Dodaj do ulubionych

Rodos pogoda przełom maj/czerwiec

04.02.11, 11:45
witam

chodzi mi o odczucia turystów którzy tam byli w tym okresie temp , wody , powietrza czy bardzo wietrznie ? Za linki gdzie można sprawdzić w tym okresie pogodę bardzo dziekuję bo potrafie je sam odnaleść . Z góry dzięki za odpowiedzi .
Obserwuj wątek
    • Gość: Gaja Re: Rodos pogoda przełom maj/czerwiec IP: *.146.135.32.nat.umts.dynamic.eranet.pl 04.02.11, 12:16
      Byłam 03-10.06.2010. Temperatura w dzień ok. 28 0. Dużo słońca. 03.06 do godz. południowych słońce za chmurami i 06.06. cały dzień. Poza tym słonce od wschodu do zachodu. meltemi wiał przez cały czas, 2 wieczory dość mocno. temperatura wody w morzu 18 0.
      Byłam od zawietrzenej, okolice Kalithea.
      sprawdzałam pogodę na onet, pogoda, była na 10 dni i w zasadzie się sprawdziła. Poza opadami, które prognozowali na 1 dzień ( niewielkie), a nie było wcale.
      • flyr Re: Rodos pogoda przełom maj/czerwiec 04.02.11, 14:02
        a woda w basenach ? Da sie spokojnie kapać i jak z opalankiem ?
        • Gość: Gaja Re: Rodos pogoda przełom maj/czerwiec IP: *.182.138.176.nat.umts.dynamic.eranet.pl 04.02.11, 14:57
          Opalanie jak najbardziej.
          Co do kąpieli, ja lubię ciepła wodę. Mieszkam nad Bałtykiem i zimnej mam pod dostatkiem.
          Więc do morza wchodziłam, ale się nie mogłam zanurzyć. Chociaż sporo ludzi się kąpało.
          W basenach się kąpałam, ale czekałam do południa, aż słońce nagrzało wodę. Wtedy było 23-24 0.
          Ale proszę pamiętać, że kiedy wieje meltemi możliwość kąpieli w morzu zależy w ogóle od położenia hoteli. Te po wschodniej stronie wyspy bez problemu.
          Od zachodu, przy silniejszym wietrze często nie można wejść do wody, bo bardzo duże fale.
          Na Rodos meltemi jest bardziej odczuwalne niż np. na Krecie. Stąd raj dla surfujących.
          • flyr Re: Rodos pogoda przełom maj/czerwiec 04.02.11, 15:07
            dzięki będę po tej mniej wiejącej stronie . Generalnie juz byłem kiedyś na Rodos ale w lipcu i tak do końca nie wiedziałem czego sie spodziewać po pogodzie . W każdym razie dzięki za info rozwaiłaś moje wątpliwości . Pzdr
    • Gość: turysta Re: Rodos pogoda przełom maj/czerwiec IP: *.devs.futuro.pl 07.02.11, 11:09
      byłem na rodos na poczatku czerwca było gorąco w sumie nie na darmo nazywaja je wyspą słońca
    • pinkyandspinky Re: Rodos pogoda przełom maj/czerwiec 18.02.11, 12:19
      To zalezy z ktorej strony.
      Poludnie to mekka winderfingowcow wiec tam wieje - tak samo od strony przesmyku z turcja.
      Ale wybrzeze po tej stronie co jest Lindos masz osloniete i morze cieplejsze i wiatru nie ma.
      Woda - ja bylem kolo 10 czerwca - 30 min posiedzisz ale zupa to to nie jest jeszcze. Ale ok.
      Co do temperatur - na niebie zero chmur wiec jak znajdziesz oslonieta zatoke po tej stronie co pisalem to dla nas slowian jest tak akurat.
      Ja bylem po tej wietrzenej stronie - bo windserfing. Kalitheea bodajze. Do rodos blisko. Woda metna bo dno bardziej piaszczyste i z powodu fal robil sie ciut belt.
      Ale na druga strone przez wyspe bylo 30 min skuterem i tam piekna zatoka. Wiec luz. A o tej porze na plazach bedziesz mial luzik ...
      • Gość: greeko Re: Rodos pogoda przełom maj/czerwiec IP: *.adsl.inetia.pl 19.02.11, 14:34
        Ja bym wybrał jednak drugą połowę czerwca , byłem na przełomie maja czerwca rok temu to zdarzyło mi się przeżyć :-) nawet grad trwało to minutę, a później cały dzień padało

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka