Dodaj do ulubionych

TUI Rodos Hotel Miraluna Kiotari Seaside

09.05.12, 15:44
Czy ktoś był w Hotelu oferowanym przez TUI Miraluna Kiotari Seaside? Jak szukam w internecie to wyskakuje mi z takimi samymi zdjęciami Hotel Miraluna Kiotari Bay lub Miraluna Kiotari Village & Spa. Czy to jakaś nowa nazwa hotelu, czy ktoś może był i orientuje się w tej łamigłówce? Planuję się tam wybrać a tu taki klops. Czy ten hotel w ogóle jest?
Obserwuj wątek
    • Gość: . Re: TUI Rodos Hotel Miraluna Kiotari Seaside IP: 80.54.237.* 10.05.12, 11:25
      Bo to właściwie jeden kompleks. Byliśmy w Kiotary bay i nie byłam w stanie odróżnić co jest co. Wspólna restauracja, baseny, infrastruktura.
      • aneta90351 Re: TUI Rodos Hotel Miraluna Kiotari Seaside 10.05.12, 12:55
        Bardzo dziękuję, a możesz mi jeszcze powiedzieć z jakiego biura jechaliście? Czy też z Tui? Ja mam brać pokój rodzinny ale pan z biura nie był w stanie sprawdzić w jakiej części jest pokój? Również wdzięczna byłabym za każdą poradę i wskazówkę w sprawie pokoju, basenów, plaży, restauracji, zwiedzania?
        • Gość: . Re: TUI Rodos Hotel Miraluna Kiotari Seaside IP: *.bialnet.com.pl 10.05.12, 13:43
          Byliśmy w 2009 z Grecosem, teraz Grecos ma tylko Miralunę Garden. Nie wiem gdzie są pokoje rodzinne, my mieszkalismy w 2 z dostawką, pokój miał częściowy widok na morze z tego co pamiętam. Zwiedzaliśmy samodzielnie wynajętym w Kiotari autkiem, a że to był nasz kolejny raz na Rodos to powtórzyliśmy tylko Lindos plus Prassonisi i tyle w ciągu 7 dni.
          Hotel ma kiepską plażę i to w zasadzie był jedyny minus.
          • aneta90351 Re: TUI Rodos Hotel Miraluna Kiotari Seaside 11.05.12, 13:53
            Wielkie dzięki za pomoc. Mam nadzieję, że nam tez będzie się podobało. pozdrawiam
            • Gość: cara Re: TUI Rodos Hotel Miraluna Kiotari Seaside IP: *.play-internet.pl 12.05.12, 15:40
              Korzystając z okazji mam jeszcze pytanie, bo jadę do tego hotelu za tydzien z 2,5 latkiem, czy długo trwa transfer z lotniska? wiem, że odległość to ok. 60 km, ale jak to wygląda czasowo?gdzie wypozyczyć auto - w hotelu?dziękuję za odpowiedź
              • Gość: . Re: TUI Rodos Hotel Miraluna Kiotari Seaside IP: *.bialystok.vectranet.pl 13.05.12, 09:52
                Transfer to godzina z okładem jeżeli autobus jedzie bezpośrednio do Kiotari. W drodze powrotnej zbierał dodatkowo z innych hoteli to niestety prawie dwie. W hotelowej wypożyczalni auta trzeba było rezerwowac dwa dni wcześniej, i nie można było brac na wieczór więc bez sensu. Wypożyczaliśmy w miasteczku, ok 1 km od hotelu. Tak było w 2009.
                • aneta90351 Re: TUI Rodos Hotel Miraluna Kiotari Seaside 13.05.12, 10:48
                  Super, że jedziesz już niedługo. Ja jadę w sierpniu z dwoma córkami (9 i 11). Czy jedziesz może z Tui? Jaki masz zarezerwowany pokój? Mam nadzieję, że po powrocie wszystko opiszesz. Byłabym wdzięczna za wszelkie wskazówki. Też interesuje mnie sprawa samochodu, czy autobusu oraz wszelkie opcje do zwiedzania. A tak w ogóle to w rezerwacji jaką masz wpisaną nazwę hotelu? pozdrawiam Aneta
    • Gość: cezar Re: TUI Rodos Hotel Miraluna Kiotari Seaside IP: *.252.19.232.internetia.net.pl 13.05.12, 13:08
      Ja lece z nekermanna lipiec/sierpień, napisz coś ciekawego jak wrócisz :)
      miłego wypoczynku.
      • Gość: cara Re: TUI Rodos Hotel Miraluna Kiotari Seaside IP: *.play-internet.pl 13.05.12, 22:03
        Jedziemy z Neckermanna, mamy rezerwację na 2 osobowy z dostawką, ale wg biura często poza sezonem jak nie ma pełnego obłożenia to można dostać rodzinny z 1 dzieckiem. Na rezerwacji nasz hotel nazywa się Miraluna Village & Spa niby 4,5* z możliwością korzystania z całego kompleksu. Na stronie hotelu wyczytałam, że w pokojach są też dostępne ręczniki basenowe i branie swoich nie jest konieczne, ale jak jest w praktyce? rzeczywiście tak jest? niby to błahostka, ale jak mam sobie zaoszczędzić kilku gratów do noszenia to skorzystałabym ...
        dziękuję, oczywiście zdam relację po powrocie
        • aneta90351 Re: TUI Rodos Hotel Miraluna Kiotari Seaside 14.05.12, 10:38
          Co do ręczników kąpielowych, to zależy czy chcesz za nie płacić , czy nie. Na stronie Neckermana jak i Tui jest mowa o płatnych ręcznikach. Trochę jednak zaniepokoiła mnie sprawa przeczytana w Neckermanie, że goście Village& Spa mogą korzystać z infrastruktury Miraluny, ale opdwrotnie nie! Co innego mówili mi w Tui. Informowali nas, że każdy może korzystać z każdej części. jakbyś zwróciła na to uwagę, to byłabym wdzięczna . Zresztą w sprawie ręczników też ciekawa jestem jak jest naprawdę. Ostatnio jak byłam w Turcji i niby ręczniki miały być płatne to były tylko na kaucję symboliczną. z niecierpliwością czekam na Twoje wieści.
          • Gość: cara Re: TUI Rodos Hotel Miraluna Kiotari Seaside IP: *.play-internet.pl 14.05.12, 16:37
            Powiem tak, co do ręczników plażowych to myślałam o tych, o których jest mowa na stronie hotelu (Blue Bay Group Hotels), że w opcji ALL są w pokojach dostępne i wymieniane codziennie. A jeśli chodzi o infrastrukturę, to agentka z biura podróży, która był a w tym hotelu w ubiegłym roku służbowo, a potem prywatnie z dzieckiem, mówiła faktycznie, że infrastruktura całego obiektu jest do dyspozycji tylko gości z Miraluna Village & Spa, chodzi tu głównie o wszystkie restauracje. Tak też wyczytałam na stronach z opiniami o tym kompleksie. Tak naprawdę to zdecydowałam się na ten hotel właśnie dlatego, że znałam opis hotelu z 1-wszej ręki, osoby która była tam osobiście i też z dzieckiem.
            • aneta90351 Re: TUI Rodos Hotel Miraluna Kiotari Seaside 15.05.12, 08:47
              Jeszcze w sprawie ręczników. Te ręczniki w pokojach są raczej białe. Te co wypożyczają jako plażowe w kolorze ( niebieskie, zielone). Raczej ludzie nie rozkładają na leżakach tych białych, ale w gruncie rzeczy nikt nie zabroni. A co do korzystania z infrastruktury, to raczej myślałam o ewentualnym korzystaniu z basenu jakby się nam ten przy naszym hotelu znudził.
            • Gość: Promil Re: TUI Rodos Hotel Miraluna Kiotari Seaside IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.12, 09:32
              Witaj,

Planujemy letni urlop 2013 w hotelu Miraluna Village & Spa (z Neckermanna). Proszę Cię serdecznie o info, czy to prawda, że główny kompleks jest oddalony od Village & spa 400 m (pod górę!). Czy jako goście village & spa możemy krzystać tylko z restauracji czy również z całej infrastruktury Miaraluny
              • figa33 Re: TUI Rodos Hotel Miraluna Kiotari Seaside 01.08.13, 13:59
                Witam
                podbijam wątek, żeby nie zakładać kolejnego, bo w tym jest kilka ciekawych wpisów na temat Miraluny. Już wiem, że różne nazwy hotelu (Miraluna Kiotari Bay, Miraluna Garden, Miraluna Seaside Village) wynikają z tego że jest to cały kompleks.
                Ja rozważam Miraluna Garden z Grecosem i ciekawa jestem, czy w końcu można korzystać z pełnej infrastruktury a różnice są tylko w pokojach ? Czy jednak z czegoś korzystać nie można ?
                Czy ktoś się orientuje, gdzie w praktyce są położone pokoje Miraluna Garden (chodzi mi głównie o odległość od plaży). A może ktoś ma przypadkiem zdjęcia plaży ? Jest wyłącznie kamienista ? Jak w ogóle z plażami na Rodos ? Czy gdzieś mają piaszczyste ?
                • Gość: ala Re: TUI Rodos Hotel Miraluna Kiotari Seaside IP: *.play-internet.pl 12.08.13, 22:31
                  Byłam w Miraluna Garden. Polecam :) Kompleks Kiotari Bay jest super. Poczytaj opinie w necie na travelcheck.
                  • Gość: ala Re: TUI Rodos Hotel Miraluna Kiotari Seaside IP: *.play-internet.pl 12.08.13, 22:37
                    sorry...holidaycheck

Miraluna Garden z Grecosem - warto :)
                    • Gość: piękne Lindos Re: TUI Rodos Hotel Miraluna Kiotari Seaside IP: 217.173.202.* 13.01.14, 19:16
                      Podczas naszego pobytu na przełomie maja i czerwca plaża była wyłącznie kamienista w Kiotari Miraluna. Co więcej, grzecznie lecz stanowczo wyproszono nas z terenu innego, sporo oddalonego hotelu, który fragment plaży przed swoim ekskluzywnym hotelem wysypał dowiezionym piaskiem, a na którym mieliśmy nadzieję pozwolić się dziecku pobawić. Tak więc dla osób jadących przed sezonem zdecydowanie odradzam jeżeli jadą z dzieckiem i szukają piaszczystej lub żwirkowej choćby plaży. Na tej nie obędzie się bez butów i nie ma szans na baby z piachu :-) Plaża jest brudna, zdecydowanie nie jest ciekawa. Może coś poprawia się w ścisłym sezonie i też dosypują piasek widoczny na zdjęciach w folderach? Piękne plaże są w samym Lindos, piaszczyste 3 zatoczki. Polecano nam także plażę w hotelu Sunrise, jest piaszczysta, niewiele kamyków i łagodne wejście do wody, w przeciwieństwie do kamienistego Kiotari. Natomiast jeżeli ktoś jest amatorem basenów, zjeżdżalni i spędzania czasu na terenie hotelu na leżaku, to w Kiotari znajdzie tego sporo. Sama "miejscowość" jakby jej nie było, 3 sklepy oddalone od hotelu, brak nawet tawern, trzeba polubić kuchnię hotelową lub wypożyczyć auto, a wtedy, Lindos, Rodos, Zatoka AQ i wiele pięknych miejsc.
                      • Gość: ala Re: TUI Rodos Hotel Miraluna Kiotari Seaside IP: *.play-internet.pl 13.01.14, 19:26
                        Co do plaży - niestety to prawda, jest nieciekawa. Ale sam wielki kompleks super za całkiem dobrą cenę. Hotel Miraluna naprawdę ok.

Jest inna, fajna plaża, ale nie hotelowa w odległości około 1000 m - z Miraluny na prawo (hotel z jedzeniem jest na lewo)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka