kreseczka1 13.06.11, 13:07 Witam, W piątek wróciłam z Rodos. Pobyt spędziłam w hotelu Mareblue cosmopolitan koło Rodos. Wylot był z Itaką w razie pytań proszę pytać. Ania Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kasia Re: Mareblue cosmopolitan rodos - proszę pytać IP: *.pl 13.06.11, 15:45 Bardzo serdecznei prosze opinie, rozwazm wylot tam z 2 dzieci w lipcu i nie wiem co mnie tamczeka, szukam dobrego standardu uslug i pokoju i czystego hotelu z dobrym jedzeniem tak aby wyjazd nie by udreka. dziekuje z gory Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
kreseczka1 Re: Mareblue cosmopolitan rodos - proszę pytać 13.06.11, 16:25 Należy wspomnieć że hotel jest naprawdę duży my mieszkaliśmy w głównym budynku na 5 piętrze. Mieliśmy samodzielny balkon inni mieli wspólny taras co nie było miłe. Jeżeli teraz było bardzo dużo ludzi to w sezonie tym bardziej. O ile podczas śniadania i obiadów nie było kolejek do sali gdzie podawano to podczas kolacji były kolejki. I to zarówno do wejścia jak i do dań. Jedzenie bardzo dobre świeże i był wybór. My traktowaliśmy ten hotel jako bazę wypadową do zwiedzania. Wypożyczyliśmy samochód i jeździliśmy. A gdy już oddaliśmy samochód to siedzieliśmy na plaży. Byłam w wielu krajach ale po raz pierwszy widziałam taki tłum przy basenie. Jak dla mnie to hotel ma mini ogród a resztę zajmują bungalowy oraz basen z mnóstwem leżaków i ludzi na nich. Wg mnie jeden basen to za mało. Plaża znośna dobrze zaopatrzyć się w buty do wody. Po wejściu do wody trzy kroki i piasek:-). Pokoje jak dla mnie były ok - codzienne sprzątane łazienka duża. Do Rodos ok 45 minut na butach. (po prawej stronie) a po około 30 minutach po lewej stronie można dojść do carefulla.Jest tam brodzik i animacje też. My nie mamy dzieci i to jest moje prywatne zdanie nie polecam go rodzinom z dziećmi pomimo dobrych animacji brak mi było przestrzeni i pięknego ogrodu no ale ja sie z tym liczyłam gdyż jest to typowy miejski hotel obok którego jest ulica z natężonym ruchem. My wylot mieliśmy o 3 w nocy więc musieliśmy dokupić dobę. Hotel wg mnie zasługuje na 4 gwiazdki, obsługa dobra. Odpowiedz Link Zgłoś
kreseczka1 Re: Mareblue cosmopolitan rodos - proszę pytać 13.06.11, 16:33 i jeszcze jedna uwaga :-) wybierając się ba wyspę Symi nie radzę wykupywać jest u rezydenta można ją kupić w Rodos lub po lewej stronie od hotelu jest biuro za światłami. Po pierwsze zapłacicie mniej a po drugie przewodnik wcale nie jest potrzebny bo nie da się zgubić na Symi i druga rada przy wykupywaniu wycieczki proszę zapytać się będzie trwał rejs my płynęliśmy ok 2 godzin koszmar a wiem że są krótsze:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radif Re: Mareblue cosmopolitan rodos - proszę pytać IP: *.satfilm.net.pl 13.06.11, 21:23 Witam, mam pytanie, wybieram się na początku lipca do hotelu cosmopolitan, podobnie powrót o godzinie 3 w nocy, w związku z tym czeka mnie przedłużenie doby hotelowej, jaki jest koszt i czy wliczone są również posiłki w cenę przedłużenia. Jak już wspomniałem wybieramy się z dwójką dzieci 4 lata i 9 m-cy, jaki najlepiej wybrać pokój. Odpowiedz Link Zgłoś
kreseczka1 Re: Mareblue cosmopolitan rodos - proszę pytać 14.06.11, 10:28 No to podobnie było u mnie. Byłam z Itaką. Pokój można przedłużyć do 24 za 55 euro. Korzystamy z wszystkiego do końca. All inclusive jest do 23. Jest możliwość przedłużenia pokóju chyba też do 18 ale nie pamiętam jaka była cena. Wszystkie informacje odnośnie przedłużenia doby powinny być rozdane od razu przez rezydentki itaki od razu po przylocie. Jeżeli chodzi o wybór miejsca zakwaterowania. Widziałam pokój z dostawką był to tapczan. Może zakwaterują Państwa w bungalowach ale tego nie wiem, bungalowy maja starsze wyposażenie ale za to nie ma tylu schodków do pokonywania:-) My mieliśmy widok na morze z dala od ulicy. W nocy jest trochę głośno od ulicy. Jak ja byłam to można było zamieniać pokój. Obsługa jest w recepcji miła:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radif Re: Mareblue cosmopolitan rodos - proszę pytać IP: *.satfilm.net.pl 14.06.11, 10:35 Dziękuję za informacje na bank się przydadzą, ja będę zmuszony przedłużyć do 24, bo jak sie dowiadywałem wyjazd z hotelu jest po północy. Mam jeszcze jedno pytanie o sklepy w pobliżu hotelu, czy sa jakieś markety, jak sa zaopatrzone - w szczególności chodzi mi o to by zbyt dużo nie brać pampersów i słoiczków dla dziecka, czy są w stolicy jakieś sklepy sieciowe? Serdecznie dziękuje za informacje, pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
kreseczka1 Re: Mareblue cosmopolitan rodos - proszę pytać 14.06.11, 12:58 :-) są oczywiście sklepy po prawej stronie od hotelu - ale czy są pampersy i słoiczki to nie wiem.. ale za to jak się idzie w lewą stronę od hotelu w stronę sheratona idzie idzie idzie ok 25 minut tak około może krócej...to jest carrefull (tam byłam) i naprzeciwko niego jest też market więc tam spoko można dostać (tak myślę) no i jest taniej niż w w/w sklepiku. Po lewej stronie ok 5 minut od hotelu jest apteka ale ceny słone za lekarstwo na kaszel koleżanka zapłaciła 12 euro.ale dobry był:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fredek13 Mareblue Cosmopolitan Rodos IP: *.polskieradio.pl 14.06.11, 13:49 My wróciliśmy z Mareblue Cosmopolitan w zeszły poniedziałek.Byliśmy z Biurem Grecos Holiday. Nam podobało sie bardzo! Hotel czysty, zadbany, w porównaniu z innymi hotelami położonymi bliżej miasta Rodos, ten miał całkiem sporo zieleni, nie,żeby od razu ogród, ale miło było popatrzeć na piekne palmy,kwitnące krzewy. Też mieszkaliśmy w budynku głównym, na 1 piętrze. Mielismy piekny widok na morze(bez dopłaty!). Z pokoju wychodziło sie na wspólny taras, nam to w niczym nie przeszkadzało, z ulicy nie dochodził do nas żaden hałas. Basen jest 1 ale dość duży i bardzo ładny,gl. od 1,4 do 3 metrów, z jednym masażerem , osobny brodzik dla dzieci(60 cm). Leżaków było pod dostatkiem, jeżeli chciało się mieć leżak w pierwszej lini basenowej, kładlismy ręcznik idąc na śniadanie o godz.9 rano, dlaej, na trawie, zawsze był jakiś wolny. Ilość osób przy basenie nas nie przytłaczała, normalnie, a w samym basenie swowodnie się pływało(woda była ciepła!) Nad morze jest przejście pod ulicą, plaża kamienista(drobno), ciemny piasek gdzieniegdzie. Leżaki-zestaw z parasolem 8 euro, dla nas za drogo, by nad morze przychodziliśmy pospacerować i na samą kąpiel morską, tak woelliśmy basen. Przy basenie jest duży, zadaszony Pool Bar, duże stolików, b.dobre drinki (tekila, wódka,dżin, metaksa,ouzo,- w różnych drinkach i sote, soki dobre, piwo też. Były przkąski kawa w dzbanku, ale można było też sobie zamówić espresso czy capouccino z eźpresu(w ramach all), pyszne lody. Czasami były kolejki przy barze, ale dla nas nie było to uciążliwe. Dzieci iały klubik 6 dni w tygodniu (piątki nieczynny, nie ma w tym dniu animacji). Animatorzy bardzo sie starali, cały dzień coś się działo. Wieczorem my siadywaliśmy w bardzo fajnym barze w hotelu, tam all do 23 (w Pool Barze też do tej godziny). Jeżeli chodzi o restaurację główną to jak dla nas jedzenie było po prostu wyśmienite! ( a trochę już krajów i hoteli zaliczyluśmy). W godzinach, w których my przychodzilismy na posiłki żadnych wiekszych kolejek nie zauważyłam. Owszem, ustawiała się kolejka do wyjścia do restauracji ok. godz.19.30 - 20.00, ale to szło sprawnie, nie żadne długie wyczekiwanie. My chodziliśmy w takich godzinach, kiedy żadnych kolejek nie było, a wybór potraw był na bieżąco uzupełniamy.Kolacja trwała długo od.19 do 21.30, więc chodziliśmy albo o 18.55 albo o 20.30. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fredek13 Mareblue Cosmopolitan Rodos IP: *.polskieradio.pl 14.06.11, 14:14 Jeszcze zapomiałam dodac,że korzystaliśmy z dwóch wycieczek wykupionych w Grecos: objazd po zachodnim wybrzeżu wysky i rejs na wyspę Symi. Nie żałowaliśmy, wyciczki super, wspaniałe, niezapomniane widoki, Symi przecudna, trzeba tylko pamiętać o zabraniu okrycia na głowę i kremy do opalania,żeby smarować ramiona, bo tam słońce mocno przypieka.My płyneliśmy wodolotem, tylko 1 godzinę, może spokojne, ale słyszałam,że właśnie osoby będące na takiej wycieczce z Itaką miały gorsze przeżycia podczas rejsu. Wcześniej był na tym forum poruszany problem braku voucherów hotelowych z Grecosa, ale w naszym hotelu nie były one do niczego potrzebne. Po przylocie, w hotelu byliśmy juz o 11.30, ciągu 5 minut od wejścia do hotelu mieliśmy na ręce opaską ALL, nic nie musieliśmy wypełniać, po prostu podaliśmy paszporty, poszliśmy na basen a potem obiad, i o 13.30 otrzymaliśmy klucz do pokoju, pokoje były przydzielone przed naszym przyjazdem. Rezydentki z Grecosa bardzo sympatyczne, kompetentne, kochające wyspę Rodos, wiele ciekawych rzeczy sie od nich dowiedzieliśmy. Pozdrowienie i podziękowania dla Pań:Moniki, Magdy i Agnieszki. A, jeescze wspomną,że w hotelu są na wakacyjnej praktyce miłe studentki z Wyższej Szkoły Turystyki w Siedlach,są codziennie w restauracji, pomocne, i można było do nich zgłosić się z każdą sprawą. Samo miasto Rodos jest przecudne, my szliśmy tam prawie codziennie promenadą nadmorską(3km), wracaliśmy taxi (8 euro, niezależnie od ilości osób, nas było czworo dorosych). Zazroszczę tym,którzy dopiero wyjeżdżają!!! Odpowiedz Link Zgłoś
keluska Re: Mareblue Cosmopolitan Rodos 14.06.11, 19:50 czy ktoś jeszcze ma wrażenie, że pod loginem fredek13 kryje się pracownik biura ? Odpowiedz Link Zgłoś
kreseczka1 Re: Mareblue Cosmopolitan Rodos 14.06.11, 20:19 a kto to wie:-) on sam to wie:-) wszystko jest kwestią gustu:-) ja np chodziłam na plażę, bo nie byłam wstanie wysiedzieć przy basenie jedno jest prawdą jak płyneliśmy na wyspę symi (trwało to bardzo długo) to minął nas wodolot a my dalej płyneliśmy:-) jak zawsze są plusy i minusy pozdrawiam ania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mea culpa Re: Mareblue Cosmopolitan Rodos IP: *.dynamic.chello.pl 14.06.11, 22:58 Lecę do tego hotelu 02 lipca, z ecco, godziny wylotu i powrotu poki co mamy normalne. Ale mam pytanie odnośnie zakwaterowania - czy są pokoje hotelowe bez widoku na morze (okna z tyłu hotelu - na wzgórze)??? Czy istnieje ryzyko dostać brzydki widok, np na jakąś budowę, o ile taka jest w pobliżu hotelu? Czy basen dla dzieci nadaje się dla 6 latka? Słyszałam, ze nie jest wcale zbyt płytki. Czy Ixia to mała wioska z 3 knajpami, czy jest to typowe turystyczne miasteczko. Z góry dziękuję za odpowiedzi :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fredek13 Mareblue Cosmopolitan Rodos IP: *.polskieradio.pl 15.06.11, 10:14 Kochani, są ludzie,którzy wracają z wczasów zadowoleni i wypoczęci i my do takich należymy, skoro forumowicze piszą o różnych biurach negatywnie, to chyba cenna są też pozytywne wrażenia. Jężeli chodzi o brodzik dla dzieci, to tak jak wcześniej pisałam- ma 60 cm. Jeżeli chodzi o pokoje to jak w każdym hotelu są gorzej i lepiej położone, ale żaden widoku ma budowę nie ma. U nas zdarzyła się sytuacje,że ktoś dostał pokój w bungalowie, który pachniał stęchlizną, ale na drugi dzień, po interwencji rezydentki pokój został wymieniony. Gdt jest się z dziećmi, to bungalow ma tę zaletę, że otwierasz okno i już masz trawnik, dzieciaki moga się bawić pod Waszym okiem. Przy pozytywnym nastawieniu, wszystkie problemy da się rozwiązać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Mareblue Cosmopolitan Rodos IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 15.06.11, 12:04 Jakoś nie wspominasz o tabunach ludzi na basenie i zbyt małej ilości leżaków (chyba że ktoś biegał o 6 czy 7 rano i je rezerwował) a skoro ktoś nie chce płacić 8 euro za leżaki na plaży to na ten aspekt hotelowy na pewno powinien zwrócić uwagę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mae Culpa Re: Mareblue Cosmopolitan Rodos IP: *.dynamic.chello.pl 16.06.11, 00:13 Mam jeszcze pytani o budynek główny, czy w budynku głównym wszystkie pokoje są od "frontu" czyli z widokiem na morze, czy również są okna na tył całego budynku???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Mareblue Cosmopolitan Rodos IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.11, 12:05 My byliśmy na początku czerwca i problemu z leżakami nie było żadnych . Generalnie opis hotelu Fredka trzynastego jest jak najbardziej zgodny z rzeczywistością. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fredek13 Mareblue Cosmopolitan Rodos IP: *.polskieradio.pl 16.06.11, 12:54 Gdy my byliśmy w hotelu w pierwszym tygodniu czerwca, to tak jak wcześniej pisałam, nikt o 6 rano nie rezerwował leżaków, my te przy samym basenie zajmowaliśmy ok.9 -tej, ale dalsze leżaki były wolne dłużej, a pojedyncze - zawsze. Myślę, że problem jest z ludźmi, którzy wybierają niewłaściwy dla siebie hotel. Z oferty biu podróży jasno wynika,że jest tam jeden basen, a widząc na zdjęciu budynek hotelowy, to nie jest to mały hotel, więc nie ma możliwości kameralnego wypoczynku. Ludzi jest sporo, ale to normalne i dla nas nieuciążliwe, ludzie sympatyczni, dużo dzieci, nam to odpowiadało. Ktoś, kto szzuka samotności musi jechać do małego pensjonatu, w tym hotelu jej nie znajdzie!Jeżeli chodzi o okan w budynku głównym, to wszystkie są od strony morza, jedne mają lepszą widoczność inne trochę gorszą, normalnie, jak we wszystkich hotelach. Jest tam również budynek boczny, tam okna wychodzą na basen ,boczny na morze, oraz na budynek główny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mia Re: Mareblue Cosmopolitan Rodos IP: *.dynamic.chello.pl 16.06.11, 21:34 Bardzo dziękuję za odpowiedzi, szczegolnie ucieszył mnie fakt, że w budynku głównym wszystkie okna wychodzą na morze :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Remek Re: Mareblue Cosmopolitan Rodos IP: *.101.wifinet.szczecin.pl 16.06.11, 23:55 a jak wyglada zycie noca? dyskoteki, puby itd? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mia Re: Mareblue Cosmopolitan Rodos IP: *.dynamic.chello.pl 26.06.11, 23:39 Mam pytanie o soki w hotelu, czy podczas posiłku są tylko gazowane zimne napoje, czy są również soki, np jabłkowy? (pytam pod kątem dziecka). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fredek13 Mareblue Cosmopolitan Rodos IP: *.polskieradio.pl 27.06.11, 09:29 Soki podczas posiłków są niegazowane, z dystrybutorów, są chyba 3 smaki, całkiem dobre. Jeśli chodzi o puby, dyskoteki to są dostępne w Rodos, my nie korzystaliśmy, więc nie doradzę która najlepsza. Puby najfajniejsze na starym mieście, te na pieterkach, z cudnymi widokami na starowkę. Odpowiedz Link Zgłoś
przemyslaww1 Re: Mareblue Cosmopolitan Rodos 27.06.11, 16:48 Witam wszystkich Czy to jest typowo polski hotel czy mieszany ( oby bez ruskich ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fredek13 Mareblue Cosmopolitan Rodos IP: *.polskieradio.pl 28.06.11, 15:12 W hotelu jest dużo Polaków, Niemców i innych narodowości, jak my byliśmy Rosjan nie było, ale ja osobiście, na wcześniejszych wyjazdach,w innych hotelach, spotkałam wielu sympatycznych Rosjan. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kris Re: Mareblue Cosmopolitan Rodos IP: 195.20.110.* 28.06.11, 15:13 Witam, Wróciłem z tego hotelu 24 czerwca - pobyt 1 tydzień. Goście z różnych krajów choć polaków chyba najwięcej. Rosjan nie zuważyłem. Mieszkaliśmy z żoną i 8 - letnim synem w budynku bocznym, z widokiem na morze. Widok piękny, pokój ładny, czysty, nowy - trochę hałasu od ulicy ale do zniesienia. Duży i choć byliśmy z 1 dzieckiem były 2 dostawki. Lodówka, tv, klima. To nasz 3 wyjazd na Rodos do hotelu 4* więc mam porównanie. Jeśli chodzi o czystość, jakość obsługi, jedzenie to był najlepszy ( poprzednio Mitsis Village, Olympos Beach). Wrestauracji matriałowe serwetki do posiłków, napoje podawane w szkle a nie w plastiku. Naprawdę mocne 4 gwiazdki jak na grecję ( dużo polek w obsłudze). Basen może nie ogromny ale wystarczający, codziennie sprawdzana jakość wody. Dzieci w każdym wieku znajdą w nim dla siebie miejsce. Dużo ładnej zieleni i kwiatów. Na terenie wokół basenu dużo leżaków i faktycznie jest trochę ciasno ale do wytrzymania. Nie trzeba było rezerwować o 6 rano bo o 9 też były wolne. Jedzenie bardzo smaczne. Wino, piwo, drinki, lody - wszystko ok. Bardzo ładny, nowoczesny bar przy recepcji, fajny bar przy basenie ( czasami faktycznie trzeba poczekać 5 min na piwo ale przecież to wakacje więc gdzie się spieszyć ?) Bardzo blisko ślicznego Rodos - stolicy. Piękna starówka, port, promenada przy kasynie, planty i masa firmowych i miejscowych sklepów z ubraniami i butami więc raj dla kobiet :-) W zasięgu 5 minutowego spaceru od hotelu sklepiki, puby, wypozyczalnie samochodów. Plaża z kamienistym wejściem do morza ale po kilku krokach piach :-) No i boski, błękitny kolor wody o temeraturze 25 stopni. Wyjeżdzam 2-3 razy w roku w różne miejsca i sczerze mogę polecić ten hotel. Zawsze można się do czegoś przyczepić ale w tym wypadku nie ma wielu punktów zaczepienia:-) Polecam wycieczkę do Thermes Kalithea - 10 km od hotelu na wschodnim wybrzeżu - przepiękne miejsce gdzie kręcono dużo filmów ( Grek Zorba, Działa Nawarony itp) - super zatoczka, piękne rośliny, knajpa na klifie z pyszną kawą, cykady. Jeśli chodzi o plażę to piękna Lidiko ( obok zatoki Antonego Queena - też super) a najładniejsza Plaża Tsambika - 35 km od hotelu - biały piasek . piękna ciepła woda i palmy - rewelacja. Klimatyczne Lindos też warto odwiedzić i pojechać miejscową taksówką czyli osłem za 5 Eur na szczyt góry z ruinami zamku joanitów. Miłego wypoczynku dla wyjeżdzających. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mia Re: Mareblue Cosmopolitan Rodos IP: *.dynamic.chello.pl 28.06.11, 22:17 Dzięki za wyczerpujący opis, chyba jestem już zupełnie spokojna ;) A można wiedzieć z jakiego byliście biura? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kris Re: Mareblue Cosmopolitan Rodos IP: 195.20.110.* 29.06.11, 10:12 Byliśmy z Itaki - wszystko było ok. Zapomniałem dodać, że byliśmy jeszcze na górze Filerimos - to świete miejsce dla mieszkańców Rodos. 10 min jazdy samochodem od hotelu. Bylismy w niedzielę i akurat trafiliśmy na chrzest dziecka - tam jest prawosławna kaplica między innymi. I generalnie piękne miejsce z super widokami, piękną zielenią i tarsam widokowym - stoi tam ogromny betonowy krzyż w którym w środku są schody i wodzi się na górę krzyża - widoki miód malina :-) Rodyjczycy pielgrzymują tam modląc się potomostwo - podobno pomaga :-) Przy okazji atrakcja dla dzieci bo na wolności chodzą tam dziesiątki pieknych i kolorowych pawi ( z małymi). Podchodzą do ludzi i można zrobić super fotki. Naprawdę polecam. Byliśmy też na Prasonisi - mekka serferów. Strasznie tam wieje ale super widoki bo tam jest taka 80 m plaża gdzie z obu stron napływają ogromne fale. No i setki serferów i kitesurferów. Jak ktoś pływa to wymażone miejsce. Choć przy samym hotelu też jest baza wodna i też można wypożyczyć deski. Jeszcze raz miłego urlopu. Ja żałuję, że jestem już po urlopie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Mareblue Cosmopolitan Rodos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.11, 00:22 Mam pytanie do Krisa odnośnie Thermes Kalitea, czy jest możliwośc dojazdu tam autobusem na własną rękę, czyjest możliwośc kąpieli i jaka jest cena wstępu, bo domyślam sie, że jest. Jakoś nigdzie nie przeczytałam o tym w przewodnikach a wygląda faktycznie imponująco :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fosio1 Re: Mareblue cosmopolitan rodos - proszę pytać IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.11, 23:03 Witam,interesuje mnie czy jest jakaś różnica w przydziale pokoi lub w wyżywieniu w zależności od biura z jakiego się wykupiło hotel? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kris Re: Mareblue cosmopolitan rodos - proszę pytać IP: 195.20.110.* 30.06.11, 09:20 Nie mam pojęcia czy jest jakiś "klucz" przydziału pokoi w zależności od biura podróży. Ja kupowałem w Itace pokój z widokiem na morzee i taki dostałem. Wiem, że część osób które z nami przyjechały dostała pokoje w budynku głównym - my w budynku bocznym więc chyba nie ma znaczenia z jakiego się jest biura tylko poprostu przydzialają pokoje, które są akurat wolne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Mareblue cosmopolitan rodos - proszę pytać IP: *.p2.pcnet.com.pl 02.07.11, 12:26 A czy w pokojach są dostępne czajniki? Pytam bo jedziemy z małym dzieckiem które jeszcze pije mleczko:) Odpowiedz Link Zgłoś
kreseczka1 Re: Mareblue cosmopolitan rodos - proszę pytać 02.07.11, 15:15 Jest czajnik i mała lodówka. Odpowiedz Link Zgłoś
formulafun Re: Mareblue cosmopolitan rodos - proszę pytać 04.07.11, 22:34 Witam, Mam pytanie dotyczące toalety w hotelu. Czy jest tradycyjnie, czy tak jak w Grecji, że nie wolno wrzucać papieru do ubikacji. Czy masz może wiedzę na temat warunków w bungalowach. Dziękuję za odpowiedź. pozdrawiam radek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kris Re: Mareblue cosmopolitan rodos - proszę pytać IP: 195.20.110.* 05.07.11, 10:45 Jeśli chodzi o Thermes Kalitea to wstęp kosztuje za cały dzień 3 EUR od osoby. Dzieci wchodzą za darmo. Jest się gdzie kąpać - mała ale urokliwa plaża. Nie wiem niestety czy można tam dojechać autobusem bo my byliśmy wynajętym samochodem. Załączam link ze zdjęciami - www.holidaycheck.pl/atrakcje-turystyczne-zdjecia_Termy+Kalithea-ch_ub-zid_891.html Ktoś pytał o toalety - są nowoczesne i papier wrzucamy normalnie do toalety :-) Nie byłem w domkach w środku więc się nie wypowiadam. Odpowiedz Link Zgłoś
formulafun Re: Mareblue cosmopolitan rodos - proszę pytać 06.07.11, 19:49 Witam, Czy ktoś z Państwa był zakwaterowany w pokoju rodzinnym dwupkojowym. Jeśli tak to czy w hotelu czy bungalowach. Czy są wyremontowane. dzięki pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Mareblue cosmopolitan rodos - proszę pytać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.11, 23:45 Jak wygląda sprawa z internetem bezprzewodowym, bo z opisu sama juz nie wiem czy płatny jest tylko ten w kafejce czy bezprzewodowy tez ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Mareblue cosmopolitan rodos - proszę pytać IP: *.xdsl.centertel.pl 12.07.11, 23:11 Wie ktoś jak się nazywali animatorzy w hotelu MB Cosmopolitan? najlepiej z imienia i nazwiska? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Mareblue cosmopolitan rodos - proszę pytać IP: *.xdsl.centertel.pl 12.07.11, 23:12 aa i pamiętacie hity hotelowe puszczane przez DJ ?:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zakochany Re: Mareblue cosmopolitan rodos - proszę pytać IP: *.xdsl.centertel.pl 13.07.11, 11:27 jak się nazywały rezydentki itaki w hotelu ? monika oziębło, ania kłos czy jakoś tak ?? ;p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mia Re: Mareblue cosmopolitan rodos - proszę pytać IP: *.dynamic.chello.pl 20.07.11, 23:05 Wróciłam w sobotę z tego hotelu i spokojnie mogę go polecić innym, miła obsługa, pokój (w bungalowie) spory, czysty, z jasnymi nowymi meblami, z balkonem, widok na morze. Jedzenie urozmaicone, ale po 14 dniach marzy się już o czymś innym :) Świetne animacje (animatorki Itaki to Karolina i drugiego imienia niestety nie pamiętam), szczególnie te, organizowane przez hotelową grupę animatorów (międzynarodowy team). Baseny wystarczające, bez tłoku w wodzie, leżaków sporo, ale po 10.00 nie można było znaleźć 3 szt obok siebie. Do sklepów w IXIA 20 min spacerem, świetne dojście nadbrzeżem do Rodos (ok godzinny spacer). Wypożyczalnia przy hotelu sporo droższa od pierwszej w Ixia(pierwszej od hotelu, przy aptece, nazywała się Galaxy). Miejscowe trunki dało się pić, nie były katastrofalne, ale to też zależało który barman je robił. Było kilku barmanów jednocześnie, więc to rozładowywało w sezonie kolejki przy barze (podobno przed sezonem było dużo gorzej z kolejkami niż w lipcu). Restauracja z tarasem zewnętrznym, czasem było tam dość gorąco, ale przyjemnie jadło się posiłki na świeżym powietrzu. Były kolejki do bufetu podczas posiłków, należy chodzić tuż na otwarcie restauracji (lunch 12.30, kolacja 18.45). Zwiedzaliśmy Lindos, Filerimos (dzięki opiniom Krisa z forum :), termy Kalitea, no i oczywiście kilka razy w tygodniu miasto Rodos. Wiatr na północy wyspy jest wręcz zbawienny, kiedy jeździliśmy na wycieczki w winne części wyspy, gdzie tego wiatru już nie było, trudno było wytrzymać dłuzej niż 30 minut bez wody (kąpieli). Wspaniały urlop, polecam Rodos i Cosmopolitan Mareblue. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kris Re: Mareblue cosmopolitan rodos - proszę pytać IP: 195.20.110.* 21.07.11, 15:14 Cieszę się, że mój opis się przydał i urlop był udany:-) 3 sierpnia lecę z rodzinką na Corfu do hotelu Louis Corcyra Beach. Po powrocie napisze coś na forum - może też komuś się przydadzą moje spostrzeżenia. Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
keluska Re: Mareblue cosmopolitan rodos - proszę pytać 20.08.11, 22:27 Dwa tygodnie w Mareblue cosmopolitan uważam za cudne jak i całe Rodos. Hotel jest naprawdę wart 4 gwiazdek i po doświadczeniach z ubiegłych lat i innych greckich hoteli mogę go z całą odpowiedzialnością polecić. Wszystkim, którzy się do niego dopiero wybierają życzę równie udanego pobytu jak nasz. Z reguły nie wracam do miejsc, w których byłam wakacyjnie, ale dla tego hotelu chętnie zrobię w przyszłości wyjątek. Pozdrawiam. Ania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JS Re: Mareblue cosmopolitan rodos - wrociliśmy 26.08 IP: 91.212.223.* 31.08.11, 09:14 Hotelik naprawde fajny. Mozna by powiedziec ze to polski hotel. tylu rodakow to ja jeszcze nie spotkalem w zadnym miejscu. No moze poza Dominikaną(ale tam byli tez emgranci z Ameryki i UK) .Na poczatku miałem obawy jaki pokoj dostaniemy ( czesto slyszy sie ze w grecji standardy zawyżone), a tu dali nam fajne i odswiezone lokum na 4 pietrze "bocznego" budynku. Czystosć na 5+. Fakt mielismy dzielony z innym pokojem balkon, ale jakos mi to nie przeszkadzało. Jedzonko srednio urozmaicone ale dobre. Wszystko ładnie przygotowane, a conajwazniejsze smaczne. Co do opcji ALL INN to dwa minusy. Pierwszy za płatną wode w butelkach-zawsze woda taka była wydawana bez słowa a tu trzeba płacic. Drugi to godziny obowiązywania czyli do 23. Pozniej zycie w hotelu praktycznie zamiera. Z basenu nie korzystalismy. Chodzilismy na plaże (srednio czystą) gdzie trzeba było placic 8 EUR za dwa lezaki i parasol, ale pod koniec zaczelismy nosic hotelowy koc i reczniki ze sobą i tez było fajnie. Co do zejscia do morza to nie jest az tak zle. Fakt trzeba troszke sie nagimnastykowac zeby przejsc kamienisty poczatek, ale woda jest tak ciepla ze po dwoch krokach sie zamaczalismy i odplywalismy w strefe piaszczystego dna. Polecam kurs windsurfingu z polskim instruktorem - 200 EUR za 10 godzin (jeden na jeden). Miejscowosc Ixia - sama miejscowosc nie powala na kolana, ale mozna zrobic fajne zakupy w miarę blisko hotelu. Niektorzy narzekali na bliskosc lotniska i samoloty. Nam to nie przeszkadzalo. Poza tym zdecydowana wiekszosc z nich ladowala, wiec byly o wiele cichsze niz startujące. Wycieczki. Lindos ok choc bardzo krotka. Objazd wyspy niby tez OK, ale przewodniczka/rezydentka czasem spierala sie ze swoim grteckim pomocnikiem o prawdziwosc przekazywanych informacji historycznych o danym miejscu. Miast RODOS zoorganizowalismy sobie we wlasnym zakresie i zrobiło na nas największe wrazenie. Dojazd autobusem 1,7 EUR/os. Najlepiej zarezerwowac sobie jeden dzien. Wtedy mozna na spokojnie wszystko zobaczyc i przy okazji znalesc czas na jakis obiadek/piwko/kawke. Wyjazd mielismy z Itaki - i tu żadnych uwag Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fosio1 Re: Mareblue cosmopolitan rodos - proszę pytać IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.11, 12:33 Witam, Wybieram się do tego hotelu pod koniec września,mam nadzieję że trafimy na fajną pogodę,bo czytając Wasze opisy to o hotel jestem spokojna. Odpowiedz Link Zgłoś