zadupie,przy hotelu brak plazy-beton. Hotel do 08.06 był zamknięty,hotelarz w dniu przyjazdu klientów dowiedział się,że przyjadą turyści! pokoje nie sprzątanie i nie wietrzone od kilku miesięcy! Jeden wielki SKANDAL! Rezydentka opuściła hotel w towarzystwie policji,bo turyści powiedzieli, że nie zgadzają się na ten hotel! Biuro Aquamaris umywa ręce! Ja tylko pytam jak dla 40 osób (!!!!!) mogło zabraknąć pokoi w hotelu,który rezerwowali! Oprócz głównego wątku-braku zamówionego hotelu wiele wątków pobocznych-info o dopłacie paliwowej 140zł,którą ostatecznie po mojej interwencji odwołali,podzielenie wylotu na 2 samoloty-info o tym na 2 dni przed wylotem , turystów ktrzyórzy wykupili sobie wycieczke w biurze santorini zapomniała rezydentka odebrać z hotelu-musieli dojecha taksówką do portu,żeby się nie spóźnić. S K A N D A L ! Nie dajcie się nabrac na niską cenę. Ponadto w katalogu hotele 2* przedstwione jako 4* . Proces w sądzie murowany!
          • mario-lka85 Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała 12.06.11, 14:20
            FIRMA ""KRZAK" PORAŻKA!!! NIE DAJCIE SIĘ NABRAĆ!!! hotele ok, ale chociażby klient wybrał sobie hotel z ich oferty i tak do niego nie trafi!!! na miejscu sie dowie o zmianie hotelu bo jak informuje biuro tak jest skonstruowana umowa i klient ma sie dostosować!!!! CZYTAJCIE UMOWE AGENCI DOBRZE JAK SPRZEDAJECIE TEN BADZIEW! Lepiej już wybrać coś z GRECOSA przy najmniej klienci nie doznają szoku i wczasy będą mile wspominać. W biurze podobno masakra! Ledwo zaczęły się wyloty a z firmy odeszło już masę pracowników! "Prezes" firmy na poziomie ZEROWYM- bylam na study i sie przekonaliśmy jak koleś wogóle nie ma pojecia o turystyce! a co do kultury osobistej i prezencji szkoda gadać- porażka! Fama już się rozeszła między biurami, więc sprzedaż za niedługo będzie zerowa, a tak się chwalili na study, że na zimę będzie Hiszpania- ciekawe tylko kto ją będzie sprzedawał!!!!! a tak na marginesie przedstawicieli też już nie mają, bo się pozwalniali, ale Wiolcia trzymaj się cieplutko, i dozobaczyska z nowym produktem!
            • Gość: monia Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała IP: *.play-internet.pl 12.06.11, 18:03
              Chcecie powiedzieć, że wszyscy którzy wykupili wczasy w tym biurze zostali bądź zostaną zrobieni w balona?
            • Gość: msttop Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.11, 15:13
              zgadzam się z Tobą prezencja "prezesa" to jedno wielkie dno , nie wspominając o blond wrzeszczacym hipopotamie wszędzie łażacym za łukaszkiem:):):)
              porażka
            • Gość: Ktos z branzy! Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała IP: *.home.otenet.gr 20.07.11, 12:23
              Nie opowiadaj kobieto takich farmazonow na forum. Jeaeli masz taka odwage to podpisz sie i powiedz, ze jestes z konkurencji i dostajesz od innych wyzsza prowizje do kieszeni i wolalabys, zeby klienci inne biura wybierali ( bo od tanich wczasow-mniejsza prowizja). Grecos-to faktycznie dobre biuro i godne polecenia, ale nie kazdego stac na wczasy w ***** - hotelu.
              Bylem osobiscie z tym biurem na wczasach na poczatku lipca-na wyspie greckiej i bylo wszystko w porzadku!!!! Jedyny problem - to ludzie, ktorzy nie potrafia sie zachowac czasami i oczekuja od wszystkich z obslugi, zeby na tanich wczasach zawiazywali im krawaty. Ludzie-podpisujcie sie tak odwaznie, jak piszecie!!!! Badzcie wiarygodni!!!
              • Gość: ja Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała IP: *.adsl.inetia.pl 20.07.11, 19:18
                haha, sam się nie podpisałeś :)
          • Gość: duduś Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.11, 11:35
            Prosze napisz jak udało Ci sie cofnąc dopłate -paliwową. Ja wkrótce też mam wylot tj 20,07 i juz mi przysłali informacje o dopłacie-skandal. Co prawdaż wyczytałam w umowie że zastrzegają sobie takie podwyżki.
            z góry dziekuję
            • Gość: Beata Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.06.11, 11:48
              Ostatnio doplaty paliwowe w trakcie wakacji stały sie standardem.. dlatego polecam wykupienie ubezpieczenia niezmiennosci ceny i wtedy ma sie spokoj..
              • Gość: duduś Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.11, 12:11
                Szkoda, że nie poczytałam o tym wcześniej . Teraz to już za póżno. Dzieki za informację .
                Mam obawy co do tego biura, na forum wiecej negatywów.
                Czy ktoś moze jeszcze wylatuje na Rodos-Kolymbia w ter.20,07-27,07?
                Ja sprawidziłam biuro w Urzedzie Marszałkowskim, są wpisani i maja wykupioną gwarancję.
                Czy ktoś ma doświdczenie jak można sie zabezpieczyć przed jakimiś wpadkami biura jeszcze przed wyjazdem? Może warto wykupić jeszcze jakieś dodatkowe ubezpieczenie?
                • Gość: Beata Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.06.11, 13:31
                  Ja lece z nimi ale na krete. Też ich najpierw posprawdzalam i tez sie troche na poczatku zestresowalam po opiniach. Jednak kazde biuro podrozy ma troche zlych i troche dobrych opinii. Doszlam do wniosku, ze nie ma co sie stresowac na zapas, poczekam jeszcze miesiac do mojego wyjazdu i sama sobie wyrobie o nich opinie. Prawda jest tez taka ze konkurencja nawzajem podklada sobie klody i placa ludziom czesto za wypisywanie bzdur. Pan z urzedu marszalkowskiego powiedzial, ze jakby byly jakies klopoty na miejscu w Grecji to mam dzwonic bezposrednio do niego i nawet w razie czego oni sfinansuja ewentualny powrot. Takze glowa do gory:) Grunt to pozytywne myslenie heh
                  • Gość: bożena Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała IP: *.home.otenet.gr 03.07.11, 14:26
                    Gratuluję ci podejścia..ja własnie doswiadczam dobrodziejstw aquamarisu, jestem na Thassos.I zapewniam ze nikt mi nie zapłacił za pisanie bzdur.Ale poczekam az wrócisz i czy twoj optymizm bedzie taki duuuży.
                  • Gość: gość Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała IP: *.dynamic.chello.pl 16.08.11, 15:40
                    Uważajcie na Aquamaris, nie wywiązał się z podpisanej umowy. Zmienili hotel na 4 dni przed wylotem (Riwiera Olimpjska) a zapłacony pokój z widokiem na morze nie istniał bo był zajęty i nic nie można było zrobić. Po interwencji telefonicznej do biura (ponieważ rezydentka na miejscu nic nie miała ochoty robić) ich stosunek był ostateczny - "nic się nie da zrobić" - pokoju z widokiem na morze nie będzie mimo, że został opłacony. Zero szacunku i jakiejkolwiek próby załatwienia sprawy na miejscu. Co do międzylądowania na Korfu nie było nigdzie nawet małej wzmianki. Taka sama beznadziejna organizacyjna i serwis jak w Ok Service.
                    • Gość: Panda Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała IP: *.gwardii.osi.pl 23.08.11, 11:17
                      Skąd ja to znam... Na Korfu wycięli mi ten sam numer z pokojem. Pojechałam tam na podróż poślubną i zamiast pokoju z widokiem na morze miałam widok na żywopłot i ulice... Za to pokój sąsiadował z wejściem do hotelu, więc wszyscy wchodzący do/ wychodzący z hotelu mieli wgląd do mojego pokoju... "Rezydentka" (niezwykle wredne i zakłamane babsko) stwierdziła, że dostaliśmy ten pokój, bo (tu uwaga, hit sezonu!) BYLIŚMY NAJMŁODSI!!!!!! Nie było ważne za co zapłaciliśmy, tylko to, że mamy po 27 lat... O międzylądowaniu w Salonikach dowiedzieliśmy się na lotnisku w Korfu... - pisania i negatywnych emocji mogłabym tu dodać o wiele więcej, ale teraz zajmę się pisaniem reklamacji za nerwową podróż poślubną i mijanie się z pewnymi faktami przez pseudo-biuro na okresie próbnym.
                • Gość: UWAGA NA AQUAMARIS Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała IP: 195.8.101.* 27.12.11, 13:04
                  Ludzie! Uważajcie na tych oszustów!!! Wyjechaliśmy do Egiptu/ Marsa Alam 6.11.11 i nie dość, że nie chcieli nas zawieźć do wybranego hotelu to po przyjezdzie okazało się, że nie mamy all inc tak jak zapłaciliśmy!!!!!!!! Od czasu przyjazdu tj. 22.11.11 wysyłamy reklamacje!!! Biuro traktuje nas jak idiotów, odpisuje bzdury!! Jest na nich mnóstwo skarg w Śląskim Oddziale Polskiej Izby Turystyki!!!! Jeśli nie chcecie mieć potem problemów z odzyskaniem pieniędzy to nie korzystajcie!! Szczerze radzę!!!
            • puchat_ek Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała 14.06.11, 14:50
              Zgodnie z prawem do 20 dni przed wylotem cena może się zmienić ze względu np. na dopłaty lotniskowe. Ja zażądałam oficjalnego pisma od biura wskazującego na to,że dostali informacje od linii lotniczych odnośnie wzrostu cen . Kazdy klient ma prawo otrzymania na żądanie takiej informacji w celu weryfikacji czy biuro podrózy nie robie Cię w "balona". Kilka godzin później dostałam informacje,że to była pomyłka i wszystkie wyloty oprócz 08.06 na Krete mają dopłaty. Cóż za zbieg okoliczności...?
              • Gość: duduś Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.11, 14:56
                Dziekuję za podpowiedź .Spróbuje też tak zrobić.

pozdrawiam
              • Gość: duduś Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała IP: *.xdsl.centertel.pl 15.06.11, 20:22
                A co zrobić gdy biuro nie prześle oficjalnego pisma ? Czy dopłacać czy złożyć reklamację ?
                Wg mnie biuro w tym momencie narusza umowę.
    • Gość: Ela Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.11, 15:44
      Tak, ja byłam na Krecie w hotelu malia resort club, zostaly spisane zbiorowe skargi oraz reklamacje. Rzeczywistosc odbiegająca od oferty diametralnie. Pokoje wyglądaja jak piwnice i nie ma opcji all inclusive jak biuro zapewniało. Mnóstwo oszustw i niedociągnięć.
      • Gość: Kamjaca Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała IP: *.gliwice.vectranet.pl 16.06.11, 20:56
        Witam wszystkich
        Właśnie wróciłem z wakacji na Krecie , mieliśmy być zakwaterowani w hotelu Malia Resort niestety zabrakło dla 10 uczestników miejsc i musielśmy w nocy szukać noclegów, Ci którzy mieli miejsca w owym hotelu niestety narzekali, zapomnijcie o tv sat, jedzenie marne, wydzielane, ALL Inclusiw niestety nie istnieje napoje alkoholowe tylko w porach posiłków z łaską wydawane, do kawy podawane tylko jedno ciastko, owoce to rzadkość, sałatki i sałatki byle co, niepolecam!!!!!!!!!!!!!!!! REklamacja murowana
        • Gość: gongu Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała IP: 78.149.93.* 16.06.11, 21:11
          także dzisiaj dostałam informację iż musze dopłacic 220,66zł - dopłate paliwową czy coś takiego... < lece 6 lipca na Krete> Dzięki za informację jutro zadzwonie do biura i również poproszę o wydanie takiego pisma!
          • Gość: duduś Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.11, 08:30
            Ja juz otrzymałam oficialne pismo z lini lotniczych.Jest ok.Obawiałam się że, biuro nas naciąga na dodatkowe koszty.
            • Gość: doris Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała IP: *.ekspres.net.pl 16.07.11, 13:37
              a z jakich lini lotniczych chodzi o dopłaty za paliwo?bo ja otrzymała dopłate 70 zł za osobe dodatkowa dopłata paliwowa
          • Gość: dzikkki Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała IP: *.tvn.pl 16.07.11, 17:20
            A podobno w poniedziałek Biuro ogłasza upadłość.
            • Gość: duduś Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała IP: *.xdsl.centertel.pl 02.08.11, 20:55
              ciekawa jestem kto rozsiewa plotki o upadłości , biura właśnie w tym roku odbiły się finansowo
              • Gość: ja Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała IP: *.adsl.inetia.pl 02.08.11, 21:02
                Odbiły się , wiemy dlaczego - kupowały dziadostwo i sprzedawały klientom jak zwykłe wakacje. Niedługo pociągną, znowu zmienią nazwę bo opinia jest okropna o tym biurze - ale słusznie bo zasłużona.
        • Gość: gongu Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała IP: 78.149.93.* 16.06.11, 21:13
          Kamijaci - to ty byłeś w tym hotelu czy dla Ciebie zabrakło miejsca i wypowiadasz tylko opinie reszty uczestników? Znalazłam opinie uczestnika którey wrócił zadowolony z hotelu Malia resort pisał ,że oczywiście byli tacy którym wszytsko nie pasuje..
        • Gość: miki Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała IP: *.dynamic.chello.pl 16.06.11, 21:59
          Odnośnie wypowiedzi Kamjaca,to w jakim hotelu w końcu was zakwaterowali.Rozumiem,że z tego hotelu byliście zadowoleni,jaki to hotel.
          • jolik2 Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała 17.06.11, 18:08
            Z tym "wspaniałym" biurem lecę do Mali Resort 27 lipca.
            Czy ktoś z Państwa złożył oficjalną skargę w biurze?
            15 czerwca dzwoniłam do biura w sprawie tego hotelu i twierdzą , że wszystko jest tam ok.
            Wpłynęła do nich 1 oficjalna skarga. Ja wiem, że biuro prawdy nie powie, ale zacznijmy ich nękać telefonicznie i mailowo. Niech wiedzą, że my znamy te "wspaniałe" warunki w Mali Resort i muszą to zmienić. ZACZNIJMY DZIAŁAĆ !!!
            • Gość: Ela Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.06.11, 21:00
              ja tez jade do malia resort 27 lipca (takze sie spotkamy)... i po komentarzach az sie boje co tam zastane.. jolik2 co masz na mysli nekac ich?? chetnie tez bym zadzialala ale nawet nie wiem co im powiedziec, jak powiem ze slyszalam ze cos jest tam nie tak.. to powiedza ze wszystko ok i zebym sie nie przejmowala;/ jakby co to moj mail elamr@wp.pl
              • jolik2 Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała 17.06.11, 21:30
                Niestety ostatnio same z negatywne opinie.
                www.odpoczne.pl/opinie/grecja/malia-resort-12692.html
                Nie wiemy na 100% czy niezadowoleni turyści złożyli oficjalną skargę do biura.
                Biuro twierdzi, że wszystko jest ok, ale ostatnio zmienili rezydenta.
                Spróbuje do nich jutro zadzwonić.
                • Gość: terek Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała IP: *.internetunion.pl 19.06.11, 09:31
                  Niestety to co jest opisywane w katalogu na temat hotelów nijak ma się do rzeczywistości. Jeśli chodzi o Talea Beach to w pokojach panuje zaduch, wilgoć, masa robali, mrówek itp. Łazienki fatalne, ze wszystkiego cieknie, niewielki brodzik, po wzięciu prysznica brodzi się po kostki w całej łazience. Ręczniki i pościel nie zmieniana przez cały pobyt - sprzątanie ogranicza się jedynie do przetarcia łazienki. Tzw formuła ALL INC to tragedia. To co było tam zaoferowane nie ma nic z tym wspólnego!! Bar przy plaży pokazywany w katalogu jest płatny (i drogi w dodatku) - po napoje w hotelu trzeba było wspinać się po jakiś blaszanych schodach do dusznego i małego pomieszczenia zwanego "barem". Tam człowiek jest traktowany jak intruz i zło konieczne!! Żeby dostać jeden napój lub piwo trzeba stać w gigantycznej kolejce. Wydawane tylko po jednym dla jednej osoby. Po dojściu do baru największa niespodzianka - "barman" (kto był to wie o czym piszę). Napoje i piwo wydawane w ciepłych literatkach chyba 0,2 z wielka łaską.. w chwili kiedy w kolejce stoi 10 -15 osób barman robi wszystko inne (myje szklanki itp) tylko nie obsługuje ludzi. To co jest polewane pozostawię bez komentarza. Słowem - Poracha! Nie polecam też zamawiać kawy czy herbaty bo można ja sobie pomieszać palcem albo jedną dyzurujacą w kubku łyżeczką dla wszystkich - rewelacja! Łyżeczek chyba w ogóle nie było w hotelu - do śniadania herbatę można mieszać widelcem. Jedzenie oprócz śniadania w miarę ok - ale w sumie monotonne. Wycieczki fakultatywne strasznie drogie. Więc jak biuro mówi że jest wszystko ok to nie jest ok bo ludzie nie są zadowoleni z tego co widzą na miejscu a co było w ofercie opisywane. Biuro napisało, że w ich ocenie hotel jest *** - ciekawe czy byli na miejscu i mieli "przyjemność" mieszkać tam przez tydzień...
                  Niestety drugi raz bym na pewno nie wybrał tej oferty....
                  • jolababisz84 Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała 19.06.11, 10:28
                    Witam, czy ktoś jedzie na Rodos do Faliraki na początku sierpnia do Aparthotelu Lagonas Beach? A może ktoś już tam był? Bardzo proszę o opinie i komentarze
                    • Gość: xxxxx Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała IP: *.stk.vectranet.pl 20.06.11, 10:40
                      Rodos-hotel ilyssion-czy ktoś już może wrócił?
                  • Gość: Montezuma Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.11, 12:42
                    Kilka dni temu rozmawiałem z ludźmi, którzy przebywali w hotelach Malia i Talea. Ci z Malii kręcili nosem, ale ci z Talea Beach byli bardzo zadowoleni. Nie potwierdzili ani jednego z twoich zarzutów.
                    • Gość: iska91 Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała IP: *.adsl.inetia.pl 23.06.11, 23:15
                      Witam,
                      zwykle jeźdiliśmy nad polskie morze, w tym roku pierwszy raz zdecydowałam się na dalsze wakacje, biuro podróży zaproponowało mi Kretę, hotel Talea Beach. Jadę sama z dwójką dzieci ( 11 i 4 lata) i po przeczytaniu tych komentarzy trochę się przeraziłam. Lecimy 29.06. z Katowic, właściwie zostało nam 5 dni do wylotu. Proszę o więcej informacji - szczególnie na temat czystości i wyżywienia.
                      • rusalka7 Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała 24.06.11, 18:44
                        Witam,
                        Też jadę 29.06 z Katowic i zastanawiam się jaki scenariusz nas czeka. Zobaczymy :)Pozdrawiam
                • Gość: Ewa Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.11, 13:03
                  Jesli ktos nie wierzy ze skarga zostala wyslana mam jej zdjecie i moge przeslac -adres ewa202@vp.pl
    • Gość: andrzej Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała IP: *.3s.pl 21.06.11, 12:22
      Czy ktos leci do Parali z tego biura w terminie 04.07 - 18.07??? Pozdrawiam
      • Gość: 2_misia Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała IP: *.telpol.net.pl 21.06.11, 21:35
        Właśnie spojrzałam, że zmienili przewoźnika. Z Katowic do Salonik zamiast Lot Charters będzie latać Enter Air no i przez to wyloty są później bo o 13.00 czyli pół dnia się traci, szkoda. No ale tak to już bywa z czarterami. Póki co reszta bez zmian, czekamy niecierpliwie na 11.07 :)
        • Gość: Monia Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała IP: *.play-internet.pl 21.06.11, 21:43
          Misia a gdzie lecisz? bo ja tez 11 lipca na Korfu.Dla mnie ta godz jest ok bo mialam leciec ok 21;00
          • Gość: 2_misia Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.11, 07:39
            Monia my lecimy do Saloniki a potem promem na Thassos :) No to godzina 13.00 jest znacznie lepsza od 21.00 :) W Enter Air mozna mieć 20 kg bagażu czyli o 3 więcej niż w LOT Charters i to mnie cieszy :)
          • Gość: Ania Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała IP: *.lubin.dialog.net.pl 22.06.11, 11:01
            Do jakiej miejscowości na Korfu lecisz bo ja do Rody?
            • Gość: Monia Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała IP: *.play-internet.pl 22.06.11, 22:11
              Ania, ja do Sidari.
    • Gość: gosc Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała IP: 87.204.155.* 30.06.11, 17:43
      Biuro i organizacja tragedia, niedawno wrociłam z wakacji z tym biurem i jak mozecie to zrezygnujcie szkoda pieniedzy i czasu i wakacji, coś okropnego,
      • Gość: beata Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała IP: *.warszawa.vectranet.pl 30.06.11, 18:03
        a może coś więcej, konkrety ???
      • Gość: Majka Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała IP: *.microchip.net.pl 06.07.11, 16:41
        A może ktoś był w Olympia Sun na Rodos. Proszę o info.
    • Gość: nabita w butelkę Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała IP: *.adsl.inetia.pl 07.07.11, 18:35
      Właśnie wróciłam z "wczasów" z aquamaris - ostrzegam wszystkich przed tym biurem, masakra, rezydentka to nieprzyjemna kobieta wyuczona jak odpowiadać ze spokojem na zarzuty turystów, ogólnie zepsute wakacje, bardzo zepsute, nie miały nic wspolnego z all inclusive ani a 3gwiazdkowym hotelem - byłam w Talea Beach w Bali na Krecie.
      • Gość: gość Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.11, 13:01
        Ja tez wrocilam z Krety(Talea Beach). Potwierdzily sie, wszystkie komentarze o niskim standardzie,niemilej rezydentce i zlej organizacji!Nie jedzcie nigdzie z aquamarisem, bo takie sytuacje pojawiaja sie w wielu jak nie wszystkich hotelach!
        • Gość: wczasowicz Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała IP: *.internetia.net.pl 10.07.11, 15:20
          Drodzy Państwo!!!

Z Biurem PodróżyAquamaris spędze w tym roku większość wakacji. Jestem po dwóch tygodniach na Krecie a w najbliższy piątek lecę do Bułgarii. Na razie wszystko ok. Natomiast jesteśmy okropnym narzekaczem jako naród, specjalizacja wczasowiczów to kto kogo bardziej zniechęci. Rzygać mi się chciało bo przy każdym posiłku słyszałem tylko jak okropnie jak fatalnie itp. Mnie i moim towarzyszom pasowało wszystko. Trzeba czytać ofertę i patrzeć na cenę. Aquamaris ma oferty tańsze od konkurencji po około 400zł za osobę. Więc czego oczekujecie. I pamiętajcie ,ze schabowe to w kraju, a w Grecji jedzą coś innego. A jak już nie jest po naszej myśli to nie narzekajmy tylko się dobrze bawmy , bo wrażeń nikt nam nie zabierze. Udanych wakacji!!!
          PS
          rezydentka pani Sylwia to najbardziej kompetentna osoba jaką poznałem.
          • Gość: ja Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała IP: *.adsl.inetia.pl 10.07.11, 16:17
            Haha, kolejny wpis sponsorowany.. Ile Ci zapłacili za te brednie?
            • Gość: Monia Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała IP: 188.33.198.* 10.07.11, 16:56
              ,,ja,, a tobie ile zaplacili i ktore biuro za zniechecanie ludzi???co???
              • Gość: ja Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała IP: *.adsl.inetia.pl 10.07.11, 16:59
                ból w tym, że to ja zapłaciłam za kiepskie wczasy :( i tak będę pisać i pisać żeby ludziska się nie wkopali w takie g.... jak my :(
          • Gość: duduś Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.11, 08:28
            I to mi się podoba , troszkę wiecej optymizmu i zdrowe spojrzenie.

pozdrawiam
            • Gość: Aga Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała IP: *.adsl.inetia.pl 14.07.11, 16:55
              Czy ktoś się wybiera lub był już w Hotelu South Coast na Krecie??
          • Gość: Dzikkkki Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała IP: *.tvn.pl 16.07.11, 17:26
            Pani SYlwia chyba nie odpowiada teraz na telefony. Mam info od ludzi w Grecji na wyspie Thassos miasto Astris Hotel Aeolis. Właśnie wyrzucają ich z hotelu
    • Gość: kamila Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała IP: *.walbrzych.vectranet.pl 11.07.11, 20:27
      Hotel South Coast na Krecie, czy ktoś może był ?
      • Gość: e. Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała IP: 188.191.223.* 15.07.11, 09:08
        my dopiero lecimy teraz 20go
    • Gość: doris Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała IP: *.ekspres.net.pl 16.07.11, 13:40
      ja lece w sierpniu i jestem pełna obaw;(forum.travelway.pl
      • Gość: dzikkkki Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała IP: *.tvn.pl 16.07.11, 17:21
        Czy to prawda, że w poniedziałek biuro ogłasza upałość ?Mam takie sygnały
    • Gość: gość Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała IP: *.ekspres.net.pl 16.07.11, 17:54
      forum.travelway.pl/active.html
      • Gość: Michał Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała IP: *.play-internet.pl 17.07.11, 13:45
        Negatyw dla biura aquqmaris i hotelu i to na maxa szambo w pokoju okradni nas w hotelu i lekceważenie ze str. greków i rezydenta:-( zdecydowanie nie polecam!
      • Gość: Michał Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała IP: *.play-internet.pl 17.07.11, 13:46
        Negatyw dla biura Aquqmaris i hotelu i to na maxa szambo w pokoju okradni nas w hotelu i lekceważenie ze str. greków i rezydenta:-( zdecydowanie nie polecam!
        • Gość: damian Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała IP: *.dynamic.chello.pl 17.07.11, 14:01
          a gdzie byliście, czy też jesteście ?
          • Gość: Michał Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała IP: *.play-internet.pl 17.07.11, 14:24
            NA KRECIE OD 29.06-13.07 Z TYM AQUAMARISEM STRESUJACYM WYPOCZYWAJĄCYCH :-(

APELUJE DO WAS! ! !
            WSZYSCY
            ZAINTERESOWANI WYJAZDEM Z AQUQMARIS NA KRETE !
            NAWET 1 GWIAZDKI GOŚNIE NIE DAWALI KIEDY ROZMAWIALISMY NA POBYCIE SZAMBO W POKOJU
            A KIEDY ZOSTAWILIŚMY RZECZY W POKOJU NY CHWILE ODDECHU ZŁAPAĆ I WRACAMY POKÓJ ZAMKNIETY WALIZKI ROZERWANE KASY BRAK BIŻUTERI ANI ŚLADU HOTEL BLU STAR NAWET 1 GWIAZDKI NIE OTRZYMAŁ
            NIE JEDZCIE TAM ! !
            T.796324961
    • Gość: Monia Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała IP: *.home.otenet.gr 18.07.11, 16:22

Witam. Piszemy teraz z tawerny w sidari. Kilka szczegolow hotel canal d'amoure w sidari. Podroz bez zadnych zastrzezen. Transfer do hotelu rowniez ok, w autokarze byla klima. Rezydentka Ania bardzo sympatyczna pomocna i kompetentna wedlug nas. Okolice hotelu przepiekne, co z reszta sami zobaczycie. Jesli chodzi o pokoje hotelowe to jedynem malutkim minusem, co dla niektorych moze byc to, ze jesli nie poprosi sie o posprzatanie pokoju to nie ma co liczyc ze ktos przyjdzie i to zrobi. NAjlepiej powiedziec rezydentce co jest nie tak w pokoju a ona zalatwi sprawe :) Przydadza sie wszelakie srodki na komary. Na miejscu polecam wykupic od rezydentki wycieczke dookola wyspy z polska przewodniczka mieszkajaca od ponad 30 lat na Korfu - Anna Witkowska, naprawde warto. Opowiedziala ona nam praktycznie cala historie wyspy. Odwiedzilismy wiele ciekawych i pieknych miejsc. Niedaleko hotelu wiele tawern i sklepikow. Okolo 1 km od hotelu do centrum sidari a tam to sie dopiero dzieje, super klimat, proponuje zakosztoac zycia nocnego. To by bylo na tyle. Nam zostal jeszcze tydzien wiec korzystamy ile sie da. Ci ktorzy planuje sie tu wybrac, prosze sie nie zastanawiac, jest naprawde cudownie. Pozdrawiamy :)
      • Gość: Kamila Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała IP: *.walbrzych.vectranet.pl 18.07.11, 20:04
        Wyspa Rodos, hotel Ilission, czy ktoś może tam był i może coś o nim powiedzieć.
        • jolababisz84 Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała 19.07.11, 07:47
          Witam, czy ktoś z forumowiczów jedzie w dniach 3.08-10.08 na Rodos? My jedziemy do Lagonas Beach i mamy transfer do Katowic z Wrocławia :) Czy ktoś z Was też w tych dniach tam jedzie? Pozdrawiam
          • Gość: andrzej Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała IP: *.3s.pl 19.07.11, 09:53
            Wczoraj wróciliśmy ze znajomymi z Paralii - Villa Morfeas. Wszystko zgodnie z ofertą, brak jakichkolwiek zastrzeżeń do biura Aquamaris. Rezydentka (P. Weronika) - bardzo sympatyczna i operatywna osoba. To tak na uspokojenie dla tych, co mają dopiero wyjazd przed sobą i są przejęci samymi negatywnymi opiniami na temat Aquamaris ;) (tak jak myśmy byli).
        • tina75-pl Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała 22.07.11, 20:52
          kiedy pani leci tam bo ja 10 sierpnia i tez doznałam szoku po tych opiniach o tym biurze /chociaż zapewniają mnie ,że najlepszy hotel
        • tina75-pl Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała 23.07.11, 13:51
          kiedy pani tam wylatuje?
          • Gość: kamila Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała IP: *.walbrzych.vectranet.pl 24.07.11, 12:42
            Ja lecę 3 sierpnia z katowic
            • tina75-pl Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała 25.07.11, 10:22
              to ja tydzień później szkoda bo bym miała już kogoś z Polski. pozdrawiam no chyba ze Pani leci na 2 tyg. to się możemy spotkać
              • tina75-pl Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała 28.08.11, 22:01
                Byłam na Rodos w hotelu ILUSSION w sierpniu i muszę powiedzieć ,że wiele złego się spodziewałam, a okazało się ,że jedzenie b.dobre, pokoje sprzątane codziennie.Byłam tam z rodziną i byliśmy zadowoleni.Grecy b.mili.Pokój odpowiadał opisowi biura AQUAMARIS.MOGĘ polecić ten hotel rodzinom z dziećmi.B.blisko do morza.
                Dodam ,że byli tam też turyści z innych biur płacili o wiele więcej niż w biurze AQUAMARIS.POLECAM i pozdrawiam DWIE b.miłe ANIE REZYDENTKI
                • tina75-pl Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała 28.08.11, 22:12
                  Dodam jeszcze ,że jeśli ktoś spodziewa się tam schabowych,szynek ileś gatunków to niestety musi zmienić kraj.Według mnie zawsze można było coś wybrać dla siebie do jedzenia i jeść ile się chciało, więc głodnym na pewno się nie chodziło jak niektórzy opisują na forum. A z resztą uważam ,że jeśli kogoś stać to ma prawo sobie wybrać hotel 5-gwiazdkowy a nie 3 .Jedzenie b.dobre .Nam się b.podobało.
      • Gość: Panda Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała IP: *.gwardii.osi.pl 23.08.11, 11:24
        Za "pomocą" Aquamaris w sierpniu 2011 spędziłam w Sidari NAJGORSZE wakacje w moim życiu. Tym bardziej boli, że była to moja podróż poślubna :(
        • Gość: Bożena Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.11, 16:41
          Witam! ja tez byłam w tym roku w hotelu CanalD'Amour. Jak dla mnie wakacje były w porządku.wcześniej tez czytałam opinie wiec nie spodziewałam sie cudów na kiju ale hotel był czysty, jedzenie dobre, na pewno nie było tak jak w hotelu w Tunezji ale jak dla mnie ok!
    • Gość: elka Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała IP: *.play-internet.pl 20.07.11, 21:59
      Lecieliśmy do TESALONIK Z KATOWIC a spowrotem zawiezli nas do POZNANIA .
      a zakupiłam wycieczkę dość wcześnie ,a i rezydentki tylko myśleli o zysku.
      dzięki już nie skorzystam
      • Gość: mody Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała IP: *.3s.pl 20.07.11, 22:21
        Gdzie te rezydentki myslaly o zysku???Gdzie Ty bylas?
        • Gość: elka Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała IP: *.play-internet.pl 20.07.11, 22:32
          PAralia HOTEL Principal Riwiera OLIMPIJSKA
    • Gość: elka Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała IP: *.play-internet.pl 20.07.11, 22:26
      Lecieliśmy do TESALONIK Z KATOWIC a spowrotem zawiezli nas do POZNANIA .
      a zakupiłam wycieczkę dość wcześnie ,
      dzięki już nie skorzystam
    • Gość: witq Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.11, 11:20
      witam,
      czy komuś z Was to pseudo biuro uznało reklamację i zwróciło część pieniędzy? Chodzi mi o bardzo dużą rozbieżność pomiędzy ofertą i umową a zastaną rzeczywistością. Zastanawiam się czy jest sens ją wysyłać czy iść od razu do sądu.
      • Gość: Agata Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.11, 13:09
        Wczoraj wróciłam z rodziną z Krety Hotel Minos Bay. Masakra to pierwsze co mi przychodzi do głowy. Biuro nas oszukało, kupiliśmy cztery gwiazdki z all inclusive a dostaliśmy najwyżej dwie ( mam pełną dokumentację w postaci zdjęć) i zero all inclusive, właściciel hotelu się z nas śmiał na pytania o all inclusive. Trzy posilki dziennie w sztywno określonych godzinach wydzielane przez obsługę, żeby dla wszystkich starczyło jak nas pani kelnerka informowała. O 16:00 i ani sekundy wcześniej wydawali dzieciom jedna kulkę lodów w plastikowym kubku na napoje. A teraz najlepsze, w hotelu była z nami prawie 100 osobowa kolonia, bo to podobno jak mowił własciciel, hotel kolonijny.
        Oszuści, będę się z nimi sądzić jak będzie trzeba bo zmarnowali mi urlop.
        • Gość: Agata Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.11, 13:11
          Dodam jeszcze że wracaliśmy jak wiadomo samolotem, w którym byli tylko turyści Aquamaris, ponad 100 osób z różnych hoteli i wszyscy, z którymi rozmawiałam mówili to samo co ja.
          • Gość: witq Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.11, 18:11
            Heh,
            też wracałem wczoraj z krety, opóźnionym o 4,5h samolotem do warszawy. Prawie wszyscy turyści narzekali na oszustwa Aquamaris. Ja wracałem z malia resort. rzekomo 4* hotel, będący w rzeczywistości 2*. Aquamaris to po prostu dramat. w każdym hotelu na krecie te same problemy, te same niezgodnosci w ofercie. na lotnisku okazało się że inni mieli jeszcze gorzej.
            • Gość: fortakasia Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała IP: *.dynamic.chello.pl 21.07.11, 19:53
              Ja też wróciłam wczoraj. Byłam w hotelu Talea Beach ( Bali) i nie nażekam. Większość była zgodna z opisem ( pokoje, wyżywienie, formuła ALL INC ( wino, raki, ouzo, brendy, raz dziennie kanapki i ciasto, napoje cola, lemoniada itp - posiłki trzy razy dziennie smacznie i dość duży wybór) - choć po tygodniu wydawało się już monotonne ale tak to jest zazwyczaj w hotelach, że menu co tydzień jest takie samo. Pokoje sprzątane codziennie, ręczniki wymieniane co 2-3 dni, pościel zmieniona dwa razy. Fajna plaża - jedyny minus to animatorka, owszem była ale animowała głównie nastoletnich chłopców, rezydentka też średnio pomocna - lepiej było załatwiać sprawy bezpośrednio w recepcji. Obsługa hotelu uprzejma i pomocna. Było miło, niezawiodłam się - poziom hotelu był adekwatny do ceny wycieczki.
              • Gość: iska Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała IP: *.adsl.inetia.pl 21.07.11, 20:00
                haha, znowu pracownik, ten sam, który pisze narzekam przez ż hihi, skończcie już tę farsę. Talea Beach to masakram syf, kiła i mogiła, jakie sprzątanie, jakie all inclusive?
                • fortakasia Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała 25.07.11, 14:37
                  Popełniłam błąd ortograficzny - więc na pewno jestem pracownikiem aquamqris:)
                  Ja rozumiem, że większość ludzi jest niezadowolona - a przynajmniej takie niezadowolone osoby wypowiadają się na tym forum - ale ja naprawdę nienarzekam - było zgodnie z ofertą:)

Nikt nie obiecywał mi luksusów tylko 3 greckie gwiazdki - i tak właśnie było. Za te pieniądze, które wydałam uważam, że oferta była ok. Wiedziałam, że płacę mniej niż w innych biurach, wiedziałam jak wygląda oferta - nie rozczarowałam się.

Aczkolweik po tylu negatywnych opiniach o innych hotelach ( usłyszanych na lotnisku) z usług biura już raczej nie skorzystam.
                  • Gość: Agata Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.11, 15:34
                    A ja kupiłam pobyt w czterogwiazdkowym hotelu a dostałam góra 1,5 gwiazdki, jak byście zobaczyli zdjęcia to aż włosy się jeżą na głowie. Zapłaciłam 10 tyś za dwie dorosłe osoby i dwoje malutkich dzieci, to niestety moi drodzy nie jest mniej niż gdzie indziej. Będę się domagać rekompensaty za zmarnowany urlop i zwrotu pieniędzy za całkowity brak all inclusive mimo, że za to zapłaciłam.
                    • Gość: zaba Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała IP: *.adsl.inetia.pl 25.07.11, 18:36
                      uwazajcie ...ludzie to koszmar!!!!!!!ten cały gó...maris to totalna masakra!!!ja nie wiem jak to mozna sprzedawac w biurach???co za biura proponują takie oferty..wrócilam z krety..ludzie 4 gwiazdki???nie odpoiwada nawet 2 gwiazdom..bedzie afera..sąd,jak nic..dziwie sie tylko tym agencjom co proponuja takie gowno!!!!!!
                    • Gość: iska Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała IP: *.adsl.inetia.pl 25.07.11, 19:55
                      ja już złożyłam reklamację, proszę poszukać w internecie, jest taka firma, która zajmuje się reprezentowaniem klientów poszkodowanych przez BP, nie podaję nazwy bo ktoś posadzi mnie od razu o reklamę. Biorą 100pln na początek, potem 15% od kwoty "wywalczonej". Mogę podać namiary na maila.
                      • Gość: witq Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.11, 08:34
                        czesc,
                        pls o namiary na maila - witq@poczta.onet.pl
                        • Gość: Monia Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała IP: *.play-internet.pl 26.07.11, 16:29
                          Hmmm...trzeba było wybrać wczasy na Korfu, Sidari hotel canal d amour, całkowicie udany pobyt, szczegóły pobytu opisywałam na forum po paru dniach pobytu w Sidari. Wczoraj wróciliśmy. Powrót bez żadnych komplikacji. Według mojej opinii biuro spisało sie. Pozdrowienia dla całego polskiego turnusu; Wioli z mężem i dziećmi, Beatki i jej mamy, Kacperka, Pani Steni,oraz Pani rezydent Ani:). Do zobaczenia jak co ;).
                          • Gość: witq Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.11, 18:27
                            Teraz to wiem, że trzeba było przede wszystkim wybrać inne, uczciwe biuro. Negatywne opinie pojawiły się jak pierwsi ludzie zaczęli wracać w wczasów. Wcześniej były same pozytywne, pewnie pisane przez pracowników biura.
                      • Gość: z.buj Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała IP: *.clubnet.pl 17.08.11, 21:45
                        Bardzo proszę o namiary na tę firmę. Też miałam problemy z tym biurem.
                        z.buj@interia.pl
                      • Gość: asia Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała IP: *.adsl.inetia.pl 05.01.12, 22:21
                        Witam, bardzo proszę o namiary na tych prawników co biorą 100 zł a potem 15 %. Dzięki z góry pozdrawiam Joanna
                    • Gość: TOMEK Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała IP: *.stk.vectranet.pl 13.08.11, 16:51
                      JEŚLI CHCECIE POWIEM WAM KILKA SŁÓW DO PANI I O PANI AGATCE :
                      PANI AGATA TO TAKA DZIWNA OSOBA... POZNALI JĄ WSZYSCY TURYSCI .... PRZY TURYSTACH DO KADRY KOLONIJNEJ MOWIŁA : " JAKIE MACIE GRZECZNE DZIECI NAPRAWDE SUPER..." A POTEM CHODZIŁA I FILMOWAŁA JE W BASENIE ZEBY DOMAGAC SIE ODSZKODOWANIA OD BIURA ZE DZIECI JEJ PRZESZKADZAJA... POTEM PRZECHODZAC OBOK KADRY KOLONIJNEJ (którą obserwowałem i uważam za na najlepszą kadrę jaką widziałem...chętnie bym z tą kadrą puscił moją córkę....) CIAGLE MOWIŁA "MASAKRA..." TERAZ MÓWI ŻE KOLONISTOW BYŁO 100 !!! HMMM BYLO NIECALE 70 A TO DO 100 JEST SPORY KAWALEK.... DZIECI BYLY PILNOWANE A NIE "ROBILY CO CHCIALY..." A PANI AGATKA TAK STRASZNIE NIE LUBI DZIECI ZE OBSLUGA SIE SMIALA Z NIEJ ZE DO WLASNYCH MALUTKICH DZIECI PRZEZ 2 TYGODNIE NIE USMIECHNELA SIE UWAGA !!!!!! ANI RAZU !!!!!!! A PRZYNAJMNIEJ NIKT TEGO NIE ZAREJESTROWAL !!! MAJĄC 2 MAŁYCH DZIECI NIE WYOBRAZAM SOBIE ABYM MIAŁ CHODZIĆ TAKI WSCIEKŁY I Z MINĄ NICZYM SZYKUJĄCY SIE DO ATAKU BULDOG OPIEKOWAĆ SIE SWOIMI DZIECMI.... MĄŻ CZY PAN KTORY BYL Z PANIA AGATKĄ CHYBA MIAŁ JEJ SERDECZNIE DOSC Z TYM JEJ NARZEKANIEM NA WSZYSTKO... BO ZAMIAST BYC Z NIĄ TO WOLAŁ SŁUCHAWKI DO USZU WSADZIC SLUCHAC MUZUKI I CZYTAC GAZETE LUB DOBRA KSIĄŻKĘ..... I TAK WIĘKSZOŚĆ POBYTU... PANI AGATKA NIE POTRAFIŁA NAWET DZIEN DOBRY ODPOWIEDZIEĆ WIEC SZKODA SŁÓW.... WIĘC JEJ ULUBIONE SŁOWO
                      " MASAKRA" JEST JAK NAJBARDZIEJ ADEKWATNE DO JEJ WIZERUNKU NA HOTELU.... PRZY CZYM TAK WLASNIE Z ŻONĄ JĄ POSTRZEGALIŚMY.... MASAKRA !!!!!!!!!!!!
        • Gość: TOMEK Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała IP: *.stk.vectranet.pl 13.08.11, 16:39
          KILKA SŁÓW DO PANI I O PANI AGATCE :
          PANI AGATA TO TAKA DZIWNA OSOBA... POZNALI JĄ WSZYSCY TURYSCI .... PRZY TURYSTACH DO KADRY KOLONIJNEJ MOWIŁA : " JAKIE MACIE GRZECZNE DZIECI NAPRAWDE SUPER..." A POTEM CHODZIŁA I FILMOWAŁA JE W BASENIE ZEBY DOMAGAC SIE ODSZKODOWANIA OD BIURA ZE DZIECI JEJ PRZESZKADZAJA... POTEM PRZECHODZAC OBOK KADRY KOLONIJNEJ (którą obserwowałem i uważam za na najlepszą kadrę jaką widziałem...chętnie bym z tą kadrą puscił moją córkę....) CIAGLE MOWIŁA "MASAKRA..." TERAZ MÓWI ŻE KOLONISTOW BYŁO 100 !!! HMMM BYLO NIECALE 70 A TO DO 100 JEST SPORY KAWALEK.... DZIECI BYLY PILNOWANE A NIE "ROBILY CO CHCIALY..." A PANI AGATKA TAK STRASZNIE NIE LUBI DZIECI ZE OBSLUGA SIE SMIALA Z NIEJ ZE DO WLASNYCH MALUTKICH DZIECI PRZEZ 2 TYGODNIE NIE USMIECHNELA SIE UWAGA !!!!!! ANI RAZU !!!!!!! A PRZYNAJMNIEJ NIKT TEGO NIE ZAREJESTROWAL !!! MAJĄC 2 MAŁYCH DZIECI NIE WYOBRAZAM SOBIE ABYM MIAŁ CHODZIĆ TAKI WSCIEKŁY I Z MINĄ NICZYM SZYKUJĄCY SIE DO ATAKU BULDOG OPIEKOWAĆ SIE SWOIMI DZIECMI.... MĄŻ CZY PAN KTORY BYL Z PANIA AGATKĄ CHYBA MIAŁ JEJ SERDECZNIE DOSC Z TYM JEJ NARZEKANIEM NA WSZYSTKO... BO ZAMIAST BYC Z NIĄ TO WOLAŁ SŁUCHAWKI DO USZU WSADZIC SLUCHAC MUZUKI I CZYTAC GAZETE LUB DOBRA KSIĄŻKĘ..... I TAK WIĘKSZOŚĆ POBYTU... PANI AGATKA NIE POTRAFIŁA NAWET DZIEN DOBRY ODPOWIEDZIEĆ WIEC SZKODA SŁÓW.... WIĘC JEJ ULUBIONE SŁOWO
          " MASAKRA" JEST JAK NAJBARDZIEJ ADEKWATNE DO JEJ WIZERUNKU NA HOTELU.... PRZY CZYM TAK WLASNIE Z ŻONĄ JĄ POSTRZEGALIŚMY.... MASAKRA !!!!!!!!!!!!
        • Gość: TOMEK Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała IP: *.stk.vectranet.pl 13.08.11, 16:47
          KILKA SŁÓW DO PANI I O PANI AGATCE :
      • Gość: oszukana Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała IP: *.adsl.inetia.pl 21.07.11, 19:47
        ja składam reklamację przez prawnika zajmującego się takimi sprawami
        • rezydentos Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała 22.07.11, 10:47
          Tak czytam i czytam te żale i śmiech mnie ogarnia.jak można sobie w tak zepsuć urlop.Moi drodzy Państwo powinniście wiedzieć juz przed wylotem jak wykupowaliście ta oferte ,że ten urlop musi być zepsuty.Po pierwsze powstał jakis dziwny twór o nazwie jak powyżej i jest to ich pierwszy sezon na rynku turystycznym.po drugie oferta która wystawili była od poczatku dziwnie tania wiec przekret już smierdzial przy firście.Jeżeli kupujecie cos ze wzgledu tylko i wyłacznie na cene to takie sa efekty.Trzeba poszperać na forach w opiniach hoteli i sprawa jest jasna.Zeby zaistnieć i spzredać oferte na rynku wzięli najwieksze badziewie(znajac mnóstwo hoteli w Grecji śmiałem sie juz po przeczytaniu tego katalogu) bo gdyby wzieli dobre to nie mieli by argumentu ,żeby je sprzedac jako nowa firma i padli by juz w marcu albo kwietniu.tak za Wasze pieniadze podziałaja sobie jeszcze moze do konca sezonu a moze uda im sie nawet nowy wypromować(tu bym sie bardzo zdziwił ale wszystko jest w tym kraju mozliwe).Ludzie kochani...trzeba miec troche orientacji i pomyslunku zanim sie cos kupi tym bardziej w świerzej firmie.Nie można zrobić cos dobrego za tak marne pieniądze chyba ,że jest sie bardzo dużym touroperatorem ale Ci duzi trzymaja ceny.Co innego last minute gdzie wszyscy sie juz bronią przed stratami.Ale tak do końca nie dziwie sie klientom bardziej dziwi mnie głupota agentów którzy podobno sa ekspertami turystycznymi a dali sie w tak glupi sposób wciagnać w ten kanał.moi drodzy Państwo ..odradza sie Kopernik pod jakaś dziwna nazwą(nie bede jej przytaczał) i ci nasi eksperci znowu dają sie pewnie wpuscic w nowy kanał...Pytanie tylko po co i dlaczego??!Szkoda mi tego Waszego urlopu ale płacicie niestety za swoja glupote(przepraszam za szczerość) wiec myślcie lepiej przed a nie po...chyba ,że ktoś lubi sie sadzić bo takich też znam..Tych zapraszam znowu na wczasy z tym "rewelacyjnym" biurem...Będzie nowa zabawa :)
          PS
          Ale najdziwniejsze jest w tym,że mimo tak złych opinii ludzie dalej to coś kupuja i nawet tu o tym piszą.Zamiast rezygnowac czym predzej z tego i kupic jakieś normalne wczasy...Asceci jacys czy co?? pozdrawiam
          • Gość: norka Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała IP: *.adsl.inetia.pl 22.07.11, 19:42
            cena wcale nie była niska, ja zapłaciłam za 1 osobę dorosła i 2 dzieci prawie 5500 :( :( :( i bardzo tego żałuję
        • tina75-pl Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała 22.07.11, 19:52
          witam to co tu czytam to szok.mam leciec z rodzina 10 sierpnia na RODOS hotel Ilyssion i sie obawiam wpłaciłam zaliczke 2 dni temu czy ktoś mi moze powiedzieć czy idzie sie z tego wycofac bo jaka miec gwarancje,że nie zostawia człowieka na lodzie.
          • Gość: witq Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.11, 20:16
            z Rodos nie ma tylu złych opinii co z Krety .... Może będzie dobrze, ale raczej po prostu mniej ludzi tam lata chyba.
            • tina75-pl Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała 22.07.11, 20:29
              dzięki za odpisanie,a czy zna Pan/Pani jakieś dobre biuro podróży na przyszłość ? bo człowiek raz sie gdzieś wyrwał dla dzieci i teraz wiecej nerwów to kosztuje .pozdrawiam
              • Gość: adelajda Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała IP: *.legnica.vectranet.pl 22.09.11, 13:19
                Nigdy nie zawiedliśmy się na Triadzie - polecam gorąco,
                • Gość: zadowolony Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 26.09.11, 15:47
                  Na forum "Triady" też piszą niezadowoleni. Tu jest strona "Aquamaris", więc ogranicz się do opinii tej firmy! Ja jestem zadowolony i będę wspierał działalność Aquamaris. Wywiązali się z umowy, a byłem też z osobami, które miały taką samą umowę jak ja i im się nie podobało nic....! Leczyć kompleksy polecam w psychiatryku, a nie na urlopie!
                  • Gość: adaś Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała IP: 80.54.193.* 26.09.11, 15:53
                    hamuj się człowieku ;)
            • rezydentos Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała 22.07.11, 20:30
              Hmmm... no własnie pisałem wczesniej ,że trzeba czytać fora i opinie przed a nie po...teraz to juz po zawodach...Ciesz sie wyspą bo piekna a hotel? przy tylu atrakcjach jakie proponuje Rodos jest tylko do spania...Moi drodzy all inclusive w grecji to totalna pomylka..przeniesiony system arabski na europe.Ale taka moda niestety nastapiła...grecy nie daja sobie z tym rady a takie biura jak aquamaris plyna na niewiedzy i bezsensownej ofercie...oczywiscie sa hotele ktore maja dobra oferte all w grecji ale to biuro ich napewno nie ma ..:) Pozdrawiam serdecznie...Rodos jest piekne wiec wypozyczcie auto na trzy dni,zjedzcie cos swiezego i dobrego w tawernie na plazy i... no stres ;);) bedzie fajnie, a w przyszlym sezonie wybierzecie cos normalnego i pewnego.zeby sobie nie zepsuc urlopu..;);)
              • tina75-pl Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała 22.07.11, 20:57
                dziekuje za odpisanie czy mógły mi Pan cos zaproponować na przyszły rok pewnego bez stresu ? proszę o sygnałka ja odzdzwonie t.692578134.
          • Gość: ja Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała IP: *.adsl.inetia.pl 22.07.11, 20:35
            już współczuję szczerze :(
            • franoraps Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała 16.01.12, 16:31
              Niedawno wróciłem z wyjazdu, Egipt hotel 4* 7 dni. Z dystansem podchodziłem do wpisów na forum i teraz już wiem ze bardzo dobrze zrobiłem !!! Biuro zorganizowało nam bajeczne wczasy, wszystko bez najmniejszego problemu. Już dokonałem rezerwacji na lato Rodos. Polecam generalne wyjazdy i dobra rada - nie bierzcie na serio tych głupich wpisów bo nigdy byście na wakacje nie wyjechali :) Pozdrawiam biuro TOMEK
              • Gość: Zgódka Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała IP: *.gwardii.osi.pl 16.01.12, 20:06
                Tobie gratuluję, zwiedziłam kawał świata, ale w życiu nie miałam wczasów z taką szmirą jak Aquamaris :/ I jeszcze to ich zarzucanie mi, że kłamię...
                • Gość: AquaSraqua Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała IP: 157.158.95.* 10.05.12, 13:46
                  Mogę podpisać się pod każdym słowem - rękami i nogami :)
                  • Gość: joanna Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała IP: *.policja.gov.pl 10.05.12, 14:13
                    koko-spoko wierzę ci i po cichu łudzę się że z 5* hotelu nie wrzucą nas do nory jakiejś i tyle. jeżdżę i latam od wielu wielu lat z różnymi biurami znanymi i nieznanymi i jak na razie nie narzekałam jedyne co nam się przytrafiło to z Rainbow tours wracając z zakyntos puścili nasz lot wcześniej od katowickiego i na Okęciu czekaliśmy na transport (siostrę) a było zimno w w-wie ;-)
          • rezydentos Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała 23.07.11, 09:56
            Rodos to taka wyspa ,ze nie ma problemu z hotelami.Wszystko zalezy ile chcesz wydac? najlepiej wejsc na zoover poczytac opinie i nie brać nic co ma ocene średnia niższa niż 7,5 czy 8 punktów na 10 możliwych.Niestety toto o czym piszemy nie posiada w swojej ofercie takich hoteli.patrzac zaś na cene to wez pod uwage ,że normalny hotel 3* na all-u kosztuje od 30-37 eur za dobe za osobe.4* to jest minimum 38eur za dobe.Dzieci bardzo czesto maja dostawki gratis w hotelach ale nie jest to reguła.Do tego dodaj sobie samolot ok 800 pln,transfer na miejscu,ubezpieczenie,wynagrodzenie pilota,prowizje agentow w Polsce i jakis zysk dla biura.Jak sobie to wszystko pododajesz to pozniej popatrz na cene ktora ci oferuja w biurze.nastepnie zastanów sie czy jest to cena proponowana czy last minut gdzie organizatorzy turystyki minimalizuja straty.Pozniej wyciagnij stosowne wnioski i kup to co dobre.Jeszcze popatrz na to czy firma(organizator) sprawdzony,ile lat jest na rynku,sprawdz opinie na jego temat.jak to wszystko wezmiesz pod uwage to gwarantuje udany urlop..;);) czy mozna sie wycofac z zakupionej oferty? raczej juz nie bo obciażą Cie kosztami rezygnacji.W tej sytuacji jak juz kupiłes(aś) nastaw sie optymistycznie bo Rodos to nie hotel tylko przepiekna wyspa na ktorej można spedzic super urlop.
            • tina75-pl Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała 23.07.11, 13:40
              dzięki za szczerość,mam nadzieje ze szczęśliwie zalecimy i przylecimy no i na pewno coś napisze,bo zamiast się cieszyć to człowiek się zamartwia a przecież powinniśmy się cieszyć wakacjami.pozdrawiam wszystkich
              • Gość: du Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.11, 08:43
                Ja wróciłam ok 1,5 tygodnia temu z Rodos z hotelu Loutanis Kolymbia i nie było najgorzej. Też miała dużo obaw jak poczytałam forum . Podobno wcześniej wiel spraw wyjaśnili i nasz pobyt przebiegł dobrze.
                Wylot z Katowic punktualnie , przewóz do hotelu też , pokoje 2 osobowe (tu zastrzeżenia bo byłam z rodziną) sprzątane codziennie, wymieniana pościel, jedzenie ok bez ograniczeń, napoje początkowo wydzielane ale po kilku dniach to się zmieniło, na wycieczce brak prowiantu (uważam, że powinien być wzamian za obiad), animator działał-dzieciaki zadowolone,wyjazd z hotelu punktualnie , wylot spóźnienie ok 20minut.
                Były to moje pierwsze letnie wczasy wykupine poprzez biuro podróży tak, że nie mam jeszcze wyrobionego zdania .Wg mnie było ok.
                • Gość: laki Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała IP: 62.74.91.* 17.08.11, 21:54
                  Ja też potwierdzam opinie Pani, która spędziła wczasy w hotelu Loutanis na Rodos. Było w porządku i bez niemiłych niespodzianek. Pokoje 2-3 osobowe ( dla dzieci dostawki, chociaż czasami i normalne lóżka sie zdarzały ). Nie zapomnijcie Państwo, że dzieci do 12 lat płaciły tylko za przelot!!!! Pobyt miały - gratis ! Sam lot na Rodos regularnymi liniami lotniczymi kosztuje ok 2000zł!!!! Z miłych niespodzianek - dodatkowo mięliśmy wieczorek grecki, z muzyką na żywo i tancerzami w ludowych strojach! (w każdy poniedziałek, czyli ja miałem w czasie swojego pobytu 2 razy). W dniu wykwaterowania ( doba hotelowa trwa do godz 12:00) nikt nam nie żałował ostatniego posiłku po 12:00. Wręcz przeciwnie...otworzyli stołówke pół godziny wcześniej, żebyśmy mogli zjeść posiłek przed podróżą. Jeżeli chodzi o wycieczki fakultatywne, to my je sami wybieramy, jako dodatkową atrakcje. Zaden hotel nie ma obowiązku szykować nam wtedy pakietu zastępczego. To tak jakgdybyśmy zdecydowali wyjechać na drugi koniec wyspy i wrócić wieczorem wypożyczonym samochodem. To nasza decyzja. Gdybyśmy byli na wczasach objazdowych z programem wycieczkowym w cenie - to sprawa wyglądałaby inaczej, bo wycieczki byłyby w programie imprezy. Jężeli sami wybieramy, to sami dbamy o wyżywienie w tym dniu. Wiem, bo bywałem na wycieczkach objazdowych. A poza tym....pozdrawiam Panią, bo pewnie byliśmy na tym samym turnusie i gdzieś obok, ale razem bawiliśmy się i to dobrze. Pozdrawiam!
                  ps.
                  Jeżeli piszemy o kimś, czy o czymś nie zapominajmy napisać też o dobrej stronie medalu!
                  Uważam swój pobyt za udany, a wyspa jest cudowna!!!
                  • jolababisz84 Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała 18.08.11, 21:40
                    Witam, byliśmy na Rodos w miejscowości Kolymbia w dniach 3-10 sierpnia i mogę stwierdzić, że było CUDOWNIE! :) Wyspa, morze, otoczenie, hotel, jedzenie i towarzystwo było znakomite :) Byliśmy na dwóch wycieczkach fakultatywnych prowadzonych przez panią Anię i mogę je zaliczyć do bardzo udanych (brawo dla pilota za rozległą wiedzę o Grecji i świetny sposób opowiadania). Jedzenie bardzo dobre i dużo. Jest jednak jedno "ale"- okropny bałagan w samym biurze w Polsce. Kupiliśmy wczasy już w grudniu ubiegłego roku na Rodos do Faliraki do hotelu Lagonas Beach bez wyżywienia. Przez cały ten czas, tj. od grudnia do końca lipca byliśmy pewni, że wszystko jest w porządku bo tak nas upewniano. Po przylocie na Rodos otrzymaliśmy folder, na którym widniały nasze nazwiska i nazwa zupełnie innego hotelu, w innym mieście i z opcją all inclusive. Okazało się, że hotel, który mieliśmy w umowie został wycofany już na początku roku, o czym nas nie poinformowano. Nie będę opisywać naszej złości na biuro i naszego strachu. W efekcie, w ramach rekompensaty za ten błąd otrzymaliśmy all inclusive (nie dopłacając ani złotówki) i spędziliśmy cudowne wakacje. Potwierdza się prawda, że lepiej wszystkiego samemu dopilnować osobiście (my z racji dużej odległości-jesteśmy z Legnicy- nie mogliśmy przyjechać do biura), bo można najeść się dużo strachu. Ale wszystko na szczęście dobrze się skończyło :)
                    • Gość: izka Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała IP: *.ip.netia.com.pl 22.09.11, 08:42
                      klienci polecieli z nimi na objazdówkę i ku mojemu zaskoczeniu (uprzedzałam jak może być, ale cena czyni cuda) wrócili zadowoleni
                  • Gość: duduś Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.11, 13:16
                    Pozdrawiam Panią(rodzinka 4 osobowa z Żywca) .
                    Również uważam że było ok .Teraz to tylko wspominam jak fajnie było się wygrzewać i myślę już o kolejnych wakacjach.
                    zadowolona
                    • Gość: anulka Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała IP: *.40.60.141.threembb.co.uk 20.08.11, 00:54
                      czy ktos z piszacych reklamacje do tego biura dostal juz jakams odpowiedz!!! ?? podzielcie sie informacjami :))
                      • Gość: iska Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała IP: *.adsl.inetia.pl 20.08.11, 00:56
                        Ja czekam na odpowiedź BT n areklamację. Wysłana w piątek 3 tygodnie temu... mają 30 dni na odpowiedź, jeśli tego nie zrobi reklmcja zostaje uznana za zasadną. Złożyłam ją przez biuro prawne :). Dm znać jak będę wiedziała coś więcej.
                        • Gość: Envie Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.11, 09:16
                          ja pisałam reklamację i już wczoraj miną termin odpowiedzi, zadzwoniłam dowiedzieć się co i jak a przemiły Pan poinformował że Aquamaris ma w zwyczaju odpowiadać ostatniego dnia nałożonego ustawą terminu w związku z tym w ciągu 2-3 dni otrzymam odpowiedź nic więcej nie mógł powiedzieć....

ja reklamację wysłałam do wiadomości agentki, PIT, UOKiKu sprawą zainteresowałam też Uwagę TVN
                          • Gość: iska Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała IP: *.adsl.inetia.pl 20.08.11, 10:30
                            No nieźle, gratuluję wytrwałości. Wiesz, że w sytuacji braku odpowiedzi do 30 dni reklamację uznaje sie za zasadną. Mnie mija 30 dni za tydzień. Daj znać jeśli możesz na maila o postępie sprawy:iza.liszka@gmail.com
                        • Gość: kasia_ Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.11, 14:32
                          Hej, my dzisiaj złozyliśmy reklamację? Masz jakieś wieści co do Twojej?

pozdrawiam,
                          • Gość: turysta Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała IP: *.sukcesnet.pl 11.09.11, 10:15
                            Nie licz, że odpowiedzą Ci pozytywnie. Mają szablon i na zasadzie "wytnij wlej" rozsyłają tą samą odpowiedź wszystkim piszącym reklamację, myląc nawet nazwę hotelu. Żenada!Ale to jest adekwatne do obsługi tego pseudo biura.Czy ktoś z Was już może złożył pozew do sądu?
                            • Gość: iska1 Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała IP: *.adsl.inetia.pl 11.09.11, 10:44
                              ja czekam na pieniądze po wysłanym ostatecznym przedsądowym wezwaniu do zapłaty - potem sprawę przekazuję do sądu. Za dużo nerwów mnie kosztowało przeżycie tego wakacyjnego tygodnia żebym im to zapomniała...
                              • Gość: adas Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała IP: 80.54.193.* 11.09.11, 14:15
                                my składamy zbiorową sprawę do sądu. poinformowaliśmy jedynie aquamaris reklamacji i wejsciu na postępowanie sądowe. zobaczymy :)
                                • Gość: kasia_ Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.11, 21:41
                                  Dajcie znać proszę jak potoczą się sprawy. Naszą 7-mkę reprezentuje kancelaria prawnicza więc, w razie źle pojętej asertywności ze strony tego uroczego biura, pewnie od razu zahaczymy o wokandę sądową.
                                  Na razie poczekamy a potem.... fajny materiał mamy do mediów :o) naprawdę uroczy....

pozdrawiam!
            • Gość: Obserwator Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała IP: 62.74.90.* 20.09.11, 23:35
              Masz racje! Bo wszystko zależy od ceny. Grecja jest na polską kieszeń, ale....trzeba pamiętać i wiedzieć przede wszystkim, że jest to strefa euro i ceny w sklepach też tam są wyższe niż u nas, a my oczekujemy, że będziemy traktowani po królewsku za nasze pare złotych. Tam jest drożej! Egipt, to nie ta strefa!. Tam ludzie zarabiają po 100dolarów na miesiąc, więc i ceny są wszędzie inne. W Grecji za 100 dolarów ( ok 65 euro), możesz sobie kupić dobrą kolacje we dwoje. Grecy, żeby utrzymać turystykę schodzą szybko z cenami, co odbija się na jakości ich usług. Zawsze można przecież żądać więcej....., płacąc więcej! Podejrzewam, ze połowa "narzekających" nie marzyłaby wtedy o wczasach za granicą! A Grecja stała się dla nas tak dostępna i popularna jak Chałupy nad naszym morzem ( tylko, ze tam przynajmniej jest gwarantowane słońce)! Nawiasem mówiąc...na ostatnich wczasach z moją rodziną nad polskim morzem, dziecko dostawało pół pączka na deser ( bo płaciło połowę wartości dorosłej osoby), a z tego co wiem, to w Aquamaris dzieci do 12 roku życia nie płacą za pobyt i wyżywienie, tylko przelot. Jedzą za to ile chcą i kiedy chcą i jeszcze noszą rodzicom lody po kryjomu ( bo lody są tylko dla dzieci w niektórych hotelach)! To są tylko moje dywagacje i obserwacje....!
              • Gość: lala Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała IP: *.adsl.inetia.pl 21.09.11, 08:06
                A moje dywagacje są takie że za dzieci płaciłam całość - 100% ceny a lodów nawet dziecko nie jadło nie mówiąc o wynoszeniu rodzicom - wyjmowali je z tak brudnej lodówki że wolałam zapłacić kilka euro i mieć pewność że nie zarażę się grzybem albo innym syfem...
                • Gość: obserwator Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 26.09.11, 15:30
                  A ile dziecko miało lat?
          • Gość: kamila Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała IP: *.walbrzych.vectranet.pl 23.07.11, 13:01
            napewno będzie dobrze, ja też lecę do tego hotelu, hotel nie będzie taki zły ma go w swojej ofercie Itaka, a to już coś.
            pewnie się zobaczymy
    • om25 Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała 22.07.11, 22:35
      APELUJE NIE JEŹDZIJCIE Z BIURA aquamaris REZYDENCI NIEKOMPETENTNI A ICH HOTELE B NISKIEJ KALASY JAK MA HOTEL 4 TO CZYTAJ 1 GWIAZDKA BARDZO ROZCZAROWANI JESTEŚMY :-(
      ŁUCJA I PIOTR
      • Gość: Aneta Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.11, 09:59
        LUDZISKA ZDALA OD GÓWNOMARIS!!!!! jedna wielka porażka, sprzedałam dla tej firmy kilkadziesiąt wycieczek i tracę wiarygodność w oczach klientów :( do tej pory nie było ani jednej pozytywnej opinii, są tylko same reklamacje!!!! wyrzuciłam ich wszystkie katalogi do kosza, z tą firmą nie chce mieć już nic do czynienia!!!!!! oszukali mnie i moich klientów. NIE DAJCIE SIĘ OSZUKAĆ!
        • rezydentos Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała 23.07.11, 10:43
          No to mea culpa Anetko ;) A jak to sie stało,że agenci podobno profesjonaliści daja sie nabrać na takie gó...o?jak ktos daje śmieszne ceny,transfery(heheeh odwołali czyz nie?) i jeszcze taka wysoka prowizje to trzeba sprzedawać?Mądry klient po szkodzie ale właśnie dziwie sie bardzo agentom, którzy daja sie wkrecać w tak banalny sposób.Musicie mieć wszyscy teraz niezła zgage to znaczy ci którzy sprzedawali toto...Nakrecaliście klientów,przekonywali ,że dobre...teraz sie wezcie za spzredaż odradzajacego sie Kopernika ;) Ludzie jestescie podobno profesjonalistami!! Bądzcie nimi w końcu!! hmmmm...ale o czym bedziemy wtedy pisać na tym forum??
      • Gość: Agnieszka Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała IP: *.206.113.11.static.telsat.wroc.pl 24.07.11, 23:23
        Do om25:
        Proszę nie wypowiadać o Aquamaris tak ogólnych opinii i pisać tak, jakby Państwo ich wszystkie hotele znali. Proszę pisać konkrety, a nie straszyć ogólnikami.

20.07 wróciiśmy z hotelu Petra Mare w Ierapetra. To oficjalnie 4 *, Aquamaris pisał o swojej subiektywnej ocenie 5*, to faktycznie za dużo, ale pewnie wynika ona stąd, że w tym rejonie był to jeden z najlepszych hoteli. Jesteśmy zadowoleni z wypoczynku i usług Aquamaris. Wywiązali się ze swoich zobowiązań. Wszystko zgodne z opisem, poza piaszczystą plażą. Ludzie z TUI płacili duzo wiecej od nas, a mieli identyczne warunki.

Jedyną porażką był transfer Wrocław - Katowice- Wrocław. Jeśli musicie dojechać na lotnisko z innego miasta, radzę autem, bo inaczej jest trochę niepotrzebnego czekania.

Jeśli ktoś jest zainteresowany tym hotelem i miejscowością Ierapetra proszę o pytania przepiorkaa@interia.pl.
        • Gość: była klientka Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała IP: *.unknown.vectranet.pl 27.07.11, 22:23
          Witam,
          w dniu dzisiejszym wróciłam z długo niezapomnianych wakacji na Krecie w hotelu Colindra Mare dawnym Sun Village z biura Aquamaris. Zacznę od punktu najważniejszego i rzutującego na wszystkie inne aspekty-firma Aquamaris to firma nieodpowiedzialna i nieprofesjonalna, a mówiąc dosadnie to OSZUŚCI. Nie wierzcie w żadne ich opisy na temat jakiegokolwiek hotelu, który oferują na krecie(trudno mi powiedzieć jak jest z resztą, ale sugerując się tym poziomem zapewne podobnie). Nie zgadza się nic, począwszy od hotelu, który sam twierdzi, że gwiazdek ma 3, poprzez samo położenie po opcję all inclusive. Zaczęło się od lotu, który opóźniony został o równe 4 godziny. De facto nie mieliśmy żadnych informacji oprócz tego, że samolot się popsuł, chociaż cała grupa była pewna, że wina leży po stronie biura. Po przylocie każdy hotel otrzymał swojego rezydenta z wyjątkiem Colindra Mare, gdzie musieliśmy się sami zameldować, zapoznać z hotelem itd. Z początku dostałam pokój 424 mieszczący się w barakach po prawej stronie. Ciemny, zagrzybiały z widokiem na suche pole, zardzewiałą siatkę i odpływ. Niespodzianką były natomiast dziesiątki zdechłych robaków w całej łazience, od podłogi po sufit. To jednak nie wszystko, bo goście mieszkający nieopodal spotykali się z karaluchami, wielkimi pajeczynami, nie działającą klimatyzacją. TRAGEDIA! Jeśli już musicie lecieć to polecam pokoje od 200 w bungalowach, da się wymienić, będąc bardzo zdenerwowanym na recepcji. Ponadto dwudniowa walka o alkohol, przekąski przy basenie (ostatecznie był: arbuz, melon, chipsy solone i krakersy, również po jednym smaku lodów). Wszystkie alkohole z opcji all to jeden i ten sam bimber różnie zabarwiony. Leżaki przy basenie poparciałe i zardzewiałe, basen brudny-dolewają tylko wody co jakiś czas. Jedzenie w miarę, chociaż niestety kolejne potrawy przewijały się w różnych postaciach przez następne dni. Tak naprawdę hotel jak hotel, wydaje mi się, że szefostwo zbyt leniwe, żeby to miało ręce i nogi, ale pracują na swoje 3 gwiazdki. Nie ma mowy o żadnej siłowni (śmierdząca pralnia w jej miejscu), placu zabaw (zjeżdżalnie tworzy spróchniała deska) i disco klubie(to już musielibyście zobaczyć na zdjęciach). Rodzinom z dziećmi nie radzę, bo jest tylko ten basen, plaży brak, także nie ma co z dziećmi robić. Grupie dwutygodniowej raz zrobili karaoke, my też mieliśmy mieć, ale się nie doczekaliśmy. Nie korzystałam z żadnych usług biura typu wycieczki, gdyż powiedziałam sobie, że już złotówki na mnie nie zarobią. W Sissi bez problemu o samochód, nawet targując się. Ogólnie rzecz biorąc miejscowość ma swój urok. Malia jest strasznie głośna, mnóstwo Anglików, typowo imprezowa miejscowość. Sissi jest greckie, stylowe portowe tawerny, małe sklepiki, nie nudziłam się. Jednym słowem radzę trzymać się z dala od biura Aquamaris, gdyż są to oszuści, chcący zbić kasę i mający gdzieś klientów. Rezydenci tak naprawdę nie mogą nic, sami zresztą tak mówili, także będziecie zdani tylko na siebie i na swój optymizm. Życzę powodzenia i udanych wakacji :)
          • Gość: isa Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała IP: *.adsl.inetia.pl 27.07.11, 22:57
            Proponuję złożenie reklamacji, ja to zrobiłam za pomocą prawnika, byłam z tym gó...anym biurem w Bali, tez niby 3 gwiazdki. Nie odpuszczę, a że nie mam czasu to zleciłam to profesjonalistom. Biorą na początek około 100 za analizę, potem 15% od kwoty odszkodowania. Nie można tolerować takich praktyk tych oszustów... Polecam pogrzebać w necie i znaleźć pomoc...
          • Gość: adas Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała IP: 80.54.193.* 21.08.11, 17:04
            Witam!
            Wróciłem w czwartek z Hotelu Colindria Mare z Aquamarisa. Totalna porażka! Hotel nie był 4 gwiazdkowy, w hotelu brak notorycznie ciepłej wody - 21 wiek i all inclusive??? Jedzenie monotonne przerabiane non stop na co innego. Rezydent biura Pan Wojtek Matras to człowiek olewający wszystko. Nie reaguje na prośby , co gorsze nie spełnia ich. Ile razy mogę tłuc do łba temu człowiekowi , że fajnie jakby się ciepła woda pojawiłą a on nic nie robił z tym fantem. Pojawiał się w hotelu jedynie brać zadatki na wycieczki od jeleni którzy od niego kupili. Plaża? owsze GŁAZOWA a najbliższa piaszczysta 3 km od hotelu na końcu SISI. Wszystkie zdjęcia to retusz. Od siebie powiem , że z mojego turnusu i turnusu po mnie będzie pozew zbiorowy przeciwko Aquamaris od razu kierowany do krajowej izby turystycznej. Rozumiem jedzenie, zniose plaże, ale wody ciepłej nie popuszczę im!! czułem się jak bydło.
            Z opowiadań ludzi , którzy byli kwaterowani w innych hotelach również z opcją allinclusive dowiedziałem się , że zostało im wyliczane jedzenie!! Nie do pomyślenia. "Wziołeś raz - spadaj" MASAKRA i ŻENADA
            pozdrawiam i odradzam wakacje z tym biurem.
            • Gość: sisi Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała IP: *.play-internet.pl 21.08.11, 20:32
              wow, skarżyć biuro za głazową plażę i brak ciepłej wody hehheheheheh porażka jakaś i kpiny, podziwiam.
              • Gość: ja Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała IP: *.adsl.inetia.pl 21.08.11, 21:20
                brak ciepłej wody to nie powód do reklamacji? Chyba się w stodole ktoś wychował :), mnie do życia jest konieczna ciepła i zimna, szczególnie odkąd mam dzieci.
              • Gość: anulka Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała IP: *.41.26.171.threembb.co.uk 23.08.11, 00:32
                jesli w umowie mamy zapewniona plaze piaszczysta a zastajemy glazy to uwazasz ze nie mamy powodu do reklamcji !!!! A ciepla woda to chyba musi byc !!!!!!!!!! Nie mowie ze to normalne dla hotelu 4 gwiazdkowego bo to dla mnie normalne ale nawet w 1 gwiazdkowym powinna byc ciepla woda!!!! przeciez to standard !!!! smieszne to jest to co ty napisalas to ja cie SISI podziwiam za poczucie humoru!!!!!!
    • Gość: Bożena Oświęcim Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała IP: *.pmcnet.pl 28.07.11, 10:52
      Witam, w czerwcu 2 tygodnie byłam na wyspie Thassos, hotel Ioannis z biura podrózy Aquamaris.
      dowóz do lotniska - super, podróż samolotem - super, trnasfer z lotniska do hotelu, około 4 godzin, w tym 40 minut promem - zaskakujące, ale przynajmniej mozna popatrzec na kontynent.
      Hotel - czysty, jedzenie w porzadku (HB), wiadomo ze to nie ALL, fajny basen, blisko do morza.Spokoj i cisza wieczorem, wiec nie polecam dla osób chcacych sie zabawić, no chyba ze posiadaja transport np wypozyczony, to wtedy mozna skoczyc do stolicy Limenarii, powinno tam byc ciekawiej.
      Rezydent BP rewelacyjny - uprzejmy i super cierpliwy pan Krzysztof K., z duzym doswiadczeniem w rozwiazywaniu przeroznych problemow, ktore zawsze sie moga pojawic, trzyma strone klientow biura - super.
      Na ogol jesli ktos ma otwarty umysl i nie liczy ze wszystko mu spadnie z nieba, bo zaplacił(!)
      to jets w stanie na wlasna reke poznac wyspe, ciekawe jej zakatki.
      Polecam komunikacje, autobusy na plaze Paradise w miejscowosci Kinira, Limenaria - kafejka na samym koncu plazy, na cypelku - koniecznie trzeba tam byc, starożytne ruiny nad miastem, muzeum w Liemnarii - w poniedzialki za free!! Warto kupić owoce w Limenarii, w głębi, o wiele tansze.
      Piesza wedrowka na Ipsarion z Potamii- mozna spotkac żółwie - węże też:/ (dojazd do Potamii autobusem)
      Panagia - ładna wioseczka - spacer z Potamii do Panagii - szlakiem pieszym, nawet dla niewymagających.
      Klasztor Michała Anioła - dojazd autobusem. Giola - obok hotelu Aeolis tzn jakies 45 minut wedrówki.
      Polecam thassos - podobno jedna z piekniejszych wysp greckich. Mozna taniej - bo autokarem, ale to według gustu i kieszeni.

• Gość: Bożena Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała IP: *.pmcnet.pl 28.07.11, 10:54
        Tfu zamiast Limenarii miało być Limenas - w kazdym przypadku.
    • Gość: radek Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała IP: *.aster.pl 24.08.11, 13:29
      Radzimy uważać na to biuro i przed wyjazdem dokładne, bardzo wnikliwie przyjrzeć się uwagom na forach! Dla nas to jedna wielka porażka! Właśnie wróciliśmy z żoną z Korfu dokładnie Canal d’Amour i ze względu na warunki oraz brak opieki rezydenta pobyt tam okazał się fatalny. Hotel niby po remoncie, 3 gwiazdki a nikt nie sprząta, łazienka zdewastowana, zagrzybiona, prysznic nie do użytku. Do tego łazienka nie była sprzątnięta po poprzednikach! Chodziliśmy za potrzebą do restauracji. Podobnie tzw. aneks kuchenny – stary, brudny, grzyb nawet w lodówce, bez zaopatrzenia – sztućce, środki czystości, talerze itp. musieliśmy, zakupić we własnym zakresie. Dotyczyło to wszystkich uczestników, a zwłaszcza tych podobnie jak my mieszkających na parterze, gdzie woda w łazienkach nie opływała do kratek i brodziło się w tym syfie po kostki. Do tego brud i grzyb – warunki jak na biwakach nad polskim jeziorem z lat 60. Wg katalogu – hotel „został wybudowany w 1998 roku, kapitalny remont przeszedł w 2010 roku” . Wg nas (i słów samej pani rezydent) – budynek pochodzi z lat 60/70 i będzie dopiero remontowany w przyszłym roku. Do tego brak jakiejkolwiek pomocy pani rezydent (prosiła i otrzymała na piśmie listę potrzebnych rzeczy, w tym prośbę o zmianę pokoju czy wskazanie miejsca do mycia), która był zainteresowana tylko sprzedażą drogich wycieczek fakultatywnych. Oczywiście sami (jak i inni goście) zakupiliśmy w końcu potrzebne rzeczy: papier toaletowy (okazało się, że należy się tylko jedna rolka), środki czystości, talerze, sztućce itp. Podobnie na zewnątrz hotelu – brud i smród. PORAŻKA!
      Sama wyspa – piękna, urocze zakątki, pogoda i zapachy – szkoda tylko, że sam hotel i „opieka” rezydentki – poniżej krytyki. Póki co, podobnie zresztą jak niektórzy uczestnicy, reklamujemy i stanowczo odradzamy!
      • Gość: Mka Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała IP: *.play-internet.pl 24.08.11, 14:26
        Radek wiele rzeczy które piszesz to nieprawda! Ja też bylam w tym hotelu w lipcu. Może i nie jest sprzatane w pokojach, ale żadnego grzyba nie ma, sztućce i talerze są ,może nie cały serwis ale są. I jeśli chodzi o teren hotelu, to o jakim smrodzie i syfie ty piszesz????teren hotelu jest codziennie rano sprzątany, woda w basenie też czysta. Jeśli się zdaje relacje, to powinno sie pisać prawdę a nie dopowiadać bzdur.
        • Gość: ELWIRA Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała IP: *.pl 25.08.11, 10:14
          zgadzam sie! jak sie pokoj nei podoba to sie to zglasza a nei zwala na oarganizatora!
          • michaelinio Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała 30.08.11, 11:21
            Czy komuś biuro Aquamaris uwzględniło reklamację? Bo jeszcze nikt nie napisał czy udało sie cos wywalczyć. Jestem na etapie pisania reklamacji i zastanawiam sie czy ma to sens i czy nie lepiej byloby sie zastanowic nad pozwem zbiorowym który jest rozpatrywany szybciej. Pozdrawiam
        • Gość: kasia_ Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.11, 11:46
          Zastanawiam się o czy TY piszesz??????????????... wróciłam z tych 'cudownych' wakacji dwa dni temu... jeszcze nie mogę się otrząsnąć.. fetor, syf, szczur w pokoju!!!!!! (żył sobie z nami za lodówką, na prośbe o usunięcie 'gościa;' z pokoju, właściciel 'hotelu' powiedział do nas 'what do yo want? I don't know... I don't know'- wszystko to mam udokumentowane zdjęciami... ide do sądu.
          A może Ci sie hotele pomyliły, bo jeśli sprzątaniem nazywasz mycie posadzki wokół basenu wodą z basenu i szuranie leżakami o 6 rano to gratuluję!
          Sztućce? Talerze? Nie kojarzysz bajora za hotelem z deska klozetową w tle? No i jeszcze jedna uwaga odnośnie basenu - czy ktos Wam wspominał, że basen jest publiczny, i my np. mieliśmy codzienie przez cały tydzień stado taplających się w basenie Włochów.....
          a dodam, ze na wakacje, miły Pan z bielskiego Aquamaris, wypuścił mnie z 15 miesięcznym dzieckiem, mówiąc , że to idealna lokalizacja dla rodzin.....
          Koszmar!!!!!
          • Gość: Jarek Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 26.09.11, 15:39
            A Ty myślałaś, że jeżeli ktoś poleci Ci hotel, jako dobry dla rodzin z dziećmi, to będziesz w nim sama? No.... chyba przesadziłaś trochę.....!? Hotel, to hotel, a nie prywatna kwatera.
            Ludzie....! O czym Wy czasami piszecie....zastanowiliście się jakie to bzdury?
            • Gość: k Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.11, 10:05

.....to akurat był najmniejszy pikus.... goście na basenie - doczytałeś resztę mojej wypowiedzi?... spoko, prawda? Mam nadzieje, że kiedyś wylądujesz w takim miejscu........
      • anula700-1 Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała 31.08.11, 20:09
        W poniedziałek 29 sierpnia wróciłam z rodziną z Sidari hotel Canal D"amour tak to prawdziwy KANAŁ.W hotelu brudno -grzyb w łazience i lodówce,nieposprzątane po poprzednich turystach,nie ma także co liczyć na sprzątnie zagwarantowane w umowie po tygodniu pobytu.Wyposażenie aneksu kuchennego dla trzech osób jak w naszym przypadku to dwa talerze ,dwie szklanki i filiżanka.Sprzęty w pokoju jak i cały pokój a jakże "odnowione" pomalowane wszystko biała farbą.Szczególne wrażenie robią tzw plastiki na balkonie z łuszczącymi się wieloma warstwami "bieli".Co do balkonu to wszystkie są skierowane w stronę morza ale biuro sprytnie od turystów wyciągnęło dopłatę za widok na morze.Basen jakże pięknie przedstawiony w ofercie szkoda tylko,że jest ogólnie dostępny dla całych tabunów ludzi ,wodzie oczywiście daleko do przejrzystej.A jak ma być skoro panie które "sprzątają" posesję płuczą w nim wiadra i szmatki którymi oporządzają bar.Na kilka dni przed naszym wyjazdem za budynkiem zamieszały szczury ,które nocą kąpały się w basenie a podczas dnia buszowały po pokojach turystów zajmujących pokoje na parterze.Z przyzwoitości nie będę cytować odpowiedzi rezydentki na nasze zażalenia.Sama miejscowość reklamowana jako spokojna polecana osobom lubiącym spokój i dla rodzin z małymi dziećmi-nic bardziej błędnego.Huk i muzyka dochodząca z hoteli obok (szkoda,że nie widać ich w folderze a obsługa biura zapewniała ,że jest to spokojne miejsce)Sama wyspa piękna warto ją odwiedzić ale nie popełnijcie tego błędu co my -NIE ODWIEDZAJCIE JEJ Z BIUREM AQUAMARIS
    • Gość: adas Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała IP: 213.172.178.* 11.09.11, 22:03
      poszukaj innego biura:) dobrze ci radze
      • Gość: Envie Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała IP: *.elpos.net 13.09.11, 12:57
        adasiu ja też chętnie dowiem się jak się toczą losy reklamacji i ich reakcji na wezwania czy sąd

u nas na razie czekanie na reakcję na wystąpienie rzecznika praw konsumentów
        • Gość: ann Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała IP: *.40.201.185.threembb.co.uk 25.09.11, 21:12
          powiedzcie mi jak to jest , my mielismy 30 dni na napisanie reklamcji biuro ma kolejne 30dni na odpowiedz a czy my teraz mamy jakis termin na odpowiedz?
          • Gość: iii Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała IP: *.adsl.inetia.pl 27.10.11, 23:06
            tak się poprzerzucałam z nimi pismami i straciłam kilka miesięcy. dostałam odpowiedź na reklamację - jak jechałam w tamte strony to powinnam sie liczyć z brakiem ciepłej wody - coś w ten deseń. Ciekawe czy mają to zapisane w ofercie w katalogu...Potrzebowałam trochę czasu ale już dojrzałam - składam pozew do . Straciłam już dość kasy na te wakacje i nie szkoda mi jeszcze trochę zainwestować żeby walczyć o swoje.... no i zobaczymy, będę Was informować. A swoją drogą zastanawiam się nad programem uwaga w TVN24. Co sądzicie o tym?
        • Gość: adaś Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała IP: 80.54.193.* 03.11.11, 18:07
          dostałem 100zł kupon haha. wypunktowali mi (nam , bo grupa) i zarzucili że po konsultacji z rezydentem wszystko zostało wyjaśnione hehe. "Drogi kliencie, jedzenie nie było monotonne o ile ktoś jadł codziennie inny zestaw" hahaha:D . To taki przykład bo ktoś wytknął , że jedzenie było monotonne.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka