Dodaj do ulubionych

Noclegi na Santorini

IP: *.ip.media3.com.pl 04.08.11, 10:27
Możecie polecić sprawdzone "kwatery" na Santorini? W pierwszej kolejności szukam oczywiście w Oia, Firostefani i Firze. Mam już coś na oku, ale szukam jeszcze. W sumie będzie to 5 noclegów ( 2 noce w jednym miejscu, 3 w innym). Cena najlepiej do 40-45E za noc (2osoby dorosłe i 4-latek). Pomożecie?
Obserwuj wątek
    • jacek1f tu popatrz 04.08.11, 12:20
      www.autoway.com.pl/hotele.php?pr=5
      i tu

www.hotelnasantorini.pl/

powodzenia!
      • tamerza Re: tu popatrz 04.08.11, 13:40
        potwierdzam, proponuje przez autoway, oni maja duzy wybor hoteli, za 40 euro cos znajdziesz (zalezy od sezonu) szybko sprawnie ci wszystko zalatwia, lacznie z samochodem. Ja wzielam hotel na wrzesien i z tego co sie orientowalam taka sama cena bylaby gdybym bezposrednio rezerwowala w hotelu pokoj a nie za posrednictwem autoway
    • Gość: dana3-58 Re: Noclegi na Santorini IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.08.11, 16:19
      wejdz na www.booking. com.pl napewno znajdziesz kwaterę i opinie o niej no i cenę.
      • simon_r Re: Noclegi na Santorini 04.08.11, 17:20
        a ja bym szukał na miejscu... Santorini ma to do siebie, że mało kto tam nocuje a kwater jest bez liku. Kiedy tam byłem to widywałem pokoje na wynajem za 20euro/noc w całkiem przyzwoitych na oko pensjonatach. A było to we wrześniu.
        • krynicz Re: Noclegi na Santorini 18.08.11, 14:34
          Podpisuje się pod innymi postami najlepiej samemu sobie poszukać na miejscu, oni żyją z turystyki więc na pewno coś się znajdzie
    • Gość: mmm Re: Noclegi na Santorini IP: *.warszawa.vectranet.pl 04.08.11, 19:59
      Na www.booking.com masz jakies 500 hoteli do wyboru z dokladnymi opisami, recenzjami tych co byli, mozesz przefiltrowac wg ceny, lokalizacji itp. W porcie zapewne tez bedzie duzo ofert.

Moim zdaniem dzielenie noclegow na 2 miejsca na Santorini kompletnie nie ma sensu- to mała wyspa, a tracicie jeden dzien na przeprowadzki
    • jaari_65 Re: Noclegi na Santorini 06.08.11, 12:02
      Polecam Stelios Rooms w Oia.
      Pokoje dokładnie takie, jak na zdjęciach - z widokiem na kalderę. Kwatera w tej nieco cichszej części miasteczka. Byliśmy tam przez tydzień w sierpniu i hałas ani nadmiar turystów absolutnie nam nie przeszkadzał, aczkolwiek całe dnie spędzaliśmy zwiedzając interior wyspy. Do Oia wracaliśmy na nocleg. Generalnie Oia rankiem oraz późnym wieczorem to bardzo spokojne i klimatyczne miejsce - nawet w szczycie sezonu! Fotki z Santorini u mnie na stronie :)
      Pozdrawiam.
      J.

--

MOJE ZDJĘCIA - Z PODRÓŻY I NIE TYLKO... www.jarek-jasinski.pl
    • Gość: konrad Re: Noclegi na Santorini IP: *.acn.waw.pl 07.08.11, 13:39
      www.greekhotel.com/cyclades/santorin/fira/thira/home.htm
      Polecam Hotel Thira. Byłem w nim w tym roku, leży na granicy Firy i Firostefani. Blisko do kolejki do starego portu, obok świetna i wcale nie droga tawerna oraz przystanek autobusowy. :) A do tego bardzo sympatyczna rodzina go prowadzi.
    • Gość: taba Re: Noclegi na Santorini IP: *.ip.media3.com.pl 07.08.11, 17:16
      Oczywiście booking znam i przeglądam i znalazłam parę miejsc w akceptowanej przeze mnie cenie, ale chciałam poznać miejsca w których bywali forumowicze i byli zadowoleni:)
      Hotel Thira super, ale muszę zapytać o cenę:)
      Jarku, znam Twoją stronę ( zdjęcia są fantastyczne i "przez Ciebie" jestem zakochana w Santorini:) i już widziałam to studio w Oia,bajka... Będę do nich pisała z pytaniem czy jest możliwość pobytu z dzieckiem (piszą o dwóch os. dorosłych). Jeśli tak i to za 40E (po 21.09) to nie ma co się zastanawiać:) Mam pytanie - czy była tam kuchenka, czy tylko lodówka i express?
      • Gość: taba Re: Noclegi na Santorini IP: *.ip.media3.com.pl 07.08.11, 17:18
        Już widzę cennik w Thirze, niestety za drogo, bo 50 lub 65 E:/
      • jaari_65 Re: Noclegi na Santorini 08.08.11, 15:14
        @taba - zarumieniłem się... Miło mi, że chociaż jedną osobę moje zdjęcia przekonały do zwiedzenia Santorini. Zapewniam, że "na żywo" jest tam o wiele ładniej - wystarczy chcieć widzieć to, co można tam zobaczyć :)
        Co do Steliosa... Kuchenka była, stała obok lodówki. O dziwo nie ma jej na zdjęciach, chociaż faktycznie nie była pierwszej urody ;) W każdym razie działała. Lodówka sprawna, ale tylko chłodzi... lodu tam nie zrobisz. Ekspres sprawny. Kibelek w pakiecie z natryskiem - mały, ciasny, ale do wytrzymania.
        Ze Steliosem rozmawiaj konkretnie o pokojach z widokiem na kalderę, ponieważ w budynku są jeszcze 2 inne z widokiem w przeciwną stronę :)
        Generalnie studio wygląda dokładnie tak, jak na zdjęciach. Na dole Stelios z rodziną prowadzą knajpę, ale ani hałas ani zapachy absolutnie nie stanowią problemu. Żarcie takie sobie. W Oia pod tym względem jest kiepsko, albo ja się zrobiłem już wybredny.
        Jeżeli mogę w czymś pomóc - śmiało pytaj.
        Pozdrawiam serdecznie.
        Jarek
        • Gość: taba Re: Noclegi na Santorini IP: *.ip.media3.com.pl 08.08.11, 16:09
          Dzięki za wszelkie info:) Z kuchenką dziwna sprawa, bo w opisie nic nie ma na ten temat, na fotkach stoi mały epigaz, a w mailu mi napisali, że nie ma żadnej kuchenki. Dobrze wiedzieć, że nie wszystkie pokoje są z widokiem... Chyba zdecydujemy się na dwa noclegi w Stelios (chcą 50E za noc za 2+1, podobno z widokiem na wulkan i zachód słońca),a pozostałe w Perissie (lub obrzeżach Firy). Oczywiście nie miałabym nic przeciwko wszystkim noclegom w Oia, ale finansowo nie damy rady.
          Jedno pytanko mi się nasunęło...Jak dostaliście się z portu? Patrząc na rozkład KTEL widzę, że musielibyśmy czekać prawie 3 godziny,żeby dostać się do Firy...Zostaje jedynie taxi? Pytałam w Steliosie o dowóz, ale nie ma takiej opcji:/
          • Gość: mmm Re: Noclegi na Santorini IP: *.warszawa.vectranet.pl 08.08.11, 16:25
            A skad znasz juz teraz rozkład jazdy KTEL? Za każdym razem jak byłem na Santorini to rozkłady do portu i na lotnisko nie były stałe tylko ustalane dzień, dwa przed i zwłaszcza jeśli chodzi o port to mniej wiecej skoordynowane z godzinami przypływających promów. Jak ktos chciał sie dowiedziec o której godzinie odchodzi autobus na jego prom to musiał albo dzwonic albo sie wieczorem przejsc na dworzec autobusowy.
          • jaari_65 Re: Noclegi na Santorini 08.08.11, 19:08
            Kuchenka, z tego co pamiętam była elektryczna... :)
            Szału nie było, więc możliwe że po prostu z niej zrezygnowali.
            Zastanówcie się nad pobytem w Oia. Perissa i Kamari to strasznie nudne miejsca. Brak tam spektakularnych widoków czy atmosfery miasteczek nad kalderą. Dużo natomiast turystów :)|
            Co do transportu... My poczekaliśmy w porcie kilkanaście minut na autobus do Firy a tam z kolei ok.40 minut na autobus do Oia. Jak napisał mmm - rozkłady KTEL są skorelowane z promami. A przynajmniej starają się być :).
            Dacie radę ;)
            • mika_26 Re: Noclegi na Santorini 09.08.11, 14:19
              witam, własnie otrzymałam info z Stelios rooms o dostepności pokoi-w sierpniu cena za 2 osoby dorosłe i dziecko to 70 euro. Jarek, czy Twoje zdjęcia z twojej strony, prezentuja może widoki z tej kwatery? Czy według Ciebie lepiej zamieszkać w Oia czy w Fira? Bede na Santorini 2 dni i oczywiście chcę zaliczyć zachód słońca w Oia, oraz pozwiedzac inne miejsca, wiem, że czasu nie za wiele, bo zastanawiam się jeszcze nad rejsem stateczkiem. Wiekszośc bowiem stron z ofertami hoteli ma w ofericei fire a nie Oira. Tylko, ze w Fira najtańsze znalzłam za 90 euro. A tu jednak 20 euro mniej. Pozdrawiam i gratuluje portfolio pięknego
              • simon_r Re: Noclegi na Santorini 09.08.11, 16:50
                Jak chcesz przyoszczędzić na noclegu to możesz jeszcze wynająć namiot na kempingu. Kemping jest 5 min marszu od kaldery w Thirze a za osobę płaci się 17,5 euro w sezonie w ichnim namiocie. Mają też pokoje do wynajęcia za 70 euro dwójkę.
                • jaari_65 Re: Noclegi na Santorini 09.08.11, 18:08
                  simon_r napisał:

> Jak chcesz przyoszczędzić na noclegu to możesz jeszcze wynająć namiot na kempin
                  > gu.

Simon - w Oia znam kwatery po 15E/osobę. To schronisko młodzieżowe z wieloosobowymi pokojami. Tylko czy warto aż tak oszczędzać? Osobiście już za stary i za wygodny jestem, ale młodsi czemu nie?
                  • simon_r Re: Noclegi na Santorini 10.08.11, 13:30
                    Ja tam młody nie jestem ale do Grecji jeżdżę z namiotem. A kwatery w Oia i Thirze można znaleźć bardzo tanio to fakt... o ile szuka się na miejscu a nie przez internet. Jak ktoś chce mieć wcześniej rezerwację to niestety musi bulić.
              • jaari_65 Re: Noclegi na Santorini 09.08.11, 18:06
                mika_26 napisała:

> Jarek, czy Twoje zdjęcia z twojej
                > strony, prezentuja może widoki z tej kwatery?

Niestety, na mojej stronie nie ma zdjęć z kwatery. Natomiast zdjęcia na stronie Steliosa w 100% odzwierciedlają stan faktyczny.
                Ale... Zdjęcia, które Cię interesują znajdziesz tu: Wyprawa na Santorini - opis

> Czy według Ciebie lepiej zamieszk
                > ać w Oia czy w Fira? Bede na Santorini 2 dni i oczywiście chcę zaliczyć zachód
                > słońca w Oia, oraz pozwiedzac inne miejsca, wiem, że czasu nie za wiele, bo zas
                > tanawiam się jeszcze nad rejsem stateczkiem.

Subiektywnie... bo każdy może mieć inne zdanie - polecam Oia. Firy nie lubię z uwagi na zgiełk i harmider o wiele większy niż w Oia. Zachód słońca? Owszem piękny, jeżeli odpowiednio wcześniej zajmiesz miejsce widokowe :) Piękny jest wschód słońca widziany na tarasie u Steliosa... Wart grzechu jest rejs na wulkan, wspinaczka do ruin starożytnej Thery, włóczęga wąskimi uliczkami Emporio i wizyta na zamku w Pyrgos. Czarne plaże Kamari i Perissy polecam tylko rankiem, bez tłumów plażowiczów. O wiele fajniej pojechać na Red Beach, tak do 10-11 rano jest tam pusto i pięknie.

> Pozdrawiam i gratuluje portfolio pięknego

Serdecznie dziękuję :)
                • mika_26 Re: Noclegi na Santorini 09.08.11, 20:52
                  a więc klamka zapadłą, dzięki Jarek! Wyznacznikiem zostałeś mojego pobytu na Santorini. Stelios zarezerwowane, rejs stakiem na miejscu wykupię, a w międzyczasie czarne plaże Kamari i antyczna Thira. Autko też już znalazłam nawet w bardzo ciekawej cenie, lepszej niż ta, którą proponuje polski pośrednik. Pozdrawiam i nie obiecuję, że się nie odezwę z następnymi ewentualnymi pytaniami:)
                  • jaari_65 Re: Noclegi na Santorini 09.08.11, 21:44
                    mika_26 napisała:

> a więc klamka zapadłą, dzięki Jarek! Wyznacznikiem zostałeś mojego pobytu na Sa
                    > ntorini.

@mika_26 - Santorini kocha się albo nienawidzi... Zobaczymy co napiszesz po powrocie :)

>Stelios zarezerwowane, rejs stakiem na miejscu wykupię, a w międzyczas
                    > ie czarne plaże Kamari i antyczna Thira.

Obowiązkowo odwiedź Pyrgos i Emporio !!!

> Pozdrawiam i
                    > nie obiecuję, że się nie odezwę z następnymi ewentualnymi pytaniami:)

Spoko, w razie potrzeby pytaj - lubię o tym pisać :)
                    Miło, że mogłem pomóc.
                    Pozdrawiam!
                    • mika_26 Re: Noclegi na Santorini 10.08.11, 13:11
                      A jednak się odzywam, prosze o jeszcze jedno info ligistyczne-czy zachód słońca widoczny jest ze Steliosa czy raczej trzeba podążyć na taras widokowy?

Parking obiecali, że mi zagwarantują, samochód bowiemm wstępnie zaklepany, bilety na wodolot też.

Plan wycieczki-uwzględniłam Pyrgos i Emporio, na plaże schodzić nie będe.

Po powrocie we wrześniu, odezwe się celem podzielenia sie spostrzeżeniami:)

• jaari_65 Re: Noclegi na Santorini 10.08.11, 14:00
                        @mika_26 - z tarasu u Steliosa nie zobaczysz zachodu w pełnej krasie. Musisz pójść deptakiem do końca, a następnie trzymając się kaldery (czyli swojej lewej strony) zejść po schodkach niżej, aż do ruin starej, najprawdopodobniej poweneckiej budowli. W tamtych okolicach zbierają się wszyscy podziwiający zachód słońca i... powiem Ci, że samo zjawisko piękne, acz widziałem podobne - atmosfera natomiast - bardzo fajna :)
                        Pozdrawiam
                        J.
                    • simon_r Re: Noclegi na Santorini 10.08.11, 13:33
                      A propos tego kocha albo nienawidzi.... Nasza relacja z Santorini trochę specyficzna :P
                      • jaari_65 Re: Noclegi na Santorini 10.08.11, 14:05
                        @simon_r - fajny opis. Nie zgodzę się tylko z cenami. Jeżeli troszkę się rozejrzeć można kupić/zjeść w cenach typowo greckich :) Nie demonizujmy zatem, aczkolwiek nastawienie niektórych hotelarzy/restauratorów/taksówkarzy jest wybitnie komercyjne, ukierunkowane na zdarcie skóry z każdego biedaka, który zaplątał się na tą piękną wyspę.
                        A Thiry nie cierpię... To najbrzydsze miasteczko na Santorini :)
                • jaari_65 Re: Noclegi na Santorini 09.08.11, 22:08
                  Co do autka...
                  W Oia jest deficyt miejsc postojowych. W okolicach Stelios Rooms samochodu nie zaparkujesz :(
                  Jedyne wyjście to spory parking na drugim końcu miasteczka zaraz przy krańcówce autobusu.
                  • mika_26 Re: Noclegi na Santorini 15.08.11, 11:34
                    Heja, wracam z kolejnym pytaniem. Czy Stelios rooms-nocleg w nim obejmuje śniadania również? A jeśli nie to jaka cena średnio za osobę wychodzi aby coś zjeśc w tawernie u nich? Teraz bowiem doczytałam, że najprawdopodobniej tego śniadania w opcji nie ma, w innych hotelach na bookingu cena podawana jest w opcji ze śniadaniem i chyba przyjęłam to za standart.pozdrawiam,
                    • jaari_65 Re: Noclegi na Santorini 15.08.11, 16:37
                      Cena noclegu u Steliosa nie obejmuje śniadania. Oczywiście można zjeść coś w tawernie na dole, ale z tego co pamiętam niezbyt wcześnie otwierają (koszt - ok.3-6 euro).
                      Zdecydowanie bardziej opłaca się przygotować coś samodzielnie zwłaszcza, że nieopodal Steliosa znajdziecie malutki sklepik ze świetnym pieczywem, miodem, jogurtami,itd...
                      Taniej i... wygodniej. My rankami szybciutko zjadaliśmy śniadanko i wybywaliśmy na cały dzień. Czego i Wam życzę :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka