Dodaj do ulubionych

Patmos noclegi

08.05.11, 21:40
witam

mam plan spedzic kilka dni pod koniec maja na patmos, niestety nie znalazlem zadnego rozsadnego noclegu.
ceny sa prawie dwukrotnie wyzsze niz na innych wyspach.
mozecie mi cos polecic , tak abym sie zmiescil w 50 euro.
wiem , ze wyspa jest rzadkim tematem na tym forum, ale moze ktos pomoze mi w tym temacie.
Obserwuj wątek
    • bebiak Re: Patmos noclegi 08.05.11, 21:55
      Witaj,
      wróciłam z Patmos w miniony piątek i jestem uszczęśliwiona nadzwyczajnie: przepiękne wiosenne wakacje w Grecji:)

W tym wątku na naszym wyspiarskim forum:
      forum.gazeta.pl/forum/w,37196,124752821,124752821,Bebiaczek_pozdrawia_nas_z_Hellady_.html
      zamieściłam już po powrocie czyli w piątek garść wg mnie praktycznych informacji odnośnie wysepki (tak się wymieniamy tamże).
      Poczytaj - może coś Ci się przyda.
      Jeśli coś Cię ponadto interesuje - pytaj, może podpowiem w miarę możliwości i wiedzy.

Mieszkałam w Skali, ale o szczegółach wolałabym mailowo bo nie chcę narazić się na jakieś reklamowanie czegoś etc.

Pozdrawiam serdecznie. B.
      • yaacek Re: Patmos noclegi 08.05.11, 22:36
        witam

szczerze mowiac przeoczylem twoja relacje, choc wczesniej czytalem, ze sie tam wybierasz i miedzy innym twoje plany byly dla mnie impulsem do odwiedzenia patmos.
        chce w tym roku zaliczyc te wyspy dodekanezu, ktorych nie mialem okazji odwiedzic.
        naleza do nich miedzy innym patmos, lipsi i leros i mam nadzieje, ze patmos bedzie dobrym miejscem do wypadow na dwie pozostale.

twoja swietna relacja dostarcza prawie wszystkich odpowiedzi.
        brakuje mi tylko tych o promach , ktorymi mozna sie dostac na pobliskie wyspy.
        mam na mysli jakies lokalne, bo te ogolnie dostepne mam przerobione.

no i oczywiscie czekam na info odnosnie noclegow,
        jesli cokolwiek mozesz mi polecic, to bede wdzieczny.

moj mail: yaacek@gazeta.pl
        • bebiak Re: Patmos noclegi 08.05.11, 23:40
          Wysłałam prężnego maila
          Pzdr. B.
          • bebiak Re: Patmos noclegi 08.05.11, 23:51
            Wspomnę jeszcze o Leros - byłam tam kilka lat temu i muszę napisać, że świetna to wyspa do zwiedzenia jej rowerem. Jeśli tylko masz przeciętne (absolutnie takie, żadne wyczynowe) umiejętności to bardzo polecam: poradziłam sobie bez problemów. Wypożyczyłam rower w porcie Lakki (tak troszkę w głębi była wypożyczalnia) i przez 8-9 godzin całą wyspę zjeździłam. OK, do zamku się z rowerem nie drapałam - to zrozumiałe; zostawiłam na dole przyczepiony do jakiegoś słupa (poproś w wypożyczalni o jakąś taką linkę). Na całej wyspie tylko kilka razy i na krótkich odcinkach prowadziłam rower z uwagi na podjazd: da się, naprawdę da się jeździć a ja jestem amatorem.
            Pzdr. B.
            • Gość: yaacek Re: Patmos noclegi IP: *.adsl.inetia.pl 09.05.11, 18:53
              witam
              zaciecie rowerowe mam i niestraszne mi pagorki greckie, gorzej z moja zona, ktora sie bedzie przed tym bronic. ale mysle, ze cos tam popedalujemy :)

W zasadzie wszystko jest uzaleznione od przepraw promowych.
              jesli bedzie mozliwosc wyruszenia z rana z Patmos i powrot wieczorkiem, to jak najbardziej.

W innym przypadku sprawy sie komplikuja, gdyz mam tylko 4 dni na Patmos, Lipsi i Leros i musze to tak zorganizowac, zeby jak nawiecej zobaczyc.
              Wiec oczywiscie rower w tym przypadku jest jak najbardziej pozadany.

pozdrawiam
              jacek
          • Gość: yaacek Re: Patmos noclegi IP: *.adsl.inetia.pl 09.05.11, 18:55
            dziekuje bardzo za obszerne informacje.
            tak wiele szczegolow, ze musze jezcze raz to przeczytac i porobic notatki.
            po pierwszej lekturze wszystkiego nie ogarnalem :)

pozdrawiam

jacek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka