IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.11, 17:21
Czy to tylko moje odczucie, że w tym roku ceny poszły dramatycznie w górę - wczasy 2 tyg w Grecji 2 +1 to koszt ponad 11 tys, przy czym za dziecko tylko 290.... Dramat jakiś
Obserwuj wątek
    • Gość: misb Re: Ceny 2012 IP: *.static.as29550.net 25.10.11, 17:57
      daj konkretne namiary na te oferte, wczasy wczasom nierowne
      • Gość: GOŚ Re: Ceny 2012 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.11, 18:05
        Mówię ogólnie o ofercie tui: rok temu Kos 4 gwiazsdki w terminie od 11.06 dwa tygodnie 8 tys a w tym roku Kreta, Zakyntos ten sam termin, 4 gwizdki - 11 - 13 tys. Triada Zakyntos 10 tys. Więc ogólnie stwierdzam że drożej :(
        • Gość: Ja Re: Ceny 2012 IP: *.alfanet24.pl 25.10.11, 19:28
          Tui faktycznie pojechało po bandzie :) Co z tego że moja 3 -latka poleci za 4 stówki jak ja z mężem musimy dać po prawie 5 tyś za dobre 4 gwiazdki.
          Jutro "wchodzi" Skay-Club , zobaczymy.........
          • Gość: Andrzejjo Re: Ceny 2012 IP: *.icpnet.pl 14.11.11, 22:43
            no cóż, może i jest na to sposób, wybrać się na własną rękę, ale nie zawsze to wychodzi. Trzeba poszukać, znaleźć, dogadać się, chociaż to i tak jest łatwe, ale jak ktoś nie ma czasu, żeby wszystko załatwiać, to ciężko. Bilety kupiliśmy w genialnym Ryanair.com, oczywiście z wyprzedzeniem dużym, ale wyszło jakieś150 pln na osobę, o ile dobrze pamiętam, hotel w miarę tani udało się znaleźc dzięki równie genialnej porównywarce cen oHotele.pl, była akurat chyba promocja. Wodoloty na miejscu. Jedzenie nie jest tam takie drogie. Tylko ja rozumiem, że nie każdemu się chce to organizować i latać przez Bergamo i czekać na lotnisku. A niech ich tam z tymi cenami...
        • Gość: ewka Re: Ceny 2012 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.11, 21:34
          witam fakt drogo,ale jak chce się odpocząć po całym roku ciężkiej pracy i odkładania na wymarzone wakacje to się płaci tyle ile każą,albo siedzi się w domu-ale do rzeczy-ja kupiłam na riwiere olimpijską w hotelu Mediterranean Village 5* 2+2 w lipcu (śniadania i obiadokolacje) z Rainbow Tours za 8750,00 na 8 dni (z tym,że 8 będzie pod warunkiem,że samolot będzie leciał z samego rana a wracał wieczorem) i mam cichą nadzieję,że tak mi się uda:) a lecę po raz pierwszy na takie wczasy-wcześniej był nasz Bałtyk,ale ostatnio pogoda nas baaardzo zawiodła-dlatego tym razem Grecja-a pieniądze są po to żeby je wydawać:) to tyle pozdrawiam i życzę wszystkim udanych wakacji pomimo kryzysu?
          • Gość: wojcieszek86 Re: Ceny 2012 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.12.11, 11:28
            Bardziej mnie zastanawia jakość biur podróży, jest coś takiego jak 7islands w którym to wycieczki są za nprawdę rozsądne pieniądze. Ale pytanie co do jakości tego biura

3 razy w Grecji byłem z Eccoholiday i czystym sumieniem mogę polecić.
    • reabek Re: Ceny 2012 26.10.11, 13:31
      zgadzam sie tui w tym roku mocna przesadziło
      za 2 tyg. w pierwszej połowie czerwca w ofercie first minute za 2+2 policzyli ponad 13 tys.
      to ciekawe ile będa kosztowac w lipcu i sierpniu? 20 tys?
      • Gość: Vat Re: Ceny 2012 IP: *.ip.netia.com.pl 26.10.11, 20:43
        Podobno we wrześniu tego roku Vat na usługi turystyczne tam się potroił,
        więc zapewne to ma wpływ na ceny ofert w 2012....
    • Gość: KrzyszB Re: Ceny 2012 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.11, 00:48
      Cóż na przykładzie TUI sprawdziłem dwa hotele: ten w którym byliśmy w tym roku (Kreta) i rezerwowy (Kos) bo nie byliśmy do końca zdecydowani. Rezerwacja w tym roku i w ubiegłym z FirstMinut. I rzeczywiście oferta na Krecie 2012 w tym samym okresie co bylismy w 2011 roku jest droższa o ok. 12%, natomiast dla hotelu rezerwowego różnica prawie 14%. W tym roku status hotelu (ilość *) nie uległ zmianie. Rozumiem inflację w Polsce 3-4%, więc skąd ta realna podwyżka o ok. 10%? Czyżby aż tak w górę poszły ceny hoteli w Grecji w związku z kryzysem zadłużeniowym tego kraju? Zwłaszcza, że na cenę wycieczki koszt hotelu to pewnie ok. połowa, a reszta to koszt przelotu. A może po słabym roku 2011 dla biur podróży, kiedy to wypadło dużo ofert z Egiptu czy Tunezji, TUI postanowiło znacząco zwiększyć marżę ?
      • Gość: Mariolka Re: Ceny 2012 IP: *.alfanet24.pl 27.10.11, 15:47
        Skay Club też niestety nie zabłysnęło........Wylot w czerwcu 4 * dla 2+2 to koszt między 13-15 tyś !!!!
    • Gość: pepeg 500 zł od osoby byłem IP: *.myslenice.net.pl 27.10.11, 19:41
      z choinki się urwaliście. Ja byłem 500 zł polskich ja byłem 2 tygodnie= przejazd w dwie strony i nocleg w przyzwoitych warunkach, czyli w apartamencie 2 osobowym, z aneksem kuchennym, balkon, prysznic. Za 100 euro można się aż ohhhooo wyżywić. Żadnych gwiazdek poza tymi na niebie nie potrzebuje, i nie muszę siedzieć w zasikanym basenie, skoro mam morze. 11 tysiaków to sporo, ale twoja kasa, twój ból głowy.
      ps. tylko nie pisz mi, że nie byłem w prawdziwej Grecji!!!!
      • Gość: gość Re: 500 zł od osoby byłem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.11, 23:39
        Ja również byłem z rodziną w Grecji tylko że płaciliśmy po 1000 zł od osoby , warunki podobne tj. przejazd prawie nowym autokarem , noclegi w apartamentach z klimą- rezydent na miejscu do dyspozycji w razie potrzeby , ubezpieczenie. Wróciliśmy super zadowoleni, gdyż mogliśmy pozwolić sobie prawie na wszystko, gdyż ceny były bardzo przystępne.
        Tak z ciekawości z jakim BP byliście w Grecji ?
        • Gość: adam Re: 500 zł od osoby byłem IP: *.net.stream.pl 29.10.11, 07:38
          Nie po to jest urlop, aby 2 dni telepać się w autobusie ze słoikami z jedzeniem. Byłem 2 razy na podobnej imprezie (pierwszy raz i OSTATNI!!!). Była to Hiszpania ze zwiedzaniem po drodze
          m.in Monte Carlo,Genewy itp. Jak widziałem te torby z prowiantem, które nie mieściły się w bagażniku...Dziękuję..., postoje.
          Wolę 2 h lotu i już jestem na miejscu i jedzonko w hotelu. I realnie płacę za tę wygodę niewiele więcej.
          • Gość: pipek 11 kafli zgrywasz nowobogackiego IP: *.myslenice.net.pl 29.10.11, 09:28
            zastanów się gościu kogo stać na 11 kafli, a jak by mnie było stać to za taką sumę ponieśli mnie by na rękach.
            a tak naprawdę o co innego chodzi: są tańsze są droższe oferty. I samolotem też znajdziesz w rozsądnej cenie, ale jeżeli ktoś (oczywiście to jego kasa i jego ból głowy) mówi zdrożało i 11 kafli wykłada, to sory!!!!
            Jednych stać samolotem fruwać, a innych stać: 2 dni tłuc się autokarem ze słoikami. I myślisz, że jesteś lepszy bo w zasikanym przez angoli basenie się pławisz. Ze ja prawdziwej Grecji nie widziałem. Lecz się
            • Gość: adam Re: 11 kafli zgrywasz nowobogackiego IP: *.net.stream.pl 29.10.11, 11:39
              Nie jestem nowobogacki. Jestem wygodny.
              Jeżeli w tym roku byłem na Rodos w hotelu 4* nad samym morzem, z basenami , w wersji All z renomowanego biura za 2100zł/os/2tyg(PEŁNE 14 DNI, a nie 10)., to pytam gdzie tu logika zapierdzielać 2 doby w jedną stronę i spowrotem ...niby za 1000zł, a tak naprawdę za wiele więcej, nawet biorąc konserwy.
              Dla mnie jest siarą (i tak nas widzą Grecy) kiedy Polacy płaczą nad wydatkiem 12 euro na obiad. Lepiej skoczyć do Careffura, kupić tanią bagietkę i na tarasie skromnego pensjonatu z widokiem...hen...hen na morze zjeść nią z pasztetem mazowieckim. Na pewno jest to sposób, ale tłumaczę , wcale niedużo tańszy. Za 2100zł ma 14 pełnych dni w kochanej Grecji, mam jedzonko na miejscu, nie muszę kicać do restauracji. I piję do woli : herbat, coli i innych napoi. No i piweńko , bo innych alkoholi nie używam.

Mnie nie stać na taniość.
              • Gość: adam Re: 11 kafli zgrywasz nowobogackiego IP: *.net.stream.pl 29.10.11, 11:53
                I jeszce jedno. po Twoim przyjeździe za...1000zł zrób sobie kalkulację kosztów.
                W latach 90-tych ubiegłego wieku jeździłem swoim samochodem do przecudownej Chorwacji. z reguły 2 razy w roku. i kiedyś zrobiłem kalkulację z takiego jednego wyjazdu na 2 tygodnie kwatera super, blisko morza, wtedy za jedyne 10 marek niemieckich(czyli 40zeta). Tanio jak barszcz. Ale potem sobie policzyłem wszelkie koszty : dojazd, kwatery, jedzonko(tez miałem swoje,choć generalnie jadłem " na mieście) i wyszło, bez szaleństw około 2000zł na twarz.
                Następnego roku za te same pieniądze spędziłem cudowne wakacje w Egipcie w hotelu(piszę nie chwaląc się, tylko żeby podkreślić różnicę) Hilton Resort& Garden.

Jest demokracja, jedni wolą drożej, inni taniej. Ja należę do tej drugiej grupy. wolę taniej, choc wygląda drożej. Jestem pewny tego, że niejeden z was to samo przerabiał.
                • Gość: bozena Re: 11 kafli zgrywasz nowobogackiego IP: *.telpol.net.pl 29.10.11, 12:41
                  Pytanie do Adama, jak można wiedzieć z jakiego biura byłeś na Rodos za taką sumę na osobę, też preferuję zorganizowane wyjazdy i od jakiegoś czasu głównie wyspy greckie,pozdrawiam
                  • Gość: adam Re: 11 kafli zgrywasz nowobogackiego IP: *.net.stream.pl 29.10.11, 12:56
                    Byłem z TUI. wydawałoby się że z droższego B.P, ale jednak nie.
                    Kupowałem imprezę zaraz po przewrocie w Tunezji i Egipcie. Potem faktycznie ceny do Grecji, Turcji, Hiszpani drastycznie wzrosły.
                    Też byłem zaskoczony niską ceną imprezy z tak renomowanego biura. To było bodaj w marcu. Wykupiłem ostatnie 6 miejsc (jechaliśmy w 3 małżeństawa)na koniec czerwca. Potem cena skoczyła(może dlatego, ze na lipiec) na 3500zł. Ciekawostka...w tym samym hotelu Sirene Beach na Rrodos byli turyści z Triady(wydawało by się, że biuro z niższej półki cenowej)i płacili w tym samym okresie 3200zł i mieli pokoje na wzgórze ( my na morze).
                    Ja, jak zwykle czyham na okazje, teraz się nie napalam. Szukam dokładnie i zawsze coś ciekawego znajdę na wiosnę. Mój rekord to Egipt/2tyg/os. z werją All za 1180zł , hotel 4*w najlepszym okresie, moim zdaniem na Egipt(maj).
                    Pozdrawiam
                    • Gość: bozena Re: 11 kafli zgrywasz nowobogackiego IP: *.telpol.net.pl 29.10.11, 14:17
                      Dzięki za informację, faktycznie potrafisz wyszukać i wyczekać tanie wyjazdy, ja kupuję zawsze w listopadzie i też jest w miarę tanio-taniej niż przed sezonem, do Egiptu lubię latać zimą- w poszukiwaniu słońca,a na lato szukam fajnego hotelu na Kos lub Korfu, pozdrawiam
                      • Gość: aga Re: 11 kafli zgrywasz nowobogackiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.11, 18:38
                        adam ja tez jestem tego samego zdania wczasy sa po to by odpoczac ja tez mam wielu znajomych którzy byli wielu miejscach i sie chwala ale nie powiedza ze jedli konserwy i załowali na inne rzeczy .ja tez szukam hoteli w normalnych cenach ale zwracam przedewszystkim uwage na czystosc i dobre jedzenie jak na razie byłam na krecie w bułgari i na korfu w sezonie 2+1 all zawsze super tyle ze na tydzien około 5 tysiecy hotele4* wykupuje z frista
                        • Gość: bozena Re: 11 kafli zgrywasz nowobogackiego IP: *.telpol.net.pl 29.10.11, 19:28
                          Aga- w jakim hotelu byłaś na Korfu?
                          Planuję i rezerwuję wakacje na ogół z dużym wyprzedzeniem,
                          kolejne wakacje to właśnie Korfu albo Kos, też zawsze korzystam z Biur podróży gdy wyjeżdżam na wakacje zagranicę ,pozdrawiam
      • Gość: robson Re: 500 zł od osoby byłem IP: *.dynamic.chello.pl 10.06.12, 13:36
        to gdzie byleś daj jakieś namiary robert z krakowa pozdrawiam
    • helga.3 Re: 11 kafli zgrywasz nowobogackiego 29.10.11, 22:12
      kazdy lubi to co lubi i nazywanie kogos nowobogackim jest nie na miejscu . Ja tez preferuje All Inklusive , ale nie oceniam i nie neguje ludzi , ktorzy preferuja inna forme odpoczynku .
      To fakt , ze ceny poszly nieco do gory , ale jezeli ludzie nie beda kupowali to beda musieli popuscic .
      • Gość: Miras Re: 11 kafli zgrywasz nowobogackiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.11, 06:18
        Co tu pisać,ogólnie wszystko zdrożało a będzie jeszcze drożej.Po prostu wczasy stają się luksusem.
        My preferujemy wczasy i samolotem i własnym autem,wszystko ma plusy i minusy.Co do żarcia wożonego ze sobą nie dziwcie się że zawsze trochę zabiera się z domu jak się jedzie własnym autem,my zabieramy tylko to co jest najbardziej potrzebne i podręczne.W tym roku Niemcy i Czesi mieli dwa razy więcej niż Polacy jedzenia własnego,a byliśmy na południu Włoch w lipcu,a we wrześniu w Turcji samolotem.W przyszłym roku zobaczymy może Grecja.
        • tamerza ceny wysokie, ale mozna cos znalezc 31.10.11, 08:37
          to prawda, ze ceny sa duzo wyzsze niz w zeszlym roky, ale jak sie troche poszuka to wsrod "tysiaca promocji" mozna znalezc atrakcyjne oferty :) My juz kupilismy np. kos 4* w tui 2 tyg. all za 7000 zl 2+1 i 2+2 za 8000 zl, wiec uwazam ze zaplacilismy bardzo dobra cene
          • ilon29 Re: ceny wysokie, ale mozna cos znalezc 31.10.11, 08:53
            Tamerza a kiedy lecicie?? My też zarezerwowaliśmy sobie KOS w czerwcu za taką samą kwotę :)
            • Gość: ewa123 Re: ceny wysokie, ale mozna cos znalezc IP: *.242.c87.petrotel.pl 31.10.11, 09:47
              A jaki hotel, ja rezerwowałam Lanzarote z Tui, ale patrzymałam też na Kos i podobał mi się Kipriotis Panorama Aqualand oraz SOL Kipriotis Village. Może w przyszłym roku.
              • Gość: Zocha za taką kase ja jadę na miesiąc do Indonezji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.10.11, 11:56
                Jakieś kosmiczne ceny, za tyle to ja lece ale na miesiąc do Dominikany, albo Indonezji.
                • Gość: ewa123 Re: za taką kase ja jadę na miesiąc do Indonezji IP: *.242.c87.petrotel.pl 31.10.11, 13:17
                  To leć, nikt się Ciebie o zdanie nie pyta, forum Grecja, nie masz nic w temacie do powiedzenia, nie wtrącaj się w cudzą dyskusję. Nasze pieniądze, nasz problem, jak je wydamy. Nie interesuje mnie, dokąd latasz i za ile. A lata się na Dominikanę, bo to wyspa.
          • Gość: Stavros Re: ceny wysokie, ale mozna cos znalezc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.11, 13:36
            Czyżby 8000 ? W snach
            Ceny z TUI są jak z horroru:
            Kos - 11497 zł rodzina 2+2
            • tamerza Re: ceny wysokie, ale mozna cos znalezc 31.10.11, 14:40
              nasz termin to 08.09-22.09 z poznania hotel SOL Kipriotis Village i placimy (2+1) 7000 zl, a 2+2 8000, za 2 os. koszt 6000 sprawdz sobie :) w innych terminach faktycznie ten hotel jest duzo drozszy, ale tak jak pisalam, trzeba dobrze szukac :)
              • tamerza do Stavros 31.10.11, 14:44
                a tutaj link :) 2+1

www.tui.pl/podsumowanie-oferty?id_o=271647566&trv=f
                2+2

www.tui.pl/podsumowanie-oferty?id_o=271649673&trv=f
                i co 11497??? no chyba ktos tu nie umie liczyc...
                • Gość: ewa123 Re: do Stavros IP: *.242.c87.petrotel.pl 31.10.11, 16:17
                  No własnie terminy wakacyjne są droższe, myśałam już, że coś przegapiłam, dlatego wybrałam Wyspy Kanaryjskie, bo w terminie lipcowym za 2+1 ( 13 lat) zapłacilismy 9000. Ale za dwa lata chcę albo Kos albo Zakynthos.
                  • Gość: Stavros Re: do Stavros IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.11, 17:17
                    Moim zdaniem TUI przewiduje kurs euro w przyszłym roku koło 5 zł
                    i według tej prognozy skalkulowało ceny na 2012 rok.
                    Na ten rok obliczyli kurs koło 4,2 za euro. I trochę na tym stracili w II połowie roku, więc teraz sobie odbijają na przyszłorocznych klientach.
                    Chyba nie pozostaje nic innego jak lecieć z zagranicy i płacić w euro.
                • Gość: Stavros Re: do Stavros IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.11, 17:12
                  W wrześniu mamy lecieć z dziećmi, w czasie nauki szkolnej ? Jaja pani sobie robi ?
                  Jeszcze taniej będzie w listopadzie
                  • tamerza Re: do Stavros 31.10.11, 19:16
                    zalezy kto jakie ma dzieci, my lecimy z 2, 3 i 4 latkiem, po co mam leciec w lipcu i sierpniu (upal, tlok, 2 razy takie ceny).... nie wiem czy wiesz ale dzieci to nie tylko osoby w wieku szkolnym.... szkoda dyskusji...
                    • Gość: Stavros Re: do Stavros IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.11, 21:34
                      Szkoda to tak manipulować forumowiczami, ogromna więszość dzieci wyjeżdżających na wakacje z rodzicami jest w wieku szkolnym
                      • tamerza Re: do Stavros 31.10.11, 22:47
                        nie rozumiem, co ma piernik do wiatraka... czy ktos tutaj pytal o oferte dla dzieci w wieku szkolnym, chyba nie o tym dyskusja? Gdzie w wątku było napisane: "szukam oferty dla rodziny z dziecmi w wieku szkolnym?" generalnie temat o cenach, a nie o wieku dzieci...moj temat mial pokazac ze jak sie chce to sie znajdzie, poniewaz cene ktora my placimy nawet za wrzesnien, ciezko uzyskac przy biezacej sytuacji na rynku. Oczywiscie ze mozna, tylko pytanie za jaki hotel 3* w Turcji... spokojnie.... jezeli jestes taki super znawca i ekspert, proszę znajdz i przebij oferte ktora ja kupilam na termin wrzesniowy, 4* all w Grecji.... no prosze... brak odpowiedzi uznam za przyznanie mi racji :)
                        • Gość: Stavros Re: do Stavros IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.11, 23:00
                          Nie jest jak pani pisze, mając dzieciaki w wieku szkolnym albo choćby 1 dzieciaka w tym wieku, nie można pojechać inaczej niż w lipcu i sierpniu.

Terminy wrześniowe mnie interesują tak samo jak wczasy na Mauritiusie.
                          • Gość: vvv za dwa lata IP: *.ists.pl 01.11.11, 08:27
                            i tamerza będzie inaczej śpiewać, jak jej najstarsze pójdzie do szkoły :)
                            • tamerza za dwa lata, moje dziecko bedzie mialo 4 lata :) 01.11.11, 20:15
                              mam wrazenie ze wy nie rozumiecie o czym ja pisze, czy gdzies w tym watku byl podnoszony temat rodzin z dziecmi w wieku szkolnym???? czy ktos tutaj pytal o oferty na lipiec-sierpien czy o oferty na 2012 rok? Czy oferta na wrzesnien 2012 jest oferta na 2012 czy nie? Czy wy myslicie ze na to forum zagladaja tylko ludziec z dziecmi w wieku szkolnym, a dzieci mlodsze i emeryci to tylko do darłówka jezdza? To ze was interesuje termin sierpniowy nie znaczy ze pozostali forumowicze tez maja dziec w tym samym wieku co wy i w tym samym terminie leca co wy.... proponuje rozszerzyc troche wlasne horyzonty
                              • tamerza Re: za dwa lata, moje dziecko bedzie mialo 4 lata 01.11.11, 20:35
                                czyli podsumowujac wasze wypowiedzi:
                                1. forum jest przeznaczone dla rodzin z dziecmi w wieku szkolnym
                                2. forum jest przeznaczone dla osob wyjezdzajacych w lipcu i sierpniu
                                3. osoby wyjezdzajace w innym terminie i majace mniejsze dzieci albo (o zgrozo) wogole ich nie mieli, nie powinny sie wypowiadac i wymieniac informacjami na temat cen, kierunkow, dostepnosci ofert, a takze wlasnych doswiadczen

• Gość: Stavros ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.11, 21:33
                                  Kobieto (?), nie przynudzaj,
                                  problem ( wcale nie mały ) dotyczy nagłego wzrostu cen w 2012 roku w porównaniu do 2011.
                                  I proszę nie ściemniać i nie sprowadzać dyskusji do absurdu, bo pomyślę, że dyskutujemy z kimś z TUI
                                  • tamerza Re: ... 01.11.11, 21:53
                                    to nie ja zaczelam tylko ty, a poza tym jak przynudza cie dyskusja, to po co odpisujesz i czytasz moje posty, uwazam temat za zamkniety.

Moj pierwszy post jak najbardziej dotyczyl tematu, to twoje kolejne byly z .....

ceny na 2012 sa wyzsze o jakis 1000 zl w porownaniu z ubieglym sezonem, ale jak co roku mozna znalezc cos co odbiega od ceny, dlatego pokazalam ta oferte, bo jak sie szuka to sie cos ciekawego znajdzie w cenie sezonu 2011. Ten hotel w zeszlym roku kosztowal dokladnie tyle samo....twoj komentarz o tym ze pracuje w TUI pomine..... bo jakbys umial czytac ze zrozumieniem, to bys widzial ze w zaden sposob nie pisze o fenomenie tui, a jedynie o tym, ze jest to dobra oferta i podaje ja bo moze ktos jest zainteresowany takim terminem i poleci z nami.... rodziny z dziecmi (nie szkolnymi) mile widzane... :)
                                    • Gość: Aga Re: ...Rodos z TUI 2012 IP: *.vlan136.corcoran.lubman.net.pl 02.11.11, 16:57
                                      Ja rowniez dokonałam rezerwacji z TUI na 21-28 maj 2012 na Rodos hotel Alex Beach zapłaciłam 2+1 - 5060 zł wiec myślę ze to jest dobra cena w porownianiu do ofert z innych biur.
                                      • Gość: wiola Re: ...Rodos z TUI 2012 IP: *.ip.netia.com.pl 07.12.11, 18:46
                                        Ja kupilam wycieczkę na rodos na czerwiec 30 i za 2+1 zapłaciłam 4300zł.to raczej przepłaciłaś:)
                                        • Gość: gość Re: ...Rodos z TUI 2012 IP: *.leon.com.pl 07.12.11, 18:52
                                          a może różnica jest w wyżywieniu,przecież nie wiesz jakią opcję wykupiła poprzedniczka.
              • Gość: Goś Re: ceny wysokie, ale mozna cos znalezc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.11, 16:26
                Pozwolę sobie na mały off topic ;) Byliśmy w tym hotelu w tym roku - hotel bardzo fajny, wyspa piękna więc nie powinniście żałować wyboru:)
                • Gość: gość Re: ceny wysokie, ale mozna cos znalezc IP: *.dynamic.chello.pl 01.11.11, 08:20
                  aquamaris na tanią Grecję
                  • Gość: Adam Re: ceny wysokie, ale mozna cos znalezc IP: *.net.stream.pl 01.11.11, 12:04
                    Oferta faktycznie ciekawa.
                    Czy ktoś zna to biuro i z nim był w Grecji?.
                    Wrażenia i opinie?
                    Adam
                    • Gość: vvv jest wątek nt. tego BP IP: *.ists.pl 01.11.11, 13:53
                      prawie na samej górze 1. strony
                      • Gość: Adam Re: jest wątek nt. tego BP IP: *.net.stream.pl 01.11.11, 14:34
                        Faktycznie jestem gapa.
                        Czytam i...widzę, że biuro "UDO". Czyli albo się uda albo i nie.
                        Czyli temu B.P mówię : dziękuję.
                        Za duże ryzyko. Urlop jest po to, aby wypocząć, a nie denerwować się.
            • grazyna73 Re: ceny wysokie, ale mozna cos znalezc 02.11.11, 21:30
              Kurcze, ja też próbuję przebić się przez ofertę TUI i jestem w szoku....jest zdecydowanie drożej niż w tym roku, za lipiec 2+2 płaciliśmy 12 tyś. dziś jest w tym samym hotelu ponad 13 tyś.
              Jak się chce jechać na 7 dni, albo w czerwcu, we wrześniu można mieć taniej, ale doskonale rozumiem zdziwienie tych, co "muszą" jechać w same wakacje, bo trudno znaleźć jakąś ciekawą ofertę, na przyzwoitym poziomie cenowym. Sol Kipriotis wychodzi w sumie najtaniej.
              Nie wiem, czy czekać na Grecosa, czy teraz kupować ?
              Myślałam o Akti Beach Club na Kos, ale go nie ma jeszcze w ofercie, może nie będzie ?
              Jestem w kłopocie, chciałabym mieć już wakacje zaklepane :)))
              Miłego buszowania po ofertach BP
              • Gość: fosio1 Re: ceny wysokie, ale mozna cos znalezc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.11, 10:57
                zapoznajcie się z ofertą przedpremierową z Ecco Holiday
                • Gość: e.ta Re: ceny wysokie, ale mozna cos znalezc IP: *.ip.netia.com.pl 03.11.11, 11:05
                  Mi się udało wczoraj zabukować właśnie z Ecco w połowie czerwca na Zante, 3 gwiazdki - nie zależy nam specjalnie na luksusie - all, 2+1, za 4760 - jestem zadowolona :)
              • tamerza Re: ceny wysokie, ale mozna cos znalezc 03.11.11, 14:56
                ty sie nie zastanawiaj tylko bierz ten termin co my, zamierzamy zwiedzic pare wysp dookola, wieksza grupa zawsze razniej :)
    • Gość: nugat badziewie kupujecie i sie micha śmieje IP: *.myslenice.net.pl 03.11.11, 18:22
      ale na badziewie się napalacie i rżycie z zachwytu!!! Ważne by był służka, sługa służki, basen i cała ta szopa, żeby się w pracy pochwalić, że w hotelu byłam z 10 gwiazdkami!!
      • Gość: Stavros ?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.11, 18:47
        Oświeć nas, gdzie TY jeździsz
      • grazyna73 Re: badziewie kupujecie i sie micha śmieje 03.11.11, 19:04
        nugat o czym Ty piszesz ?
        Miało być śmiesznie ? Moje poczucie humoru jakieś inne
        • rafi1015 Re: badziewie kupujecie i sie micha śmieje 03.11.11, 19:34
          Ja dzisiaj zarezerwowałem hotel 4,5* Poseidon Palace na Riwierze Olimpijskiej z Ecco Holiday w ofercie dla stałych klientów w cenie 6500 PLN na przełom lipca i sierpnia na 2 tygodnie.
          • Gość: gosc Re: badziewie kupujecie i sie micha śmieje IP: *.180.177.151.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 04.11.11, 09:00
            a warto kupować z ecco holiday, widzę że mają fajną ofertę, ale w sumie nigdy nie miałam styczności z tym biurem i nawet go pod uwage nie brałam. jak myslicie, warto się z nimi wybrać??
            • Gość: Mariolka Re: badziewie kupujecie i sie micha śmieje IP: *.alfanet24.pl 04.11.11, 10:23
              warto.....byliśmy dwa razy i zero niespodzianek
              • Gość: gosc Re: badziewie kupujecie i sie micha śmieje IP: *.147.26.187.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 04.11.11, 10:26
                a ta oferte forst minute ona się będzie zmieniać czy będzie np. taka sama cena do stycznia??
                • Gość: e.ta Re: badziewie kupujecie i sie micha śmieje IP: *.ip.netia.com.pl 04.11.11, 10:55
                  zmieni się na pewno, tylko nie wiadomo kiedy. Ecco ma jakąś pulę tanich pokoi i jak je sprzeda wtedy zmienia się cena. Na niektórych terminach już to widać - duża różnica - z opcja stałego klienta nawet do 1100 zl różnicy na osobie. Byłam raz z Ecco, wszystko było ok.
            • tamerza Re: badziewie kupujecie i sie micha śmieje 04.11.11, 13:00
              raz bylismy z ecco i bylo bez zarzutu, wszytsko super, ale raz musielismy zrezygnowac z wakacji i mimo ze rezygnowalismy na 7 miesiecy przed wylotem, potracili nam 1000 zl kosztów rezygnacji, w innym biurze byloby to nie do pomyslenia... :( jak porownywalismy w innych biurach bylby to koszt rzedu 100-200 zl
              • Gość: bozena wakacje 2012 IP: *.telpol.net.pl 04.11.11, 14:45
                Na ogół wyjeżdżam na wakacje z Triadą,ale zauważyłam,że na latoo2012 Triada ma wyjazd na Zakynthos-hotel Zante Maris prawie o 1000 zł drożej niż ten sam hotel w Ecco Holiday,
                jestem bardzo zaskoczona,myślałam że Triada ma stosunkowo tanie wyjazdy,
                szukam czegos z fajną plażą na Kos lub Korfu,ale chyba poczekam na ofertę Grecosa,
                a może ktoś może zaproponować mi jakiś fajny hotel? Pozdrawiam
                • veronica3d wakacje 2012 04.11.11, 18:07
                  Proponuje jeszcze trochę zaczekać ponieważ 07.11 wchodzi Rainbow Tours,a pod koniec listopada Itaka i Grecos...Zobaczymy co beda mieli do zaoferowania:)
                  A hotel Poseidon Palace baaaardzo fajny:)))bylismy z RT 3 lata temu i bylismy zadowoleni:)
    • deborah83 Re: Ceny 2012 05.11.11, 15:24
      Zalezy to z jakim biurem podrozy sie tam wybierzesz. Ja w tym roku szukalam lastow do Grecji i rzeczywiscie bylo drogo. Przede wszystkim mam wrazenie ze drogie sa same bilety lotnicze. Zawsze mozna sie wybrac autokarem. Ja podrozowalam autokarem z Funclubem (np do Turcji) - osobiscie wole latac, niz jechac, ale niektorzy maja straszny lek przed lataniem, haha co widac po pijanych pasazerach samolotow:P W tym roku tez myslalam o Grecji i znalazlam nawet tanie oferty, np:

www.funclub.pl/oferty/grecjawczasyhotel-esperides_funclubpl-lato_5022.html?label=373
    • wakacyjna_agentka Re: Ceny 2012 16.11.11, 10:19
      Kochani jak ktoś dobrze szuka to naprawdę znajdzie dla siebie coś w dobrej cenie
      wylot w lipcu dla rodziny 2+2 kilka przykładowych propozycji:
      Grecja / Kreta / Sissi
      AQUIS VASIA BEACH 5*
      cena za rodzinę 8358 zł tydzień
      Grecja / Korfu / Messonghi
      Apollo Palace 5*
      cena za rodzinę 9747 zł tydzień
      Miejsce pobytu: Grecja / Kreta / Agia Marina
      Galini Sea View 5* wyżywienie ultra all
      cena za rodzinę 9200 zł
      Miejsce pobytu: Grecja / Kreta / Scaleta
      Rethymno Mare Resort 4* wyżywienie ultra all
      cena za rodzinę 8360 zł
      Miejsce pobytu: Grecja / Korfu / Astakeri
      Angela Beach 3*
      cena za rodzinę 6630 zł
      Miejsce pobytu: Grecja / Zakynthos / Alikanas
      Zante Village 4*
      cena za rodzinę 7750 zł
      Miejsce pobytu: Grecja / Rodos / Ixia
      Belair Beach 4*
      cena za rodzinę 7834 zł
      • Gość: stj40 Re: Ceny 2012 IP: *.toya.net.pl 16.11.11, 14:21
        Moje "biuro podróży" tak wymyśliło wakacje na Rodos w terminie 3-17 lipiec 2012
        dla rodzinki 2+1.
        Lot - 1080 pln
        Hotel 3* AI - 2100 pln
        Samochód na 8 dni - 900 pln
        = 4080,00/14dni/3os. + kieszonkowe

Fakt, trzeba usiąść, poszperać,obserwować i przede wszystkim chcieć.
        ps.resztę którą zaoszczędzę wydam w październiku na np.Malcie
        Pozdrawiam :)
        • Gość: monika Re: Ceny 2012 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.11, 15:33
          Pochwal się gdzie " znalazłeś samolot" w tej cenie .
          Pozdrawiam
          • Gość: bozenato Re: Ceny 2012 IP: *.telpol.net.pl 16.11.11, 15:45
            Mam pytanie do wakacyjnej agentki, które biuro ma hotel Apollo Palace na Korfu w takiej cenie?
          • Gość: stj40 Re: Ceny 2012 IP: *.toya.net.pl 16.11.11, 18:07
            w easyjet, cena z zeszłego tygodnia. Zabukowane, zapłacone , lecim w lipcu :)
            Obecnie ceny są po ok.1300zł/3os, wylot z Berlina.
            • Gość: d.biel Re: Ceny 2012 IP: *.home.aster.pl 18.11.11, 14:20
              Skoro lecicie z Berlina, to chyba nie jest to całkowita cena. Trzeba tam jakoś dotrzeć. Czyli jeszcze koszty paliwa oraz parkingu.
              • Gość: tt Re: Ceny 2012 IP: *.play-internet.pl 18.11.11, 17:53
                Tak samo przy rezerwacji wczasów z wylotem np z Wrocławia, też trzeba dotrzeć na lotnisko i opłacic parking. Uważam że cena jest super. Ja również planuje z Belina, tylko, że Teneryfę.
              • Gość: stj40 Re: Ceny 2012 IP: *.toya.net.pl 18.11.11, 18:21
                liczę na promocję w PolskimBusie, ostatnio przejazd w obie strony kosztował 23zł/os.
                • Gość: d.biel Re: Ceny 2012 IP: *.home.aster.pl 18.11.11, 19:32
                  Jeśli uda Wam się tak tanio tam dostać to brawo :-)
                  Udanych wakacji na tej wspaniałej wyspie.

• Gość: iga Re: Ceny 2012 IP: *.dynamic.chello.pl 20.11.11, 14:57
                    A może na RODS przez Nowy Jork też można
                    • Gość: iga Re: Ceny 2012 IP: *.dynamic.chello.pl 20.11.11, 15:00
                      Mieszkam w Warszawie jak bym miała lecieć gdzieś z Berlina to lepiej Bus lub samochód. W wyborze samolotu jak dla mnie liczy się czas. No ale każdy co innego lubi.
                      • fraula Re: Ceny 2012 13.06.12, 17:53
                        Jaki hotel wygrać, bo mamy wątpliwości :
                        Georgioupolis Resort czy Mitsis Summer Palace. Proszę o opinię .
                        • Gość: Kriss Re: Ceny 2012 IP: *.dynamic.chello.pl 13.06.12, 18:59
                          ja napiszę tak ,
                          biuro Atlas Tours ,Zakyntos 10.08.2012,mały kameralny hotel 3 gwiazdki, 5500 złotych ,2 tygodnie ,wyżywienie śniadania,biorę trochę kaski ze sobą, wypożyczam samochód ,codziennie jadam w innej knajpce ,prawie nie mam nie w hotelu ,zwiedzam ile mogę ,maxymalnie wszystko około 7500 ,i też jest fajnie ....pozdrawiam
                          • Gość: anna Re: Ceny 2012 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.12, 16:36
                            Last Minute Cypr 699 złoty www.facebook.com/atjlingwista
                          • Gość: Ewcia Re: Ceny 2012 IP: *.class97.petrotel.pl 14.06.12, 17:09
                            To gratuluję kolego optymizmu :) 500 Euro na 2 tygodnie i chcesz jadać codziennie w knajpkach i jeszcze wypożyczyć auto? No cóż, albo nie byłeś nigdy w Grecji albo masz niezłe poczucie humoru ;) pozdrawiam
                            • Gość: Kriss Re: Ceny 2012 IP: *.dynamic.chello.pl 14.06.12, 17:56
                              sorka przeliczyłem się ,kasa ze sobą zabraną to 1000 euro ,a tu kilka zdjęć słonko
                              www.panoramio.com/user/6454245?comment_page=1&photo_page=1
                              • Gość: Ewcia Re: Ceny 2012 IP: *.class102.petrotel.pl 15.06.12, 17:55
                                No 1000 E może Ci i wystarczy . Wypożyczenie auta na kilka dni + paliwo to już wydatek rzędu ok 300 E. A co do zdjęć to mi niepotrzebne słonko bo jadę do hotelu z AI ale cóż, dzięki, liczą się chęci ;)
                                Powodzenia
                                • Gość: Kriss Re: Ceny 2012 IP: *.dynamic.chello.pl 15.06.12, 18:25
                                  super Słonko, baw się dobrze ,pozdrawiam
                                • Gość: moon Re: Ceny 2012 IP: *.205.36.22.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 19.07.12, 03:48
                                  Proszę, powiedzcie ile należy wziąć ze sobą na jedzenie na 1 osobę euro do Grecji przy opcjach:
                                  1. bez wyżywienia
                                  1a. stołując się w knajpkach
                                  1b. "gotując" w apartamentach
                                  2. śniadania
                                  3. hb
                                  Chcę wybrać coś fajnego, ale nie znam kompletnie poziomu cen.
                                  Czy lepiej jeść w hotelach, czy "na mieście" próbować greckich specjałów?
                                  Z góry dziękuję
                                  • Gość: ewa Re: Ceny 2012 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.12, 08:01
                                    witam wróciłam z Grecji 9 lipca,byliśmy z rodzinką 2+2 dzieci 8 i 3 latka,mieliśmy hotel 5-cio gwiazdkowy i wyżywienie hb,obiady jedliśmy w hotelowych restauracjach i powiem,że jest dosyć drogo przez 7 dni wydalismy 800euro (w tym wycieczki i jakieś drobne pamiatki),ale samo jedzenie drogie np porcja świeżej ryby 30euro,nie wiem jak jest na mieście,ale widząc te ich restauracyjki wolałam jeść w hotelu-było czyściutko- nie wiem,gdzie lecisz,my bylismy na riwierze olompijskiej,być może na wyspach jest taniej? ogólnie chcąc zjeść dobrze i przyjemnie trzeba zapłacić.
                                    • Gość: fuksja Re: Ceny 2012 IP: *.home.otenet.gr 19.07.12, 10:46
                                      W Hersonissos na Krecie w restauracji serwujacej owoce morza i ryby za 4 osoby 80 EURO z winem, rakii, osmiornicą, kalamarami, rybą dorszem, matwą, deserem, krewetkami, gotowanym grochem , sałatka grecką, frytkami. Nie sądzę, żeby na 4 osoby to był duży koszt. Restauracyjka nad morzem, nieopodal plaża kamienista.

Pozdrawiam i powodzenia

www.gea-odkrywajipoznawaj.eu
                                  • Gość: fuksja Re: Ceny 2012 IP: *.home.otenet.gr 19.07.12, 12:20
                                    Tutaj można liczyć tylko na subiektywne oceny. Ja osobiście jak podróżuję, wybieram BB lub bez wyżywienia i stołuje się w miejscowych małych knajpach. W Grecji na tydzień 100 EUR spokojnie starczy a może nawet i zostanie. Jeśli kierunkiem jest Kreta, to mogę pomóc. Kontakt znajdziesz na gea-odkrywajipoznawaj.eu. Pozdrawiam
    • Gość: uspokajajac Ceny 2012 na mıejscu Kos IP: *.244.197.254.dynamic.ttnet.com.tr 15.06.12, 20:58
      Na Kos tanıej nız w Bodrum gdzıe jestem.
      Bylem na rejsıe na Kos ı jeszcze raz sıe wybıore na zakupy chyba bo nıe ıdzıe wyrobıc z cenamı tureckımı...
      çrde!
    • Gość: Cypryjczyk Re: Ceny 2012 na Cyprze IP: *.gemini.net.pl 16.06.12, 13:07
      Byłam niedawno na Cyprze, ceny są podobne do tych podanych tu Ceny na Cyprze
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka