Dodaj do ulubionych

Która grecka wyspa i hotel na weekend majowy?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.12, 21:10
Zastanawiam się nad tygodniowymi wczasami, w okresie mniej więcej 28 kwietnia - 8 maja, tak żeby "zahaczyć" o wolne dni w maju. Jaki grecki kierunek polecacie, tak żeby było już w miarę ciepło? Z tego co sie na razie orientowałem to chyba najlepiej Kreta lub Rodos. Temperatury np. na wundergrounds z poprzednich lat wygladają całkiem nieźle - średnio 23-25 stopni, czasami więcej... A jaka temperatura wody ? Można się kąpać, porównywalna z bałtykiem w lecie czy zimniejsza? No a jeśli zbyt zimna, to czy hotele w Grecji mają podgrzewane baseny, bo przeglądając oferty nie widziałem takich informacji!

pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • Gość: bb Re: Która grecka wyspa i hotel na weekend majowy? IP: *.warszawa.vectranet.pl 31.01.12, 05:39
      Zgadza sie, Kreta i Rodos będą miały najpewn iejszą dobrą pogodę w tym okresie,ale mimo tego woda w morzu możę być za zimna do pływania. Temp. wody można obserwowć tu:
      www.poseidon.hcmr.gr/ocean_forecast.php?area_id=aeg
      Przyglądałem się w zsżłym roku i mi wyszło, ze woda do pływania zaczyna się dopiero tak pod koniec maja/początku czewca. Wczesniej sa duże rotacje ciepłch i zimnych prądów. Jesli chcesz statystycznie podnieśc swoje szanse to w mojej opinii powinieneś celować albo we wschodnie wybrzezę Rodos albo Cypr
    • bah77 Re: Która grecka wyspa i hotel na weekend majowy? 31.01.12, 14:15
      Cypr.

bah77
    • Gość: anaruk Re: Która grecka wyspa i hotel na weekend majowy? IP: 31.61.1.* 31.01.12, 15:41
      Temperatury na Rodos czy Krecie powinny być wg Twoich przewidywań, ale woda w morzu się jeszcze nie nagrzeje, więc nie ma co liczyć na ciepłą. Jeżeli chodzi o hotele to na pewno niektóre z nich będą miały podgrzewane baseny. Warto spytać konsultantów gdy już będziesz poszukiwać jakichś ofert na swój wypad :)
      -----------------------------
      Oferty last minute Rodos
    • Gość: pirlo Re: Która grecka wyspa i hotel na weekend majowy? IP: *.acnielsen.pl 01.02.12, 15:40
      w zeszłym roku na Krecie, okolice Heraklionu nawet pod koniec maja 5 / 7 dni padał przelotny deszcz, wejscie do morza czy zewnętrzengo basenu porównywalne z doznaniami w Bałtyku w lipcu :). Było ciepło, a nawet upalnie jak świeciło słońce ale deszcz psuł nam trochę nastrój.
      • neronka Re: Która grecka wyspa i hotel na weekend majowy? 05.02.12, 12:23
        Najcieplejsza- Rodos. Można się kąpać. Raczej mała szansa na deszcz.
        • Gość: krisso Re: Która grecka wyspa i hotel na weekend majowy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.12, 20:08
          Dzięki za sugestie! Rozważam jeszcze Tunezję lub Egipt :)) a może Grecje na pózniej.... ale trzeba jeszcze podyskutować z drugą połówką:)
    • Gość: film Re: Która grecka wyspa i hotel na weekend majowy? IP: *.adsl.inetia.pl 10.02.12, 18:19
      www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=zxlm_oPhV7o
      • Gość: ben franklin Santorini IP: *.phil.east.verizon.net 11.02.12, 04:15

Witaj,

Rozwaz Santorini i hotel Ilioperato www.ilioperato-santorini.com/
        Mieszkalem tam przez tydzien. Entuzjastycznie polecam.

Pozdrowienia - ben
    • jaari_65 Re: Która grecka wyspa i hotel na weekend majowy? 11.02.12, 16:05
      Kocham greckie klimaty, ale w tym terminie - biorąc pod uwagę chęć kąpieli/plażowania - bez zastanowienia wybrałbym Wyspy Kanaryjskie ;)
    • 8a8ka Re: Która grecka wyspa i hotel na weekend majowy? 14.02.12, 08:18
      Witam,

ja na maj wybrałam Rodos - na pewno będzie cieplej niż nad polskim morzem, też jadę z dzieckiem i mam nadzieję ze skorzystamy z basenów w naszym hotelu, nie bedzie za gorąco na zwiedzanie - w koncu Rodos to wyspa słońca, a w słońcu zawsze jest cieplutko

na Santorini byłam w maju kilka lat temu, rzeczywiscie to piekna wyspa, mozna ja zwiedzic w jeden dzien bo jest malutka, hotele tam sa drozsze niz na innych wyspach, polecam hotel z dala od centrum, bo w centrum jest b glosno i tłoczno - nawet w maju ! warto wybrac hotel z opcja wyzywienia bo jedzenie na miescie tez wychodzi sporo, my mielismy hotel tylko ze sniadaniem i drugie tyle co na wycieczke wydalismy na miejscu na jedzenie - co tez bylo fajne bo mozna bylo sprobowac regionalnych potraw

pzdr
    • Gość: Ewa Re: Która grecka wyspa i hotel na weekend majowy? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.12, 07:54
      Ja polecam Cypr, co prawda to nie wyspa grecka, ale na Cyprze już w II połowie kwietnia jest ok. 25 stopni, morze ok. 19-20, można się kąpać i opalać, w maju temperatury często dochodzą do 29-30 stopni.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka