Dodaj do ulubionych

TRIADA oferta traf

IP: *.1.rev.vline.pl 12.02.11, 15:04
Czy ktoś z Was korzystał już z oferty traf z BP TRIADA?? Konkretniej chodzi mi o Kretę. Nie wiem czego za bardzo się spodziewać, czy oferta ta jest godna zainteresowania?? Czy może odpuścić sobie i poszukać jakiegoś konkretnego hotelu?? Dziękuję za odpowiedzi
Obserwuj wątek
    • Gość: MN Re: TRIADA oferta traf IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.11, 17:48
      Nie polecam TRAFu.
      Możesz trafić wspaniale, albo beznadziejnie. Np. hotel oddalony o 800 metrów od plaży.
    • Gość: kasiak Re: TRIADA oferta traf IP: *.adsl.inetia.pl 12.02.11, 18:49
      Zależy jaka kategoria, no i przed wszystkim na co się nastawiasz! Jeśli planujesz większość pobytu przeznaczyć na zwiedzanie wyspy a hotel ma być bazą wypadową to taka oferta traf jest dobra.
    • Gość: ola Re: TRIADA oferta traf IP: *.1.rev.vline.pl 13.02.11, 19:19
      bardzo dziękuję :)
    • gona31 Re: TRIADA oferta traf 14.02.11, 08:57
      dokładnie analizowałam ofertę traf bo też nad nią się zastanawiałam.Radzę Ci byś spojrzała na ten link:
      www2.triada.pl/prezentacja.php?AKCJA=REGION&TypWypoczynku=W&IdKatalogu=85&idRegionu=70
      to lista hoteli TRIADY na Krecie,są tam dokładnie opisane.Skoro to oferta TRAF to może trafisz do któregoś z tam wymienionych?
    • magdula43 Re: TRIADA oferta traf 14.02.11, 16:57
      nie chciałabym wogóle gdziekolwiek lecieć z triadą, a co dopiero do hotelu traf. Tragedia.
      • Gość: olo Re: TRIADA oferta traf IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.11, 08:33
        > nie chciałabym wogóle gdziekolwiek lecieć z triadą, a co dopiero do hotelu traf
        > . Tragedia.

No i po co takie ogólniki??? nie piszesz nic konkretnego! a może jesteś konkurencyjna firmą?

Ja byłem cztery razy z triadą, w tym dwa razy na traf i nie narzekam. wszystko było zgodne z umową, płaciłem nie wiele więc nie oczekiwałem "czerwonych dywanów" .
    • magdula43 Re: TRIADA oferta traf 15.02.11, 09:03
      widzisz, ja byłam z nimi w sumie trzy razy, raz na objazdówce - i tu było ok, na pobytówkach nie sprawdzili się, raz zmienili mi hotel, który sobie wybrałam, a kolejnym razem lepiej nie mówić, hotel który miał być 5*, zasługiwał może na 3. Zresztą kiedyś na jakimś formum czytałam wypowiedź jedengo z pracowników, że wystydzi się, ze pracuje dla takiego organizatora.
      • Gość: gosia59 Re: TRIADA oferta traf IP: *.dynamic.chello.pl 15.02.11, 12:50
        Jak ktoś chce jechać za grosze musi oczekiwać usług na poziomie płatności. Nie ma się co oszukiwac biura mogą obniżyć prowizje nawet do kosztów własnych. Ale nikt nie będzie do turysty dokładał. Jeżeli cena bardzo odbiega od cen ogólnych to standard też. Trudno płacić grosze i narzekać, że kafelki popękane i farba odchodzi.
    • Gość: slonce86 Re: TRIADA oferta traf IP: *.tktelekom.pl 14.03.11, 13:41
      Ja w zeszłym roku korzystałam z oferty Traf ale na Rodos. Jechaliśmy na last minute i do wyboru był tylko 1 hotel, który nie bardzo nam odpowiadał, więc stwierdziliśmy że zaryzykujemy z trafem-albo dostaniemy właśnie ten 100zł taniej albo jakiś inny. Okazało się że trafiliśmy do innego (był w katalogu), lepszego niż ten oferowany, więc byliśmy baaardzo zadowoleni. Trafiliśmy super:)
      I co najśmieszniejsze-kilka osób załapało się na drugi tydzień gratis, my niestety nie:(
    • Gość: lmamut Re: TRIADA oferta traf IP: *.158.217.149.pat.umts.dynamic.eranet.pl 20.03.11, 16:41
      Byłam w ubiegłym roku na Krecie na wyjeździe typu TRAF, było super, był to prawdziwy szczęśliwy traf.
      Mogłam tylko wybrać rejon Krety, w który chcę jechać - wybrałam Chanię. Konkretna miejscowość, położenie hotelu, standard to już przypadek, chyba, że jest opcja wyboru TRAFu: 3*, 4* czy 5*. Ale w zeszłym roku nie miałam opcji ilości gwiazdek TRAF-u na Krecie (np. do Turcji i Egiptu były wówczas opcje ilości gwiazdek trafu). Najważniejsze, aby nie być zawiedzionym, to trzeba nie liczyć na cuda prawie za darmo. Płaciłam ok.1200zł za 2 tygodnie za pobyt, transfery i przelot, uważam że to był prezent od losu, a właściwie TRIADY. Jeśli jest się przygotowanym mentalnie na samodzielne zwiedzanie, lub finansowo na raczej drogie wycieczki fakultatywne, to zawsze warto wyjechać, nawet jeśli trafi się z TRAF-u na warunki spartańskie. Ale jeśli celem wyjazdu jest krążenie między przyhotelową plażą a stołówką z all - to czasem można sie rozczarować. NIE LICZMY, że zawsze z TRAF-u za 1200 zł będzie przelot, 2 tygodnie pobytu w hoteku 5* i all inclusive. Ale cuda sie zdarzają.
      • Gość: Jaga Re: TRIADA oferta traf IP: *.pub.sarocom.net 21.03.11, 19:45
        Ja też się nad tym zastanawiałam, nawet gadałam z Triadą, pytałam o ryzyko, ale odpowiadali tak wymijająco, że zrezygnowałam. Nie lubie ryzyka.
        • Gość: kolo Re: TRIADA oferta traf IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.11, 16:46
          w zyciu bym na to nie poszedł. to oferta dla samobójców
    • Gość: ola Re: TRIADA oferta traf IP: *.1.rev.vline.pl 24.03.11, 20:18
      dzieki za informacje i komentarze, również za te skrajne. w czerwcu sama sie przekonam i zdam relacje. mam tylko nadzieje, ze nie bedzie to misja dla samobojcow - jak przy ostatnim komentarzu. zdaje sobie sprawe, ze TRAF, moze nie byc super-trafem.
      • gona31 Re: TRIADA oferta traf 09.07.11, 06:44
        Czy jest ktoś kto był w tym roku na TRAFIE na Krecie? Proszę o komentarze,czy warto ryzykować?
        Do jakich hoteli TRAFiliście?
        • Gość: ola Re: TRIADA oferta traf IP: *.1.rev.vline.pl 11.07.11, 17:14
          Ja byłam. Tydzień temu wróciłam. Było naprawdę super. Trafiliśmy do hotelu Kalypso. Kupiliśmy wycieczkę do hotelu 3*, dostaliśmy 4*.
          Warunki super - 3 baseny, 3 bary, hotelowa plaża, niedaleko inne kąpieliska. Obsługa miła, szczególnie barmani. Nie ma na co narzekać.
          Gorzej było z wylotem - 2 dni przed wyjazdem przesunęli nam godzinę - z 13.45 na 04.05 - mieliśmy mały problem z dojazdem, ale warto było się poświęcić.
          Jakby nadarzyła się druga taka okazja, na pewno wykupilibyśmy podobny wyjazd.
    • Gość: Ola Re: TRIADA oferta traf IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.11, 13:00
      Byliśmy dwa razy na TRAFie z Triadą - albo mieliśmy pierońskie szczęście, albo po prostu średnia standardu tych hoteli, które zostają im w trafie jest całkiem niezła. Co ważne - nastawialiśmy się na tanie zakwaterowanie jako "meta" i zdecydowaliśmy na miejscu wynająć samochód i bujać się po okolicy. W 2008 byliśmy na Krecie - rewelacja, dostał nam się apartamencik w Pela Mare. Bez szału jeżeli chodzi o lokal, standard zwykły i szlag by mnie trafił gdybym miała zapłacić za taki obiekt cenę katalogową. Ale było czysto, schludnie, własny aneksik kuchenny standardowo wyposażony, dwa baseny, cisza i spokój, bo to niewielki hotelik. Od plaży kawałek - ale nastawialiśmy się na wakacje w ruchu, wynajęliśmy samochód i mieliśmy dzięki temu nie jedną a sporo plaż na wyciągnięcie ręki :) W sumie baaaardzo tani nocleg i przelot - a dzięki temu zwiedziliśmy na własną rękę całą Kretę. W 2009 byliśmy w Grecji kontynentalnej, na Chalkidiki. Znów szczęśliwy Traf - hotel **** z własną plażą piaszczystą, a na miejscu okazało się, że wszyscy podróżni z Triady mają w tym hotelu all inclusive - szok, bo wybraliśmy opcję najtańszą, bez wyżywienia, a tu 3 razy dziennie bardzo obfity "szwedzki stół" kilkudaniowy, także dodatkowa mega oszczędność. Tu było trudniej z samochodem - na Krecie przy każdej stacji była oferta wynajmu, a na Chalkidiki musieliśmy się nagimnastykować i podjechać autokarem do pobliskiego większego miasteczka i negocjować warunki. Ale udało się i znów Grecja stała otworem - tydzień zwiedzania i buszowania po różnych lokalnych atrakcjach, a potem tydzień wylegiwania się na plaży. Hotel tym razem moloch, dobrze, że nasz pokój był w dalszej części kompleksu, bo nad basenami wrzawa od rana do rana :) Co do standardu - znów bez jakiś rewelacji, ale nie nastawialiśmy się na luksus za tę cenę. All inclusive w prezencie - to był naprawdę fuks. Reasumując - 2 na 2 razy udane, na oferty katalogowe w tych obiektach do których trafiliśmy pewnie byśmy się nie szarpnęli - kosztowałyby średnio 2-3 razy tyle. Spotkałam się z opiniami, że można trafić pechowo, do kiepskiego standardu i daleko od plaży. Szczęśliwie na razie się nie sparzyliśmy. W tym roku też planujemy trafa - Grecja albo Hiszpania - zobaczymy. No risk no fun :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka