tosia-7 20.11.12, 14:44 Proszę doradźcie mi który hotel wybrać Cactus Beach, Creta Star, Kavros, Silver, czy Mareblue Neptuno jest ich za dużo i nie wiem który wybrać! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ewcia Re: Hotele Kreta IP: *.class96.petrotel.pl 21.11.12, 21:08 Byłam w tym roku w Louis Creta Princess. Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
jankxxx Re: Hotele Kreta 28.05.13, 23:35 Cześć Jak wyglądają nowe zjeżdżalnie? Otwarte cały dzień? czy zmienili pokoje (wyremontowali)? czy są Polacy na praktykach w obsłudze? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka Re: Hotele Kreta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.05.13, 09:39 > Proszę doradźcie mi który hotel wybrać Cactus Beach, Creta Star, Kavros, Silver > , czy Mareblue Neptuno jest ich za dużo i nie wiem który wybrać! Ja polecam Cactus Beach (byłam w nim w sierpniu). Hotel spory, sympatyczny, w pięknym ogrodzie, mnóstwo bujnej zieleni i kwiatów, położony prawie przy plaży - przejście uliczką, w hotelu sporo rodzin z dziećmi nawet malutkimi. Duża restauracja główna, bary przy basenach, na plaży. Wspaniałe jedzenie - nawet dla wybrednych. Dzieciaki tez mają wybór. szczególnie cieszą się bufetem dla dzieci i lodami, deserami. Mnóstwo dań do wyboru, przystawek, sałatek, owoce na deser, z pewnością każdy znajdzie coś pysznego dla siebie. Jedzonko świeże, nie czeka się w kolejkach. Kuchnia zróżnicowana. Atmosfera - spokój , uprzejmość, dyskretna i szybka pomoc, widać, że cały czas ktoś czuwa nad porządkiem. Obsługa nie oczekuje napiwków. Można też skorzystać z kolacji w restauracji włoskiej i greckiej. W każdej części hotelu są baseny - niewielkie, ale niezbyt tłoczne, jedyny minus, że trzeba rezerwować leżaki dość wcześnie. Klub animatorów w porządku - młodzi, weseli, aktywni ludzie, zachęcają do zabawy. Jest miniklub - dużo dzieci jest chętnych.Wieczorem jest dla młodszych krótka dyskoteka, potem program dla starszych, typu bingo, karaoke, jakiś występ. Plaża niezbyt szeroka, piaszczysta, czysta i bardzo ładna, z łagodnym zejściem do morza, 6 euro za komplet leżaków i parasol. Można się opłukać po zejściu z plaży, przy barze czysta łazienka i toalety. Bar na plaży czynny do 17- tej, spokojnie wystarczy. Pokoje bardzo ładne, wyposażone wystarczająco, lodówka, telewizor (3 polskie programy) suszarka, telefon, klima. Sprzątany codziennie, pościel wymieniana, ręczniki również. Polecam, hotel z super atmosferą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elat Re: Hotele Kreta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.13, 14:31 A ja polecam Kavros Beach,2 lata temu było zarówno świetne jedzenie,dobre animacje a przede wszystkim lokalizacja hotelu na samej plaży,a co się z tym wiąże bezpłatne parasole i leżaki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Hotele Kreta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.05.13, 14:52 Dla mnie jedynym plusem Kavros Beach jest plaża i na tym koniec pozytywów, zero atrakcji, jedzenie słabiutkie, a śniadania to zupełna porażka, all tragiczne jak to w hotelach 3*, brak klimy w restauracji,w hotelu głównie starsi ludzie - byłem w czerwcu, pokój bardzo skromny, wymagający remontu, w łazience po prostu smród, najgorsze są cieniutkie ściany, dosłownie wszystko słychać u sąsiadów. Hotel tylko dla niewymagających klientów, ja nie polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elat Re: Hotele Kreta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.13, 16:45 Wśród zgłoszonych hoteli był Kavros B.,więc zainteresowana osoba szuka zapewne coś na każdą kieszeń.Dziwię się bardzo Twojej opinii,gdyż wybierając 3* wiesz na co się decydujesz.Jeśli zaś jesteś WYMAGAJĄCYM klientem jedziesz do 5* Proste. Uważam ,że jednak w\wym hotel nie zasługuje na słowo :tragiczne Tragiczny to był hotel parę metrów dalej pod nazwą Akti Manos,również 3*,w którym ,uwierz, nie chciałbyś spędzić nawet 1 dnia Byłam go pooglądać podczas pobytu w Kavros. Na pokoje w nowej części Kavros B. nie ma co narzekać ,są nowe ,z nowymi meblami,widokiem na morze i krokiem na plażę Co do jedzenia,jest całkiem niezłe. Najbardziej bawią mnie opinie znawców dot.śniadań w greckich hotelach.W domu pasztetowa,a tutaj jest źle,bo codziennie powtarzają się jajka w kilku postaciach,sery ,oliwki,cudowny grecki jogurt,miód .Czy ktoś każe komuś co dzień jeść to samo?I co gorsza nakładać na talerz ,tak aby się wysypywało? A potem narzekać ,że non stop to samo.ŻAL.PL.Ja w każdym hotelu jem co dzień co innego i tak przez tydzień,czy nawet dwa mam urozmaicenie.Malkontenci! Zostańcie w domu i nie psujcie urlopu innym.Miłego wypoczynku;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ula Re: Hotele Kreta IP: *.dynamic.chello.pl 29.05.13, 18:57 > Wśród zgłoszonych hoteli był Kavros B.,więc zainteresowana osoba szuka zapewne > coś na każdą kieszeń.Dziwię się bardzo Twojej opinii,gdyż wybierając 3* wiesz n > a co się decydujesz.Jeśli zaś jesteś WYMAGAJĄCYM klientem jedziesz do 5* > Proste. Bez przesady, hotele 3* (podobnie zresztą jak te o wyższym standardzie) mogą się między sobą bardzo różnić mimo posiadania tej samej ilości gwiazdek, hotel 3* to morze być zwykła nora lub bardzo dobry hotel dorównujący standardem hotelom z większą ilością gwiazdek, więc to że ktoś jedzie do 3* hotelu to musi być skazany na marne jedzenie, brud i kiepską obsługę. Są hotele na wysokim poziomie pomimo 3*, nie sądzę, żeby ktoś wymagał standardu 5* w hotelu 3*, ale akurat Kavros Beach to słaby hotel, ja też byłam nim bardzo rozczarowana, jedzenie było obrzydliwe, ciężko było cokolwiek wybrać z "bufetu", jedzenie nie zjedzone jednego dnia, było podawane po odgrzaniu w dniu następnym, a ten tak chwalony miód to był oczywiście sztuczny. Pokoje bardzo skromne, mój śmierdział pleśnią, od rana do wieczora słychać dosłownie wszystko z sąsiednich pokoi, płacz dzieci, rozmowy, nawet spuszczaną wodę w toalecie, trudno było wieczorem zasnąć w tym hałasie, rano budzenie bladym świtem, jakiś koszmar i zero intymności. Jeżdżę przeważnie do 3* hoteli i ten był najgorszy na Krecie, a np. w porównaniu do May Beach Hotel (też 3*) w Rethymnonie, to jak 2* (Kavros) do 4* (May hotel) . Ja zdecydowanie nie polecam tego hotelu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala Re: Hotele Kreta IP: *.dynamic.chello.pl 29.05.13, 17:49 Ja byłam w Cactus Beach i polecam, to hotel 4* z super jedzeniem nie do przejedzenia (największy plus hotelu). Hotel bardzo ładny, wszędzie pełno roślinności, pokoje duże i codziennie sprzątane. Do ładnej i piaszczystej plaży 20 metrów, beach bar na plaży, fajne baseny, wszędzie blisko, w pobliżu sklepy, bary restauracje, puby, dyskoteki. Dobry dla rodzin, ale i dla ludzi rozrywkowych, tylko internet w hotelu drogi, ale po drugiej stronie ulicy w barach wifi gratis. Radzę korzystać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elat Re: Hotele Kreta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.13, 07:49 Być może te skrajne opinie pisane są przez dwoje znajomków ,czy też parę. Nieistotne.Na pewno trafili na stary pokój w starej części hotelu,a tam trafiają przeważnie ludzie ,którzy już na początku ze skwaszoną miną wnoszą walizki do hotelu;)Więcej uśmiechu i zadowolenia z życia,obsługę też można "kupić"uśmiechem. Proszę również o czytanie ze zrozumieniem,gdyż cudowny jest jogurt grecki,choć na miody trafiam różne smaczniejsze ,jak i mniej smaczne ,tak jak w Polsce.Podczas mojego pobytu nie trafiły się żadne odgrzewania,przetwarzania potraw,itd.Było zróżnicowane i powtórzyło się w 2 tygodniu pobytu może ze 3 razy.Ale,ale czy w domu,np. żurek gotujemy tylko raz w roku,żeby się nie powtórzył? Miłego wypoczynku;) Odpowiedz Link Zgłoś