Dodaj do ulubionych

Rodos Kiotari

14.07.12, 09:50
Czy ktoś był w tej miejscowości? Czy jest tam co robić, tzn. przejść się, pospacerować? Wiem, że nie ma zabytków, raczej mówię o jakiejś miłej uliczce przez miasteczko, jak znudzą się nam spacery wzdłuż plaży. A może ktoś poleci jakąś miłą knajpkę. Drugą sprawą są bankomaty, czy są i gdzie, w których hotelach, czy w miasteczku? Wszelkie info o Kiotari mile widziane.
Obserwuj wątek
    • Gość: sisi Re: Rodos Kiotari IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.07.12, 10:18
      Do jakiego hotelu sie tam wybierasz. Byłam w Ekaterini-to poza miejscowoscia.
      • aneta90351 Re: Rodos Kiotari 14.07.12, 10:30
        Miraluna Kiotari Seaside. Wiesz, coś może o tym hotelu? Jednak interesuje mnie wszystko, co dotyczy całej okolicy. Co tu robić? Po plażowaniu, chcielibyśmy gdzieś się przejść z dzieciakami a nie siedzieć tylko w hotelu.
        • Gość: Rodosek Re: Rodos Kiotari IP: *.adsl.inetia.pl 14.07.12, 10:39
          Bylismy tam chyba z 8 lat temu,więc moje informacje są przedawnione. W hotelu Ekaterini. Sama wioska jest mała i raczej tam rozrywkowo nie jest/nie było.Pospacerować owszem,ale,żeby gdzieś pójśc to chyba nie bardzo.Mozna autobusem albo autem do Lindos czy jeszcze gdzie indziej,ale tak,żeby na miejscu wrzało zycie to nie.Podkreślam-to było 8 lat temu,teraz może być całkiem inaczej.My ten pobyt wspominamy ogromnie miło-cisza,spokój,na plaży luźno.Bylismy 2 tyg z czego na tydzień pozyczylismy samochód i zjeździliśmy wyspe wzdłuz i wszerz-polecam.I zazdroszczę!
          • aneta90351 Re: Rodos Kiotari 14.07.12, 10:49
            W sumie też tak planujemy. Nie liczę na wielkie imprezowanie i nocne dyskoteki. Lubimy wieczorem pospacerować z dzieciakami i zastanawiam się, czy alternatywą do spaceru wzdłuż plaży będzie tylko wąska droga z mijającymi nas samochodami. Nie chcę być zdana tylko na atrakcje hotelowe. A bankomat w miasteczku jest?
            • Gość: sisi Re: Rodos Kiotari IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.07.12, 14:33
              Byłam 2 lata temu w Ekaterini. jest oddalone od samego Kiotari kilkaset metrów. Nie byłam w samej miejscowosci-nie miałam po co.Z bankomatow nie korzystam. To było dla mnie miejsce wypadowe-plaża Prasonisi 25km na południe, Lindos z zabytkami , uliczkami, knajpkami 15 km na północ. Objechałam całe Rodos. Pamietam ,że hotel był przy wiekszej ulicy-przelotowej(ruch nie byl duży) a ponizej , w poblizu plazy była inna droga-taka do spacerowania. Byłam w czerwcu-ruch był żaden. Plaża kamienisto-zwirkowa z niefajnym wejsciem do wody. Nie korzystałam, byc może dalej było inaczej. Chyba niewiele mogłam Ci pomóc.
              • Gość: Rodosek Re: Rodos Kiotari IP: *.adsl.inetia.pl 14.07.12, 18:16
                A my plaże wspominamy własnie fajnie.Piaszczysta,oczywiście,nie jest,ale,żeby jakieś zejście było niewygodne to nawet nie pamiętam,a było z nami dziecko /6/ więc by to jakos się we znaki dało.Własnie do spacerowania była ta uliczka wzdłuż plaży. Niedaleko hotelu był wtedy większy sklep z cukiernią. Z bankomatów nie korzystalismy,ale jakis pewnie jest.
                • Gość: sisi Re: Rodos Kiotari IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.07.12, 19:12
                  Na plaży w poblizu hotelu byłam tylko raz i tylko popatrzeć. Bo jak wspomniałam zwiedzałam i na plażę jechałam na Prasonisi czy Tsambika, Agathi. Pamietam wejscie dośc strome i kamieniste. Co nie ozbnacza ,ze kawałek dalej moglo byc inaczej. A właściwie mieszkając w Ekaterini nie jest sie w samym Kiotari.
                  • wojtek33 Re: Rodos Kiotari 14.07.12, 23:21
                    sisi, Ekaterini (też tam byłem i było bardzo ok, ale samochód miałem 10 dni) jest jak najbardziej w Kiotari, znacznie bardziej niż Miraluna, do której wybiera się autorka wątku. Kiotari to wioska na wybrzeżu w pobliżu drogi do Asklepio, dalej w stronę Lardos to strefa hotelowa, w której nie mieszka żaden Grek. W tej strefie są sklepy dla turystów i bankomaty, Miraluna jest kolejne kilkaset metrów dalej i nie potrafię powiedzieć nic o jej otoczeniu, poza bliskością bardzo przyzwoitej i piaszczystej Glystra Beach.
                    • Gość: sisi Re: Rodos Kiotari IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.07.12, 09:26
                      Byłam tylko tydzien i nie miałam czasu sie przyjrzec miejscowości.Byłam w Asklipio i w ogole caly czas jeżdziłam. Było kilka budynków w poblizu hotelu ale sądziłam ,ze sama miejscowość jes wieksza i jest gdzies dalej...
        • Gość: Jacek Re: Rodos Kiotari IP: *.dynamic.chello.pl 15.07.12, 12:35
          Byłem w tym hotelu od 11 do 25 czerwca tego roku, ogolnie jesteśmy z żoną bardzo zadowoleni z pobytu odezwij się na maila (jacek77@gazeta.pl) odpowiem na wszystkie pyt moge również przesłać Ci zdjęcia
          • aneta90351 Re: Rodos Kiotari 15.07.12, 15:42
            Dzięki za każdą informację, mniej lub bardziej ważną. Każda może się przydać. Im więcej tym lepiej. Chociaż trochę się zapętliłam gdzie ten mój hotel leży. Czy w miejscowości, czy poza? W tej części gdzie inne hotele, czy na jakimś odludziu? Ile zajmuje ewentualny spacer z mojej Miraluny do części ze sklepami i tawernami? Dzięki za wszystko.
            • Gość: . Re: Rodos Kiotari IP: *.bialystok.vectranet.pl 15.07.12, 20:41
              Hotel leży poza miejscowością. Do Kiotari 20-25 minut pieszo, można złapac taksówkę, 2 euro za podwiezienie. Bankomat przy bramie wejściowej do hotelu.
              • aneta90351 Re: Rodos Kiotari 16.07.12, 10:32
                A przepraszam z jakiego biura jechałeś (jechałaś)? Bo ja jadę z TUI i nie wiem w której części całego tego kompleksu dostanę pokój.
                • Gość: . Re: Rodos Kiotari IP: 80.54.237.* 16.07.12, 13:23
                  Byliśmy w 2009 z Grecosem w Mirluna Kiotari Bay, to jeden kompleks wspólne baseny, restauracja, bary. Nie wiem które budynki to Kiotari Bay a które Seaside.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka