Dodaj do ulubionych

Lindos Princess - kilka pytań

09.02.11, 12:18
Rozważam wybór tego hotelu na wakacje z dwójką dzieci (4lata i rok). Wiem że na forum było już dużo napisane na temat tego hotelu i wszystkie posty przeczytałam. Niestety w kilku istotnych dla mnie kwestiach znalazłam sprzeczne informacje - dlatego też prosze osoby które były w tym hotelu o odpowiedź na następujące pytania?
1) Czy plaża jest rzeczywiście piaszczysto-żwirkowa, czy jednak przeważają kamienie? Jak jest na linii wody?
2) Czy tuż przy hotelu jest coś więcej niż kilka sklepów? Jakieś tawerny?
3) Czy do Lardos można dojść spacerkiem? W katalogu jest informacja że do Lardos jest 1km, ale jak to wygląda w praktyce?

Będę wdzięczna za każdą konkretną informację
Obserwuj wątek
    • Gość: maja Re: Lindos Princess - kilka pytań IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.02.11, 12:23
      Ja również się tam wybieram. Kiedy planujesz wyjazd?
    • Gość: Gaja Re: Lindos Princess - kilka pytań IP: *.146.190.216.nat.umts.dynamic.eranet.pl 09.02.11, 19:56
      1. Plaża to szary, gruby piasek. Miękki, ale brzydki. W wodzie żwirek przy brzegu, potem coraz więcej kamieni. Buty do wody, zwłaszcza dla małych dzieci wskazane. Tym bardziej, że przydają się bardzo dzieciom w basenach ( śliskie kafle, więc buty niezbędne). Dla dzieci mogą to być sandały gumowe lub plastikowe. W Polsce duży wybór. Na miejscu można kupić w hotelowym sklepie, ale nie zawsze są dla dzieci potrzebne rozmiary.
      2. Louthrika, to mała wieś. Ciągnie się wzdłuż przelotowej drogi z Kiotari ( i Prasonissi) do Lindos i miasta Rodos. Miejscami brak chodnika, a ruch na tej drodze dość intensywny. We wsi kilka sklepów, ze 4 tawerny. Większość hoteli we wsi jest na all inclusive, stad mała ilość tawern.Ceny w sklepach na zewnątrz i w sklepach we wsi w zasadzie te same. I wybór artykułów podobny.
      3. Lardos w bok od wsi . Spacer pieszo utrudniony, bo brak chodników. Najlepiej taxi lub wypożyczonym autem.Lardos to większa wieś, jest więcej sklepików, apteka, sporo tawern. Polecam Lindos!!!. Cudne miejsce do spacerów ( atmosfera wieczorami zwłaszcza, chociaż latem nawet wieczorami w ciasnych uliczkach gorąco). Naprawdę chce się tam spacerować. Mnóstwo tawern, barów, sklepików.Dojazd autobusem KTEL ( miejscowy odpowiednik naszego PKS), powrotny przystanek też obok hotelu. Cena w zeszłym roku 1,5 € od osoby w jedną stronę. W Lindos staje na dużym placu w dole. Rozkład autobusów w recepcji. Bilet kupuje się u kierowcy. Kupując powrotny proszę podać nazwę hotelu Lindos Princess. Na ogół kierowcy wywołują wtedy nazwe hotelu przed przystankiem, wygoda.
      Polecam też bardzo taxi. Cena 10 € za kurs w 2010 r. Zamawiać można w recepcji. Postój taxi na powrót na tym samym placu na dole ( stamtąd wiodą wszystkie drogi do centrum Lindos i na wzgórze).
      Odradzam dojazd wynajętym autem, bo na dole, na tym placu można tylko wysadzić pasażerów, a potem kierowca musi wrócić na górę i szukać wolnego miejsca na parkingach. Ale oczywiście można i tak.
      • kornelka01 Re: Lindos Princess - kilka pytań 10.02.11, 08:44
        Dziękuję za wyczerpujące informacje.
        Wakacji w tym hotelu jeszcze nie wykupiłam i mam coraz więcej wątpliwości. Mnie zniechęcają kamienie w wodzie, a męża mała ilość tawern w pobliżu hotelu i konieczność poruszania się tylko autobusem/samochodem,
        Jeżeli jednak zdecydujemy się na wyjazd to będzie to przełom sierpnia i września.
        • Gość: Gaja Re: Lindos Princess - kilka pytań IP: *.147.153.169.nat.umts.dynamic.eranet.pl 10.02.11, 09:21
          Moim zdaniem Lindos Princess to fantastyczny hotel, ze świetnym wyposażeniem. Dla dzieci mnóstwo atrakcji.
          Większość hoteli na wyspach greckich położona jest w małych wsiach ( chodzi o duże kompleksy). Tak jest i na Rodos. Poza tym piękne plaże ( z przewaga piasku) sa na południu wyspy (Lardos Beach z Lindos Princess, Kiotari kilka ładnych hoteli) i na północy wyspy.
          Większe miejscowości na Rodos, które może będą Wam odpowiadać, to: Faliraki, Kolymbia, Ixia no i oczywiście miasto Rodos. Tui ma i w tych miejscowościach całkiem sympatyczne hotele. Z uwagi na dzieci polecam Grecotel Rhodos Royal. I plaza piaszczysta, blisko do atrakcji miejscowości ( tawerny i duży Water Park) i sam hotel dobry.
          • Gość: aniab_24 Re: Lindos Princess - kilka pytań IP: *.ip.netia.com.pl 10.02.11, 18:20
            Hotel jest świetny - potwierdzi to każdy , kto tam był. Plaża naprawdę nie jest tragiczna - na Rodos raczej trudno o bałtyckie, piaszczyste plaże, zawsze są jakieś kamienie. Trzeba miec buty i po sprawie, przydają sie równiez dlatego, że piasek jest mocno nagrzany. Co do tawern - je mozna odwiedzić wtedy gdy wypozyczysz autko na 3 - 5 dni i spokojnie pojeździsz po wyspie. W małych wioskach, w tawernach najlepsze jedzenie pod słońcem. W hotelu poza główną restauracją są jeszcze chyba dwie typu "a la carte", gdzi po wcześniejszej rezerwacji mozesz zjeść kolację - co prawda z tego co pamiętam raz na pobyt, ale zawsze.
            • e_podmiejska Re: Lindos Princess - kilka pytań 12.02.11, 11:08
              Podczepię się też pod ten wątek, bo mam pytania dot. hotelu. Chodzi mi o wielkość pokoi standardowych (dwójka z dostawką). Wybieramy się 5-latką więc na 2 tyg. przydałoby się trochę przestrzeni. W jakim biurze będziecie wykupować wypoczynek w tym hotelu, bo ja znalazłam atrakcyją cenowo ofertę w Grekosie. Czy jest możliwość parkowania wypożyczonego autka na terenie hotelu?. I jeszcze jedno - czy w hotelu jest wypożyczalnia i jak kształtowały się ceny mniejszych aut z klimą na 2-3 dni, no i oczywiście jaka jest cena benzyny? W obiegłym roku byłam na Krecie i o kryzysie nikt tam nie słyszał a jak to wygladało na Rodos? Pozdrawiam
              • e_podmiejska Re: Lindos Princess - kilka pytań 12.02.11, 15:15
                nawiązująz do powyższego mam jeszcze jedno pytanko jak wygląda dostawka w dwuosobowym pokoju, czy jest to jakaś polówka czy mobilne łóżko z grubym materacem? Z góry dzięki
              • Gość: aniab_24 Re: Lindos Princess - kilka pytań IP: *.ip.netia.com.pl 14.02.11, 08:41
                Co do pokoju 2 + dostawka to się nie wypowiem, bo my mieliśmy rodzinny. Dwójki z dostawkami są w budynku głównym, tyle wiem. Ten hotel miał też neckermann i w zeszłym roku był tańszy w necku niż w grekosie. Przy hotelu jest duży parking. Polezam wypożyczanie auta u Greka, który ma swoje stanowisko w holu wejściowym hotelu. Wiem, że zwykle w hotelach ceny są wyższe, ale nie w tym przypadku. Mój mąż porównywał oferty z innymi wypożyczalnniami i u tego Greka były takie same ceny, no a wygodnie , bo na miejscu i dodatkowo Grek zna trochę polksi i jest super miły. Cen niestety juz nie pamiętam (byliśmy w 2009r.) Na spokojne zwiedzenie wyspy wystarczy 3 dni - spokojna jazda, z przerwami na co ładniejszych plażach, tak , żeby córcia się nie zmęczyła. Do Lindos najlepiej podjechać autobusem , przystanek przed hotelem.
            • kornelka01 Re: Lindos Princess - kilka pytań 13.02.11, 07:21
              Szukam fajnego miejsca na wakcje z dziećmi, niekoniecznie na Rodos. Poprzednie wakacje spędzilismy na Krecie (Stalida) piasek był drobny i w sam raz do zabawy dla dzieci. Plaża nie musi być piękna, jednak kamienie przy małych dzieciach mnie zniechecają.
              Poszukam jednak jeszcze jakiegoś hotelu na obrzeżach wiekszej miejscowości. Mąż lubi różnorodnośc i konieczność jedzenia kolacji codziennie w tym samym miejscu zniechęciła go niestety do tego hotelu.

• e_podmiejska Re: Lindos Princess - kilka pytań 13.02.11, 10:09
                Ja opcjonalnie rozważam jeszcze Riu Cypria Bay z Triady (cena podobna), ale chyba pozostanę przy Lindos Princess. Jeszcze na Rodos nie byliśmy, jest co pozwiedzać we własnym zakresie a przy dziecku w wieku 5 lat to najlepsza forma. Na Cyprze też jes wiele fajnych miejsc do zobaczenia ale te odległości?
                • e_podmiejska Re: Lindos Princess - kilka pytań 14.02.11, 12:09
                  Klamka zapadła jedziemy do Lindos Princess Beach!!! już kupione.
                  W tym roku w Grekosie jest najtaniej, potem cenowo jest TUI a niestety najdrożej w Necku. Zmienia się to wszystko co roku.
                  • mama_pyzuni Re: Lindos Princess - kilka pytań 14.02.11, 15:04
                    U nas dla rodziny 2+3 cenowo zdecydowanie najkorzystniej Neckermann. W Grecosie na 2 tygodnie wyszło ponad 20 tysięcy. Poza tym Neckermann jako nieliczny ma opcję wyjazdów 7,9,12 i 14 dniowych (dla nas 14 dni to za dużo)

Z ciekawości weszłam na stronę TUI i tam 7-dniowy pobyt dla 2 dorosłych i 2 dzieci wyceniło nam na 11670 :-/ Za takie same pieniądze mam 9 DNI dla dwójki dorosłych i TRÓJKI dzieci w Neck.
                    • e_podmiejska Re: Lindos Princess - kilka pytań 14.02.11, 20:06
                      Być może w takiej konfiguracji rodzinnej inne biuro jest korzystniejsze, nasza rodzinka do 2+1 (5 lat), więc w Grecosie przelicznik był korzystniejszy, a poza tym dodatkowo wycieczka gratis (uroki miasta Rodos), jakiś prezent (plecak), gwarancja niezmienności ceny i bezkosztowa zmiana rezerwacji i inną itp. ......
                  • Gość: aniab_24 Re: Lindos Princess - kilka pytań IP: *.ip.netia.com.pl 14.02.11, 15:23
                    Przekonasz sie , że wybór trafiony - miłego urlopu
                    • Gość: Gaja Re: Lindos Princess - kilka pytań IP: *.146.201.47.nat.umts.dynamic.eranet.pl 14.02.11, 22:41
                      Różnice cen nie biorą się z sufitu. Ważne jest, jakie typy pokojów klient danego biura otrzyma na miejscu. Czasami można się naciąć. Ale hotel jest super, zwłaszcza dla rodzin z dziećmi, potwierdzam.
                      • kinia117 Re: Lindos Princess - kilka pytań 04.03.11, 15:41
                        my jedziemy do lindos pricness 12-19 czerwca z 5latka. Kupilismy tydzien z neckermanna pokoj rodzinny wyszlo 8900. Jedziemy z 2 i 5latka. Towrzysze mile widziani:) Tui bylo ponad 1000zł drozsza. Ale mam nadzieje ze nie dostaniemy najgorzej polozonego pokoju:) no i zakladam ze jak najmniej czasu spedze w pokoju. Jakby ktos napisal na co wydaje sie kase w hotelu? slyszalam ze jest tam jakies wesole miasteczko dodatkow platne. Chce mniej wiecej podliczyc z jakiego rzedu wydatkami powinnam sie liczyc.
                        • Gość: e_podmiejska Re: Lindos Princess - kilka pytań IP: *.siedlce.domtel.com.pl 12.03.11, 19:39
                          Mam pytanie natury technicznej - ile tak mniej więcej trwa transfer do hotelu z lotniska. Czytałam, że może to trwać nawet 1,5 godz. czy to prawda ? Wiem, że może być po drodze wysadzanie turystów po drodze, ale odległość ok. 50 km? i tyle czasu?
                          • anula-8 Re: Lindos Princess - kilka pytań 17.03.11, 08:25
                            transwer trwal 1godz 15 minut po drodze zatrzymywalismy sie w 4 hotelach .wysadzanie gosci idzie szybko ale niektore ulczki sa tak waskie ze troche to trwa zanim autokar przejedzie
                        • nel.w Re: Lindos Princess - kilka pytań 14.03.11, 08:48
                          Tak, TUI było jakieś 1100 zł droższe gdy my robiliśmy rezerwację pod koniec lutego na termin 19-26 czerwiec więc również zarezerwowaliśmy w Neckermannie (też pokój rodzinny 2 os. + dziecko).
                          • e_podmiejska Re: Lindos Princess - kilka pytań 16.03.11, 20:53
                            Do Kogoś kto tam już był - Jak wygląda sprawa z ręcznikami plażowymi, są dostępne w hotelu i w jakiej cenie i czy jest możliwość ich wymiany na czyste? Nie bardzo chce mi się upychać do bagażu swoje.
                            • Gość: aniab_24 Re: Lindos Princess - kilka pytań IP: *.ip.netia.com.pl 16.03.11, 22:37
                              Są dostępne , z tego co pamiętam za jakąś mała kaucją (nie pamientam ile, oddawali na koniec pobytu). Wymiana co trzy dni - nie ma sensu zabierać z domu.
                              • e_podmiejska Re: Lindos Princess - kilka pytań 17.03.11, 09:25
                                Dzięki za powyższe info. Mam jeszcze pytanko dot. miejscowości Lardos - wyczytałam, że położona jest jakieś 2 km od hotelu, czy mozna tam wybrać się na wieczirny spacer, czy raczej w grę tylko taxi albo autobus?
                                • Gość: aniab_24 Re: Lindos Princess - kilka pytań IP: *.ip.netia.com.pl 17.03.11, 11:10
                                  Można - my bylismy z dziećmi, jakieś pół godziny wolnym krokiem. Przez fragment drogi jest nawet chodnik, ale sama wioska raczej mało ciekawa. Jeden spacer wystarczy.
                                  • Gość: zuza Re: Lindos Princess - kilka pytań IP: *.siedlce.domtel.com.pl 11.04.11, 19:01
                                    czy ktoś jeszcze do tego hotelu?
                                    • przemek34 Re: Lindos Princess - kilka pytań 11.04.11, 20:22
                                      Ja z żoną i córką 30 maja z W-wy. Szukałem ( na początku stycznia ) czegoś w dobrym standardzie i kolega podesłał sms-em ten hotel, był tam dwa lata temu. A więc nie zastanawiając się zrobiłem od razu rezerwację ( no trochę oczywiście poczytałem ;-) ).

Przemek
                                      • e_podmiejska Re: Lindos Princess - kilka pytań 15.04.11, 21:15
                                        Pytanko do Tych, którzy już gościli w tym hotelu: czy nie ma problemu z posiłkami i napojami w sytuacju gdy o tej 12,00 kończy sę doba hotelowa w wylot jest po 19,00. Parę godzin, a przynajmniej te 4, trzeba jeszcze spędzić w hotelu do chwili transferu. Dobrze by było gdyby udało się zjeść jeszcze obiadek , szczególnie chodzi mi o dziecko. Różnie z tym bywało w hotelach, w których już wypoczywałam, dlatego będę wdzięczna za tę informację.
                                        "LOS SPRZYJA PRZEZORNYM"
                                        • Gość: aniab_24 Re: Lindos Princess - kilka pytań IP: *.ip.netia.com.pl 16.04.11, 11:27
                                          Nam nie zabrali opasek, więc nie było zadnych problemów z jedzeniem. Dodatkowo dla gości wykwaterowanych z pokoju jest pomieszczenie na bagaże obok recepcji oraz duza sala z wygodnymi kanapami, Tv, kawa, napojami, były tez jakies ciastka.
                                          • e_podmiejska Re: Lindos Princess - kilka pytań 17.04.11, 11:32
                                            Dziękuję za tę informację. Z pokojami dla wykwaterowanych i miejscami na bagaż to stanadard. Ale miło, że pomyśleli też o kawie i ciasteczkach :)))) A dziecko jak zje obiadek to też spokojniej zniesie podróż.
                                            • Gość: Gaja Re: Lindos Princess - kilka pytań IP: *.205.102.80.nat.umts.dynamic.eranet.pl 19.04.11, 20:40
                                              Można spróbować w recepcji przedłużyć pobyt w pokoju. Jest to możliwe w miarę wolnych pokojów, za opłatą. Ja zapłaciłam ostatnio ( 2 lata temu) 35 € ( do godz.17).
                                              • e_podmiejska Re: Lindos Princess - kilka pytań 20.04.11, 19:59
                                                już tam kiedyś korzystałam z przedłużenia pokoju w Turcji, ale na 4 godziny nie widzę takiej potrzeby, da się przetrzymać zwłaszcza, że jak wynika ze wstępnych prognoz będą to godziny słoneczne. Będzie więc można jeszcze skorzystać z ciepełka, zwłaszcza, że wracamy 12 września :)))))
                                                • Gość: elaP Re: Lindos Princess - kilka pytań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.11, 09:50
                                                  Może ktoś coś jeszcze w temacie tego hotelu?????
                                                  • Gość: e_podmiejska Re: Lindos Princess - kilka pytań IP: *.siedlce.domtel.com.pl 03.06.11, 22:47
                                                    Czy ktoś z Was przebywając w tym hotelu korzystał z wycieczki fakultatywnej na wyspę Symi???? Jeśli tak, to miałabym zapytanie dot. przebiegu tej wycieczki, godziny wyjazdu z hotelu i powrotu. Ewentualnie prosiłabym również o wrażenia z tej eskapady. Pytam o tę wycieczkę z tego właśnie hotelu, bo myślę, że wtedy uzyskam miarodajne info dot. czasu jej trwania, co przy 5-letnim dziecku jest istotne:)))))
                                                  • Gość: dz Re: Lindos Princess - kilka pytań IP: 160.62.4.* 06.06.11, 18:11
                                                    wybieram się tam 10.06.2011 z Poznania, ktoś jeszcze?
                                                  • Gość: aniab_24 Re: Lindos Princess - kilka pytań IP: *.ip.netia.com.pl 06.06.11, 19:28
                                                    Bylismy na Symi gdy po raz pierwszy spędzaliśmy urlop na Rodos. Byliśmy wtedy w miejscowości Faliraki. Wykupiliśmy wycieczkę w lokalnym biurze, rano przyjechał po nas autobus, zawiózł do portu w Rodos. Młodszy syn miał wtedy 4 latka. Wyspa symi BARDZO gorąca, nawet jak dla mnie a jestem wyjątkowo ciepłolubna. Miejsce urokliwe, piekne pastelowe domki. Ale w sumie wycieczka bez zachwytów - mimo, że miejsce jest klimatyczne, wycieczka męcząca, pamiętam z niej głównie podróz promem, bo ona zajmuje najwięcej czasu. Mały przezył bez problemów, i wczesne wstawanie, i podróz promem, i gorąco. Gdyby mnie ktoś spytał czy mając ta wiedzę zdecydowałabym się na tę podróz, to pewnie odpowiedziałabym, że raczej tak, bo cóż najlepiej mimo wszystko przekonac się samemu i zobaczyć to miejsce ... :-)
                                                  • Gość: e_podmiejska Re: Lindos Princess - kilka pytań IP: *.siedlce.domtel.com.pl 06.06.11, 21:33
                                                    dzięki za informację:))))
                                                  • Gość: zuza Re: Lindos Princess - kilka pytań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.11, 12:33
                                                    Może już ktoś wrócił w tym sezonie z tego hotelu? Jak wrażenia? Hotel trzyma nadal swój poziom?
                                                  • kinia117 Re: Lindos Princess - kilka pytań 10.06.11, 23:23
                                                    podbijam pytanie bo wylatuje juzwniedziele na co zwrocic uwage?
    • muchomorek23 strój do kolacji 11.06.11, 19:34
      Czy to prawda, że do kolacji obowiązuje formalny strój czyli długie spodnie dla mężczyzn?
      • e_podmiejska Re: strój do kolacji 11.06.11, 19:45
        Z tego to wyczytałam w katalogu to taaaak!!!! To w sumie sztywna zasada w hotelach greckich
        !!!!
      • Gość: aniab-24 Re: strój do kolacji IP: *.ip.netia.com.pl 11.06.11, 21:23
        Mój maz miał długie - takie lekkie, lniane
        • Gość: dz Re: strój do kolacji IP: *.adsl.inetia.pl 18.06.11, 20:33
          wróciłem dziś, na kolację chodziłem w krótkich do kolan - w długich to przegięcie, a jak ktoś chce schudnąć - lepiej niech zostanie w domu
          • Gość: Gaja Re: strój do kolacji IP: *.204.56.215.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 22.06.11, 10:39
            Drogi Gościu, długie spodnie dla panów to nie przegięcie, ale kwestia obyczaju.
            Ponieważ obowiązują w czasie wieczornego posiłku przyjęło się, że panowie je wkładają. Można kupić lekkie bawełniane i na pewno się mężczyzna w nich nie zgrzeje.
            Już tak to jest przyjęte. Może nie każdemu widok męskich nóg dodaje apetytu?
            Oczywiście można te zwyczaje ignorować. To kwestia smaku. Jak w krótkich spodniach, to czemu nie w slipach kąpielowych? Jeszcze wygodniej!
    • mama_pyzuni Do KINIA117 21.06.11, 14:50
      Jak było????
      Opisz proszę czy podobało się i Wam i dzieciom? Jak z wyżywieniem, atrakcjami, wyposażeniem i standardem pokoi.
      Może jakieś cenne rady...
      My ruszamy w piątek z trójką dzieci (3, 6, 9 lat)
      • w_isienka mama_pyzuni 23.06.11, 16:56
        Może napisz też swoje wrażenia po powrocie - my będziemy tam we wrześniu :)
        no i ciekawe jak z tymi dostawkami???
        • e_podmiejska Re: mama_pyzuni 02.07.11, 16:37
          Może Ktoś coś nowego w temacie tego hotelu napisze????
        • mama_pyzuni Re: mama_pyzuni 05.07.11, 00:23
          Jestem!!
          Wróciliśmy wczoraj w nocy, zachwyceni, wypoczęci, opaleni i pełni wrażeń. Tylko pozytywnych!!!!
          Hotel rewelacyjny - fakt, że ogromy, na dodatek w tym roku jeszcze bardziej rozbudowany, myślę, że w czasie naszego pobytu było w nim ponad 2000 osób, to na codzień się tego mocno nie odczuwa.
          Zacznę od początku - zajechaliśmy w nocy i pierwsze wrażenie naprawdę zachwycające - piękny kompleks, oświetlone baseny, podświetlane fontanny, alejki, wszędzie czysto, mnóstwo zieleni. Dostaliśmy pokoje w nowiutkim budynku (oddany do uzytkowania tydzień wczesniej, w naszym studio nawet nikt przed nami nie mieszkał), pokoje urządzone ładnie (mieliśmy studio - 2 pokoje przedzielone drzwiami przesuwanymi, do tego mały przedpokój z szafą i łazienką z dwiema umywalkami i wanną. Toalety "europejskie" - bez bzdurnych nakazów niewrzucania papieru do sedesu :-)
          Pokoje sprzątane codziennie - codziennie zmieniana pościel, ręczniki w razie potrzeby. Przy pokoju mały taras/balkon - w zależności od tego czy pokój był na parterze czy na piętrze, na tarasie leżak, krzesełka, stolik.
          Pokój z tv.
          Baseny w liczbie 6 (w tym jeden malutki i płyciutki dla maluszków i drugi też niewielki o głębokości max bodajże 70 cm - ulubiona "rybka" mojego najmłodszego) - pozostałe duże o zróznicowanej głębokości, z atrakcjami typu zjeżdzalnie (zarówno takie dla dzieci jak i dla starszych).
          Przy basenach bary z napojami i alkoholami i większy snack bar z jedzeniem, owocami, napojami, lodami.
          Jedzenie ogólnie super, choć czasem słyszałam narzekania z sąsiednich stolików, że nie ma czym karmić dzieci, że dzieci wybrzydzają itp. Baaaardzo duży wybór makaronów, sosów do spagetti, zapiekanek, ryb, mięs (przepyszne - duszone, pieczone, świetnie doprawione i rozpływające się), potraw z owocami morza, jakieś zupy, placuszki, racuszki (na słodko i pikantnie), full warzyw i owoców, sery itp.. Do obiadu i kolacji wina w głównej restauracji.
          Moje dzieci są wybredne, a naprawdę do wielu potraw dały się przekonać, ale widziałam, że przy niektórych stołach królowały non-stop frytki i nuggetsy :-(
          Desery - ciasta, ciasteczka, galaretki, lody - nie wszystko mi smakowało, bo ciasta bardzo słodkie i z tłustymi kremami, ale np. tiramisu pyszne. No i galaretki jedzone przez moje dzieci 2 razy dziennie.
          Sniadania z innym menu - pieczywo, jajka w różnej postaci, wędliny, sery, jakieś kiełbaski, smażony bekon, naleśniki i wybór różnorodnych dżemów, płatki z mlekiem, musli, francuskie rogaliki, tosty.
          Brakowało nam trochę takiego jedzenia na kolację, bo dzieci domagały się czasem zwykłych kanapek, a tu kolacja na goraco z daniami obiadowymi.
          Do kolacji strój bardziej elegancki (panowie długie spodnie!), ja chodziłam w zwykłych letnich sukienkach, ale widziałam wiele pań w sukniach wieczorowych i lśniącej biżuterii :-)
          W hotelu głównie rodziny z dziećmi, bardzo mało młodzieży, trochę starszego pokolenia.
          Animacje fajne - codziennie (oprócz sobót) mini-disco i wieczorne show w amfiteatrze, w soboty wieczór grecki z tańcami i pokazem sztucznych ogni, w ciągu dnia turnieje siatkówki, wodny aerobik i inne atrakcje w których nie braliśmy udziału. Wśród animatorek jest Polka (Ewelina - Evi), na recepcji pracuje Monika (w razie problemów z dogadaniem się trzeba poprosić o zawołanie jej), podobno w klubie dla dzieci też jest Polka - Magda, ale moje dzieci wolały basen niż rysowanie :-)
          Na terenie kompleksu jest spory plac zabaw z różnymi huśtawkami, zjeżdżalniami, domkami, bujakami itp.
          Do plaży przysłowiowy rzut beretem, z naszego pokoju trochę może ponad 50 metrów, zresztą tam wszędzie jest blisko, plaża wiadomo - kamienisto - żwirkowo - miejscami piaszczysta, ale moje dzieciaki i tak biegały bez butów :-). Morze piękne, czyste i cieplutkie.
          Przy plazy i basenie parasole i leżaki - i tu zaczynał się mały problem, bo niestety sporo osób pędziło rano przed śniadaniem z ręcznikami i leżaki zajmowało na cały dzień (schodzili na posiłki zostawiając wszystko na 2-3 godziny na leżakach...). Czasem było tak, że siedzielismy kilka godzin przy basenach a dookoła nas dziesiątki "pozajmowanych" leżaków przy których nikogo w ogóle nie było..... a my w 5 osób męczyliśmy się na dwoch cudem gdzieś zdobytych... To samo na plazy...
          Inny mały zgrzyt to stoliki w restauracji - my jako 5 osobowa rodzina potrzebowaliśmy większego stołu (a tych było mniej niż 4-osobowych) - a tu wszystkie duże zajęte i siedzą przy nich np. 2-3 osoby. No i panie z obsługi rozkładają ręce, pokazując że niestety tak się usadzają i one za bardzo nie mogą im zabronić. A my stoimy z dziećmi i musimy czekać na zwolnienie stolika. Na szczęście tylko 3 razy było tak, że to czekanie trwało więcej niż 10 minut.
          Ogólnie hotel na pewne 4,5 gwiazdki, niewykluczamy, że za rok również tam pojedziemy :-)
          Tyle opisu "na gorąco" jak macie jakieś pytania to chętnie odpowiem!
          • nel.w Re: mama_pyzuni 05.07.11, 08:01
            My wróciliśmy w ubiegłą niedzielę 26.06 z Lindos Princess. Wszystko co pisze mama_pyzuni zgodne – potwierdzam. Hotel przepiękny i bardzo duży.

Z tego co mogę dodać jeszcze od siebie to: temperatury 36-37 stopni od rana do wieczora. Ze względu na temperatury w ciągu dnia chciało się korzystać tylko z basenów bądź plaży i morza .

Plac zabaw wyłożony jest „gumową posadzką” więc to wszystko łącznie ze zjeżdżalniami i huśtawkami było mocno nagrzane i do użytku nadawało się dopiero pod wieczór czyli po godz. 18.00-19.00. Moim zdaniem ten plac zabaw powinien być zadaszony aby uzyskać choć trochę cienia w ciągu dnia.

Mini wesołe miasteczko czynne było również od godzin mocno popołudniowych. W tym czasie rozkładany był dmuchaniec i uruchamiana reszta sprzętów czyli samochodziki, wodoloty i bardzo powolna kolejka. Dzieciom bardzo się podobało.

Na terenie hotelu znajduje się również miejsce do gry w mini golfa, do gry w piłkę oraz korty tenisowe.

Hotel położony jest w bardzo spokojnej okolicy. Przy hotelu kilka sklepików ale we wszystkich jest to samo. Tak jak pisali poprzednicy można wybrać się do Lardos lub Lindos bo są stosunkowo nie daleko. Na dalsze zwiedzanie warto wypożyczyć samochód.

Pokoje duże (również mieliśmy rodzinny z tarasem). Sprzątane codziennie, codziennie również wymieniane ręczniki. W łazience suszarka, a z kosmetyków jedynie mydło. Co drugi dzień uzupełniane napoje w lodówce. W pierwszej chwili wydaje się że nie ma otwieracza do butelek - wszystkie napoje są w butelkach. Jednak jest ale ukryty na ścianie w łazience.

Ręczniki kąpielowe wydawane są na kupon otrzymany przy meldowaniu się w recepcji. Punkt odbioru i wymiany ręczników znajduje się na poziomie -1 przy basenie krytym.
    • Gość: yec Re: Lindos Princess - kilka pytań IP: 178.73.49.* 03.07.11, 17:54
      jaka cena na Akropol w Lindos?
      • Gość: zuza Re: Lindos Princess - kilka pytań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.11, 15:33
        Jak czytam Wasze powyższe wrażenia z wakacji to nie mogę doczekać się już swojego wyjazdu. Wszytko wskazuje, że wybór hotelu był dobry:)))
        • e_podmiejska Re: Lindos Princess - kilka pytań 07.07.11, 22:24
          Czy to mini wesołe miasteczko dla maluchów jest na terenie hotelu, czy też poza nim ale w niedużej odległości? Jakie są tam atrakcje? Chodzi mi o przyjemności dla 5-latki:)))
          • Gość: mama_pyzuni Re: Lindos Princess - kilka pytań IP: 83.1.195.* 07.07.11, 23:35
            Jest na terenie hotelu,niedaleko restauracji i amfiteatru, rozkładają się ok. 18-19.
            Atrakcji jest niewiele, ale są fajną odmianą po dniu plażowania.
            Wielki dmuchany "zamek" - naprawdę świetna zabawa dla dzieci w różnym wieku - cena 3 euro, nieograniczony czas zabawy.
            Baby kart - tor gokartowy - 3 euro za ok. 3-minutowy przejazd (jeździł już mój niespełna 3-latek i radził sobie ekstra :-)
            Spory basen z pływającymi łódkami, sterowanymi przez dziecko - to akurat cieszyło się najmniejszym zainteresowaniem.
            Mini-kolejka dla maluchów.
            • e_podmiejska Re: Lindos Princess - kilka pytań 08.07.11, 08:48
              Dzięki za odpowiedź:))) Z tego co piszesz to wynika, że to wesołe miasteczko faktycznie nie jest za duże, ale zawsze da się trochę dziecięcego czasu "zagospodarować" :))). Mam jeszcze pytanko, czy ta miejscowość Lardos wieczorami oferuje jakieś atrakcje typu fajna tawerna z muzyczką itp. (nie chodzi mi o dyskoteki), tak żeby posiedzieć... coś zjeść innego.... itp. Można tam kupić coś ciekawego? . Z oglądanych przeze mnie fotek wynika, że jest to raczej mała miejscowość ale mająca swój klimat, jest tam nawet mała fontanna itp.
              Pozdrawiam!
              • Gość: zuza Re: Lindos Princess - kilka pytań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.11, 12:58
                Czy są jakieś widoczne dysproporcje w przydzielaniu pokoi tzn. jeśli chodzi o biuro z którym się przyjechało? Czy turyści z TUI, Grecosa i Necka są traktowani tak samo w tej materii?
                • Gość: mama_pyzuni Re: Lindos Princess - kilka pytań IP: 80.51.74.* 09.07.11, 10:01
                  Przed wyjazdem ktoś chyba w innym wątku napisał (wziełam to do siebie), że jeśli jedzie się z biura, które w danym hotelu ma najniższe ze wszystkich polskich biur ceny to nie ma się co łudzić, że będzie się traktowanym tak samo.....
                  Jedyna rzecz, jaką można "różnicowac" gości to pokój - a jak pisałam, my dostaliśmy nowiutkie studio, w którym nawet nikt przed nami nie mieszkał (korki w odpływach umywalki owinięte były jeszcze folią). Mimo, że byliśmy z Neckermana, a oni mieli (jak dla naszej rodziny) najkorzystkiejsze ceny.
                  Znajomi byli z Grecosa i mieli również dobry pokój. Myślę, że tam standard jest równy we wszystkich pokojach.
                  • zuzka-2006 Re: Lindos Princess - kilka pytań 14.07.11, 14:33
                    Do osób, które były!!!
                    Może macie rozeznanie - ile orientacyjne może mieć pow. pokój 2-osoby (standard) w części hotelowej. Czy będzie dosyć wygodny dla rodziny 2+1. Nie mogę na ten temat znaleźć konkretnej informacji, przeważnie są wypowiedzi na temat pokoi rodzinnych. Może ktoś pomoże w tym temacie?
                    A i jeszcze po ile aktualnie jest benzyna na Rodos i mniej więcej ile trzeba szkować na wypożyczenie auta na 2 dni z fotelikiem - chodzi o nieduży samochód Fypu fiat Panda czy Nissan Micra - oczywiście z AC ;)))) Z góry dziekuję za informacje
                    • Gość: gość Re: Lindos Princess - kilka pytań IP: *.icpnet.pl 14.07.11, 21:18
                      Właśnie wróciliśmy z 2 tygodniowego pobytu w Lindos Princess. Byliśmy tam także 2 lata temu. Ogólnie hotel - bajka. Wszystko na miejscu, komfortowe pokoje, czyste, z pełnym wyposażeniem (barek uzupełniany gratis co drugi dzień). Najkorzystniejsze są pokoje rodzinne, które składają sie z dwóch pomieszczeń przedzielonych drzwiami rozsuwanymi. Najmniejsze pokoje 2 osobowe, to ok. 12-13 m kw. - we wszystkich typach pokojów wyposażenie jest takie samo.
                      Samochód, od ok. 35 Euro na dzień (w tym przedziale była chyba Micra). My mieliśmy Nissana Note - 40 Euro/dzień; 80 Euro/2 dni; 110 Euro/3 dni. Benzyna - 1,6... Euro. Większość gosci wypożycza od Rodos Cars, które mieści się m. in. w Lobby hotelu (bardzo sympatyczny p. Anastasio), chociaż kazde biuro współpracuje ze swoja wypożyczalnią - ceny są generalnie podobne.
                      • zuzka-2006 Re: Lindos Princess - kilka pytań 15.07.11, 14:58
                        Dziekuję za obszerną informacje dot. wypożyczenia autka. Tylko nic dalej nie wiem jak faktycznie wygląda ta dwójka standardowa z dostawką. Może koś jeszcze napisze?????
                        • w_isienka Re: Lindos Princess - kilka pytań 12.08.11, 15:03
                          a kiedy jedziesz? też mnie to interesuje, ale my będziemy tam dopiero we wrześniu.
                          • zuzka-2006 Re: Lindos Princess - kilka pytań 12.08.11, 15:12
                            Ja ruszam na 2 tygodnie od 29 sierpnia, a Ty którego września??
                            • w_isienka Re: Lindos Princess - kilka pytań 12.08.11, 20:54
                              5 września na 2 tygodnie :) właśnie w pokoju z dostawką - i ciekawi mnie jak ta dostawka wygląda...
                              • w_isienka Re: Lindos Princess - kilka pytań 12.08.11, 21:01
                                pogrzebałam trochę w necie i znalazłam to:
                                www.holidaycheck.pl/data/urlaubsbilder/images/7/1156410178.jpg?25657
                                to jest pokój z dostawką z LPB
                                • w_isienka Re: Lindos Princess - kilka pytań 12.08.11, 21:03
                                  a to chyba ta dostawka jest złożona:
                                  www.holidaycheck.pl/data/urlaubsbilder/images/7/1157617709.jpg?25657
                                  • zuzka-2006 Re: Lindos Princess - kilka pytań 13.08.11, 10:14
                                    Ta dostaweczka to nie za "duża", ale dla mojej 5-latki będzie OK. Dla starszego dziecka pewnie byłaby nie za wygodna. A Twoje dziecię w jakim wieku???? Ja trochę żałuję, że nie wybrałam opcji z pokojem rodzinnym. Ale cóż, w końcu w pokoju nie mam zamiaru spędzać wczasów:))))
                                    • w_isienka Re: Lindos Princess - kilka pytań 13.08.11, 10:19
                                      3 latek, trochę sie boję, że spadnie...
                                      pokój rodzinny jednak jest nieco droższy...
                                      do zobaczenia w hotelu!
                                      lecisz z grecosa?
                                      • zuzka-2006 Re: Lindos Princess - kilka pytań 13.08.11, 14:31
                                        Tak, z Grecosa. Owszem rodzinny jest droższy, ale jak kupowałam wczasy w lutym to róznica nie była taka "rażąca". Ale co tam, najważniejsze dobrze się bawić:))))
                                        • e_podmiejska Re: Lindos Princess - kilka pytań 13.08.11, 16:43
                                          Przy okazji Waszych pogaduch i ja skorzystałam. Dowiedziałam się jak faktycznie wygląda ta dwójka standard z dostawką. Ja od 29.08- też rozpocznę, mam nadzieję miłe 2 tyg. w w tym hotelu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka