IP: *.polkowice.vectranet.pl 29.06.11, 10:55
Witam. Czy ktoś z Państwa może podzielić się info na temat:
1. cen promów, wycieczek, katamaranów na Patmos, Kalimnos, Nissiros
2. jak wygląda czasowo pobyt na Patmos, Kalimnos
3. możliwości/ceny wynajmu auta na w/w wyspach.

Z góry dziękuję.

Viki
Obserwuj wątek
    • Gość: Marek Re: kos 2011 IP: *.adsl.inetia.pl 30.06.11, 14:43
      W niedzielę byłem na rejsie organizowanym przez lokalne biuro z Kos na wyspy Kalymnos, Pserimos i Plati. Kosztowało to 30 eur za osobę dorosłą i wcenie był obiad i anglojęzyczny przewodnik. Było fajnie ale na Kos ostatnimi dniami wiał strasznie mocny wiatr co sprawiało że na pokładzie statku raczej nie było możliwości opalania się bo groziło to zmyciem z pokładu :)) - Jeszcze informacja dla zainteresowanych - NIE WIERZCIE W BZDURY WYPISYWANE PRZEZ NIEKTÓRYCH ŻE MELTEMI NA KOS JEST BARDZO SŁABE - 26,27,28.06 WIATR BYŁ TAK SILNY ŻE NIE BYŁO MOŻLIWOŚCI SPOKOJNIE POLEŻEĆ NA PLAŻY NIE MÓWIĄC O KąPIELI - mówię o sytuacji na północnym wybrzeżu Kos. Na rejsie 26.06 statek zakotwiczył na Plati w zatoce osłoniętej od wiatru ale tam woda była o wiele zimniejsza w porównaniu z Kos, tak samo na Pserimos.
      • Gość: oli Re: kos 2011 IP: *.devs.futuro.pl 30.06.11, 14:48
        byłam na kos rok temu i zgadzam sie ze jak wieje ten "wietrzyk"
        to cieżko z opalaniem i kąpiela, my pojechalismy wtedy połazic po kos town
        • lamciad Re: kos 2011 01.07.11, 13:18
          Wyciczki ok.30 euro z lokalnych biur.Samochód 40Euro/dzień za mały samochód typu Hundai i20,droższe np.Ford Focus cabrio 70 eurasów - takie ceny były do 15 czerwca,jak jest w sezonie to nie mam pojęcia.Z wiatrem na Kos jest tak,że nie wieje wszędzie.My mieszkaliśmy w okolicach Kardameny,czyli południe i tam pod koniec pobytu wiało bardzo,za to po drugiej stronie wyspy spokój.Jak u nas przestało wiać to z kolei było upalanie,więc pomimo,że "meltemi" wykurza drinki ze szklanek to i tak za nim tęskniliśmy;-)
          • Gość: viki500 Re: kos 2011 IP: *.polkowice.vectranet.pl 01.07.11, 16:56
            Dziękuję za info. Planuję raczej popłynąć na pobliskie wysepki promem i przenocować jak nie da się wrócić tego samego dnia więc meltemi raczej nie powinno mi przeszkodzić. A nie orientujecie się przypadkiem jak wyglądają plaże w Psalidi? Wiem, że ciekawe są te po drugiej stronie wyspy ale zależało mi na bliskim sąsiedztwie portu i tam mam bazę wypadową. Dodam, że nie tyle zależy mi na ładnej plaży ile na w miarę bezpiecznym wejściu do morza, bez gigantycznej ilości kamieni na których można skręcić nogę. Pzdr. Viki
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka