Dodaj do ulubionych

Cypr. Wyspa słońca

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.11, 17:16
"W sezonie tętni życiem, pełno tu dyskotek i barów. Poza sezonem to senne nadmorskie miasteczko."

Hmmmm, bieda w tym, ze na Cyprze sezon trwa cały rok

Obserwuj wątek
    • Gość: zenka Cypr. Wyspa słońca IP: 62.228.209.* 13.03.11, 13:57
      Tak pięknie to tylko na zdjęciach. W rzeczywistości duuużo gorzej. Syf, kiła i mogiła.
      • Gość: ilovecyprus Re: Cypr. Wyspa słońca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.11, 22:15
        Nie wiem gdzie była zenka, ale ja mam inne doświadczenia z Cypru. Pięknie i czysto, ale uwaga na tę wczesną wiosnę - jest słonecznie, ale dość wietrznie, występują opady więc na plażowanie może być trochę za wcześnie.
      • grekan Re: Cypr. Wyspa słońca 18.03.11, 10:41
        Moze by Zenka podala jakies argumenty na to odswiezone z komuny okreslenie warunkow na Cyprze.Bylem, zwiedzilem duzo, podobalo mi sie, spotkalem sie z wielka goscinnoscia Cypryjczykow.Moglem tylko narzekac na ....upalna przepiekna pogode/wakacje!/
        • Gość: zenka Re: Cypr. Wyspa słońca IP: 62.228.213.* 06.04.11, 14:35
          Po pierwsze na Cyprze jest brudno. Tubylcy chamscy, nachalni wobec samotnych kobiet. Chodniki traktowane są jako jeden wielki parking, kierowcy ogólnie kulturą jazdy nie grzeszą. W restauracjach drożyzna i nieświeże żarcie. Plus za pogodę(jeśli ktoś lubi się pocić i smażyć na plaży).
          • hasis56 Re: Cypr. Wyspa słońca 06.04.11, 16:54
            czy Ty aby nie pomyliłaś z Polską ?
            Tylko pogoda się nie zgadza, poza tym
            jakbym o Polsce czytał.
            Musiałaś mieć bardzo nieudany urlop. Współczuję.
      • grekan Re: Cypr. Wyspa słońca 18.03.11, 10:41
        Moze by Zenka podala jakies argumenty na to odswiezone z komuny okreslenie warunkow na Cyprze.Bylem, zwiedzilem duzo, podobalo mi sie, spotkalem sie z wielka goscinnoscia Cypryjczykow.Moglem tylko narzekac na ....upalna przepiekna pogode/wakacje!/
    • Gość: teofilka Re: Cypr. Wyspa słońca IP: 164.143.244.* 22.03.11, 13:48
      Na Cyprze sezon trwa od kwietnia do wrzesnia, nie caly rok. Zima jest wietrznie, deszczowo i chlodno (ostatnio nawet ponizej 10 stopni - odczuwalne jako chlodniejsze ze wzgledu na wilgotnosc), choc przewazaja jednak dni chlodne i sloneczne. Latem Cypr to raj na ziemi - pod warunkiem, ze sie mieszka nad morzem. Zima - ponura depresyjna wyspa bez rozrywek (kluby pozamykane) i kultury.
      • Gość: Nima103 Re: Cypr. Wyspa słońca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.11, 17:09
        Pomóżcie,bo nie wiem jakie rzeczy wziąć ze sobą na Święta Wielkanocne,czytałam,że na Cyprze ciepło ,ale na jakie temperatury się nastawiać.Pewno,że nie jadę tam tylko leżeć na plaży,ale czy więcej brać ubrań wiosennych ,czy typowo letnich.O której robi sie jasno z rana,czy poranki sa ciepłe,czy potrzebny długi rękaw?Około której zapada zmierzch?i pewnie wieczory zimne? Myślałam o wzięciu tylko kurteczki ,a teraz to pewnie dołożę trochę swetrów. Czy wchodzi w rachubę opalanie się na plaży, czy całkiem ze względu na wiatry-odpada? Pozdrawiam.
        • grekan Re: Cypr. Wyspa słońca 07.04.11, 00:41
          Na pewno bedzie w okresie swiatecznym dosc cieplo. W dzien w cieniu ok. 22 - 24 *C, w sloncu duzo cieplej, w nocy 13-14 *C, rano 16 -18*C. Wschod slonca o 6 , zachod 19.30 , ok. 10h slonecznych. Woda w morzu ok. 19 -20*C, przy brzegu cieplejsza.Doskonaly termin na wczasy na Cyprze.
          • Gość: Nima103 Re: Cypr. Wyspa słońca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.11, 09:09
            Jak ja Ci dziękuję za optymistyczne wieści,nigdzie nic.Biura chcąc sprzedać wycieczki zawyżają temperatury,a na mapach temperatur 14-dniowych pokazują 19 C,więc się przeraziłam i to porządnie.Nigdzie też nie mogłam znaleźć informacji do której będę mogła sobie spacerować nad brzegiem morza.Nie planowałam Cypru w kwietniu,mieliśmy wykupioną Fuertę ,ale zmieniono nam lotnisko,a tym samym dni pobytu,więc po przeczytaniu kilku opinii bez namysłu zdecydowałam się na taką zamianę.Mam mnóstwo przewodników i sporo informacji o zabytkach,ale zawsze odstraszała mnie temperatura latem.Kocham,kocham ciepło,ale nie gorąco.
          • fajny.blanka84 Re: Cypr. Wyspa słońca 09.04.11, 15:19
            zastanawiam się na wylotem 16kwietnia,
            chcemy odpocząć z 3letnim dzieckiem,pytanie czy będzie można się opalać i kąpać w basenie,czy woda będzie zimna? tylko ten termin wchodzi w grę dlatego mam obawy,jak sądzicie?
            • Gość: edyta Re: Cypr. Wyspa słońca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.11, 18:17
              podbijam pytanie. wylot lada moment a nie wiem co do walizek pakować!!!:(((((((
              • Gość: aducha Re: Cypr. Wyspa słońca IP: *.zw.pl 09.04.11, 21:29
                www.zoover.pl/cypr/larnaka/larnaca/pogoda- pogoda na 14 dni
                • Gość: Nima103 Re: Cypr. Wyspa słońca IP: *.adsl.inetia.pl 09.04.11, 23:49
                  Niestety error,nic nie sprawdzimy,wczoraj odlądałam pogodę 10-dniową na www.meteoprog.pl-Paralimni-20 kwietnia 23 C,pełnia-a ja jadę 22,muszę poczekać,by sprawdzić.Dalej nie wiem ,co spakować.
                • Gość: aducha Re: Cypr. Wyspa słońca IP: *.zw.pl 10.04.11, 12:17
                  wpisz w google pogoda Larnaca,albo Ayia napa nie wiem, gdzie tam chcesz jechać wyskoczy Ci mnóstwo stron w tym www.zoover.pl no i sprawdzasz codziennie 14 dniową pogodę.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka