Dodaj do ulubionych

Adelais -Tavronitis - Chania

14.01.13, 18:44
Witam czy ktoś był w tym Hotelu w 2012r?
Jak wygląda sytuacja ogólnie?
Klima darmowa?
Plaża jest gdzieś w pobliżu lub trochę dalej niekamienista? Ewentualnie jakiś autobus do innej plaży za ile i gdzie?
Leżaki w lipcu na plaży gratis? One leżą na plaży?
Gdzie jest najbliższy market taki gdzie jest jakiś konkretny a nie drogi towar, alkohole,soki,wody itp.
Basen przy Hotelu jest dla wszystkich czy tylko dla dzieci?
All jakie jedzenie? Najemy się? W jakich godzinach i co było? Przekąski, lody itp były?
All alkohole gratis-opinie? Co leją? Czy jest whisky? A jak naleją to czuć alkohol? ;-)
Czy dają tyle ile chcę...? aby się upić np.
Dwa tygodnie da się wytrzymać? tj w tym upale
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • akodz Re: Adelais -Tavronitis - Chania 15.01.13, 09:38
      W 2009 roku, kiedy tam byłem, klima była w cenie, pokoje przywoite, do plaży masz kilkaset metrów spacerku wiejską drogą. Plaż innych niż kamieniste w tej miejscowości nie ma. Jest za to dość czysta, przy plaży dwie knajpki. Leżaki płatne. Konkretnego marketu w okolicy nie ma, generalnie w najbliższej okolicy hotelu masz co najwyżej wiejską zabudowę. Przy hotelu dwa baseny, większość ludków siedzi przy wewnętrznym; przy tym obok recepcji najczęściej nikogo nie było. Z jedzeniem czy alkoholem problemu nie było, ale po paru latach sporo tu się mogło zmienić.
      Generalnie w Tavronitis nic ciekawego nie ma, autobusem możesz skoczyć do Platanias (ciut bardziej rozrywkowa miejscowość) albo dalej, do Chanii. Czy da się wytrzymać upały, to już zależy od miesiąca, w którym jedziesz; ja we wrześniu'2009 miałem dwa pierwsze dni deszczowe.
    • carlo500 Re: Adelais -Tavronitis - Chania 16.01.13, 20:32
      po znalezieniu tej opinii i wielu innych podobnych o all i całym barku odechciało mi się

www.holidaycheck.pl/detail-opinie_Hotel+Adelais+Kreta+tak+Adelais+nie-ch_hb-id_3469037.html?reviewsOrder=0
      • carlo500 Re: Adelais -Tavronitis - Chania 22.01.13, 20:39
        a ile jest tam w sumie basenów? 2 czy 4?
        • akodz Re: Adelais -Tavronitis - Chania 23.01.13, 01:19
          Baseny są dwa - jeden przy wejściu od strony recepcji i drugi (z brodzikiem) pomiędzy budynkami, od strony restauracji.
          • carlo500 Re: Adelais -Tavronitis - Chania 23.01.13, 15:49
            dzięki, a bar jest tylko jeden? Drinki leją tylko przy basenie czy w tej zadaszonej restauracji również? Czy były jakieś ograniczenia ilościowe? tzn czy stroili jakieś miny, ewentualnie jakieś uwagi?
            • carlo500 Re: Adelais -Tavronitis - Chania 24.01.13, 18:58
              kolego a powiedz mi gdzie najbliżej są ładniejsze plaże, ile taki dojazd kosztuje autobusem w dwie strony
              • Gość: podróżniczka Re: Adelais -Tavronitis - Chania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.13, 23:02
                witam,

jeśli chodzi o najbliższe piaszczyste plaże to np. autobusem do Platanias za 1,60 euro w jedną stronę - z tym, że tam dosyć tłoczno - dużo dalej jest Falassarna - koszt 5 euro z Tavronitis (w jedną stronę)
    • Gość: darek Re: Adelais -Tavronitis - Chania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.15, 12:41
      Hotel jest kameralny w spokojnej okolicy , piękny głęboki basen i mały dla dzieci ,wyżywienie dobre , pokoje schludne codziennie sprzątane ,300 metrów od kamienistej plaży z 2-3 tawernami .Urlop uważam za udany przede wszystkim oczekiwałem spokoju i ciszy i Grecos spełnił moje oczekiwania.
      • ms-31 Re: Adelais -Tavronitis - Chania 21.05.15, 10:31
        Witam. Będziemy w Adelais w lipcu i w związku z tym mam pytanie do tych, którzy już byli w okolicy- gdzie najbliżęj można wypożyczyć samochód, ewentualnie czy są w pobliżu miejscowe biura wycieczkowe? większość chcemy zwiedzić na własną rękę samochodem i komunikacją miejską, jedynie nad Samarią zastanawiamy się nad jakimś biurem. Pozdrawiam i dziękuję za podpowiedzi
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka