Dodaj do ulubionych

Malia - kreta

IP: *.pawluk.org 04.06.12, 21:13
Witam
Mam takie pytanie wybieram się do Malia na Krecie i interesuje mnie czy może ktoś był tam już w tym roku. Wypożyczał auto i zwiedzał okolice na własną rękę. Jeśli mógłby podzielić się jakimiś cennymi radami, skąd auto dokąd jeździł, czas jazdy ewentualnie przybliżone koszty takich podróży z cenami zwiedzanych atrakcji . Czego się wystrzegać itp.
Obserwuj wątek
    • Gość: Lenkam1 Re: Malia - kreta IP: *.radionet.info.pl 05.06.12, 07:47
      Byłam w maju w hotelu High Beach, było super. Pogoda rewelacyjna. Wypożyczyliśmy autko na 6 osób w cenie 70 Euro za dzień. Był to fiat douplo czy jakoś tam. Autko wzieliśmy z wypożyczalni w której pracuje pan mówiący po polsku, wypożyczalnia znajduje się przy drodze prowadzącej do portu po prawej stronie. Po przeciwnej stronie jest spory sklep z pamiątkami. Zresztą wypożyczalni jest cała masa. Pojechaliśmy tym autkiem do Agios Nikolaos, potem przez Eloundę do Plaki, tam wynajęliśmy łódkę (za 10E) i popłynęliśmy na Spinalongę. Po powrocie z wyspy pojechaliśmy do Istro na złotą plażę (piękna) i zażywszy kąpieli udaliśmy się do tawerny która jest powyżej plaży. Warto tam wstąpić bo jest pyszne jedzenie i można dogadać się po polsku. Potem zaliczyliśmy płaskowyż Lashiti, jadąc przez góry do Malii. Widoki w górach cudowne, trzeba tam jechać. Drogi kręte ale bezpieczne. Byliśmy na wysokości ponad 2000 m, na szczytach był śnieg. Wycieczka zajęła nam cały dzień.Polecam taką trasę.
      • Gość: wojcieszek86 Re: Malia - kreta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.12, 12:40
        również z czystym sumieniem mogę polecić Tevrne Kavos w Istro ;)
        bardzo smaczne jedzenie ( ośmiorniczki tylko świeże ), a ten Polak - kelner ma chyba na imię Dawid...
        • Gość: Suchy Re: Malia - kreta IP: *.pawluk.org 05.06.12, 21:10
          Dziekuje za informacje Lenkam1 i wojcieszek86
          Do Lenkam1 czy możesz napisać więcej o hotelu w którym byłaś (wyżywienie, plażą).
          Pozdrawiam.
          • Gość: Lenkam1 Re: Malia - kreta IP: *.radionet.info.pl 06.06.12, 07:31
            Hotel High beach jest świetny. Jest to nieduży kameralny hotelik z przesympatycznymi właścicielami. Położony jest przy najładniejszej części plaży w Malii. Na przeciwko plaży jest wysepka z kościółkiem. Leżaczki na plaży za darmo. Przy plaży barek AI, siedzenia z wikliny, bujaweczki. Przesympatyczny barman. Jedzenie w hotelu bardzo dobre, co by się nie wzięło jest po prostu smaczne. Byliśmy od 6 maja, było dużo świeżych owoców. Polecam ichnie przepyszne, słodkie pomarańcze.W zeszłym roku byliśmy na Teneryfie w hotelu Be Live Playa La Arena, fajny hotel ale nie wróciłabym do niego (do hotelu, bo na wyspę tak), natomiast do High Beach wrócę bo czułam się tam jakbym była z wizytą u rodziny.
            • Gość: Suchy Re: Malia - kreta IP: *.pawluk.org 06.06.12, 20:55
              Lenkam1 - Dziękuje serdecznie za poświecenie czasu i odpowiedź
              Pozdrawiam
    • zo_h Re: Malia - kreta 06.06.12, 08:31
      Jeśli znajdziesz odrobinę czasu to ewentualnie zapraszam Cię do zapoznania się z moim "mini" przewodnikiem po Krecie:

Przewodnik do środkowej i wschodniej Krecie

Co prawda nie jest to najświeższa relacja, ale wycieczki realizowałem z bliźniaczej miejscowości Stalida, więc powinno to być dla Ciebie całkiem pomocne.
      • Gość: Suchy Re: Malia - kreta IP: *.pawluk.org 06.06.12, 20:59
        zo_h - Dziękuje, stronka świetna
        Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka