Gość: patrycja IP: *.bonussystems.pl 06.04.11, 14:16 Czy to prawda, że zachodnie wybrzeże jest piękniejsze w widoki? Ale trzeba wchodzić do morza w butach bo można się poranić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mmm Re: zachodnie wybrzeże Rodos IP: *.warszawa.vectranet.pl 06.04.11, 14:28 1/ tak 2/ zalezy w ktorym miejscu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eee Re: zachodnie wybrzeże Rodos IP: *.jeleniagora.vectranet.pl 06.04.11, 17:56 Wszytko zależy od tego, kto co lubi. Ja osobiście wolę zachodnie wybrzeże, które bardziej odpowiada mojej naturze i formie wypoczynku jaką preferuję pomimo tego, że w zasadzie jest ono kamieniste. Mnie to nie przeszkadza, a wręcz sądzę, że ma to swój urok. Jak pomyślę o wietrze we włosach, turkusowym odcieniu wody, która zmienia odcień w zależności od gry światła słonecznego i falach to mmmm..... Już bym pojechała. Poza tym jest ono także mniej zatłoczone, wyłączając miasto Rodos, choć i tam trochę dalej od centrum można znaleźć więcej przestrzeni. Posiadając buty do wody można długo pospacerować wzdłuż wybrzeża, przy czym plaże w Grecji, a przynajmniej te, na których ja dotąd byłam, zwłaszcza te niezagospodarowane lubią obfitować w śmieci wyrzucane przez morze (niezależnie od tego, czy jest to Rodos, Kreta, Zakynthos czy Peloponez) i nie sądzę, aby w tym roku było inaczej. Ale staram się na to nie zwracać uwagi i tyle... Odpowiedz Link Zgłoś
redbeans Re: zachodnie wybrzeże Rodos 06.04.11, 18:01 W prawdzie tylko przejeżdzałam przez zachodnie ale widoki do dzisiaj mam przed oczami. Natomiast jak dla mnie to trochę za surowo.Jednak mnie ciagnie do cywilizacji :) Odpowiedz Link Zgłoś
voyager747 Re: zachodnie wybrzeże Rodos 06.04.11, 19:11 na zachodzie są kamienie wszędzie, plaże też są, wieje bardziej jest mnóstwo wind i kitesurferów, parę fotek: kolumber.pl/photos/show/337792 kolumber.pl/photos/show/338588 kolumber.pl/photos/show/339337 kolumber.pl/photos/show/343627 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w dużym uproszcz. Re: zachodnie wybrzeże Rodos IP: *.wroclaw.vectranet.pl 06.04.11, 19:59 zachodnie się kojarzy z Chorwacją nieco, wschodnie z Bułgarią :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sabin Re: zachodnie wybrzeże Rodos IP: *.bonussystems.pl 11.04.11, 14:20 Dysponuje ktoś fotkami (jeszcze więcej, mogą być prywatne), galerią z widokami na zachodnie wybrzeże, chodzi o plaże tamtejsze.:) Odpowiedz Link Zgłoś
voyager747 Re: zachodnie wybrzeże Rodos 11.04.11, 14:49 ja pewnie mam jeszcze parę fotek, ale to podobne do tych co wkleiłem wyżej, na północy są same kamienie, na południu więcej pisaku, ale kamienie też są i wieje mocniej niż na wschodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
voyager747 Re: zachodnie wybrzeże Rodos 11.04.11, 14:57 to stara fotka, plaża w Ixii: fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/812283,5,4,20255,Rodos.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmm Re: zachodnie wybrzeże Rodos IP: *.warszawa.vectranet.pl 11.04.11, 15:11 cały zestaw plaz na zachodnim wybrzezu ze zdjeciami www.greeka.com/dodecanese/rhodes/rhodes-beaches/rhodes-ixia.htm www.greeka.com/dodecanese/rhodes/rhodes-beaches/rhodes-ialysou.htm www.greeka.com/dodecanese/rhodes/rhodes-beaches/rhodes-kopria.htm www.greeka.com/dodecanese/rhodes/rhodes-beaches/rhodes-kamiros.htm www.greeka.com/dodecanese/rhodes/rhodes-beaches/rhodes-kremasti.htm www.greeka.com/dodecanese/rhodes/rhodes-beaches/rhodes-paradisi.htm www.greeka.com/dodecanese/rhodes/rhodes-beaches/rhodes-theologos.htm www.greeka.com/dodecanese/rhodes/rhodes-beaches/rhodes-vagies.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taba Re: zachodnie wybrzeże Rodos IP: *.ip.media3.com.pl 11.04.11, 16:59 Dla mnie zachodnie wyb. jest piękne, dzikie... Urzekły mnie widoki z Kastello. Plaże kamieniste i piaszczysto-kamieniste - super zatoka Apolakkia. Trochę fotek z "mojego" zachodniego wybrzeża: picasaweb.google.com/Arnika1505/RodosKamirosKastelloMonolithosGlistraApolakkia?authkey=Gv1sRgCICQo8K1zs_9pgE# Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: patrycja Re: zachodnie wybrzeże Rodos IP: *.bonussystems.pl 12.04.11, 10:49 z tego co widzę, to naprawdę zachodnie wybrzeże jest wspaniałe co do widoków i nie jest skomercjonalizowane jak wschód. jakby ktoś miał jeszcze fotki, to chętnie pooglądam, szczególnie zachodnie plaże i wioski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sisi Re: zachodnie wybrzeże Rodos IP: *.c192.msk.pl 13.04.11, 10:23 Zachodnie wybrzeże zwiedziłam całe. Na północy bardziej cywilizowane, zabytki. Natomiast południowa część raczej bezludna. Plaże kamieniste a w wodzie kamienie i skały. Duże fale , nie weszłam do wody, bałam się. Jest piekna trasa nad morzem wsród krzewów z Apolakii az do odejscia na Prasonisi. Polecam też wnetrze wyspy-dobre drogi i puste. Pomiedzy Monolithos a Apolakią jest sztuczne jezioro(trzeba troche zboczyć) i starozytny kosciółekz 13 w. Agios Georgios Vardas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: patrycja Re: zachodnie wybrzeże Rodos IP: *.bonussystems.pl 13.04.11, 12:13 Super, a dysponujesz ew. jakimiś fotkami? chętnie bym obejrzala Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sisi Re: zachodnie wybrzeże Rodos IP: *.c192.msk.pl 13.04.11, 19:34 Sorry , ale nie potrafię ich wkleić. Odpowiedz Link Zgłoś
marylinka.online Re: zachodnie wybrzeże Rodos 14.04.11, 09:14 w razie co podaję adres: marylinka.online@gazeta.pl :) Odpowiedz Link Zgłoś
dodekanezowiec Re: zachodnie wybrzeże Rodos 14.04.11, 21:33 Najlepiej mieszkać w mieście Rodos, nie ma dzikich tłumów nawet w sierpniu, w Rodos już się zaczyna to "zachodnie wybrzeże", piekne skały (pd.-zach. miasta, w stronę Ixii), a na piaszczystą plażę to autobusem za 1,5 euro do Kalithei kilka km. Czy chyba już w dzielnicy Zefiros się zaczyna piaszczysta plaża (miasto Rodos, 2 km od centrum na wschód). Odpowiedz Link Zgłoś
voyager747 Re: zachodnie wybrzeże Rodos 14.04.11, 22:24 w mieście Rodos nie ma tłumów ? w sierpniu ? to ja chyba byłem w innym Rodos, parę razy :)) Odpowiedz Link Zgłoś
marylinka.online Re: zachodnie wybrzeże Rodos 15.04.11, 09:45 A jak naprawdę jest z tym wiatrem na zachodnim wybrzeżu? Czy w lipcu wieje każdego dnia bardzo mocno czy to zależy i można trafić na prawie bezwietrzną pogodę? I wrażenia też są różne, z tego co czytam to niektórzy nie wytrzymują na plaży długo, a dla drugich jest to przyjemny wietrzyk ochładzający.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmm Re: zachodnie wybrzeże Rodos IP: *.warszawa.vectranet.pl 15.04.11, 10:02 Wiatr i fale na zachodnim wybrzezu jest jak wieje meltemi, a meltemi nie wieje codziennie. Przez wiekszość czasu jest przyjemny i zbawienny wietrzyk, bo na Rodos latem jest potwornie gorąco. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxxxxxx Re: zachodnie wybrzeże Rodos IP: *.wroclaw.vectranet.pl 28.04.11, 14:36 Porównując Alanyę, Kos, Kretę, Rodos, Tunezję, Egipt i południowe Włochy, to na Rodos (zach.) najlepiej się znosi upał, a w Alanyi i na Kos (wschodnim, jak Rodos wschodnie) - najgorzej się znosi upał :). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sisi Re: zachodnie wybrzeże Rodos IP: 77.223.192.* 21.04.11, 07:03 Wysłałam Ci kilka fotek. Mam nadzieje ,że doszły bo wysyłanie to dla mnie , niestety, wyższa szkoła jazdy. Odpowiedz Link Zgłoś
marylinka.online Re: zachodnie wybrzeże Rodos 28.04.11, 11:46 Dzięki za fotki, doszły Odpowiedz Link Zgłoś