Dodaj do ulubionych

Greckie drogi

15.10.12, 23:11
Nie wiem jak jest na kontynencie, ale po ostatnim pobycie na Zante obiecaliśmy sobie nigdy więcej nie powiedzieć złego słowa o polskich drogach :)
Obserwuj wątek
    • Gość: paradox Re: Greckie drogi IP: *.play-internet.pl 16.10.12, 00:41
      Byłem dwa razy na Krecie i raz na Rodos, jak dla mnie drogi na tych wyspach są bardzo dobre. Główne drogi są szerokie, nawierzchnia w dobrym stanie z szerokim poboczem. Co do Zakintos, jest to mała wyspa z górzystym terenem, więc dużo wymagać nie można.
      • Gość: sisi Re: Greckie drogi IP: *.ssp.dialog.net.pl 16.10.12, 19:04
        A co było tym drogom na Zante? Na Rodos , Krecie i Korfu sa bardzo dobre. Na Korfu troche tłoczne. Wszedzie góry więc stromo czasem ale nawierzcnia doskonala. Asfalt nie topi sie w 30 st.
        • 82piterek Re: Greckie drogi 16.10.12, 21:19
          Trochę rozumiem W_isienkę, mam porównanie kilku greckich wysp - Kreta, Rodos i Kefalonia całkiem ok, natomiast po Zante i Lefkadzie jeździ się trochę gorzej z powodu dość wąskich dróg i sporych przewyższeń terenu na krótkich odcinkach. Natomiast na każdej z wysp widoki rekompensują trudy podróży, jak dla mnie nie ma nic lepszego niż poznawanie wyspy przemieszczając się samochodem.
          Pozdrawiam
          • w_isienka co jest nie tak? 17.10.12, 12:12
            1. np. asfalt podmyty z obu stron na wysokość 30 cm. Jak się zahaczy nie daj Boże kołem to tylko pomoc drogowa
            2. nagle pojawiające się (niezabezpieczona) dziura w drodze (na szerokość połowy asfaltu)
            3. bardzo wąskie drogi
            4. urywający się nagle asfalt przechodzący w drogę szutrową, a potem w głazy :D
            5. nie po to się wypożycza auto by jeździć TYLKO po głównych drogach :) ale by pozwiedzać różne fajne miejsca i zatoczki, do których prowadzi tylko 1 (słownie JEDNA) wąska droga (zazwyczaj asfaltowa, ale niekoniecznie)
            • w_isienka Re: co jest nie tak? 17.10.12, 12:15
              aha, i zgadzam się, że Rodos i Kreta mają lepsze drogi (w porównaniu z Zante), ale to duże wyspy
    • bachula_gr Re: Greckie drogi 18.10.12, 07:16

w_isienka napisała:

> Nie wiem jak jest na kontynencie, ale po ostatnim pobycie na Zante obiecaliśmy
      > sobie nigdy więcej nie powiedzieć złego słowa o polskich drogach :)

Daj Ci Panie Boze aby Polska kontynentalna dorobila sie kiedys wlasnej wersji Egnatii Odos a niesmikertelna i nietykalna Zakopinaka choc w czesci zamienila sie w tunelostrade
      www.egnatia.eu/page/default.asp?la=1&id=64

Polecamy
      • wtopek Re: Greckie drogi 18.10.12, 11:01
        Grecja jest w UE/EWG od 1981 i buduje drogi z unijnych funduszy od 30 lat

znając Greków, wielce prawdopodobne jest że za 30 lat my będziemy o lat świetlne przed nimi jeśli chodzi o drogi...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka