Dodaj do ulubionych

Upodłość Sky Club

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.12, 18:16
Słyszeliście? Mieliśmy jutro lecieć na Korfu - a tu klops, biuro upadło, jutro złożenie wniosku o upadłość, wyloty wstrzymane. Co z pieniędzmi? KOSZMAR.
Obserwuj wątek
    • potwor_z_piccadilly Re: Upodłość Sky Club 03.07.12, 18:29
      www.sky-club.eu/bin/banner/296.jpg
      • potwor_z_piccadilly Re: Upodłość Sky Club 03.07.12, 18:42
        potwor_z_piccadilly napisał:

> <a href="www.sky-club.eu/bin/banner/296.jpg" target="_blank" rel="nofollow">www.sky-club.eu/bin/banner/296.jpg</

A może to bałach ?
        Ciekawe, bo tekst był na ich stronie i się wybył.
        Podobnie jak na stronie Triady.
        • biomj Re: Upodłość Sky Club 03.07.12, 18:59
          Zajrzałam na stronę wakacje.pl i nie ma żadnych ofert Sky Club (a były nie tak dawno), nie ma też na liście biur w wyszukiwaniu zaawansowanym.
          • Gość: chico Re: Upodłość Sky Club IP: *.dynamic.chello.pl 03.07.12, 19:06
            oficjalne info na stronie triady - bo to spółka córka
    • twojagrecja Re: Upodłość Sky Club 03.07.12, 19:29
      Koszmarna wiadomość dla wszystkich turystów, szczególnie tych, których Sky Club naciągnął na First Minute! Ale problemy musiały być od dawna, zwykle biura upadają po sezonie, a tym czasem Sky Club upada tuż przed największymi, turystycznymi "żniwami".... Mam nadzieję, że zarząd Triady / Sky Clubu stanie na wysokości zadania i wszyscy turyści będący obecnie na wczasach ze Sky Clubu, bezproblemowo "dokończą" wakacje i bezpiecznie wrócą do domu!

--
      Grecja
      • Gość: zwykly kupiec Re: Upodłość Sky Club IP: *.home.otenet.gr 03.07.12, 20:19
        na sto procent stanie na wysokości zadania i zabezpieczy sobie max kasy na nastepne biuro:):):)
    • Gość: Paola Re: Upodłość Sky Club IP: *.dynamic.chello.pl 03.07.12, 20:38
      my mielismy jechac za 2 tyg 16 lipca do grecji i dzis sie dowiedzielismy ze spaljtowalo!!! co to za ludzie ze takie robia swinstwo!!! z tego co wiem to bedzie ciezko odzywskac calosc pieniedzy najpierw musza ludzi sprowadzic za te pieniadze a pozniej nam oddac. jestem zalamana miala to byc nasza podroz poslubna a tu lipa.. a szkoda gadac zalamka i nic wiecej... teraz modlic sie zeby pieniadze oddali
      • potwor_z_piccadilly Re: Upodłość Sky Club 07.07.12, 16:59
        Gość portalu: Paola napisał(a):

>... teraz modlic sie zeby pieniadze
        > oddali

Wiesz młoda damo co ja na miejscu twojego, świeżo poślubionego bym zrobił.
        Wziąłbym twoją dłoń i powiedział.
        W d.... mam pieniądze. Ja mam ciebie i to jest moje największe szczęście którego żadne pieprzone przekręty nędznych hochsztaplerów mi nie odbiorą.
        A pieniądze, to tylko pieniądze, rzecz nabyta.
        Pozdrawiam.
      • Gość: Olajla Re: Upodłość Sky Club IP: 158.66.1.* 09.07.12, 12:49
        My w naszą podróż poślubną mieliśmy jechać po koniec sierpnia i też dupa... Ani kasy, ani podróży... Totalna załamka...
    • Gość: Simon Re: Upodłość Sky Club IP: *.xdsl.centertel.pl 03.07.12, 20:39
      Sky Club nigdy do tanich nie należał a ostatnio ich ceny były całkiem sobie więc juz to spowodowało moją nieufność,że coś jest nie tak
      Od dwóch lat nie korzystam z biur podróży a jeżdżę tam gdzie dojade samochodem i płacę dopiero na miejscu.
      Nikt nie będzie operował moimi pieniędzmi a potem okaże się,że nici z wczasów
      a First Minute dla mnie zawsze było ofertą dla naiwnych
      • tamerza Re: Upodłość Sky Club 03.07.12, 20:45
        dla mnie szkoda, bo Triada ktora byla czescia sky club miala super objazdowki i bylam z nimi juz 15 razy na wakacjach. Nigdy mnie nie zawiedli i wlasciwie pierwszy rok, kiedy to nie wykupilam u nich wakacji na wrzesien. Dla mnie dobrze, ale wspolczuje tym ktorzy stracili kase i wakacje :( Kurde chyba za rok nie kupie juz FIRST MINUTE :(
      • des4 Re: Upodłość Sky Club 03.07.12, 21:02
        no to ja jestem naiwny, bo zaoszczędziłem prze kilka lat sporą kasę na firstach

powodzenia w dojeździe samochodem do Egiptu lub Tunezji :)))
        • Gość: sisi Re: Upodłość Sky Club IP: 78.8.107.* 03.07.12, 21:46
          No i moje wakacje przepadły. A mialam wybrany hotelik niewielki na Krecie w Agios Nikolaos, tylko BB. Juz chcialam zamawiać auto na caly pobyt...19.07-mialam dopłacic resztę. Smutno. Zawsze korzystam z firstów bo mam taka sytuacje zawodową,że o urlop trudno i z wielkim wyprzedzeniem, a poza tym wiekszy wybór. A ze Skajem byłam w maju na Teneryfie i bylo super. Nie spodziewałam sie . Liczyłam ,że dociagnie do wrzesnia.
    • Gość: gosc Re: Upodłość Sky Club IP: *.petroinform.com 03.07.12, 21:43
      Radzę uwazac bo własciciele Sky Clubu już miesiac temu założyli biuro AIR TRAVEL.
      Wczesniej mieli OPEN TRAWEL ktore też padło.To są zwykli oszuści ktorzy sa cwaniakami i omijają prawo.W branży turystycznej wszyscy o tym wiedzą.
      • Gość: sisi Re: Upodłość Sky Club IP: 78.8.107.* 03.07.12, 21:53
        Chyba sie mylisz. Po upadku open powstał sky holidays. nie sky club. A Triada działała juz od dawna ..
        • Gość: turysta Re: Upodłość Sky Club IP: *.183.130.29.dsl.dynamic.t-mobile.pl 03.07.12, 22:00
          miałem do agios nicolaos jechac z nimi bo było tanio ale tak dlugo sie zstanawilem nad first ze uciekło i jade gdzie indziej z kims innym - na zime zastanawiałem sie czy jechac na rejs po nilu z triada czy alfa znow ich nie wybrałem -po prostu polak jak jedzie na wakacje z biurem podróży to loteria wiadomo że któreś upadnie trzeba sie modlić by akurat nie twoje
          • Gość: An... Re: Upodłość Sky Club IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.12, 08:20
            Powiedzcie mi kupiłam wycieczke w sky clubie, ale patrząc na moją umowe to moim agentem jest perfect holiday a organizatorem africano travel i teraz nie wiem czy moj urlop też sie odbędzie, pierwszy raz wybieram sie z biurem podróży na wakacje a tu taki klops... ;/ nie wiem co mam myśleć z góry dzięki za odpowiedzi!
            • Gość: simera bankrut:) Re: Upodłość Sky Club IP: *.home.otenet.gr 04.07.12, 08:43
              africano travel he he he,gwarancja na 40 tys euro,na waciki starczy,polecamy gorąco wycieczki z dreszczykiem emocji:):):)
            • Gość: monika Re: Upodłość Sky Club IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.12, 08:45
              wiec nie masz sie czym martwic - skoro sky club nie jest tour operatorem.
    • Gość: KM Re: Upodłość Sky Club IP: 195.245.213.* 04.07.12, 13:24
      Witam wszystkich,
      Jestem wydawcą "Pytanie na Śniadanie". W jutrzejszym programie chcieliśmy poruszyć oczywiście temat Sky Clubu i w związku z tym poszukujemy osoby pokrzywdzonej przez to biuro podróży, która już ma wykupioną wycieczkę bądź wróciła. Rozmowa byłaby jutro (czwartek 5.07) o 8.30. Będe ogromnie wdzięczna za kontakt na maila: kmikiciak@gmail.com. Pozdrawiam serdecznie
      • Gość: bls17 Re: Upodłość Sky Club IP: *.centertel.pl 04.07.12, 17:10
        Jesli placiliscie za wczasy karta- to jest szansa na szybkie odzyskanie calej kwoty. Skladajcie do banku reklamacje w trybie chargeback i piszcie ze nie otrzymaliscie produktu (wycieczki) za ktora zaplaciliscie karta. To dziala.
    • Gość: abc Re: Upodłość Sky Club IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.12, 05:50
      Maciej Witkowski: Proponuję rozwiązanie zagadnienia w sposób analogiczny do zabezpieczania pieniędzy klientów w budownictwie (rozwiązanie sprawdzone, skuteczne i budzące wielkie zaufanie klientów). Jeżeli przyszły kupiec budowanego przez dewelopera budynku chce mieć pewność co do prawidłowości wydatkowania jego pieniędzy, to wpłaca pieniądze na rachunek powierzając pieniądze instytucji banku. Bank pieniądze te wypłaca deweloperowi/wykonawcy tylko i wyłącznie po prawidłowym zakończeniu jakiegoś większego etapu budowy. Można wprowadzić prawną konieczność rozliczania się biur podróży z klientami za pośrednictwem właśnie takiego powierniczego rachunku bankowego (produkt musiałby zostać przez banki dostosowany do nowego zastosowania) - zniknął by jedyny powód dla którego biura podróży upadają, czyli wydawanie przez biura podróży pieniędzy wpłaconych przez ich klientów na inne wydatki niż na wykupioną wycieczkę. Warunkiem wypłaty całości kwoty byłby powrót turystów do domu i nie złożenie przez nich w określonym terminie reklamacji. I nawet gdyby biuro podróży upadło, to pieniądze klientów leżałyby w banku i czekały chociażby na pokrycie kosztów powrotu do kraju. Sama obsługa rachunku przez bank jest obarczona prowizją - prowizja ta byłaby jednak znacznie mniejsza niż koszt ubezpieczenia. Byłoby to rozwiązanie pozbawione ważnej wady którą posiadają inne rozwiązania - byłoby to rozwiązanie wolnorynkowe korzystające z mechanizmów wolnorynkowych - banki optymalizowały by poziom prowizji walcząc o klientów jakimi byłyby biura podróży (czego nie można powiedzieć o wszelkiego rodzaju państwowych funduszach gwarancyjnych).

Dlaczego biura podróży należy traktować w taki sposób? Bo biura podróży są jedną z niewielu dziedzin działalności handlowo-usługowej w której końcowy konsument płaci pełną kwotę na długo przed wykonaniem zamówionej usługi - to stwarza pokusę defraudacji pieniędzy wpłaconych przez klientów na określony cel. Klient jest zmuszony zapłacić pełną kwotę na długo przed możliwością oceny jakości wykonania usługi. W razie niewłaściwego wykonania usługi konsument jakim jest klient jest postawiony w pozycji poszkodowanego. Płatność za usługę powinna mieć miejsce po jej wykonaniu (lub wykonywaniu jej kolejnych etapów). W tej chwili biura podróży działają w duchu który leży po przeciwległym biegunie tego do czego dąży polskie prawo chroniące konsumentów przed nieuczciwymi praktykami podmiotów prowadzących działalność gospodarczą.Nadto, rozwiązanie polegające na rozliczaniu za pośrednictwem rachunków bankowych wymusiłoby na biurach podróży posiadania płynności finansowej - osoby nie posiadające wystarczającej zdolności kredytowej lub odpowiedniej wielkości kapitału własnego nie mogłyby przekroczyć skali działalności która ich w danym momencie przerasta co również ograniczyłoby skalę upadłości. Z drugiej strony rachunek bankowy dawałby gwarancję dla biur podróży, że klient odpowiednimi pieniędzmi dysponuje.
      • Gość: jowitka Re: Upodłość Sky Club IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.12, 23:22
        masakra...ja slyszalam ze Grecos jest najporzadniejszym teraz biurem...mam nadzije ze to prawda bo lecimy na Cypr niedlugo!
        • Gość: marina Re: Upodłość Sky Club IP: *.dynamic.chello.pl 07.07.12, 17:26
          A ja mimo różnych negatywnych opinii nadal wierzę w ITAKĘ. Dotychczas nie miałam przykrych doświadczeń. Byłam z nimi dwukrotnie, w sierpniu lecę trzeci raz. Mam nadzieję, że będzie również o.k. Przed wyjazdem sprawdzam opinie o wybranych przez siebie hotelach, przeglądam ich położenie na GE i oglądam foty tych co już byli.
      • Gość: misiu Re: Upodłość Sky Club IP: *.interkonekt.pl 08.07.12, 12:13
        Tak mogłoby być , ale nie w Tuskowym kraju.
    • Gość: ratio marajy Re: Upodłość Sky Club IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.12, 16:05
      polskie prawo pozwala na takie okradanie społeczeństwa ale zarząd upadłej firmy, urząd marszałkowski i prokuratura, sędziowie to jest jedna mafia która podzieli się teraz zagrabionymi pieniędzmi.

nie będzie winnych i nie będą odpowiadać za szkody cały swoim majątkiem bo to było wcześniej zaplanowane i uzgodnione.
      • Gość: X Re: Upodłość Sky Club IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.12, 17:24
        Jasne, to ci sami, co strącili samolot z polskim prezydentem...
    • katowice.23 Re: Upodłość Sky Club 14.07.12, 07:39
      forum.gazeta.pl/forum/w,19,137156318,,NETTO_Holiday_nowy_biznes_starego_zlodzieja.html?v=2
      Właściciel Sky Clubu Open travel to ten sam pan który położył dwa słynne biura teraz otwiera trzecie biuro . Bo państwo polski mi pozwala .
      • Gość: Mirosław Re: Upodłość Sky Club IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.12, 07:06
        Jaki rząd,takie prawo.
        Żydom zawsze mało.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka