Dodaj do ulubionych

Tasos opinie

IP: *.dynamic.chello.pl 09.07.11, 15:35
Z koleżanką zastanawiamy się nad Tasos, są pozytywne opinie kolegów z pracy ale wole poznać i Wasze opinie.
Zaletą jest (chyba) szybki transport z lotniska, wyspa blisko stałego lądu,a jak wygląda życie na wyspie? Ceny na pewno nie niskie, w końcu ośrodek turystyczny, ale dobrze by było gdyby dało się wybrać na długie spacery, zwiedzanie, dyskoteki odpadają :)
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Re: Tasos opinie IP: *.dynamic.chello.pl 10.07.11, 11:50
      a mało jest tu wątków o tej wyspie ? wpisz poprawną nazwę do wyszukiwarki, to znajdziesz.
      • Gość: Aneta Re: Tasos opinie IP: *.dynamic.chello.pl 11.07.11, 06:08
        Mało, albo z przed dwóch lat. Ja się nie pytam o to jak korzystać z google a proszę o podzielenie się swoimi opiniami.
    • Gość: xxx Re: Tasos opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.11, 08:38
      Tasos- a to dobre :D

Szkolenie z wyszukiwania jednak by się koleżance przydało, z poprawnej pisowni również, a od kultury osobistej bym zaczęła, ale z okazji poniedziałku będę tak miła i przekażę pyskatej koleżance 2 linki do wątków tegorocznych o wyspie TASOS (lol):

forum.gazeta.pl/forum/w,203,120840510,126669850,Re_BP_Aquamaris_Bielsko_Biala_Thassos.html

forum.gazeta.pl/forum/w,203,125942496,125942496,Thassos.html
    • zjawa1 Re: Tasos opinie 12.07.11, 00:02
      Tez, nie trawie odpowiedzi ja wyzej, dlatgo odpisze.
      Zycie na wyspie na maksa spokojne.
      To nie jest wyspa ,,imprezowa".
      To wyspa dla chcacych spedzic milo czas na ,,lonie natury:".
      Zdarzylo sie tak, ze polecialam na nia kiedy bylam bezdzietna i bezmezna:) czesciowo rozczarowalam sie wtedy, bo jednak liczylam na jakas rozrywke. Mimo wszystko ta wyspa jest szczegolna, jesli chodzi o wyspy Greckie. Ma ,,cos w sobie".
      Ogolnie, jezeli liczysz na zabawe,to ta wyspa nie zda egzamiu, lepszy Rodos( na ktorym bylam) czy Kreta( na ktorej jeszcze nie bylam). Pnoc Kreta na bardziej rozrywkowa niz Rodos, a na Rodos ciezko sie nudzic)
      Thasoss jest najtansza z wysp Greckich. Tak widziaam i tak slyszalam, od ludzi,ktorzy zwiedzili ,,kawal Grecji".
      THassos to swietne miejsce dla rodzin z malymi dzeciakai i emerytow.
      Choc jak mowie, ja bylam w ,,oresie najbardziej imprezzowym", a nie nudzilam sie na tj wyspie. Duzo zalezry od tego kim jedziesz i kogo poznasz..
      • zjawa1 Re: Tasos opinie 12.07.11, 00:10
        A jesli chodzi o zwiedzanie, to za bardzo nie ma czego:)
        Na podudniu wypy sa jakies obeliski, nawet nie pamietam co, to bylo doladnie, jaksa chyba swiatynia.
        Na thasosss jedzie sie gl. na plaze i gory.
        Pisala juz w watku nizej Theologos-polecam, ciekawe klimaty.
        Warto wynajac skuter-tanio i to bardzo ii mozna zwiedzic cala wyspe w jeden dzien!
        Maja fajne wyroby ze srebra, do dzis mam 2 orginalne ierscinki z ich,,renomowanej" firmy.
        • zjawa1 Re: Tasos opinie 12.07.11, 00:11
          W sumie bylam na niej 2 tygodnie, wiec kumam klimat w miare doglebnie;0
    • Gość: gość Re: Tasos opinie IP: *.dynamic.chello.pl 12.07.11, 00:46
      ot wredna i leniwa sooka
    • Gość: xxx Re: Tasos opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.11, 10:00
      głupia, niekumata, chamska, analfabetka i w dodatku znerwicowana- napisała anetka 2 posty i tyle się można o niej dowiedzieć.

zluzuj poślady... i miłego wypoczynku na TASOS :D

PS. Ja pochodzę z "gminu", a ty z "miastu" czy "powiata" ??
      • Gość: moli Re: Tasos opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.11, 11:07
        Gość portalu: xxx napisał(a)
        > głupia, niekumata, chamska, analfabetka i w dodatku znerwicowana- napisała anet
        > ka 2 posty i tyle się można o niej dowiedzieć.
        >
        > zluzuj poślady... i miłego wypoczynku na TASOS :D
        >
        >
        > PS. Ja pochodzę z "gminu", a ty z "miastu" czy "powiata" ??

hehehe dobre!!!!

Słuchaj gamoniu, jak masz coś do przekazania to dawaj ale pouczaj to swoje dziecko nie mnie.
        Jak będę chciała to poszukam, na razie to napisałam by takie niedojdy jak ty do czegoś się przydały i choć raz w swoim życiu były pożyteczne.
        Kultury to od ciebie nie wymagam, z uwagi na to że z gminu pochodzisz nie będę się patologią nawet przejmowała. Dałaś linki, dziękuję. Spadaj.

Po takim tekście, to trudno żebyś od kogoś wymagała kultury, jeśli jej sam nie posiadasz.
    • Gość: rumianek Re: Tasos opinie IP: *.jjs-isp.pl 12.07.11, 19:48
      O jeżu malusieńki co tu się wypisuje, sami dżentelmeni i damy wymieniają się spostrzeżeniami na temat wyspy Thassos:)
      Zamiast się pogrążać dobrze by było sprawdź jak się pisze prawidłowo nazwę wyspy, na którą się wybierasz, tak zupełnie dla własnej świadomości.
      Zamiast tu wymieniać uprzejmości z forumowiczami, którym również kultury brakuje, poszukaj wszelkich informacji umieszczanych tu na forum czy na innych, wszak o informację Ci chodzi a nie o nic innego. prawda?
    • Gość: kuntakinte Re: Tasos opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.11, 22:19
      Wyspa tasos nie istnieje :) Jesli chcesz sie cos dowiedziec na tym forum to zaprezentuj minimum kultury. Intelignecja tez nie blyszczysz. Poczytaj ze zrozumieniem to moze zalapiesz co xxx i inni chca ci przekazac.
    • Gość: kuntakinte Re: Tasos opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.11, 08:56
      Pasujesz na Rodos do hordy pijanych Angoli :) kiedy wreszcie zalapiesz, że pisze się THASSOS a nie TASOS? I właściwie to wszyscy probuja ci wytlumaczyc.

PS. Nie kazdy ma potrzebe korzystania z klawiatury z polskimi znakami.
      • Gość: Stefan Re: Tasos opinie IP: *.unused.atman.pl 13.07.11, 09:44
        Dżizas... mam nadzieję, że ta cała Anetka nie wybiera się na Tasos wtedy co ja... wszak ja jadę na Thassos, ale kto wie, może ona też tam będzie...
      • Gość: Anetka Re: Tasos opinie IP: *.dynamic.chello.pl 13.07.11, 17:47
        Wiem jak należy pisać, ale ponawiam pytanie dla potomnych.
        Na pewno błaźnie nie pisze się samymi wielkimi literami, co za brak kultury i podstawowych manier.
        Jak macie jakieś info o tasos to wpisujcie, a buractwo już nie pisać, sio!
        • Gość: Rob Re: Tasos opinie IP: 178.73.49.* 13.07.11, 20:59
          Ale jaja, jakiś kmiotek podpuszcza Was a Wy się dajecie. A jeszcze pewnie pisze na drugą rękę posty o obeliskach...to mnie powaliło na maksa :-)

No po prostu obelisków na tasos że hohoho.

A swoją drogą uwielbiam Thasos bo piękną wyspą jest i basta !!!

R
          • zjawa1 Re Rob 13.07.11, 21:59
            Tak ,, uwielbiasz" Thassos a nie masz zielonego pojecia o tej wyspie:)
            Pewnie najdluzsz twoja trasa to do marketu po Ouzo:)
            Skoro kpisz to automatycznie nie miales okazji zwiedzac miedzy innymi ruin starozytnej swiatyni w Aliki....
            Jedz i zwiedz dobrze wyspe, a potem komentuj:)
            • Gość: Rob Re: Re Rob IP: 178.73.49.* 14.07.11, 19:32
              nie lubię ouzo. Wolę piwo...mythos. Aliki jest naprawdę piękne. Fajna tawerna obok tych ruin....z obeliskami ;-), z widokiem na zatoczkę. Prowadzi ją - znaczy tawernę - taki sympatyczny Grek, który jak się okazuje ma kolegę w Katowicach.....
              No nic, nie mam pojęcia o Thasos. Aha, moim zdaniem robią tam chyba najlepszą oliwę w Grecji.
      • Gość: kuntakinte przepraszam jest głupi IP: *.dynamic.chello.pl 14.07.11, 21:59
        po prostu odstawiłem leki i tak mnie pogięło, ale przepraszam za moje kmiocie życie.
    • Gość: Anetka Re: Tasos opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.11, 22:34
      To ja Anetka. Przepraszam wszystkich za swoje zachowanie, sama jestem gamoniem i w dodatku z gminu, w powiatu mnie nie chcieli, a miastu nigdy nie widziałam.
      Nie polecę na tasos, bo nie chcę wam psuć wakacji.

Jestem trollem od urodzenia.
      • Gość: Rob Re: Tasos opinie IP: 178.73.49.* 14.07.11, 19:32

A leć, nie będziesz żałować :-)

R
        • Gość: vi Re: Tasos opinie IP: *.dynamic.chello.pl 14.07.11, 21:58
          pl.wikipedia.org/wiki/Thasos
          Thasos, Thassos, Tasos, używane jest również polskie Tazos (gr. Θάσος) – grecka wyspa na północy Morza Egejskiego

Ładnym trzeba być debilem by się upierać że jedyna forma to Tasos.
          Ale widać po tym forum że debili nie sieją.
          • zjawa1 Re: Tasos opinie 14.07.11, 22:46
            Z Greckiego Θά&#
            > 963;ος)
            Wszystko zalezy czy poslugujemy sie starytna Gerka czy wspolczesna-zasadnicza roznica:)
            Pierwsza litera z nazwy to- Theta
            2-alfa
            3-sigma
            4-omikron
            5-znow sigma, a nie dzieta( wiec nie jest to litera ,Z")
            Czyli poprawna, starozytna nazwa to Thasos, a nie Tazos-debilizm totalny te wikippedie to czesto stek kompletnych bzdur!
            Jesli natomiast posluzymy sie Greka nowozytna to poprawnie bedzie brzmiec Tasos bez ,,TH".
            Wczesniej nie wnikalam w klimat, a faktycznie warto bylo:)
            • Gość: Anetka Re: Tasos opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.11, 01:07
              tak naprawdę to pisząc tasos miałam na mysli to:

www.cudownelampy.pl/sklep/1501,pl_lampa-wiszaca-tasos-firmy-marjslojd-176523.html
              przepraszam za to, że jestem głupia
              • Gość: kuntakinte to to nic IP: *.dynamic.chello.pl 15.07.11, 17:19
                to to nic w porównaniu z moimi rodzicami, to są dopiero debile, a ja po nich taki głupi jestem.
    • Gość: mmena Re: Tasos opinie IP: *.89.67.170.static.crowley.pl 15.07.11, 13:44
      Gość portalu: Aneta napisał(a):
      > Zaletą jest (chyba) szybki transport z lotniska, wyspa blisko stałego lądu,a ja
      > k wygląda życie na wyspie? Ceny na pewno nie niskie, w końcu ośrodek turystyczn
      > y, ale dobrze by było gdyby dało się wybrać na długie spacery, zwiedzanie, dysk
      > oteki odpadają :)
      Transport z lotniska nie jest szybki. Slaby punkt programu to prom. Jak zle trafisz to zalapiesz sie dopiero na 4 czy 5. Tak sie nam trafilo. Wyladowalismy w dniu jakiegos swieta, wszyscy Grecy pchali sie na wyspe. Korek do promu zdawal sie nie miec konca.
      Dlugie spacery - nie ma gdzie spacerowac.
      Zwiedzanie - jesli naprawde ci na tym zalezy to wybierz inne miejsce. Zwiedzanie Thassos mozesz zalawic w 2-3 dni.
      Dyskoteki odpadaja - zalezy jak trafisz. Na Thassos nie ma wlasciwie nic. Nie ma tez dyskotek, dlatego dyskoteki urzadzaja wlasciciele hoteli. Jak trafisz do takiego hotelu to masz zapewnione dyskoteki przez caly pobyt.
      • Gość: Rob Re: Tasos opinie IP: 178.73.49.* 15.07.11, 21:21
        no dramat po prostu....Thasos...raj Kononowicza....nic nie ma..... jak się trafiło na Panagię (o ile się nie mylę - 15 sierpnia) to nic dziwnego....to mniej więcej tak jak u nas pielgrzymka na Jasną Górę.
        Co do zasady wchodzi się na drugi może trzeci z kolei prom, rejs trwa 30-40 minut. Spacerować jest gdzie......no normalnie jadę tam znowu w przyszłym roku....i niech Toskania się schowa ;-)

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka