Dodaj do ulubionych

Kolymbia Sky czy Lutania Beach-POMOCY!

13.05.12, 21:09
Witajcie, do srody mam wybrać miedzy dwoma hotelami
Lutania Beach i Kolymbia Sky -msc. KOLYMBIA! pomozcie ktory lepszy!!!??
wyczytalam duzo opinii, wydaje sie ze Kolymbia ma ladniejsze pokoje i jest wyremontowana.
Natomiast na mapce Lutania ma chyba blizej plazy...ale co do standardu wnetrza sa skrajne opinie....mam opcje all wiec jedzenie tez wazne...
najbardziej zalezy mi na pieknym widoku, dobrym jedzeniu i czystosci..
czy jest miedzy tymi hotelami jakas roznica??
czy Kolymbia ma widok na morze??? co polecacie???
prosze o pomoc!!!:)
Obserwuj wątek
    • Gość: aaaa Re: Kolymbia Sky czy Lutania Beach-POMOCY! IP: 92.60.130.* 14.05.12, 09:53
      up
    • Gość: turystka Re: Kolymbia Sky czy Lutania Beach-POMOCY! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.12, 10:54
      zdecydowanie Kolymbia Sky. Jest ładnie położona - okolica wydaje mi się ciekawsza a do plaży bliziutko. Poza tym plaże oceniam lepiej.
      • Gość: Mara Re: Kolymbia Sky czy Lutania Beach-POMOCY! IP: *.pzu.pl 14.05.12, 11:22
        A pokoje jakie? I łazienka ?
      • lolu83 Re: Kolymbia Sky czy Lutania Beach-POMOCY! 15.05.12, 10:38
        Wybrałam Kolumbia Sky, Itaka miała dobra oferte allinclusiv na 24 maja...
        a to kopia opisu z kwietnia 2012 z bloga Wakacyjny Sklep, pozwalam sobie wkleic może sie przyda:

Położenie: Hotel położony niedaleko miejscowości Kolymbia (jakieś 20 minut spacerkiem), która zdecydowanie nastawiona jest na sprzedaż pamiątek, raczej nie ma w niej miejsc godnych uwagi (typowa nadmorska miejscowość). Są tam 2 duże markety, w których ceny są korzystniejsze niż w innych sklepach. woda mineralna, 1,5 l.- ok.2/3 euro, oliwa z Oliwek 250 ml - ok. 13 euro, przyprawy w woreczkach - od 5 - 20 euro. W Kolymbii możemy również znaleźć kilka lokalnych knajpek, jednak ceny są dosyć wygórowane, więc osobiście nie korzystaliśmy. Natomiast warto wybrać się do małego "portu", gdzie można dostrzec rybaków i wspiąć się na wzgórze by podziwiać piękny widok na okolicę. W miejscowości tej sporo jest wypożyczalni samochodów, co daje możliwość zwiedzenia wyspy, a Kolymbia jest idealnym miejscem wypadowym, położonym pomiędzy Rhodos – stolicą wyspy, a Lindos – wzgórzu ze starożytnym akropolem.

Plaża: Wg, katalogu znajduję się 100 m od hotelu, ale dla nas była zbyt kamienista i oblegana przez fanów sportów wodnych. Chodziliśmy więc na piękną plażę "pod skały" (oddalona ok. 600 m), gdzie woda była cieplejsza i oprócz kamieni były miejsca z samym piaskiem. Plaża ta była szeroka, można było wynająć leżaki (7 euro/komplet), znajdowały się tam 2 natryski (woda w morzu dosyć słona). Piwo w butelce na plaży 3 euro, drink - od 5 euro.

Hotel: Posiada piękną recepcje i restaurację. W restauracji było kilka krzesełek dla dzieci. Wszystko w hotelu pachniało świeżością. Trawka jest piękna, w baseniku przyjemnie i czysto. Panowie z obsługi mili i uśmiechnięci. Hotel jest idealnym miejscem na relaks w ciszy i spokoju, z dala od zgiełku miasta, bardziej polecam go parom i osobą starszym. Co prawda zaraz za hotelem Kolymbia Sky znajduje się hotel sieciowy, w którym odbywają się bardzo głośne animacje, jednak przy zamkniętych drzwiach od naszego pokoju, nie było to uciążliwe.

Pokoje: Pokoje są dokładnie takie jak w katalogu, nowiutkie i czyściutkie. Panie sprzątające codziennie wymieniają ręczniki i pościel. W każdym pokoju znajduje się TV LCD z polskimi (chyba dwoma) kanałami. Łazienki są małe ale czyściutkie z wielkim lustrem. Nasz pokoju znajdował się na parterze i miał taras, z którego można było zejść na trawkę i do basenu. Znajomi mieli pokój na piętrze, prawie identyczny jak nasz, zamiast tarasu mieli balkon, duży i przestronny. Wszystkie pokoje posiadały indywidualnie sterowana klimatyzację. Dla naszego synka przygotowane było nowiutkie, turystyczne łóżeczko. W drugiej części hotelu znajdują się również pokoje z prywatnymi basenami (wg mnie musi być w nich zimna woda, gdyż są w zacienionym miejscu).

Sport i rozrywka: W hotelu dla klientów dostępny jest basen, kort tenisowy i tenis stołowy. Dla dzieci plac zabaw i brodzik. Raz w tygodniu odbywa się tu wieczór grecki (grecka muzyka i tańce).

Wyżywienie: All Inclusive - hmm... wybór dość skromny, choć wystarczający. Na śniadanie i kolacje, szwedzki stół, kilka rodzai pieczywa, szyneczka (mielonka), różnego rodzaju warzywka, sosy, oliwa z oliwek itp. Kawa i herbata i soki. Śniadanka i kolacje całkiem dobre. Co do obiadów to wybór był skromniejszy, makaron i ziemniaki (codziennie w innej postaci), sos do makaronu, jeden rodzaj mięsa i jeden rodzaj ryby, plus warzywka i sosy do nich. Na deser jabłka, banany, pomarańcze, arbuz lub ciasto (babka piaskowa i karydopita). Do obiadu winko białe i czerwone. Co do przekąsek to praktycznie ich nie było. Ewentualnie francuskie ciasto z parówką w środku. Za to od 11:00 do 21:30 były lody i przez cały dzień drinki i napoje w barach. Dla mnie wyżywienie w sam raz, ale dla wymagających byłoby zbyt ubogo.

• Gość: Mara Re: Kolymbia Sky czy Lutania Beach-POMOCY! IP: *.pzu.pl 15.05.12, 11:36
          Super. Bardzo dziękuję. I prośba o opinię po powrocie:)
          Ja myślę o tym hotelu w terminie wrześniowym.
    • letsgodance Re: Kolymbia Sky czy Lutania Beach-POMOCY! 16.05.12, 12:56
      Na pewno warto jak przeanalizujesz sobie historię cen w obu hotelach
      travelscanner.pl/skanuj/Kolymbia+Sky
      travelscanner.pl/skanuj/lutania+beach
      z tego co widzę to w tym drugim ceny trochę w górę idą :(

l

olu83 napisała:

> Witajcie, do srody mam wybrać miedzy dwoma hotelami
      > Lutania Beach i Kolymbia Sky -msc. KOLYMBIA! pomozcie ktory lepszy!!!??
      > wyczytalam duzo opinii, wydaje sie ze Kolymbia ma ladniejsze pokoje i jest wyre
      > montowana.
      > Natomiast na mapce Lutania ma chyba blizej plazy...ale co do standardu wnetrza
      > sa skrajne opinie....mam opcje all wiec jedzenie tez wazne...
      > najbardziej zalezy mi na pieknym widoku, dobrym jedzeniu i czystosci..
      > czy jest miedzy tymi hotelami jakas roznica??
      > czy Kolymbia ma widok na morze??? co polecacie???
      > prosze o pomoc!!!:)
    • lolu83 Re: WROCILam!!! Kolymbia Sky :) 02.06.12, 13:53
      więc wróciliśmy 2 dni temu :)
      opalenizna jeszcze świeża :)

Hotel Kolymbia Sky wyremontowany, bardzo zadbany. Pokoje czyste, sprzątanie codziennie, w tym wymiana pościeli i ręczników.
      Personel bardzo miły. Basen dość sympatyczny. Widoki bardzo ładne. My mieliśmy pokój nad recepcja wiec był widok na morze i góry...Jedzenie jak to w hotelach, bez rewelacji. Dlatego też chodziliśmy często do pobliskiej tawerny Michel, aby poczuć typowo grecki klimat :) Plaża bardzo blisko hotelu ok. 100m z górującą nad nią skała...bardzo efektowny widok :) Miejscowość typowo hotelowa, cisza, spokój...mało atrakcji, ale nam to pasowało. Dobre miejsce wypadowe do pobliskich miasteczek. Zwiedziliśmy wypożyczonym autem cala wyspę. Urzekło mnie zachodnie wybrzeże w pobliżu Monolithos, plaze boskie widokowo. Miasteczko Lindos, musicie je zobaczyć :) Oraz samo południe wyspy gdzie dwa morza egejskie i śródziemnomorskie sie łącza...fajny widok jak fale sie o siebie ścierają z dwóch stron :) Wyspa warta polecenia. Widoki piękne, plaże sympatyczne, miasteczka urokliwe!
      • Gość: gość Re: IP: *.warszawa.vectranet.pl 02.06.12, 19:42
        a gdzie zdjęcia?
        • Gość: padi Re: IP: *.home.aster.pl 03.06.12, 23:14
          Ja lece3 na Rodos do Kolymbii 7 czerwca, mam pytanie ile kosztuje wynajem samochodu, powiedzmy na 3 dni?
          • lolu83 Re: 04.06.12, 18:21
            Braliśmy przez Itakę autko, za 90 E - 3 dni.
            na mieście dostaniesz już 3 dni za 60E :)
            • Gość: Mara Re: IP: *.mlyniec.gda.pl 07.06.12, 21:29
              A w jakiej cenie jest zestaw leżaków + parasol na plaży w Kolymbia?
              • Gość: gość Re: IP: *.home.otenet.gr 23.06.12, 17:46
                2 leżaki + parasol - 7eur na plaży, w hotelu są free
                my kupiliśmy w sklepie parasol za 5eur i leżeliśmy na kocyku :-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka