Dodaj do ulubionych

Hotel Pegasos 4* na Rodos

25.05.12, 10:07
Po długich poszukiwaniach tego naj zdecydowaliśmy się na hotel Pegasos w Faliraki, HB.
Może ktoś tam był i podpowie, na co zwrócić uwagę, jak tam jest, czego się możemy spodziewać.
Co lepiej tak, a czego lepiej nie :) Może ktoś leci 4 czerwca? chętnie się zapoznamy :) będziemy z 1,5 rocznym synkiem. Pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • Gość: Zbigy Re: Hotel Pegasos 4* na Rodos IP: 212.160.172.* 25.05.12, 10:45
      Byłem w tym hotelu w czerwcu zeszłego roku. Generalnie hotel może nie jest pierwszej nowości, ale w miarę czysty, miła obsługa, bardzo dobra kuchnia z dużą ilością lokalnych dań. B. fajna lokalizacja, do plaży 50m, do przystanku autobusowego 5m. Sama plaża jak na Grecję naprawdę zadowalająca - piaszczysta z długim pasem płytkiej wody.

W hotelu było mało Polaków, większość stanowili cudzoziemcy (sporo Rosjan).

Hotel położony trochę za miastem, ale przy głównej drodze, więc do centrum można iść pieszo (ok. 15 min) lub zaczekać na autobus. W samym mieście raczej nic ciekawego - niezliczone ilości barów i tawern nastawionych na obsługę turystów. Prawdziwie greckiego 'klimatu' tam nie znaleźliśmy. Dlatego też zdecydowanie warto wybrać się wieczorami do Rodos (ok. 20 min) drogi autobusem.

To tak z grubsza. Jeżeli masz jakieś szczegółowe pytania to z chęcią odpowiem.

Pozdrawiam i życzę udanego wypoczynku.
      • beawu Re: Hotel Pegasos 4* na Rodos 25.05.12, 10:55
        o super, dziękuję :) To mam pytanie dot. wynajmu samochodu: jest na miejscu jakaś wypożyczalnia z dobrymi cenami? I czy jest czajnik w pokoju?
        pozdrawiam :)
        • Gość: Zbigy Re: Hotel Pegasos 4* na Rodos IP: 212.160.172.* 25.05.12, 15:00
          Wypożyczalni w zasięgu pieszej wędrówki widziałem co najmniej kilka, ale co do cen to się nie wypowiadam bo podróżowałem głównie autobusem. Ale jestem pewien że coś znajdziecie.

Czy jest czajnik? Hmm, muszę sprawdzić;-). Na fotkach nie widać -wiec raczej nie było.
    • 47agnieszka Re: Hotel Pegasos 4* na Rodos 26.05.12, 12:12
      Witam serdecznie,

Mam na imię Agnieszka i pracuję w portalu BajeczneWakacje.pl. Z hotelem Pegasos mamy styczność już od kilku dobrych lat, więc z doświadczenia mogę powiedzieć, że jest to bardzo dobry i sprawdzony hotel. Wszędzie jest blisko - zakupy i plaża w zasięgu spaceru. Pokoje sa czyste i zadbane, jedzenie urozmaicone i międzynarodowe, a więc dla wymagających Polaków również coś się znajdzie. Jedyną wadą jest mała ilość leżaków przy basenie - trzeba je wcześnie rezerwować, ale to dotyczy raczej lipca i sierpnia. Ogólnie - super!

Jeśli mogę w czymś pomóc, proszę o kontakt :)
      Pozdrawiam, Agnieszka
      BajeczneWakacje.pl
      603 993 499
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka