Dodaj do ulubionych

Czy ktoś...

21.05.04, 10:26
..z Was myśli o wyjeżdzie na stałe do Grecji? Jestem ciekaw. Bo ja coraz
mocniej...Pozdrowionka
Obserwuj wątek
    • czarodziejka1 Re: Czy ktoś... 21.05.04, 12:00
      Ja też :) Już mam kilka upatrzonych domków na różnych wyspach. Chciałabym tam
      wyjechać i dożyć żywota. Wyspy greckie to jest mój RAJ!
      • elinida I ja oczywiscie :) 21.05.04, 12:11
        kai ego malista! :)) Ellada einai i zoi mou :)))))
        • greeks Re: I ja oczywiscie :) 21.05.04, 13:55
          ...a czy te chęci u Was nabierają juz jakichś kształtów,czy to raczej na razie
          tylko chęć i mglista bliżej nieokreślona przyszłość?:-)
          • czarodziejka1 Re: I ja oczywiscie :) 21.05.04, 14:09
            greeks napisał:

> ...a czy te chęci u Was nabierają juz jakichś kształtów,czy to raczej na
            razie
            > tylko chęć i mglista bliżej nieokreślona przyszłość?:-)

Na razie tylko marzę, ale jak przejdziemy na Euro to nie jest wykluczone, że
            wyjadę na dłużej, a może na zawsze :) Sprzedam dom, inne dobra i w drogę.
            Przecież jestśmy obywatelami Unii Europejskiej :)
            • Gość: Marta Podleśna Re: I ja oczywiscie :) IP: *.ynet.pl / 213.241.34.* 21.05.04, 14:24
              Oczywiście, że jak najbardziej mówię TAK.
              Jeszcze nie wiem w jakim zakątku chciałabym żyć, jak narazie najlepiej pasuje
              mi miasto, kto wie może to się w niedalekiej przyszłości zmieni ;)
              A czy nabiera to kształtów realnych - najbliższe lata sądzę, że wyklarują i
              pokażą. Napewno będe zmierzała do tego, by tam pomieszkać kilka miesięcy i
              zobaczymy :)

Pozdrawiam autora postu :)
              Marta
              www.hellada.sns.pl
            • greeks Re: I ja oczywiscie :) 21.05.04, 14:37

> Na razie tylko marzę, ale jak przejdziemy na Euro to nie jest wykluczone, że
              > wyjadę na dłużej, a może na zawsze :) Sprzedam dom, inne dobra i w drogę.
              > Przecież jestśmy obywatelami Unii Europejskiej :)

A co zmieni przejście na Euro? Warto czekać?:-) Ten dom i inne dobra beda
              przecież warte tyle samo:-) To tak w ramach mobilizacji;-)
              Sam jej tez potrzebuję a czekać chce mi sie juz coraz mniej...Wiec kto jedzie?;-
              );-)
              • czarodziejka1 Re: I ja oczywiscie :) 21.05.04, 15:28
                Obecnie wyjeżdżam na wyspy dwa razy do roku. Badam teren:) Jeśli okaże się, że
                za sprzedany dom będę mogła kupić sobie jakiś malutki domek na wyspie i żyć
                godziwie, czyli na podobnym poziomie jak w Polsce, to zrobię to. Przecież nie
                zamienię siekierki na kijek, prawda? Wyspy są cudowne, klimat jest cudowny,
                morze jest cudowne, ale jeść i żyć też przecież trzeba. Dlatego napisałam, że
                czekam aż Polska przejdzie na Euro. W tedy okaże się, że za te same pieniądze
                mogę żyć na wyspach.
                • bebiak Re: I ja oczywiscie :) 21.05.04, 15:34
                  Wow, ileż tu znajomych:))) Na dodatek - sami znajomi!!! I to z jakimi
                  zamierzeniami!
                  Ja też, ja też pojadę, wyjadę i TAM będę żyć, ale... jeszcze nie teraz -
                  dopiero jak przestanę pracować: czytaj emerytura (z wrodzonej kokieterii nie
                  napiszę kiedy to będzie).
                  Mam już upatrzony mały biały domek na super Cykladzie o nazwie Syros i tam
                  osiądę, a potem spocznę na dnie boskiego Aegeum i pozostanę już na zawsze w
                  Helladzie:)) Amen
                  Nooo, to życzę Wam realizacji Waszych planów i zamierzeń:))
                  Czarodziejko, pamiętasz, że już w ubiegłym roku planowałyśmy jak to my
                  będziemy pływały do siebie od mojej Cykladki do Twojej Dodekanezki? Chyba nie
                  zmienisz planów, bo promy już opanowałam na tej trasie:))
                  • czarodziejka1 Re: I ja oczywiscie :) 21.05.04, 15:40
                    Bebiaczku, absolutnie nie zmieniłam moich planów. Będziemy się odwiedzały raz w
                    miesiącu. Ja oczywiście gdzieś w okolicach Rodos, Ty oczwiście gdzieś w
                    okolicach Syros. Zajrzałaś dzisiaj do poczty???
                • greeks Re: I ja oczywiscie :) 21.05.04, 15:40
                  czarodziejka1 napisała:

> Obecnie wyjeżdżam na wyspy dwa razy do roku. Badam teren:) Jeśli okaże się,
                  że
                  > za sprzedany dom będę mogła kupić sobie jakiś malutki domek na wyspie i żyć
                  > godziwie, czyli na podobnym poziomie jak w Polsce, to zrobię to. Przecież nie
                  > zamienię siekierki na kijek, prawda? Wyspy są cudowne, klimat jest cudowny,
                  > morze jest cudowne, ale jeść i żyć też przecież trzeba. Dlatego napisałam, że
                  > czekam aż Polska przejdzie na Euro. W tedy okaże się, że za te same pieniądze
                  > mogę żyć na wyspach.

Oczywiście rozumiem Cię doskonale Czarodziejko:-)Nic na hurra.. Ja tylko
                  patrząc ze swojego punktu widzenia próbuje SOBIE wbić do głowy,ze juz dość
                  czekania tracenia czasu:-) Wziąłem się wieć również w końcu za "badanie
                  terenu":-) A moze jest ktoś kto teren juz badał czy bada i podzieli się
                  doswiadczeniami?
                  • czarodziejka1 Re: I ja oczywiscie :) 21.05.04, 15:44
                    Greeks, na pewno w tym roku zbadam tę sprawę bardzo wnikliwie :) Wylatuję za 2
                    tygodnie na Kretę, a we wrześniu na Rodos. Będę więc miała okazję sprawdzić
                    różnicę cenową itp.
                    • greeks Re: I ja oczywiscie :) 21.05.04, 15:47
                      czarodziejka1 napisała:

> Greeks, na pewno w tym roku zbadam tę sprawę bardzo wnikliwie :) Wylatuję za
                      2
                      > tygodnie na Kretę, a we wrześniu na Rodos. Będę więc miała okazję sprawdzić
                      > różnicę cenową itp.
                      ----------------
                      To będziemy w Helladzie w tym samym czasie,choć "kawałek" od siebie:-) Badaj
                      ceny gruntu:-)
                      • bebiak Re: I ja oczywiscie :) 21.05.04, 17:36
                        greeks napisał (do Czarodziejki):

> To będziemy w Helladzie w tym samym czasie,choć "kawałek" od siebie:-) Badaj
                        > ceny gruntu:-)

Greeks, a gdzie Ty się w tym roku wybierasz na wakacje?
                        Ja się w tym roku raczej nie wybieram (chyba, że zdarzy się cud?)
                        Pozdr. B.
                        • greeks Hallo:-) 24.05.04, 09:41
                          Absolutnie nie wierzę,że nie wybierzesz sie w tym roku..To po prostu
                          niemożliwe:-) Wytrzymałabys do przyszłego???!!!;-) Ja lece na Zakynthos i
                          licze na dobre wrazenia.Mam jeszcze plan zaliczenia w sierpniu przez chwilkę
                          Olimpiady-moze sie uda. A tak z innej beczki.. Nie orientujesz sie
                          przypadkiem,jak i gdzie(poza np.kontaktem z ambasadą) mógłbym sie dowiedzieć
                          szczegółów na temat prowadzenia malutkiego biznesiku w Grecji? Wiesz,chodzi mi
                          o te wszystkie formalno prawne zawiłości.Masz jakiś pomysł? Pieknego dnia-choć
                          zimno jak diabli:-)
          • elinida Re: I ja oczywiscie :) 21.05.04, 18:44
            moje checi na razie koncza sie na nauce greckiego i planach wyjazdu moze za
            rok :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka