Dodaj do ulubionych

dylematy wyjazdowe

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.12, 09:08
Ja wiem, że wyszukiwarka nie gryzie. Sprawdziłam. Nadal mam problem. Może ktoś z tu obecnych pomoże. Do meritum:
4 osoby dorosłe i 3 dzieci (2x12 lat i 4 lata). Najlepiej Kreta, Chania lub Rethymnon (okolice). Przyznam, że nigdy nie korzystałam z usług biura podróży i dlatego mam problem. Sprawdziłam ofertę Neckermana i TUI. Polecano mi hotel Rethymno Residence na Krecie, ale opinie w necie nie są najlepsze. Zależy mi na lokalizacji blisko Chanii, bo chciałabym ją zwiedzić. Wschodnią część wyspy mam "zaliczoną". Budżet jest elastyczny, nie szukam najtańszego miejsca, ale miejsca gdzie dzieciaki wybyczą się nad basenem, a ja będę miała bazę wypadową do zwiedzania wyspy (mam dwie babcie do opieki nad dziećmi). Ja jestem fanką starożytności, więc każdy starożytny kamień mnie ucieszy. Ja osobiście plażę traktuję jak zło konieczne. Zależy mi na połączeniu wypoczynku dla dzieciaków z możliwością zwiedzania ciekawych miejsc. Czy możecie coś polecić? Może inna wyspa, może sprawdzony hotel? Zaznaczam, że Grecję normalnie zwiedzam na własną rękę, ale z dzieciakami i babciami jednak wolałabym sprawdzone hotele z dobrych biur podróży. Gromy się zaraz posypią za nieznajomość katalogów etc, ale zaryzykuję. Będę wdzięczna za każdą podpowiedź.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: Bożena Re: dylematy wyjazdowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.12, 10:07
      W pobliżu Chanii mogę polecić hotel Althea Village w Kato Daratso. Bardzo ładny i zadbany, z dwoma dużymi basenami ,świetną grecką kuchnią. Kiedyś był w ofercie Neckermanna. Pisałam o nim na forum kilka lat temu. Wpisz w wyszukiwarkę nazwę hotelu znajdziesz bardzo dużo pozytywnych opinii.
    • tigertiger Re: dylematy wyjazdowe 15.01.12, 12:39
      warto cały wątek prześledzić, a tu są hotele z All, które mają dobre opinie wśród turystów
      forum.gazeta.pl/forum/w,203,132230268,132364901,Re_niestety_odpada_Kavros_Triada_ma_zadluzenia.html
    • Gość: wodnikmo Re: dylematy wyjazdowe IP: *.tktelekom.pl 15.01.12, 14:37
      jeśli chodzi o biuro podróży to zdecydowanie polecałbym Itakę,a biorąc pod uwagę ilaść dzieci to warto by było pomimo obecności babci znaleść hotel z animacjami i to najlepiej z polskimi animatorami.Itaka powinna mieć dość dobrą oferte takich hoteli
    • ganiec Re: dylematy wyjazdowe 15.01.12, 14:46
      Ja z dwójką dzieci wybieram się do Sirios Village, koło Chani. Jest w ofercie Itaki. Znajomi byli bardzo zadowoleni pobytu w tym hotelu.
      • Gość: d.biel Re: dylematy wyjazdowe IP: *.home.aster.pl 15.01.12, 15:06
        Ja polecam Dimitrios Village Beach Resort w Rethymnonie. Przy plaży, z animacjami i infrastrukturą dla dzieciaków. Blisko do Starówki - spacerek ok 20 - 30 minutowy. Ma go i Neckermann i TUI. Nam się bardzo podobał. A do Chanii jeździliśmy np. na zachód słońca (ok 30-40 minut New National Road).
        • Gość: julnick Re: dylematy wyjazdowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.12, 17:44
          Dziękuję Wam wszystkim za porady i wskazówki. Na pewno będą bardzo przydatne. Sprawdzę jeszcze ofertę Itaki, bo jakoś mi umknęła. Sprawdzę też Dimitrios, bo całkiem miło się prezentuje. Jeżeli jeszcze komuś będzie się chciało wrzucić jakąś poradę, to będę wdzięczna. Mam jeszcze 2 tygodnie na podjęcie ostatecznej decyzji. Fajnie, że można na Was liczyć.
    • Gość: Ewcia Re: dylematy wyjazdowe IP: *.163.c70.petrotel.pl 16.01.12, 19:17
      Ja się wybieram do Louis Creta Princess z ITAKI -maja fajne baseny no i fajny punkt wypadowy. Do Chanii 3 razy dziennie jezdzi hotelowy bus za darmo (na plus) Oceny ma takie sobie ale wiekszosc obniza lokalizacja (Maleme-malo rozrywkowa miejscowosc, wlasciwie odludzie) i dziwia mnie takie opinie bo ktos jak sie decyzduje na takie miejsce to niech pozniej nie marudzi :) . Znajomi byli w zesżłym roku widzialam zdjęcia i chwalili wiec sie zdecydowałam.
      Ja tez nie jestem zwolenniczką lezenia w hotelu i na plaży.
    • potwor_z_piccadilly Re: dylematy wyjazdowe 18.01.12, 21:47
      Ja zrobiłem tak.
      Zadzwoniłem do TUI.
      Bardzo miłej konsultantce wyłuszczyłem co i jak ma być i ona mi znalazła.
      Jej oferty sprawdziłem w necie (co się dało sprawdzić) i zarezerwowałem to co chciałem zarezerwować.
      Tym razem Sycylia. Grecję już zdeptaliśmy (no, prawie).
      Nr tel. do konsultantów znajdziesz na ich stronie.
      Nic nie kosztuje, a horyzonty poszerza.

Gość portalu: julnick napisał(a):

> Ja jestem fanką starożytno
      > ści, więc każdy starożytny kamień mnie ucieszy.

Jeśli będziesz w zachodniej części Krety to polecam wypad do wioski Polirrinia (siedem kilometrów od Kissamos). Ty, przyroda i zabytki. To nie jest jakieś miejsce rangi Knossos, ale wioska zbudowana na murach pamiętających starożytność. To domostwa i cysterny na wodę wykute w litej skale (w samej wiosce i powyżej jej). To góra Akropolis z pięknymi widokami. Tam poznałem prawdziwy smak rakiji. W najwyższym punkcie wioski, już na jej końcu, sympatyczny Grek prowadzi sklepik z pamiątkami (sam w małym warsztaciku coś tam wycina z drewna) i mały barek (bimbrownia w całej okazałości tuż przy drodze). Oj, facet dobre świństwo pędzi.
      Pozdrawiam.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka