Dodaj do ulubionych

Zante czy Rodos-w maju

29.02.12, 09:42
Witam serdecznie i prosze o pomoc ;)
Wraz z mezemy chcielibysmy poleciec do Grecji w maju. W gre wchodzi wlasnie Zante i Rodos. Ktore miejsce lepsze w tym okresie? Gdzie stabilniejsza pogoda? Przy czym Zante byloby od 8-15 maja natomiast Rodos jeszcze wczesniej bo od 29.04-06.05. A moze ten okres jest na tyle niestabilny, ze nalezy w ogole z niego zrezygnowac?
Obserwuj wątek
    • Gość: kasik Re: Zante czy Rodos-w maju IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.02.12, 11:21
      Ja byłam dokładnie od 29.04 na Rodos, tylko że dwa tyg, bo na Zante byłam w czerwcu.
      Tylko w pierwszy dzień padało, było pochmurno i zimno, ale na drugi już słońce pełną parą:-)
      Dla mnie to idealny czas, mało turystów, nie wszystkie hotele jeszcze otwarte, spokojnie można wszystko pozwiedzać, pogoda idealna, nie za gorąco, jedynie wieczory były zimne i trzeba było ubrać długi rękaw i dł. spodnie. Niestety woda w morzu i w basenach jeszcze nie nagrzana, zimna.
    • summer_kate25 Re: Zante czy Rodos-w maju 29.02.12, 13:18
      O tej porze Rodos. Jest położone zdecydowanie bardziej na południe i będzie tam wtedy większa gwarancja pogody.
      Swoją drogą rewelaycjny czas na wyjazd - wszystko będzie rozkwitało. :)
      • stefaninka Re: Zante czy Rodos-w maju 02.03.12, 11:03
        My z dzieckiem chcialibysmy wyskoczyc własnie w okresie 28,04-08,05
        Zastanawiam sie nad Rodos.
        Niewiem tylko jaki hotel wybrac.
        • neronka Re: Zante czy Rodos-w maju 02.03.12, 11:43
          Też uważam że Rodos. Będzie cieplej i nie powinno padać. Na Zante do połowy maja jeszcze moga być deszcze (ciepło ale "popaduje"). Woda na Rodos cieplejsza, chociaż w basenach nie nagrzewana więc bez rewelacji ale w zatoczkach juz można się popluskać.
          • stefaninka Re: Zante czy Rodos-w maju 02.03.12, 12:16
            polecasz jakis miły fajny hotel?
          • Gość: Ada Re: Zante czy Rodos-w maju IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.12, 14:11
            Na Zante może faktycznie padać, ale za to ta zieleń i kwiaty...
            • mak470 Re: Zante czy Rodos-w maju 03.03.12, 16:03
              My byliśmy prawie, że dokładnie w tym czasie o którym wspominasz na Zante... czyli od 6 do 15 maja 2011... Pogoda wg mnie idealna.... było ok 28-30C..
              Tak jak poprzednicy wspominają ... jest to okres gdzie sezon dopiero się zaczyna więc jest mniej tłoku, myślę, że ceny są nawet mniejsze niż w sezonie, do tego wszystko ładnie rozkwita wiec jest pieknie...

Tak jak zostalo juz wspomniane.. woda ciut chlodna ale nie tragedia... temp wody taka jak w wakacje w PL morzu. Takze pokąpać się napewno da rade .. My się kąpaliśmy... :)

Zapraszam do siebie na blog - tam opisaliśmy wspomnienia z Zante własnie z maja ub. roku :)

kafejka-emigracyjna.co.uk/wspominkowo/
              • Gość: cieska Re: Zante czy Rodos-w maju IP: *.centertel.pl 04.03.12, 11:38
                polecam szczerze zante w maju i unikaj rejonów laganas a raczej północ, sfinari(stamtad tez tanszy rejs do zatoki wraku i błękitnych grot i mniejszą z plaż xigia czyli xigia II (bo są dwie) z gorącą błękitą wodą. Rodos jest ok ale nieporównywalnie mniej ciekawe wg mojej subiektywnej opinii a obie wyspy zjezdzone mam kilkukrotne, najlepiej wywalić mapy i przewodniki, zainwestowac w wynajem auta i wjezdzac w dróżki wtedy znajdziesz bajeczne puste plaże i magiczne wioseczki
                • asia_22 Re: Zante czy Rodos-w maju 04.03.12, 12:47
                  Dziekuje za wszelkie sugestie! Mam jeszcze pytanie odnosnie Rodos-mocno wieje tam w tym okresie?
                  • Gość: kasi Re: Zante czy Rodos-w maju IP: *.adsl.inetia.pl 04.03.12, 19:16
                    Wieje, ale bez przesady:-) Ja byłam w Ialyssos i było całkiem przyjemnie, leżąc przy basenie, dzięki wiaterkowi można było się nieźle opalić.
                    Najmocniej wiało w Prasonisi, ale to przecież żadna nowość i nic dziwnego;-)

ps. Właśnie zapomniałam dodać że wszystko pięknie kwitnie i jest zielono.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka