Gość: Mariolka IP: *.alfanet24.pl 28.08.11, 08:04 Odpowiem na pytania-jeśli takowe będą :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tamerza Re: Wróciliśmy ze Stella Palace 28.08.11, 14:08 No opowiadaj :) My lecimy za tydzien ale do czesci Village, czy faktycznie jest taka duza roznica miedzy obiema czesciami? Jak plaza? Czy warto zabrac maske i rurke do snurkowania? A jak okolica, jest w okolicy jakis duzy sklep? Byliscie na jakis wycieczkach? Wszelkie info mile widziane :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oo Re: Wróciliśmy ze Stella Palace IP: *.dynamic.chello.pl 28.08.11, 21:27 Witam, byłam w Stella Palace w lipcu br. Między obiema częściami jest spora różnica- takie jest moje zdanie. Mam porównanie, ponieważ 1 noc spędziliśmy w Village. Różnica dotyczy nie tylko pokoi, ale też napoi serwowanych w barach- w części Village bardzo rozwodnione, w barze najbliżej plaży wręcz nie do picia. W restauracji Village nie byłam, więc jedzenia porównać się nie da. ja jednak jestem szczęśliwa, że byliśmy w części Palace. Rurki z maską chyba nie ma sensu zabierać, chyba, że do..... basenu- nasza córka lubiła korzystać. Plaża marna. Byliśmy raz na spacerze. Wycieczki- Spinalonga i Knossos z dodatkowymi atrakcjami w trakcie z Ecco..., uważam, że warto. Na Santorini nie byliśmy- uznaliśmy, że zbyt drogo (dla rodziny 2+2) 2 tys. PLN, może następnym razem. Bardzo udany urlop, hotel pod każdym względem super (myślę o części Palace) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariolka Re: Wróciliśmy ze Stella Palace IP: *.alfanet24.pl 28.08.11, 22:42 Nie chcę Cię zniechęcać ale podpisuję się obiema rękoma pod powyższą opinią :( Nie da się porównać Village z Palace,goście z Village mogą korzystać z basenów w części Palace i właściwie na tym koniec. W drodze na plażę (trzeba przejść przez Village) weszliśmy do baru po drinki-poprosiliśmy o wódkę z tonikiem i barman powiedział nam że musimy iść do swojego baru-zdziwiliśmy się bo myśleliśmy że możemy korzystać z ich baru , dopiero wieczorem dowiedzieliśmy się nie mają w barze czystej wódki tylko raki i ouzo-ohyda .Napoje typu cola,fanta,sprite to właściwie tylko nazwa bo do smaku daaaleeekoooo. Byliśmy zobaczyć pokoje w części Village u wcześniej wspomnianych znajomych jednogłosnie doszliśmy do wniosku że hotel nie zasługuje na 4 *-pokoje małe,ciemne z racji maleńkich okien i bujnej zieleni w efekcie czego mało słońca dociera do środka - o łazienkach nie warto wspominać........... Nie wiem jak będzie jak pojedziesz ale 4-5 razy przechodziliśmy koło baru "na skróty" do hotelowego mini marketu i unosił sie tam "dziwny" zapach hmmmm mokrych szmat......????? Na temat jedzenia się nie wypowiem -nie korzystaliśmy ale znajomi chwalili sobie kolację. Pobyt w Village w tym samym terminie co w Palace był tańszy o około 2 tyś (14 dni) uważam że jeżeli ktoś tak jak my zamawia wczasy w grudniu i pieniądze odkłada sukcesywnie to lepiej wziąć tą droższą opcję i cieszyć się wspaniały urlopem a nie porównywać co moglibyśmy mieć lepsze....... Ogromny plusem w części Village jest ogród palmowy i mnóstwo kwiatów które miałam okazję podziwiać przy codziennych spacerach z wózkiem. Jeśli chodzi o wycieczki to byliśmy całą rodziną 2+2 na Gramvousa -szczerze polecam ,byliśmy zachwyceni plażą , kolorem morza i widokami...... syn był z kuzynem na Spinalonga .Myślę że Santorini troszkę droga -może za rok?????????? Plaża hotelowa taka sobie,wąska i dość brudna-jest to mała zatoczka ale Nasz synek lubił sie tam bawić-zejście do morza łagodne,dość daleko jest płytka woda.Polecam plażę w lewo od hotelu-otwarte morze z super falami i pięknym kolorem. Odpowiedz Link Zgłoś
tamerza Re: Wróciliśmy ze Stella Palace 29.08.11, 12:03 no to mnie troche zalamalysice :( czytajac opinie na forach wlasciwie wszyscy sie dobrze wypowaidaja, a moze inaczej na stella village narzekaja tylko ci co byli w Palace :( mam nadzieje ze nie bedzie tak zle :) przezyjemy :) dzieki za info Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 Re: Wróciliśmy ze Stella Palace IP: 91.208.72.* 29.08.11, 14:45 Ja byłąm w Village i wróciłąm w lipcu , nei narzekałąm, chyab ze dla ciebei wczasy to wódka czysta z tonikiem. To fatk tego nei było, nam nei przeszkadzało ze drinki są wodniste , nam smakowało wszytsko i podobało sie bardzo. Nie zapąłciłąbym 2000 wiecej zeby miec lepsze drinki czy większy pokój w którym sie tylko śpi wolałabym to wydac na wyciecki. W pokojach klima działa, czysto, klimat grecki. Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
tamerza Re: Wróciliśmy ze Stella Palace 29.08.11, 15:21 eeehhh mysle ze nie bedzie najgorzej.... no wlasnie to jest to co mowilam...ze stella village sa niezadowoleni tylko Klienci Palace :) No zobaczymy, mi tam na extra pokoju nie zalezy, byle reszta byla ok :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oo Re: Wróciliśmy ze Stella Palace IP: *.dynamic.chello.pl 29.08.11, 17:18 Myślę, że dla Mariolki na pewno wczasy nie kojarzą się tylko z wódką. Opisałyśmy tylko swoje wrażenia, ja nie piję wódki, więc pisałam tylko o napojach bezalkoholowych, których smak baaardzo odbiegał od części Palace. Jest jednak dla mnie jasne, że jeśli się wybrało jakiś hotel, to nie lubi się jego krytyki. Padło jednak pytanie, padła i odpowiedź szczera. Ja też wolę wydać więcej kasy i mieć więcej luksusu. Kwestia wyboru. Jednak wkurza mnie krytyka naszych opinii bardzo poniżająca sprowadzająca się do wódki. Trzeba mieć dobre nastawienie- dyskoteki, animacje, zjeżdżalnie i baseny są te same. Na pewno spędzicie fajny urlop. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 Re: Wróciliśmy ze Stella Palace IP: *.oswiecim.vectranet.pl 29.08.11, 17:45 Ja po przeczytaniu waszych opini myślałąbym ze tam syf smród i robactwo nie mówiąc o jedzeniu. Dlatego napisałam o wódce która była przykłądem. Ja jadąc na wakacje mam dobre nastawienie i staram sie cieszyc z tego co jest. Nie pisze dlatego ze dałąm 2000 mniej i mi zal że w Palace było lepiej, faktem jest ze z zewnątrz budynki łądne ale ile sie przesiaduje w pokoju? o jedzeniu i piciu sie nei wypowiadam bo korzystałam tylko z village i dla mnie było super. Animacje baseny rewelacja , brawo dla ekipy z Francji za chęci w bawieniu wszystkich gości. Jadąc tam każdy bedzie miał udane wakacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oo Re: Wróciliśmy ze Stella Palace IP: *.dynamic.chello.pl 29.08.11, 21:12 No to chyba nie umiesz czytać, bo nikt nie napisał o syfie i robactwie, chociaż skoro już wspominasz, pierwszą noc spędziliśmy w Village i cykady masakrycznie hałasowały, czego nie zauważyłam w Palace, ale do tego też się można pewnie przyzwyczaić. Do wszystkiego, jeśli trzeba, można się przyzwyczaić. Dodam tylko, iż jednak pokój też jest wazny, a szczególnie łazienka. W pokoju spędza się jednak najwięcej czasu, chociażby podczas snu, po śniadaniu, po przyjściu z plaży, a czasami nawet w ciągu dniu. Każdy chce mieć jak najwyższy standard, nieważne ile się płaci, bo jeśli nie, to po co jechałaś z biura podróży? Czytałam, że na Krecie można znaleźć miejsca noclegowe już od 6 E w schroniskach i to jest dopiero oszczędność:), a ile na wycieczki by kasy zostało. I ludzie, którzy tam nocują na pewno też są zadowoleni z urlopu. Kwestia wyboru i gustu oraz oczywiście możliwości finansowych. Ja jeszcze raaz wybrałabym tylko i wyłącznie Palace Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariolka Re: Wróciliśmy ze Stella Palace IP: *.alfanet24.pl 29.08.11, 22:41 123 dla Twojej wiadomości za całe 14 dni wypiłam jednego drinka i 1 lampkę szampana (synek miał urodziny) także dla mnie wczasy to nie wódka z tonikiem.....Byliśmy 14 osobową grupą i panowie popijali sobie drinki -uważam że 8 tyś za baaaardzo słabe napoje wszelakiego rodzaju nie tylko alkoholowe i ciemne nory do mieszkania to trochę dużo-i nie jest to tylko moje zdanie ale samych zakwaterowanych w części Village.Prawie zawsze pada stwierdzenie-a ileż siedzisz w tym pokoju......wchodzisz żeby się wykąpać i przespać.....-fakt ,ale jednak płacisz wcale nie małe pieniądze i jakiś standart jest wymagany a tym bardziej w Europie ........ Uważam że 4* Village ma tylko dlatego że jest położony przy Palace co daje gościom mozliwość korzystania z infrastruktury tego drugiego . Wielkie ukłony w stronę grupy animatorów którzy naprawdę robili wszystko by umilić czas turystom. Tamerza mam nadzieję że miło spędzisz urlop czego Ci życzę z całego serca a jak pospacerujesz,popatrzysz to może za rok wybierzesz część Palace Odpowiedz Link Zgłoś
tamerza Re: Wróciliśmy ze Stella Palace 30.08.11, 06:56 Dzieki Mariolka, wiem ze bede sie dobrze bawic :)Ja wiem ze macie w 100% racje, ze czesc palace jest lepsza od Village, ale czy jest az tak bardzo zle, zobaczymy :) jeszcze 4 dni i sie przekonam :) Jak ja kupowałam wakacje, to różnica miedzy obiema hotelami byla taka, ze village kosztowala na 2800 zl od osoby za 2 tyg, a Palace 4200 zl od osoby, wiec 3000 zl roznicy.... dla mnie za duzo, wiec Palace wogole nie bralismy pod uwage. Wiem ze w okolicy Palace jest jeszcze jeden super fajny 5* hotel 100 razy lepszy niż Palace i tez wystarczy dolozyc 2500 zl (do ceny palace) i byc tam na wakacjach, zawsze dokladajac jakas kwote mozna miec cos wiecej, lepiej. Dopoki jestesmy w jednym hotelu i nie mozemy korzystac z innego, nasz wydaje sie super, podoba nam sie, ale jak juz zaczniemy wycieczki po hotelach w okolicy, to zawsze okaze sie ze temu naszemu wiele brakuje, ze sa inne lepsze, a wystarczylo dolozyc. Dla mnie zawsze jest najwazniejsze, aby warunki jakie otrzymuje byly adekwatne do ceny. Przetestuje i powiem wam po powrocie czy 5600 zl za 2 tyg. all warto w village czy nie. :) ps. Na szczescie mam opaski zolte z napisem Palace :) wiec bede mogla swobodnie korzystac z obu czesci hoteli :) dzieki za wszelkie info o hotelu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 Re: Wróciliśmy ze Stella Palace IP: 91.208.72.* 30.08.11, 07:15 Tamerza bedziesz zadowlona, ja byłąm i jadąc kolejny raz wybrałabym village. Życzę udanego urlopu ale w tym ośrodku napewno bedzie. Faktycznie spacerując wzdłuż morza zobaczysz prawdziwe 5*hotele ( w któych niekoniecznie bedzie lepiej niz w tym co ty pojedziesz). Pojedź do Cretaquarium ( bliziutko można ejchać autobusem o 10 spod hotelu) Odpowiedz Link Zgłoś
tamerza Re: Wróciliśmy ze Stella Palace 30.08.11, 09:24 wiem ze bede :)) zanim cos kupie, najpierw czytam, Cretaquarium, Santorini obowiazkowo zobaczymy, a co do reszty jeszcze pomyslimy. Jedziemy z dwuletnim dzieckiem, wiec troche jestesmy od niego zalezni :))) Dla mnie najwazniejsze aby hotel byl wart ceny ktora sie placi. Kiedys bylam w hotelu Begonya w Turcji za 1200 zl za 2 tyg. all, 3*, hotel skromny, maly basenik, ale super jedzenie, jezeli wtedy wszedlby ktos do nas z 5* wypasnego hotelu, tez by powiedzial, ze kiepsko, ze masakra i wogole. Tylko pytanie ile sie za to placi. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewcia Re: Wróciliśmy ze Stella Palace IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.11, 10:38 A czy można sie dowiedziec w jakie dni odbywały się wycieczki fakultatywne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 Re: Wróciliśmy ze Stella Palace IP: 91.208.72.* 30.08.11, 11:32 Zależy gdzie , plan jest na cały tydzięń i z jakiego biura. Knosos we wtorek , Spinalonga w sobote, Santorini w poniedziałek, Samaroia chyab czwartek, mogłam coś pomylić - tak było z Ecco Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewcia Re: Wróciliśmy ze Stella Palace IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.11, 16:08 super, dziekuje za odpowiedz, pytam poniewaz jade własnie z Ecco Odpowiedz Link Zgłoś
tamerza Re: Wróciliśmy ze Stella Palace 19.09.11, 10:05 no i wrocilam :) potwierdzam, w village jest super, a jedyni niezadowoleni to klienci Palace :))) ehhh....ja chce na wakacje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 Re: Wróciliśmy ze Stella Palace IP: 91.208.72.* 19.09.11, 11:00 Fajnie ze ejsteście zadowoleni, nam też się podobało, teraz czas myśłeć o czymś na przyszły rok Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: isia35 Re: Wróciliśmy ze Stella Palace IP: *.zone5.bethere.co.uk 19.09.11, 12:04 mam pytanie pomozcie... kupilam wczasy w hotelu Stella Palace fam, czy to jest ten hotel czy oni sami rozmieszczaja ludzie do stella vilage? bo nigdzie nie znalazlam wczasow bezposrednio do Stella Vilage pomozcie:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oswald Re: Wróciliśmy ze Stella Palace IP: *.alfanet24.pl 19.09.11, 12:52 Kupiłaś wczasy do Stella Palace -będziesz zakwaterowana w Palace...i dziękuj Bogu bo Village to taki wczesny Gierek :( Odpowiedz Link Zgłoś
tamerza Re: Wróciliśmy ze Stella Palace 19.09.11, 14:52 dokladnie tak, to sa dwa oddzielne hotele i jak kupujesz palace to jestes w palace, jak kupujesz w village to jestes albo w village albo w palace (osobiscie widzialam jak grupe osob ktora powinna zostac zakwatreowana w village ze wzgledu na brak miejsc przeniesli do palace). Jezeli chodzi o warunki w samych pokojach to widzialam pokoje w palace sa nowoczesnie urzadzone, ale te w village nie sa wcale "gierek". Sa o nizszym standardzie, ale to nie oznacza ze sa brudne, brzydkie i nie da sie mieszkac. Spedzilam w village super wakacje, hotel jest rewelacyjny, uwazam ze jest wart kasy ktora sie zaplacilo, a jezeli niektorym osobom zalezy na porownywaniu hoteli to czemu palace nie porownaja do innego 5* np. hotel sensasori, ktory jest jakis 1 km od palace.... wowczas palace wyglada bardzo blado. Rozwalone lezaki, podarte materace, potrzaskane plytki w basenie.... tak nie powinnien wygladac hotel 5*.... Kazdy sam musi ocenic hotel w porownaniu do ceny jaka zaplacil i tyle :) ja zaplacilam 2800 zl za 2 tyg. i dostalam to za co zaplacilam :) ps. na poczatku pazdziernika zamykaja restauracje i bary w village, wiec goscie ktorzy wykupili village bede jesc w palace :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: isia35 Re: Wróciliśmy ze Stella Palace IP: *.zone5.bethere.co.uk 19.09.11, 18:20 dzieki jeden problem z glowy :D a teraz prosze o wiesci na temat pogody w pazdzierniku prosze prosze Odpowiedz Link Zgłoś
tamerza Re: Wróciliśmy ze Stella Palace 19.09.11, 21:29 my wrocilismy wczoraj i pogoda super, ponad 30 stopni, animatorka mi mowila ze w pazdzierniku jest tez bardzo cieplo i ze warto przyjechac jak sie lubi cisze i spokoj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: isia35 Re: Wróciliśmy ze Stella Palace IP: *.zone5.bethere.co.uk 19.09.11, 23:01 tamerza dziekuje bardzo za poniesienie mnie na duchu, teraz bede sie modlic aby pogoda nam dopisala i mam nadzieje ze jak wroce to tez bede tak zadowolona jak wy pozdrawiam goraco Odpowiedz Link Zgłoś