Gość: ja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.11, 21:33 Czy są jeszcze jakieś biura, które nie podają nadal rozkładów lotów? Nie ma ich np. Grecos... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Balian z Ibelinu Re: Rozkłady lotów IP: 194.42.116.* 30.03.11, 09:21 Grecos rzeczywiście nie podaje, ale zakładając, że przewoźnikiem jest czeskie Travel Service (tak samo jak w Itace) to według Itaki lot z W-wy jest np. o 8 40. To może oczywiście się zmienić. Biura czasami robią tak, że przy niskim obłożeniu lotu, wysyłają pasażerów do innego miasta, z tymże nie wiem jak to jest w umowie podpisywanej przy kupnie wycieczki. Ja zrobiłem tak, wszedłem na lotnisko w Poznaniu, tam jest podana lista czarterów i biur podróży, w tym te, które będą latać na Rodos, czyli Grecos, Ecco, Itaka, Tui, Neckermann, Exim, 7 islands, Triada. Potem wszedłem na stronę każdego z biur i patrzyłem, które mają wyloty w poniedziałki, a które w piątki (jeśli zamieściły rozkład). W piątek lata m. in. Exim i Triada, czyli oni łączą pewnie swój lot. W poniedziałki Grecos, Itaka, Rainbow, Ecco. Mnie interesuje Wwa więc...Na stronie Itaki wylot z Wwy - 8 40, Ecco - 6 00, Rainbow 7 50. Masakryczne godziny (zwłaszcza powrotów), ale moim zdaniem prawda leży chyba najbliżej Itaki. Odpowiedz Link Zgłoś
kleopatra1i2 Re: Rozkłady lotów 30.03.11, 19:07 Niby Grecos nie ma, ale jeżeli wejdzie się na ofertę wycieczki którą się wykupiło i przejdzie się dalej do rezerwacji, na dole już są podane godziny wylotów - ja sobie sprawdziłam w ten sposób, bo rzeczywiście na głównej stronie rozkładu lotów jeszcze nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Rozkłady lotów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.11, 20:15 Rzeczywiście tak jest, ale nie dla Katowic. Tam wszędzie podana jest 12.00... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Rozkłady lotów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.11, 20:17 Konkretnie- loty z Katowic na Kos. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Balian z Ibelinu Re: Rozkłady lotów IP: *.toya.net.pl 30.03.11, 23:30 kleopatra ma rację w przypadku Rodos z Wwy. To może być ta godzina. Czyli lot razem z Rainbow Tours. www.rainbowtours.pl/rozklady Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Balian z Ibelinu Re: Rozkłady lotów IP: *.toya.net.pl 30.03.11, 23:38 per analogia do tego co napisała kleopatra i ja we wcześniejszym pośie, czyli zakładamy lot razem z ranbow. ustaw sobie na stronie rainbow kos, są różne godziny, ale "mocno" nocne l albo wczesno ranne. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kleopatra1i2 Re: Rozkłady lotów 31.03.11, 12:01 Zgadza się, godziny nie są najlepsze, ja na przykład mam wylot z Poznania o 4.30 rano ... ale za to wcześniej będziemy na miejscu ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tarłowski Re: Rozkłady lotów IP: *.wum.edu.pl 31.03.11, 07:51 na stronie Triady też nie widzę rozkładu lotów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Balian z Ibelinu a jednak są IP: 194.42.116.* 31.03.11, 09:33 www.triada.pl/tabela_lotow.php Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tarłowski Re: a jednak są IP: *.wum.edu.pl 31.03.11, 10:10 Dzięki.Kiepsko szukałem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: a jednak są IP: *.mikolow.multimetro.pl 31.03.11, 12:31 A mojego lotu tu nie ma - na 1 czerwca pusto. Ciekawe, jak sie dostaniemu na Korfu:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: a jednak są IP: *.centertel.pl 31.03.11, 13:05 Kreta z Krakowa 5.06.2011 (TUI)?????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Balian z Ibelinu Re: a jednak są IP: 194.42.116.* 31.03.11, 14:33 najpierw do oli - tę samą trasę tego samego dnia obsługuje Itaka tymi samymi liniami, zatem albo Triada coś wymyśli albo dogada się w ramach tego lotu - Itaka ma wylot o 1300. Albo sama realizuje lot - to już zależy od liczby turystów. Teraz ten Kraków , w niedzielę odlatują na Kretę Ecco, Exim, Triada i Tui. Exim brak godziny, to samo Tui. Tui leci Enter Air, samoloty na 168 osób. Godziny odlotów Triady 1940 LOT i Ecco 915, też LOT. Ja bym do tego nie przywiązywał uwagi, kto, czym i jak. Bo dla firm liczy się opłacalność, Więc teraz kombinują co robić. A rozwiązań wiele: osobny lot, lot wspólny, międzylądowanie z innego miasta, przerzucenie turystów do innego miasta. A brak godzin czy nawet to, że są one zawieszone już od pół raku nie dają pewności, że tak będzie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: a jednak są IP: *.mikolow.net 31.03.11, 15:30 dzieki wielkie za info:) Mam nadzieje, ze nikt nas nie bedzie nigdzie przerzucac, bo we dwojke to ejszcze luzik, ale z malym dzieckiem, to niewesoło wtedy jest:) Naprawde wolałabym ladowac tam gdzie nalezy i bez niespodzianek:) Do tej pory zawsze jezdziłam pdo namiot, w zeszłym roku super skromny ale cudowny hotelik Cretan Filoxenia na Krecie, a tym roku probujemy na Korfu Pozdrawiam wszystkich Ola Odpowiedz Link Zgłoś